Gönderen Konu: HONDA CİTY AKÜ PROBLEMİ  (Okunma sayısı 15164 defa)

osman topuz

HONDA CİTY AKÜ PROBLEMİ
« : Aralık 27, 2011, 03:15:01 ÖS »
2007 MODEL HONDA CİTY MARKA ARACIMIN 4 YIL İÇİNDE 2 DEFA AKÜ PROBLEMİ ÇIKARDI.SERVİSE GİTTİĞİMDE BANA 5 DAKİKA BİLE HERHANGİ BİR YERİNİN AÇIK KALMASI SONUCU AKÜNÜN BİTECEĞİNİ SÖYLEDİLER.BEN BUNA KATILMIYORUM ÇÜNKÜ PROBLEMİ OLMAYAN BİR AKÜNÜN 5 DAKİKADA BİTMESİ BANA MANTIKLI GELMİYOR.SONUÇTA BÜYÜK UĞRAŞLAR SONUCU GEÇEN SENE AKÜYÜ YENİSİYLE DEĞİŞTİRDİLER.FAKAT 1 SENE İÇİNDE YENİ AKÜDE AYNI SORUNLARI GÖSTERMEYE BAŞLADI.BU DEFA BAKALIM NE CEVAP VERECEKLER.BENCE AKÜ İLE İLGİLİ BİR SIKINTI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ TEŞEKKÜR EDERİM.ARTIK SIKILMAYA VE HONDADAN SOĞUMAYA BAŞLADIM.BÖYLESİNE BÜYÜK BİR FİRMANIN BU KADAR BASİT BİR KONUYA CEVAP VEREMEMESİ ÇOK İLGİNÇ.........

atomhamdi

Ynt: HONDA CİTY AKÜ PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2011, 03:36:05 ÖS »
Aracınız uzun süre park halinde kalıyorsa akünün ömrü kısalabiliyor. Siz ne şekilde kullanıyorsunuz. Bu arada beş dakikada aküyü bitirmek için nerdeyse kısa devre akımı çekmek lazım.

hondaciwic

« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2011, 11:39:08 ÖS »
tıpık honda problemı

guvenir

« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2012, 09:04:05 ÖS »
city nin aküsü küçük..gecen bende değiştirdim yüksel wattlı al bişey olmaz

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2012, 09:07:17 ÖS »
eski kasa civiclerde yuasa akü var 2004den beri kullanıyom araba da yatıyo yanı sürekli.Sıkıntı yok hala çok şükür.45 ah bide

honda2002

« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2012, 09:13:05 ÖS »
Evet, 5 dk da akümü bitirdim. Akü sağlamdı.
Yıkamacıda sıra beklerken yaz günü motoru kapattım ancak klimayı açık tuttum.
Sonra marş motoru kendini zor çevirdi gücü kranka yetmedi. Kötü son.  <783^2

drbill

« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2012, 09:17:00 ÖS »
dostum ben 3 ay da 3 kez yaşadım konu açmıştım.

inciozturk

« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2012, 07:25:11 ÖS »
Arkadaşlar, 2009 Jazz sahibiyim ve benim de başıma benzer bir şey geldi. Aracı 2008 Eylül'de aldım, 2010 Şubat'ta akü sorun çıkartmaya başladı ve araç her gün İstanbul içi kullanılan bir araç. Bir kaç kez yolda kaldım, akü bir kaç kez şarjda kaldı, "tüm testler yapıldı akü sağlam, sorun çıkarmaz artık" söylemlerini kaderime razı dinledim ve sonunda şarj da tutmayınca Nisan 2010'da garanti kapsamında aküyü değiştirdiler. Bu arada servis kullanıma dikkat etmemi söyledi, 45 amperlik akü olduğundan motoru stop ettikten sonra dörtlüleri yakmayacakmışım, teyp çalışmayacakmış, geceleri kapı açıldığında araç içi lamba yanarsa aküden yiyiyormuş. Hatta seyir halindeyken sinyal vermek bile aküyü yıpratıyormuş. E öl yani...Ayrıca arabayı sattıklarında bunların hiç birini söylemediler. Sorun çıkınca servis lütfetti anlattı. Gene de dediklerini yapmaya çalıştım, sinyal kısmı hariç. Sonuç: Nisan 2011'de akü tekrar değişti. Bu arada servisin açıklamaları bana yeterli gelmediğinden, araçta bir porblem Türkiye fabrikası veya uluslararası Honda'ya ulaşmaya çalıştım fakat uluslararası Honda sitesinde şikayet için mail adresi bulamadım (böyle büyük bir kuruluş neden bunu yapmadı acaba) sadece Türkiye fabrikasından çağrı merkezi aradı ve beni tekrar servise yönlendirdi....Bir nevi "akün değişti daha ne istiyorsun" ... Bugün akü yüzünden tekrar yolda kaldım ve bir yardımsever taksici sayesinde aracımı servise götürebildiğimde servis elemanları tekrar "kullanım" muhabbetine başladılar. Sinirlendim ve "Tüketici hakem heyetine gideceğim ve Honda olarak hakkınızda gazeteye yazı yazacağım" diye tehdit ettim. Sonuç olarak hazır oraya gitmişken yaptırdığım 60.000'lik bakım fiyatında %30 indirim yaptılar, akünün sağlam olduğunu söylediler fakat ben sorularıma hala cevap alamadım. Araçta bir problem olduğunu düşünüyorum fakat bunu aksini gösterecek bir sebep sunamıyorlar. Başka bir servise gitsem bir şey değişir mi bilmiyorum. Acaba uluslararası Honda'ya ulaşabileceğim bir mail adresi varmıdır? Aracımın garantisi bitmeden yapabileceğim her şeyi yapmak istiyorum.

drbill

« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2012, 06:14:03 ÖS »
ben honda turkiyeye şikayet maili gönderdim. akünün değiştirilmesi için mhtemelen talimat verdiler. servistekiler ona rağmen uğraştırdılar ancak değiştirmek zorunda kaldılar. bi daha da aynı sorunu yaşamadım.