Merhaba, yaklaşık 1 ay önce 1.4 Civic HB, Jazz ve Civic Sedan test sürüşü fırsatım oldu. Honda Terakkide. Sedan tam otomatik ( mükemmel bir deneyim özellikle S modu ve F1 şanzıman ile ) ve diğerleri i-shift ti. ister manuele alın ister otomatikte bırakın arabayı zorlamadığınız taktirde bir yığılma yapmıyor. Manuel modda ise oldukça seri geldi bana... Ancak Jazz için diğer jazz kullanıcılarının affına sığınarak. Boylu poslu biriyseniz özellikle parayı sokağa bırakmak şeklinde bir yorum yapacağım. Yeni araç almayı yeni kasa gelecek mi gelmeyecek mi tartışması sonuçlanana kadar erteledim ve hala 93 model Si ımı kullanıyorum. Şimdi arada 18 yıllık bir fark olmasına ramen. İdda ederim ki Benim arabam her yönden daha konforlu bir araba donanım eksikleri sayılmazsa... Jazz gerek sürüş keyifsizliği gerek yol tutuşu gerek takır tukur süspansiyonları ile nerdeyse beni Honda dan soğutacaktı, Aracta sevdiğim tek şey, panoromik can tavanıydı. En sevmediğim şey ise kürdan kalınlığındaki ön kol dayama...

Bereket hemen üzerine Elegance Sedana binince markaya 7000 devirde ısındım

Yani beni yanlış anlamayın. Ama jazz 2. araba gibi birşey bence. arada sırada binmek için falan kullanılabilir gibi, ama mesela 3 saatlik bi şehir dışı yolculuğu sonunda kendisine küfrettirme potansiyeli olan bi araba... Naçizane önerim bütcenize uygun bi Civic almanız yönünde olacaktır.
Ama her halükarda, Punto ile Jazz arasında tercih yapsam jazz'ı alırdım. Hata otomatik vites kullanacaksam illaki Honda'dan başka bir arabayı aklımın ucuna bile getirmezdim. Sevgiler, saygılar...