Kayaci26 arkadaşım ben zaten hiç taksit taksit benzin almam... Biter gider ağzına kadar fullerim. Huyumdur.. benzinin litresini 3.85'den alıyorum. 700 km yol gittikten sonra sarı benzin ışığı yanmaya başlıyor. O ışık yandıktan sonra bi 50 km daha gidebileceğini söylüyorlar, Ee bende hesapladım km başına şehir içi 295 kr. şehir dışı km. başına ise 279 kr. yakıyor. Aslında bunu hesaplama da hiç zor bişe yok. Olay tam olarak bu. Yani arkadaşlar ne diyor parasına bakmayalım biz. Litre üzerindenn hesap edelim. Aracım 50 lt. benzin ile 700 km. yol yapıyor. Sürekli sakin kullanım şehir dışı ise ortalama 120 km hız. Bu değerler iyi mi kötü mü ??
Honda Civic Vtec ES/LS farketmiyor, benzin deposu 50lt. Ancak Benzin Işığı yandığı zaman depoda kaç litre kaldığı teknik bir konu, el kitapçığında yazar sanırım.. Birilerinin şu kadar km gider şeklindeki ifadesi yapacağımız hesaplamaya yardımcı olmaz...
Benim araç 1.6i ES Benzin Deposu 45lt (boğaza kadar dolu) alıyor, Işık Son altı litre kaldığı zaman yanıyor yani... Işık yanana kadar 39 litre tüketimim oluyor... (DENENMİŞ ve İSPATLANMIŞTIR)
Gelelim Vtec e . . . O depodada son 6 lt kaldığını ve ışığın yandığını düşünürsek Bu demektir ki 44lt benzin ile 700 km yol alıyorsun...
Bu da 100km/6,3lt benzin tüketim değerini gösterir, kuruşsal hesabı ise Benzin in litre fiyatı 3,85 TL olduğuna göre 0,242 TL yani 24 kuruş km yakıt değeri çıkar...
Senin Verilerine göre hesaplama şekli bu...
(700 km gidilen yol, depo dolu, benzin ışığı yanana kadar tüketim, IŞIK YANDIĞINDA 6lt KALDIĞI VARSAYIMI)
GELELİM FABRİKA VERİLERİNE :
Yakıt tüketimi (lt/100 km)
Şehir içi (lt) düz 8.2
Şehir dışı (lt) düz 5.5
Birleşik (lt) düz 6.5
Birleşik tüketim düz vites için 6,5lt/100km belirlenmiş, sizin aracınız 100/6,3 lt gibi bir tüketim değeri ile ÇOK İYİ BİR ÇİZGİDE...
keyfini sürün...