Arkadaşlar 2006 honda jazzım var 96 binde aldım.101 km ye kadar amortisorleri çok rahattı ve muazzam konforluydu.101 km yi geçtikten sonra amortisorlerde bir tepkisizlik oluştu ve yoldaki en ufak pürüzü bile sönümleyemez oldular.Araç yolda aşırı şekilde sallanıyor ve küt küt diye göğüse vuruyor.
Bende amortisor değiştirmeye karar verdim ve önlere 2 tane kyb marka alıp taktırdım.Taktırmaz olaydım eskisinden daha kötü oldu amortisorler hiç esnemiyor ve aşırı sert.Gösterdiğim kişiler yanlış amortisor takılmış olabileceğini soyluyorlar.Ben yine paraya kıyıp 4 tane amortisor almayı kafaya koydum bu şekilde araba sürmek istemiyorum.
Tokico,kyb,monroe olarak üç seçenek var.tokiconun benim araç için modeli türkiyede yok,o yüzden bu seçenek iptal.Monroe seçeneği var ama o marka konforlumudur orijinalin yerini tutarmı şüpheliyim?
Forumda konunun uzmanları bana yardımcı olsun lütfen kafam çok karışık.Aracımın eski konforunu çok özledim ve tekrar boşuna para harcayıp hayalkırıklığı yaşamak istemiyorum...