Gönderen Konu: Eski Kasa Honda City Manuel Periyodik Bakımlar Hk.  (Okunma sayısı 2344 defa)

erdi43

Eski Kasa Honda City Manuel Periyodik Bakımlar Hk.
« : Mart 21, 2017, 11:16:18 ÖÖ »
Merhabalar herkese. 2008 model manuel vites Honda City 1.4 Elite LPG'li aracım var. 6 ay kadar oldu alalı ve benim ilk aracım :)
Araçtan gayet memnunum çok şükür arka teker bilyeleri dışında sorun çıkarmadı. Şimdi yaz başına bakımları geldi.
Filtreler, yağ, balatalar vs değişecek. Sizden bu konuda tecrübesiz bir kardeşiniz olarak yardım istiyorum.

1- Filtrelerde marka çok önemli mi? Hangisini önerirsiniz? İnternette Winkel marka filtre seti(yağ, hava, polen) 30 TL kargo dahil. İşimi görür mü?
2- Yağ olarak Castrol Edge 5w40 almayı düşünüyorum daha iyi alternatif var mı?
3- Aynı şekilde balatalarda da orjinali ile Bosch marka arasında fark olur mu? Ya da MGA markalı balatalar var iş görür mü?
4- Son olarak periyodik bakımda şunlara da baktır dediğiniz bir şey var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Hondabayrampaşa

Ynt: Eski Kasa Honda City Manuel Periyodik Bakımlar Hk.
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2017, 09:38:01 ÖS »
Balataları nissin al orjinal Japon 90 tl falan. Mga 35 tl filtleri ve castrol yağı 2 hafta önce 110 tl aldım.markaya  takılma. Bujileri servisten alabilirsin tanesi  ngk 8 tl..ampulude ordan Alman'ı tavsiye ederim.elektrikçilerin taktığı Çin malları her hafta patlıyor. 2 yılda 80 bin km yapıldı.