Gönderen Konu: Honda Jazzcılar burada toplansın !!!!!!  (Okunma sayısı 132695 defa)

REALHondacı

Ynt: Honda Jazzcılar burada toplansın !!!!!!
« Yanıtla #100 : Ağustos 30, 2010, 07:38:42 ÖS »
selam Hondalarda tiptronic vites yok.Yeni nesil jazlarda bile İ-SİFT otomatik vites mevcut.2008 ve öncesi jazlardada otomatik 7 ileri F1 vites var.formula araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde artı ve eksi iki kol bulunmakta.Direksiyon üzerindeki speed mode basıldığında manuel 7 ileri vitez kullanımına geçer.Nasıl bir jaz arıyorsun belliki titizsin :) bende bir ay sonra satıyorum istersen sana satıyım.Başka sorun olursa elimden geldiğince cavaplarım.
merhabalar, yeni üyeyim, tepeden inme olucak ama ben uzun zamandır jazz arıyorum, bi türlü içime sinen bi tane bulamadım. bütçem max 23500,
bir de triptonik modellerde geri kaçırma oluyor mu?
teşekkür ederim.

REALHondacı

« Yanıtla #101 : Ağustos 30, 2010, 07:46:02 ÖS »
Selam arkadaşlar söz verdiğim gibi kaliper boyama işini tamamladım ve sizlerle paylaşmak istedim. >=ok

runDLL32

« Yanıtla #102 : Ağustos 31, 2010, 02:44:03 ÖÖ »
selam Hondalarda tiptronic vites yok.Yeni nesil jazlarda bile İ-SİFT otomatik vites mevcut.2008 ve öncesi jazlardada otomatik 7 ileri F1 vites var.formula araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde artı ve eksi iki kol bulunmakta.Direksiyon üzerindeki speed mode basıldığında manuel 7 ileri vitez kullanımına geçer.Nasıl bir jaz arıyorsun belliki titizsin :) bende bir ay sonra satıyorum istersen sana satıyım.Başka sorun olursa elimden geldiğince cavaplarım.
merhabalar, yeni üyeyim, tepeden inme olucak ama ben uzun zamandır jazz arıyorum, bi türlü içime sinen bi tane bulamadım. bütçem max 23500,
teşekkür ederim.
liginize teşekkür ederim
piyasa o kadar değişken ki çıldırmak üzereyim, biraz titizim evet; km si en fazla 50-55 bin olsun istiyorum, boya ve değişen olmazsa iyi olur ama bir iki parça boyayı aracın temizliğine göre sorun etmem. jazzların az yaktığını biliyorum zaten yakıttan bahsetmeye gerek yok. otomatik vitesi de kardeşim kullanacağı için istiyorum ama olmasa da olur artık, sabredip öğreticez başka yolu yok :)
bu arada otomatikler geri kaçırıyor mu sorusunun cevabını alamadım :)
kullanımı rahat mıdır, yani bir bayanın alışması uzun sürer mi ki :/

integtant_83

« Yanıtla #103 : Ağustos 31, 2010, 11:01:34 ÖÖ »
Ben de jazz arıyorum. Bir tane dek geldi 2006 sport modeli 43.000 km'de. hatasız. 22.250 fıyatı. düz vites. kararsız kaldığım tek nokta aracın boş olması. jant,sis farı,yol bilg v.s yok. acaba pişman olur muyum beklesem mi dolu modelini diye düşünüyorum ama bu araç da çok temiz. ne dersiniz?

_whocares_

« Yanıtla #104 : Ağustos 31, 2010, 04:35:38 ÖS »
Geri kaçırma çok nadir de olsa oluyor. Çok dik yerlerde arada ben yaşıyorum. Ama %90 gibi bir oranla araç asılı kalıyor diyebilirim. Jazzların otomatik şanzımanları bence gayet güzel, sorunsuz, rahat ve alıması çok kolay. Benim eşim de arada kullanıyor çok da memnun. Hem araç kasa olarak ufak hem içi geniş hem yakıtı ideal oranlarda hem alışması hem de sürmesi gayet zevkli.

REALHondacı

« Yanıtla #105 : Ağustos 31, 2010, 09:04:47 ÖS »
selam kusura bakma :) bu sorunu atlamışım whocares arkadaşımın dediği gibi çok az bir kaçırma yapıyor bazen oda çok dik yokuşlarda.Jazz düşünüyorsan otomatik vites almalısın CVT şanzıman teknolojisi kullanılıyor(vites geçişlerini hissettirmeyen hızlanma tepkilerini sorunsuz gerçekleştiren bir şanzıman dünyadada çok tercih gören bir şanzıman)ayrıca yeni jazzlarda CVT kullanılmıyor.İ-SİFT şanzıman ,çok memnun kalmadıklarınıda duydum.Bence kardeşiniz çok kolay alışır (D) konumuna getirin ve sadece gaza basın ,çok kolay kullanım, inanılmaz rahat ve keyifli sürüş.
teşekkür ederim.
liginize teşekkür ederim
piyasa o kadar değişken ki çıldırmak üzereyim, biraz titizim evet; km si en fazla 50-55 bin olsun istiyorum, boya ve değişen olmazsa iyi olur ama bir iki parça boyayı aracın temizliğine göre sorun etmem. jazzların az yaktığını biliyorum zaten yakıttan bahsetmeye gerek yok. otomatik vitesi de kardeşim kullanacağı için istiyorum ama olmasa da olur artık, sabredip öğreticez başka yolu yok :)
bu arada otomatikler geri kaçırıyor mu sorusunun cevabını alamadım :)
kullanımı rahat mıdır, yani bir bayanın alışması uzun sürer mi ki :/

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2010, 09:06:45 ÖS Gönderen: REALHondacı »

REALHondacı

« Yanıtla #106 : Ağustos 31, 2010, 09:14:18 ÖS »
selam bu durumda kesinlikle pişman olucağın gözüküyor.Çünkü beklentilerin var.Jazz almak için heycanlısın ,onlarda olmayı versin hatasına sakın düşme pişman olma.Acele etme bekle ES yada ELİT bu ikiside full modeller bunları takip et . Fakat biraz daha paraya kıymalısın :))
Ben de jazz arıyorum. Bir tane dek geldi 2006 sport modeli 43.000 km'de. hatasız. 22.250 fıyatı. düz vites. kararsız kaldığım tek nokta aracın boş olması. jant,sis farı,yol bilg v.s yok. acaba pişman olur muyum beklesem mi dolu modelini diye düşünüyorum ama bu araç da çok temiz. ne dersiniz?

REALHondacı

« Yanıtla #107 : Ağustos 31, 2010, 09:35:51 ÖS »
Arkadaşlar bilginiz olsun 1 ay sonra satıyorum  2006 jazz ES 57bin km de full donanım.ekstra olarak konuşan ve pip ikazlı park sensörü,gece aracın uzun mesafelerden farkedilmesini sağlayan estetik  ve şık ledli stoplar.Mercedes ve Bmv de kullanılan xenon tipi cosmos blue whit Mtec marka farlar ve park ampulü.Aracımla ilgili resimleri bu sayfalarda görebilirsiniz.Servis bakımlı kayıtları mevcuttur.Yedek anahtarı ve kitapçığı ile teslim edilecek.ayrıca kendi orjinal stopları ve ampulleri teslim edilecek.lastikler 10 aylıktır.Aküsü yeni takıldı.Kıssacası hiç bir masrafınız yok. >=ok

runDLL32

« Yanıtla #108 : Ağustos 31, 2010, 10:07:13 ÖS »
cevaplarınız ve önerleriniz için çok teşekkür ederim, bir ay bekleyemem heralde ama bakalım hayırlısı

REALHondacı

« Yanıtla #109 : Ağustos 31, 2010, 10:19:02 ÖS »
Rica ederim nedemek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) kısmet tabi hayırlısı olsun sizin içinde benim içinde.Araba alma heyecanını bilirim :) bir an önce sahip olmak istersiniz güzel bir duygu.
cevaplarınız ve önerleriniz için çok teşekkür ederim, bir ay bekleyemem heralde ama bakalım hayırlısı

REALHondacı

« Yanıtla #110 : Eylül 07, 2010, 09:43:14 ÖS »
arkadaşlar Km de kaç litre yakıyor jazz'ınız? benim jazz şehir içi 100 km de 6 lt kadar düşüyor. >=ok

_whocares_

« Yanıtla #111 : Eylül 08, 2010, 11:17:35 ÖS »
7-8-9lt/100km arası değişiyor. Genelde 7-7,5 lt ideal değerim.

REALHondacı

« Yanıtla #112 : Eylül 13, 2010, 10:30:53 ÖS »
evet aşşağı yukarı o değerlerde gidiyor

_whocares_

« Yanıtla #113 : Ekim 15, 2010, 12:34:17 ÖS »
Ooo hayırlı olsun valla daha yeni fark ettim. Özel bölüm açılmış...! Sevindim sonunda istediğimiz oldu :D Bu vesileyle son değişikliğim olan marşpiyel montajlı fotoları da ekelyim. Belki benim gibi bir meraklı çıkar da işine yararız :)

İyi forumlar...

mustican

« Yanıtla #114 : Ekim 15, 2010, 01:45:53 ÖS »
Istanbul acibadem den merabalar
benim de kiz kardesim de Jazz var
2002 model ES tipi 50.000km de KIRMIZI RENK...
Asiri derecede memnunuz zaten bu 3.jazz imiz.daha once de 2 civic alip sattik.
cok memnunuz yalniz ufak bir sorunumuz var
o da sudur ki arac giderken titreme ve kasilma oluyor...
Sanirim EGR valfinde sorun var...
sehir icinde ortalama 7.8 gosteriyor...

mustican

« Yanıtla #115 : Ekim 15, 2010, 01:47:18 ÖS »
yakinda araca boya koruma islemi yapacagim o zaman fotograflari atarim

Melih-Ö

« Yanıtla #116 : Ekim 21, 2010, 09:42:38 ÖS »
Serkan abi son hali çok yi olmuş maşallah....

eminbagci

« Yanıtla #117 : Ekim 25, 2010, 04:42:32 ÖS »
Herkese Selamlar,
Arkadaşlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Siyah Honda jazz ıma boya koruma yapmak istiyorum. Bu işi gerçekten iyi yapan bildiğiniz yada bana önerebileceğiniz bir yer var mı?

eminbagci

« Yanıtla #118 : Ekim 25, 2010, 04:44:24 ÖS »
Bu arada arkadaşlar bir konu ile ilgili bilgi almak istiyorum. Honda jazz larda 175/65 R15 lastik kullanılmakta Lastikçiye sorduğumda bunun Türkiyede çok zor bulunan bir lastik boyutu olduğunu belirtti. Ben arabama hangi tip lastik ve jantlara bakmalıyım. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.

mustican

« Yanıtla #119 : Ekim 25, 2010, 07:04:58 ÖS »
185 55 15

hoaxemre

• Oto Aksesuar
« Yanıtla #120 : Ekim 28, 2010, 09:44:03 ÖÖ »
Jazz siyah olcak  ,  arka stoplara fiber yapıştırcan , cam üstü spoyler , çizgili marşbiyel , koyu filim çok güzel oluyor :)

Melih-Ö

« Yanıtla #121 : Ekim 28, 2010, 10:41:29 ÖS »
Herkese Selamlar,
Arkadaşlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Siyah Honda jazz ıma boya koruma yapmak istiyorum. Bu işi gerçekten iyi yapan bildiğiniz yada bana önerebileceğiniz bir yer var mı?

meguaris ürünü kullanan yerlere yaptırabilirsiniz. İstanbulda iseniz bahçelievler iki yer var bildiğim güzel işçiliği olan.

eminbagci

« Yanıtla #122 : Kasım 02, 2010, 10:44:00 ÖÖ »
Selam Melih,
İstanbuldayım yerin adresini ve bilgilerini verirsen bayram dönüşü yaptırıcam. Çünkü bayramda şehir dışına çıkıcam ve 2500 km falan yol yapıcam o yüzden gelince yaptırmak en iyisi

ahmetd

« Yanıtla #123 : Kasım 12, 2010, 02:08:31 ÖS »
Ooo hayırlı olsun valla daha yeni fark ettim. Özel bölüm açılmış...! Sevindim sonunda istediğimiz oldu :D Bu vesileyle son değişikliğim olan marşpiyel montajlı fotoları da ekelyim. Belki benim gibi bir meraklı çıkar da işine yararız :)

İyi forumlar...

Araç hoş olmuş ama bence jantları daha arabayı gösteren bir jantla değiştirsen bence daha şık olur zevk meselesi tabi ;)

Bende de 2005 elite var ama sıkıntım motora artık bişeyler yapmak istiyorum ve teybi değiştirmek istiyorum ama çerçeve yok :s   Motor ve teyb çerçevesi için fikri olan var mı?

_whocares_

« Yanıtla #124 : Kasım 14, 2010, 06:56:46 ÖS »
benim yaptığım gibi bagaja bir kabinli bass orjinal kolonlara ayrı anfi bass'a ayrı anfi koydurt orjinalliği de bozulmasın. ben komple 1000TL'ye bitirdim.İstanbuldaysan optimum avm media markt'ta ekrem ustayı tavsiye ederim.
motorla ilgili olarak ben komple filtre kazanını söktüm krank filtresi taktım ve s boru ile hava filtresini farın arkasına aldım. Başka da birşey yapma şansın yok. başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

iyi forumlar