jazz bir depoyla uzun yolda yaklaşık 700 km gidiyior. jazz kıyasladığınız tüm arabalardan daha kaliteli bir araç ancak ekonomik oluşu ön plandaysa eğer, seçenekleriniz arasında yok ama kullandığım başka bir aracı önerebilirim size. 206+ dizel, hem fiyat olarak uygun, hem de tam bir yakıt cimrisi. bir depo mazotla (45lt) 1300 km bizzat kendim yaptım. tepki gösterecek arkadaşlara şimdiden söyleyeyim, eğer bir yerde okumuş olsam, başkasından duysam ben de inanmazdım. ama öyle..
colt'a ben de baktım, hiç içime sinmedi, kardeşime jazz aldırdım. gidip colt'u yerinde incelerseniz ve test sürüşü yaparsanız farkedersiniz. nissan için yorum yapamam, bilmiyorum. ama kia kullanan tanıdıklarım var, memnun olmadıklarını biliyorum. size tavsiyem dizel kia kullananlarla konuşmanız.
bende 2005 jazz var, kardeşim ve eşinde 2011 jazz ve 2011 pegout 206+dizel var. bu araçları biliyorum. eğer yakıt ekonomisi istiyorsanız 206yı şiddetle tavsiye ederim.. ama şunu da söylemeden geçemicem, siz de bir honda kullanıcı olarak biliyosunuz ki araçlarımız sorun çıkarmıyor, peugeot için aynısını söylemek ne kadar mümkün bilmiyorum. özel bir peugeot servisiyle aramda geçen diyalog "nası abi bu pejolar, arıza veriyor mu?" cevap: "valla Allah razı olsun, çok ekmeğini yedik adamların" =)) ve ben bunu 206'yı teslim aldıktan 1 saat sonra, arka koltuk kafalığı (opsiyonel olarak dahi sunmuyorlar) almak için sanayide gezerken yaşadım, moral bozukluğunu sizi düşünün =))