Herkese Merhabalar.. İsmim Ozan İzmirliyim.. 24 yaşındayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama menzunuyum.. ufaktan bi tanıtayım dedim kendimi.. Arkadaşlar geçen hafta salı gününden itibaren bende bir 94 Si sahibiyim Arabanın Eski Plakası 35 DOT 23 tanıyan vardır belki.. Şimdi birkaç sorum olacak sizlere aracı almadan önce ve aldıktan sonra bile hala bu arabayla fazla devir çevirme kesiciye girme falan filan diyorlar sıkıntı yaratıyormuş bu doğrumu ? bu arada aracımın motor kodu d16z5 d16a9 ile ne farkı var ? orjinal si larda d16z5 motorlu olanlar varmı sonradan mı yaptırdılar acaba ? yada blok felanmı değişti :S ? daha çok sorucaklarım var walla kusuruma bakmayın
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-heyyy-taxiii-d-60875950/detay/bu aracı tanıyan varmı
gunaydın yalcın sukurler olsun ıyıyız bende yazacam 50 mılyar en azından bıtane benımkı
gunaydın kankalar nede olsa vti nin peşinden gidiyoz olm yazalım bence 20 ye kadar yolu var .Dgerçi adamın bir vti ile ugraşmıyor direk tayyar parası yazsın
Alıntı yapılan: Ozzy_SİR - Ekim 10, 2011, 06:43:22 ÖSHerkese Merhabalar.. İsmim Ozan İzmirliyim.. 24 yaşındayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama menzunuyum.. ufaktan bi tanıtayım dedim kendimi.. Arkadaşlar geçen hafta salı gününden itibaren bende bir 94 Si sahibiyim Arabanın Eski Plakası 35 DOT 23 tanıyan vardır belki.. Şimdi birkaç sorum olacak sizlere aracı almadan önce ve aldıktan sonra bile hala bu arabayla fazla devir çevirme kesiciye girme falan filan diyorlar sıkıntı yaratıyormuş bu doğrumu ? bu arada aracımın motor kodu d16z5 d16a9 ile ne farkı var ? orjinal si larda d16z5 motorlu olanlar varmı sonradan mı yaptırdılar acaba ? yada blok felanmı değişti :S ? daha çok sorucaklarım var walla kusuruma bakmayın hoş geldin kardeş netten hondaya form doldur senı arayıp şase numaranı sorup aracınla ilgili her turlu bılgıyı verecekler benımkıde d16z7 92 model motor sonradanmı neden ruhsatta 91 yazıyor vs vs bırsuru soru vardı kafamda hepsıne cevap bulduk zamanla
Alıntı yapılan: xera - Ekim 11, 2011, 07:52:29 ÖÖAlıntı yapılan: Ozzy_SİR - Ekim 10, 2011, 06:43:22 ÖSHerkese Merhabalar.. İsmim Ozan İzmirliyim.. 24 yaşındayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama menzunuyum.. ufaktan bi tanıtayım dedim kendimi.. Arkadaşlar geçen hafta salı gününden itibaren bende bir 94 Si sahibiyim Arabanın Eski Plakası 35 DOT 23 tanıyan vardır belki.. Şimdi birkaç sorum olacak sizlere aracı almadan önce ve aldıktan sonra bile hala bu arabayla fazla devir çevirme kesiciye girme falan filan diyorlar sıkıntı yaratıyormuş bu doğrumu ? bu arada aracımın motor kodu d16z5 d16a9 ile ne farkı var ? orjinal si larda d16z5 motorlu olanlar varmı sonradan mı yaptırdılar acaba ? yada blok felanmı değişti :S ? daha çok sorucaklarım var walla kusuruma bakmayın hoş geldin kardeş netten hondaya form doldur senı arayıp şase numaranı sorup aracınla ilgili her turlu bılgıyı verecekler benımkıde d16z7 92 model motor sonradanmı neden ruhsatta 91 yazıyor vs vs bırsuru soru vardı kafamda hepsıne cevap bulduk zamanla Hoşgeldiniz, sizin motor ya değişmiş ya da size üzülerek söylüyorum ki Si diye başka bişey satmışlar. Si nin özelliği D16A motor. bu motor yoksa malesef araç si değildir. Bu motorun temiziyle, oynanmamışıyla, bakılmışıyla, istediğiniz kadar kesiciye girebilirsiniz. ayrıca bu motor yanlış bilmiyorsam CRX lerle aynı motor. ,yani yüksek devir ve hız için üretilmiş bir motordur. Tabii doğum yılına göre.. Üyeliğiniz hayırlı olsun...
Bena aracımı almadan önce, forumu ders çalışır gibi incelemiştim. pek bişey bilmiyordum honda'lar hakkında ancak herkesin söylediği ve diğer yabancı kaynaklardan da anlaşıldığı üzere Si yi Si yapan D16A kodlu 137 beygirlik motor. Hatta araç araştırırken karbüratörlü EX i Si diye satmaya çalışan biri de vardı. Siteyi bulmasaydım si diye onu alıyordum Ancak bu gurbetçilik ve türkiye için üretilmeme durumunu bilmiyorum. Daha önce rastlamadım böyle bir bilgiye. Ama Bu araçların Japonya da da zamanında D16A ile satıldığını biliyorum. Acaba avrupa için daha düşük beygirli bir motor mu üretmişler? Sonuçta aracımı satıyorum. Bu yüzden bilmeyen arkadaşlar oluyor. Si ne ki diye soranlar oluyor. Onlara D16A dan bahsediyorum. Bu yüzden sizdeki bilgiyi paylaşırsanız en azından ben de bana soranları yanlış yönlendirmemiş olurum.
evet ön ve arkaların disk olması birde aynaların gövde renginde olması Si nin diğer belirgin özellikleri. Gerçekten avrupa olayı benim için yeni bir bilgi, teşekkürler.
Orası kesin . 4500 devrin altı günah hocam bu motora. Tabi otobanda. Şehir içinde 2.500 devri göremiyoruz trafikten, ışıklardan.
bende aldıgımda caktılar dedım soch u bana mehmet abı dedı bunlar avrupa ıcın uretılen modeller tr 1 2 taneyı gecmez o yuzden kımse bılmez sonra hondaya form doldurdum aradılar sase numarasını verdım 92 yılında almayan ıcın uretılıp almanyaya satılmıs bir si ile aynı herseyım sadece 127 beygır ve soch vtec benımkısı yani tek eksantirik ama onemlı olan onu sevıyor olmam :=) adını koyamadıgım tek şey var civic esi mi civic lx mi civic 1,6L mi oda cok muhım degıl suan ıcın
Alıntı yapılan: Grafink - Ekim 11, 2011, 09:40:43 ÖÖOrası kesin . 4500 devrin altı günah hocam bu motora. Tabi otobanda. Şehir içinde 2.500 devri göremiyoruz trafikten, ışıklardan. aynen kardeşim ama otobanı gördümmüde yapıştır gazın dibine tadını cıkar doch motorun
Alıntı yapılan: ylcn - Ekim 11, 2011, 09:57:35 ÖÖAlıntı yapılan: Grafink - Ekim 11, 2011, 09:40:43 ÖÖOrası kesin . 4500 devrin altı günah hocam bu motora. Tabi otobanda. Şehir içinde 2.500 devri göremiyoruz trafikten, ışıklardan. aynen kardeşim ama otobanı gördümmüde yapıştır gazın dibine tadını cıkar doch motorun Evet hocam, bir de benimki 4 ileri otomatik. 5000 li devirlerde nasıl bir ses çıkıyor kokpitte sen tahmin et... Çeşme otobanında az yankılanmadı geçtiğimiz yaz
5500 den sonra vtec açtıgını duyuyorsun değişik bir ses cıkmaya başlıyor geçen gece arkamdan telefon geldı neden kesıcıde cok kalmamısım