Gönderen Konu: sert yay sorunu  (Okunma sayısı 2181 defa)

perfectlifer

sert yay sorunu
« : Mayıs 13, 2014, 10:24:37 ÖS »
Hepinize öncelikle merhabalar.. bildiğiniz üzere 1. nesil jazzların sert amortisöründen ötürü konfor birazcık düşmektedir. şimdi ben şunu söylemek istiyorum. kime sorsam 5 mm yay taktırın diyorlar. şimdiye kadar hep fabrika çıkışlı arabalara bindiğim için artısı eksisi nedir bilemiyorum. 5 mm yay sanırım arabayı biraz daha alçak yapacaktır. yaptıran veya bu konuda fikri olan varsa bana yardımcı olabilir mi? yaptırsam ne değişir?

cagatay54

Ynt: sert yay sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2014, 10:42:30 ÖS »
iyi marka bir yay takarsanız vogland aibach h&r gibi sıkıntı olmayacaktır.konfor illaki gider ama bu yaylarda konfor ön plandadır.ucuz yaylarla yolda zıplarsınız.basık araç kullanmak herkesin yapabileceği bir iş değildir çok dikkat etmek gerekir tümsekler çukurlar bozuk yollar.asfaltta sıkıntı yaşamazsınız zaten.

atilla9090

• mgbaignGD
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2014, 12:21:21 ÖÖ »
Hocam bence yanlış yaparsın jazz lar zaten oldukça alçak arabalar 5cm yay koyduğunuz zaman çok daha sert rahatsız ve gürültülü olur aracınız. tabi kasis kuçur vs yaşayacağınız sorunlarda cabası araba çok güvensiz olur ben tabsiye etmem.

perfectlifer

« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2014, 08:10:49 ÖS »
jazzlar alçak değil yanlışınız var..bilakis yüksek..yüksek olduğu içinde yayları sert.