Gönderen Konu: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM  (Okunma sayısı 4907918 defa)

photographer

Ynt: EG KASA CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM
« Yanıtla #1750 : Aralık 27, 2009, 12:27:48 ÖS »
dumana götürsene timer enengin abim de oraya götürüyor.. gidince uğur abimize selamımı söyle ben onun üzerine hondayı bilen ve tanıyan bir ustabaşı görmedim..
benimki ortalama su anki litre fiyatlarıyla 30 kuruş km de yakıyor .

arkadaşım araç otomatik 190 bın de km. normal kullanımda 40 kuruş yakıyor km de 390- 380 altına inmiyor. bende karburatorden şüpheleniyorum.

varmı bildiğiniz iyi bir karburatorcu hatta aracı bakıma göturecegım, benım bildiğim güneşlide (istanbul) japon oto var ona gitmeyi düşünüyorum, balatalarda bitti, yag değişimi geldi, rot balans, motor vs diğer bakımların hepsini yaptıracagım..

lpg olarak ben sadece kuvvetten düşmesine çok üzülürüm, şimdi zaten dediğim gibi gitmiyor araç eğer bu sorun karburator ayarından kaynaklanıyorsa ve tup taktıgımda en kotu bu şekilde max bu kadar güç kaybı olacaksa hemen takarım..

tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar...

ENG

« Yanıtla #1751 : Aralık 27, 2009, 12:43:32 ÖS »
+10000 tavsiye ederim. kapı kapı  dolaşacağına işi bilen bir ustaya gitmek lazım.
dumana götürsene timer enengin abim de oraya götürüyor.. gidince uğur abimize selamımı söyle ben onun üzerine hondayı bilen ve tanıyan bir ustabaşı görmedim..
benimki ortalama su anki litre fiyatlarıyla 30 kuruş km de yakıyor .

arkadaşım araç otomatik 190 bın de km. normal kullanımda 40 kuruş yakıyor km de 390- 380 altına inmiyor. bende karburatorden şüpheleniyorum.

varmı bildiğiniz iyi bir karburatorcu hatta aracı bakıma göturecegım, benım bildiğim güneşlide (istanbul) japon oto var ona gitmeyi düşünüyorum, balatalarda bitti, yag değişimi geldi, rot balans, motor vs diğer bakımların hepsini yaptıracagım..

lpg olarak ben sadece kuvvetten düşmesine çok üzülürüm, şimdi zaten dediğim gibi gitmiyor araç eğer bu sorun karburator ayarından kaynaklanıyorsa ve tup taktıgımda en kotu bu şekilde max bu kadar güç kaybı olacaksa hemen takarım..

tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar...

memolf

« Yanıtla #1752 : Aralık 27, 2009, 01:07:58 ÖS »
anladım, maddi durumu ayarlayıp duman servisin kapısını çalacağız...

alican_07

« Yanıtla #1753 : Aralık 27, 2009, 02:57:01 ÖS »
arkadaşlar si modifiyesi ile ilgili bi konu açtım modifiye bölümüne ve bu konuda en bilgili olan sizlersiniz diye size haber veriym dedim bi bakın bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

mythbuster

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1754 : Aralık 28, 2009, 12:09:23 ÖÖ »
Arkadaşlar Antalyadan slm herkese...Allah nasip ederse Çarşamba günü 94 model Beyaz Klimalı Honda Civic 1.5 Ex sahibi olucam.( Kasasına hastayım )Aracı ustama gösterdim.Her ne kadar 3 kapılı Hb spor modellerinden hoşlanmasada ( aile tipi bir araba al der ) bu aracı cok beğendi.Arac temiz kullanılmış.LPG si de mevcut.Fakat ruhsata işli değil.Satacak olan arkadaŞta açıkca LPG' den randıman alamadığını açıkladı.Bu benim ilk aracım olacağı için sizlere  sormak istediğim bir kaç soru var.
1 - 1.5 ex ile si arasındaki fark nelerdir ? Kullanım ve performans bakımından hangisi daha cok tercih ediliyor. :kaşı
2 -  Alacağım aracın tekerlekleri yeni değiştirilmiş.Tek arızası direksiyon kutusundan ses geliyor.Honda servisini arayıp parçayı sordugumda parçanın 180 tl olduğunu söyledi.Ustamda önemli bir arıza olmadığnı söyledi.Araç su an 80.000 ' de.Satacak olan arkadas aracı 30.000 ' de istanbulda aldıgını söyledi.Motor bakımının kaç KM de yapıldıgını  bilmiyor.( Bizim usta motor iyi durumda dedi ) .8800 tl  de anlaştık.Sizce uygun mu.? :artis
3 - Son olarak bunlarda Eg kasa geciyor değil mi ?Eğer öyle ise çarşamba günü grubununa üye olucam demektir :gitar

Konuyla ilgili fikirlerinizi hızlıca paylaşırsanız sevinirim.Vereceğiniz bilgilere göre hafta içi gidip arabayı kafamda hic bir soru işareti kalmadan alıcam =)

Teşekkürler.
Hondaaaa Hayat Ondaaaaaa

bluestain

« Yanıtla #1755 : Aralık 28, 2009, 01:45:56 ÖÖ »
öncelikle hoşgeldiniz
LPG konusunda yorum yapamıcam şimdiye kadar hiç LPG li araç kullanmadım :)
1-aralarında motor olarak çok fark var 1.5 ex 1500cc 90 beygir karbüratörlü,Sİ 1600cc 130 beygir injeksiyonlu motora sahip.performans bakımından Sİ tercih edilir aralarında çok fiyat farkıda yoktur kullanım olarak hemen hemen aynıdır performans hariç yakıtlarıda neredeyse aynıdır.
2-ufak tefek arızalar illaki çıkacaktır yaşından dolayı ama kolay kolay yolda bırakmaz,fiyat olarak aslında pek yorum yapmayı sevmem ama ortalama bi fiyatta anlaşmışsınız diyebilirim daha 1 ay önce arkadaşıma 7700tl ye aldık aynısını daha ucuza bulunurmu zor ama dediğim gibi ortalama bi fiyat :)
3-evet EG kasa geçiyor,çarşambayı beklemene gerek yok eg kasa araç sahibi olmanada gerek yok önemli olan bu araca gönül vermek.

mythbuster

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1756 : Aralık 28, 2009, 01:59:11 ÖÖ »
öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim..Bu saate kadar hala Ex mi daha iyi yok sa Si mi die araştırıyorum.Ve Antalya bölgesi için Si modelleri için baya bi fiyat farkı görülüyor.Eğer arada kayda değer bir kullanım farkı yoksa o kadar 1.500 - 2000 TL  fiyat farkı vermek istemiyorum.Temiz görünümlü Si ler 10000 TL den başlıyor.Bu görünüşe göre Ex alacağız...Kafam çok karışık  >pc

1.5 Ex mi  Si mi :)  :kiliçç ...Durmak yok araştırmaya devam...faydalı düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar

bluestain

« Yanıtla #1757 : Aralık 28, 2009, 02:17:00 ÖÖ »
arada kayda değer performans farkı var amacın performans sa aradaki 40hp farkı para harcayıp sağlıklı bir biçimde kapatamazsın hani şimdi bunu alayım ilerde ufaktan bişeyler yapar gücünü arttırırım Sİ ı yakalarım diye düşünüyorsan hata yaparsın,
eğer amaç performanssa bence biraz daha bekleyip Sİ almalısın yok benim için farketmez dersen orası ayrı karar senin eğer çevrende bi Sİ bulabilirsen bide Sİ kullan aradaki farkı hemen anlarsın :)

idsüml

« Yanıtla #1758 : Aralık 28, 2009, 08:38:46 ÖÖ »
öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim..Bu saate kadar hala Ex mi daha iyi yok sa Si mi die araştırıyorum.Ve Antalya bölgesi için Si modelleri için baya bi fiyat farkı görülüyor.Eğer arada kayda değer bir kullanım farkı yoksa o kadar 1.500 - 2000 TL  fiyat farkı vermek istemiyorum.Temiz görünümlü Si ler 10000 TL den başlıyor.Bu görünüşe göre Ex alacağız...Kafam çok karışık  >pc

1.5 Ex mi  Si mi :)  :kiliçç ...Durmak yok araştırmaya devam...faydalı düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar

Kullanım farkı kişiyle ilgilidir. Genel olarak hızlı kullanıyorsan Sİ kaçınılmaz senin için. Ancak sakin biriyim, kolay kolay gaza gelmem, hızla işim olmaz diyorsan Ex işini görür.( Hondanın 90 HP de yabana atma, şaşırtır.  >=ok ) Bence asıl sürüş karakterine uygun bir kara vermen.
Ekonomik olsun diye 1.4 - 1.5 araç alıp, sonra gaza basınca, benim Sİ den fazla yakan adamlar tanıdım.
Kararın ne olursa olsun, öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Kazasız cezasız kullan. :)

Senator24

« Yanıtla #1759 : Aralık 28, 2009, 08:53:05 ÖÖ »
Aralarında dağlar kadar fark yok ama çok açık ve net bir şey var.
Birisi Karbüratörlü
Birisi Enjeksiyonlu.
Ex Lerde Klima Hidrolik Direksiyon Elektrikli aynalar vs bulman biraz zor. Bulsanda Si fiyatı çekiyorlar.
Si larda genelde otomatik vites var. Manuel kullanan benim Gibi az olduğunu düşünüyorum.
Birde Si larda 4 adet disk var. Exlerde sadece önler disktir.
Bence seneye üst sınıf atlayacağına şimdiden üst sınıfa geç. Borç bul bir şey yap temiz bir si bul.
Benim arabaya 2002-2003 diyorlar çok hoşuma gidiyor. ( Ama hondadan anlamayanlar. İçindeki temizliğe ve donanıma göre )

idsüml

« Yanıtla #1760 : Aralık 28, 2009, 09:13:25 ÖÖ »
Senator24 haklısın.
Geçen haftasonu iş arkadaşlarımdan biri, Honda bu modeli yeni mi yaptı, güzelmiş dedi. Duyduğum mutluluğu anlatamam.

TLGAKNC

« Yanıtla #1761 : Aralık 28, 2009, 10:03:41 ÖÖ »
Selamlar 95 model honda civic ex aracım var.Sitede yeniyim aranıza hoşgelmiş olmak dileklerimle .. :)

caner2

« Yanıtla #1762 : Aralık 28, 2009, 10:05:16 ÖÖ »
hoşgeldinizz
kendinizi burada tanıtırsanız sizi daha iyi tanıyabiliriz ;)
http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html

ridingstorm

« Yanıtla #1763 : Aralık 28, 2009, 10:23:40 ÖÖ »
benim bildiğim ex lerde de dört cam ve aynalar elektrikli standart diye bilyorum klima si ve exlerde opsiyonel ama dedğim gibi ex  de standart camlar ve aynalar ikisinde de elektirikli olması lazım

alp55

« Yanıtla #1764 : Aralık 28, 2009, 11:31:40 ÖÖ »
EG kasalarda donanım opsiyonel (klima+sunroof) geri kalan tüm özellikler her modelde var
Sİ ve EX arasındaki fark motor ve fren aksamı
Sİ DOHC 16 PGM-FI 130 hp net
EX SOHC 15 Karbüratör 90 hp net
başka bir fark yok (zevk hariç) yanlışlarım varsa bilenler düzeltsin lütfen

ridingstorm

« Yanıtla #1765 : Aralık 28, 2009, 12:16:39 ÖS »
ha bide civic 92-95 el ler var onlar en baz donanımlı civicler camlar aynalar elektriksiz düz ve sadece sedan olark var bildiğim kadarıyla onlarda motor ve fren olarak ex le aynı bide si lerde aynalar ve kapı kolları standart gövde rengi ex ve el lerde siyah ayrıca si de bardaklık var iç donanım olarak ex ler ve el lerde yok umarım yardımcı olabilmişizdir bu araçlardan alacakları bilgilendirme konusunda     

alp55

« Yanıtla #1766 : Aralık 28, 2009, 02:35:38 ÖS »
doğru tespit ben onları atlamışım
ha bide civic 92-95 el ler var onlar en baz donanımlı civicler camlar aynalar elektriksiz düz ve sadece sedan olark var bildiğim kadarıyla onlarda motor ve fren olarak ex le aynı bide si lerde aynalar ve kapı kolları standart gövde rengi ex ve el lerde siyah ayrıca si de bardaklık var iç donanım olarak ex ler ve el lerde yok umarım yardımcı olabilmişizdir bu araçlardan alacakları bilgilendirme konusunda     

06FAT68

« Yanıtla #1767 : Aralık 28, 2009, 03:02:10 ÖS »
exlerdede bardaklık var benim aracım 95 ex coupe kapı içi koruma barları klima sunroof bardaklık içirden açılan benzin ve bagaj kapağı hepsi var si lerden 2 farkı var exlerin siler hep enjeksiyonlu ve arkalarda disk fren başkada bi farkı yok

ridingstorm

« Yanıtla #1768 : Aralık 28, 2009, 03:16:53 ÖS »
meraba arkadaşlar problemler çözümler kısmına si sedan kapılarının içi nasıl açılır diye bı konu başlattım yardımlarınızı bekliyorum şu kapı gergilerini cam motorunu falan yağlayıp bakım yapmak istiyorum

pars

« Yanıtla #1769 : Aralık 28, 2009, 04:11:10 ÖS »
herkese slm eg kasanın tadı bi başka arkadaşlar her gün birileri katılıyor guruba bizim mahallede ben eg si aracımı aldıktan sonra iki kişi daha eg ex aldılar alan arkadaşlarla tanışmak nasip olmadı tanışayım onlarıda siteye davet edeceğim.......  :)

Senator24

« Yanıtla #1770 : Aralık 28, 2009, 04:36:56 ÖS »
Aslında tam bir orta direkt ve az parayla performans alınacak en ideal yakışıklı araba.
Adam çıkıyor pazara bakıyor renaultlara 6-7-8 lira
tofaşlara biraz daha chipper
bakıyor hondalara taş gibi duruyor.
Karbüratörlüsü neredeyse broadwayle aynı az bir fark var.
ama kıyaslanmayacak bir araba.
Hele birde araba temiz bakımlı kazasızsa sanki 2005 araba almış gibi oluyor.

Senator24

« Yanıtla #1772 : Aralık 28, 2009, 06:54:56 ÖS »
arkadaşlar audi almak gibi bir niyetim vardı seneye yazın
ama audi forumunda bir konu actım bakın sizde şaşıracaksınız

akurtalan

« Yanıtla #1773 : Aralık 28, 2009, 07:33:00 ÖS »
bendeki 94 ex iki yıldır kullanıyorum otomatik vites orjinal japon honda motor 1500 karbratörlü 16 valf 4 cam elektirikli aynalar elektirikli konforlu araç bendekinde klima yok okadarda önemli değil klima benim için. hızlanması seriliği harika temiz ex bulursan kaçırma en sevdiğim yanı bu konfora yılda 74 tl vergi veriyorsun .km yakıt sarfiyatı 25 kruş yani bu araca lpg kullanma derim zaten makul maliyeti tekrar söyliyim kazasız içi temiz bir ex bulursan üzülmezsin merak etme .

alp55

« Yanıtla #1774 : Aralık 29, 2009, 07:59:49 ÖÖ »
http://www.turbofsi.net/forum/a4-b5/22027-hondami-satip-audi-almak-istiyorum-biraz-yardim-2.html

ilginç cevaplar verilmiş
audi ye bende sıcak bakanlardandım ama binmeden vaz geçirildim
hondaya göre tek artısı konfor, tabi bunu sadece civic ve a3 a4 için diyorum
eksileri ise daha çok geldi, performans, tasarruf, bakım giderleri, kullanım zevki vs vs
hondaya binen kolay kolay başka markaya binmez diye düşünüyorum, örnek kendim