Gönderen Konu: 1.4 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM  (Okunma sayısı 450231 defa)

enis saymaz

• Ziyaretçi
Ynt: 1.4 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM
« Yanıtla #900 : Mayıs 07, 2011, 04:29:25 ÖS »
s.a aracımı sattım  malesef.ama 1.4 ef kasa aldım burada bana  yer varmı :)

ayıp edıyorsun kardeşim burası muhabbet yerı araba sattın dıye olmayackmısın yanı honda severlerın yerı. :)
eyw saolasın..aldım zaten honda civic 91c model ef kasa:D

erol33

« Yanıtla #901 : Mayıs 17, 2011, 08:17:41 ÖS »
selam arkadaşlar benim bi kaç sorum olcak. formu biraz inceledim ama beni tam anlamıyla tatmin etmedi. 1.4 is civiclerimize lpg uygulamasında tavsiyelerinizi alabilirmiyim.Örneğin Marka. zavoli brc 1.500 liradan aşağı yok atiker 850 tl. atiker kullanan varmı bu fiyat aralığının sebebi kalitemi. Yani atiker taktırırsak sıkıntı yaşarmıyız.ve performans ve yakıtı nasıl etkiler lpg.Önceki arabam honda crx di crxi kullanırken insan yakıtı düşünmüo :) ancak 1.4 is aldım araç zaten gitmio madem gitmio bende lpg taktırım diorum  :)) herkeze hayırlı akşamlar arkadaşlar

wordsman

« Yanıtla #902 : Mayıs 18, 2011, 09:15:27 ÖÖ »
selam arkadaşlar benim bi kaç sorum olcak. formu biraz inceledim ama beni tam anlamıyla tatmin etmedi. 1.4 is civiclerimize lpg uygulamasında tavsiyelerinizi alabilirmiyim.Örneğin Marka. zavoli brc 1.500 liradan aşağı yok atiker 850 tl. atiker kullanan varmı bu fiyat aralığının sebebi kalitemi. Yani atiker taktırırsak sıkıntı yaşarmıyız.ve performans ve yakıtı nasıl etkiler lpg.Önceki arabam honda crx di crxi kullanırken insan yakıtı düşünmüo :) ancak 1.4 is aldım araç zaten gitmio madem gitmio bende lpg taktırım diorum  :)) herkeze hayırlı akşamlar arkadaşlar

"araç zaten gitmiyor" derken tam olarak beklentiniz neydiki araç size yetersiz geldi, kullandığınız araç 90 beygir ve piyasa da birçok model bu motor gücündeki arabayı 1.6 diye satıyor,
bende aynı araçtan kullanıyorum bence gayet yeterli, bu arada atiker sistem takılı 10 bin km'dir bir sorun yok çok şükür tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2011, 09:17:16 ÖÖ Gönderen: wordsman »

chevasil

« Yanıtla #903 : Mayıs 18, 2011, 11:31:38 ÖÖ »

üstadım gitmiyor derken 1.4 aracın devirini iyi ayarladıktan sonra cogu 1.6 arclara kk söktürüyor emin ol. benım kendı aracım sedan olmasına ragmen 190 km hızlara cıkabılıyorum. 190 km hız az mı sorarım? 2 ay öncesine kadar benzınde kullanıyordum saglam bır usta buldum uzun arastırmalar sonucunda zavolli evo pan sistemi taktırdım. 1200 tl'ye suana kadar sorunsuz binmekteyim. 0-100 km arasında aracın çekişi aynı lpg oldugundan son hızlar farkedıyor eskiden benzınde 190 km hıza cıkarken şimdi 180 km hızda cakılı kalıyor. 10 km hızlık bır fark tasaruf ıcın varsın olsun gıtmesın dıyorum. 180 km az degıl. bu halde bıle cogu 1.6ları üzüyorum.

cenovar

« Yanıtla #904 : Mayıs 18, 2011, 11:41:24 ÖÖ »
ben 4 sene kullandım, 1.4 civic is 90 beygir, benzindede gazda da gitsen çekişi 1.6 yeni nesil 1.6 lara göre düşük tabi. benimkinde atiker lpg takılıydı, pek bi sorun yaşamadım, fakat kışları problem oluyordu gaza geçişi. sık sık stop etmeler falan. o problemler atiker den mi kaynaklı yoksa genel problemler mi bilmiyorum.
Aracın performansı konusuna gelince, günlük kullanımda farkı hissetmek zor. Benzinde iken 3. vitesle ucu ucuna çıktığım yokuşu, gazda iken 2. viteste çıkabiliyordum ama dediğim gibi kayda değer bir düşüş yok.
yakıt sarfiyatıda, 32 litre gazla şehir içi 360 km kullanıyordum. Düz vites.

kolok

« Yanıtla #905 : Mayıs 18, 2011, 07:52:46 ÖS »
arkadaş doğru yazmış 1.4 de devirli kullanınca 1.6 ları zorluyor bence  çoğu marka 90 beygiri 1.6 diye satıyor  ama şuda bi gerçek ki hondanın 1.6 sına bakarsanız biraz zayıf ama 90 beygirde az değil hakkını verirsen zannımca... >=ok

erol33

« Yanıtla #906 : Mayıs 21, 2011, 08:08:37 ÖS »
selam arkadaşlar arac gitmiyor derken aracımı küçümsemek yada kötülemek anlamında demedim bu kelimeyi. Muhakkak birçok 1.6 dan daha iyi kalkıyo araç.Burda demek istediğim crx imi satıp 1.4 civic aldığım için bu bariz güç farkını yaşadım onu anlatmak istedim..Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim atiker taktırmayı düşünüyorum şimdi

caner_35

« Yanıtla #907 : Mayıs 27, 2011, 02:16:35 ÖS »
ben atiker kullanıyorum taktıralı ort. 3000 km oldu. Benzinle arasında pek bi fark yok. Sadece 120-130 u geçtiğin zamanlarda ve gazlıcagın zaman benzine atmamı tavsiye ettiler. Bende öyle yapıyorum. Yani atiker iyi gidip baska markalara fazla para vermene gerek yok arada pek bi fark yok çünkü :)

kolok

« Yanıtla #908 : Mayıs 27, 2011, 02:34:08 ÖS »
ben şahsen atikeri eski arabamda kullandım 1 ay hiç hoşuma gitmedi hem çok yaklıyor hemde randıman vermiyor sonra söktürdüm brc taktırdım çok memnundum , şimdi civicimde landirenzo var çok güzel gazla araba rahat 180 i görüyor...

özgür_si

« Yanıtla #909 : Mayıs 28, 2011, 12:32:17 ÖS »
arkadaslar elimde amerikadan ithal m2 power performance headers vardır ürün sıfır paslanmaz kromdur.. çok uygun fiyata 280 tl ye ihtiyacı olan kacırmasın takan arkadaslar cok memnun kaldı =)

CİNO

• www.nazirayan.com
« Yanıtla #910 : Mayıs 29, 2011, 08:48:14 ÖS »
Kimse yok mu ya ?
Gereksiz konu kirliliği yapmadan buraya bir soru yazayım ; Aracıma yay alıcam, Ama Ayarlılardan düşünüyorum. Deli gibi yere basmıcam ama yinede ayarlı istiyorum, Bazen şehirler arası gitmem gerekiyor, ozamanlarda kaldırmam gerebiliyor.
Megan Racing tavsiye ettiler, 400TL ye buldum, Açıkçası çok geldi ve kart sorunu var istanbula gitcek vs.
Bomz, coil vs. markalar çok mu kötü olur? Kırılır mı? Zıplar biliyorum ama hepsi zıplar, Köküne kadar basınca sekme yapması normal.
Megan Racin harici bir markayı öneren kullanan var mı? arada baya fiyat farkı varda :(
ben eibach kullanıyorum sorunsuz tavsiye ederim .

upuk

« Yanıtla #911 : Haziran 01, 2011, 09:07:40 ÖS »
ön-arka 35mm yay takmayı düşünüyorum 195/50/15 ile ..

hiç boşuna takma mı dersiniz, ille de önü bas 50mm - arka 35mm olsun mu dersiniz :) çok kararsız kaldım.. şehirlerarası yola çıkıyor araba ayda en az 2 kere.. ya da önerebileceğiniz ayarlı bişeyler var mı ?

enis saymaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #912 : Haziran 03, 2011, 10:54:20 ÖS »

hiç boşuna takma mı dersiniz, ille de önü bas 50mm - arka 35mm olsun mu dersiniz :) çok kararsız kaldım.. şehirlerarası yola çıkıyor araba ayda en az 2 kere.. ya da önerebileceğiniz ayarlı bişeyler var mı ?
5 mm yay almana gerek yok.3.5 luk sana yeter.zaten biraz km yapmaya başlayınca ön iyice düşüyor sadece kafa basık oluyor.hondayada en çok bu yakışıyor :)

upuk

« Yanıtla #913 : Haziran 03, 2011, 11:17:51 ÖS »

5 mm yay almana gerek yok.3.5 luk sana yeter.zaten biraz km yapmaya başlayınca ön iyice düşüyor sadece kafa basık oluyor.hondayada en çok bu yakışıyor :)

teşekkürler :) tavsiye olarak bi marka var mı acaba 1.4 için ? h&r düşünüyorum ama?

kaya_55

« Yanıtla #914 : Haziran 04, 2011, 10:03:34 ÖÖ »
selam, 97-2000arası sedan manuel civic arıyorum

seref8

« Yanıtla #915 : Haziran 10, 2011, 02:07:22 ÖS »
selam, 97-2000arası sedan manuel civic arıyorum
Düşünürsen aracım satılık kardeşim...

erol33

« Yanıtla #917 : Haziran 26, 2011, 10:26:11 ÖÖ »
selam arkadaşlar 98 civic hb im için ön konsola ihtiyacım var. bu teypin havalandırma çıkışlarının klima panelinin oturduğu yer. nasıl bulabilirim acaba yardımcı olabilirmisiniz

serkan136

« Yanıtla #918 : Haziran 27, 2011, 12:46:28 ÖS »
bende burdayım :D

hondacıali19

« Yanıtla #919 : Haziran 27, 2011, 01:08:12 ÖS »
merhaba
arkadaşlar 98 model otomatik honda arabam var eksoz abart  lpg  km de 12 litre yakıyor arada bir aldığım benzin hariç yakıtı normalmi acaba

hondacıali19

« Yanıtla #920 : Haziran 27, 2011, 01:09:07 ÖS »
honda civic 1,4 ies yazmayı unutmuşum

racalll

« Yanıtla #921 : Haziran 29, 2011, 07:47:08 ÖÖ »
selam arkadaşlar bende de 1.4 ies 140.000 de aracım alalı bir hafta oldu ilk gözağrım oldu.Allah hepimize kazasız belasız sorunsuz araç sürmeyi nasip etsin.

mkd

« Yanıtla #922 : Haziran 30, 2011, 06:20:42 ÖÖ »
selam arkadaşlar bende de 1.4 ies 140.000 de aracım alalı bir hafta oldu ilk gözağrım oldu.Allah hepimize kazasız belasız sorunsuz araç sürmeyi nasip etsin.

kardesim hayırlısı olsun ne kadara aldın ve donanımları neler.Varsa tabi resimlerrrr :D

mkd

« Yanıtla #923 : Haziran 30, 2011, 06:27:04 ÖÖ »
selam arkadaşlar arac gitmiyor derken aracımı küçümsemek yada kötülemek anlamında demedim bu kelimeyi. Muhakkak birçok 1.6 dan daha iyi kalkıyo araç.Burda demek istediğim crx imi satıp 1.4 civic aldığım için bu bariz güç farkını yaşadım onu anlatmak istedim..Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim atiker taktırmayı düşünüyorum şimdi

ayda kac km yol yapıyorsun 1.4 motorlu hemde sınıfının en az benzin yakan arabasına hemde yerli lpg taktırıyorsun ya bide bana düsmez ama madem gitmiyor lpg taktırayım ne yaman bir celiski bu hemde crx kullandım diyorsun hani sey gibi oldu ben performans isterim ama arabam 1.4 ne yapabilirim daha kötü hale getirebilirim evet evet hemen bir lpg taktırayım...

erol33

« Yanıtla #924 : Temmuz 01, 2011, 08:05:24 ÖS »

ayda kac km yol yapıyorsun 1.4 motorlu hemde sınıfının en az benzin yakan arabasına hemde yerli lpg taktırıyorsun ya bide bana düsmez ama madem gitmiyor lpg taktırayım ne yaman bir celiski bu hemde crx kullandım diyorsun hani sey gibi oldu ben performans isterim ama arabam 1.4 ne yapabilirim daha kötü hale getirebilirim evet evet hemen bir lpg taktırayım...

ben 3 ayda bir 3000 km yol yapıyorum aracı yeni aldığım için henüz 1500 km yaptım  sevgili arkadaşım.
şu çelişki dediğin şeyide açıklıyayım istersen. evet 91 model crx im vardı crx camıasını bilirsen crazy crx i tanırsın belki çünkü crxler içinde hemen hemen en iyi kalkan crxlerdendi.aracı sattım artık uzun yol yapacağım ve evlendiğim için 1.4 is aldım.crxle 400 tl yaktığım yolu 1.4 isle 280 tl ye gittim. ben güçlendirecem falan demedim bu arabayı ama aradaki bariz farkı anlatmak istedim crx kullanmayan arkadaşlar için...1.4 is tüpsüz 180 yapar tüp taktırırsanda 170 yapar en fazla budur fark çekiş haricinde.herşeyi güzel ama performansını beğenmediğim için şimdide satıyorum güzel kardeşim anlatabildim umarım saygılar