Gönderen Konu: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM  (Okunma sayısı 4910385 defa)

xera

Ynt: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM
« Yanıtla #26376 : Ekim 11, 2011, 07:52:29 ÖÖ »
Herkese Merhabalar..
İsmim Ozan İzmirliyim.. 24 yaşındayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama menzunuyum.. ufaktan bi tanıtayım dedim kendimi.. >=ok
Arkadaşlar geçen hafta salı gününden itibaren bende bir 94 Si sahibiyim  :lovee Arabanın Eski Plakası 35 DOT 23 tanıyan vardır belki..
Şimdi birkaç sorum olacak sizlere aracı almadan önce ve aldıktan sonra bile hala bu arabayla fazla devir çevirme kesiciye girme falan filan diyorlar sıkıntı yaratıyormuş bu doğrumu ? bu arada aracımın motor kodu d16z5 d16a9 ile ne farkı var ? orjinal si larda d16z5 motorlu olanlar varmı sonradan mı yaptırdılar acaba ? yada blok felanmı değişti :S ? daha çok sorucaklarım var walla kusuruma bakmayın :(

hoş geldin kardeş netten hondaya form doldur senı arayıp şase numaranı sorup aracınla ilgili her turlu bılgıyı verecekler benımkıde d16z7 92 model motor sonradanmı neden  ruhsatta 91 yazıyor vs vs bırsuru soru vardı kafamda hepsıne cevap bulduk zamanla :)

xera

ylcn

« Yanıtla #26378 : Ekim 11, 2011, 08:27:53 ÖÖ »
günaydın milleetttt nasılsınızzzz??

ylcn

« Yanıtla #26379 : Ekim 11, 2011, 08:28:36 ÖÖ »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-heyyy-taxiii-d-60875950/detay/

bu aracı tanıyan varmı
kardeşim yuh diyorum fiyata artık yaaaa bende yazacagım 25- 30 bin tl görecekler fiyat  yükseltmedeki rekabeti :)

xera

« Yanıtla #26380 : Ekim 11, 2011, 08:33:35 ÖÖ »
gunaydın yalcın :) sukurler olsun ıyıyız bende yazacam 50 mılyar :D en azından bıtane benımkı :D

pcvirus

« Yanıtla #26381 : Ekim 11, 2011, 08:41:14 ÖÖ »
gunaydın kankalar :d

nede olsa vti nin peşinden gidiyoz olm yazalım bence 20 ye kadar yolu var :D.D

gerçi adamın bir vti ile ugraşmıyor direk tayyar parası yazsın

ylcn

« Yanıtla #26382 : Ekim 11, 2011, 08:42:32 ÖÖ »
gunaydın yalcın :) sukurler olsun ıyıyız bende yazacam 50 mılyar :D en azından bıtane benımkı :D
walla kardeşim bana millet fazla ucuyor gibi geliyor artık ama neyseee bulursa vereni satar diyelim

ylcn

« Yanıtla #26383 : Ekim 11, 2011, 08:43:30 ÖÖ »
gunaydın kankalar :d

nede olsa vti nin peşinden gidiyoz olm yazalım bence 20 ye kadar yolu var :D.D

gerçi adamın bir vti ile ugraşmıyor direk tayyar parası yazsın
o adam kim oluyor ilker kardeşim merak ettim :D

Grafink

« Yanıtla #26384 : Ekim 11, 2011, 09:06:53 ÖÖ »
Herkese Merhabalar..
İsmim Ozan İzmirliyim.. 24 yaşındayım Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama menzunuyum.. ufaktan bi tanıtayım dedim kendimi.. >=ok
Arkadaşlar geçen hafta salı gününden itibaren bende bir 94 Si sahibiyim  :lovee Arabanın Eski Plakası 35 DOT 23 tanıyan vardır belki..
Şimdi birkaç sorum olacak sizlere aracı almadan önce ve aldıktan sonra bile hala bu arabayla fazla devir çevirme kesiciye girme falan filan diyorlar sıkıntı yaratıyormuş bu doğrumu ? bu arada aracımın motor kodu d16z5 d16a9 ile ne farkı var ? orjinal si larda d16z5 motorlu olanlar varmı sonradan mı yaptırdılar acaba ? yada blok felanmı değişti :S ? daha çok sorucaklarım var walla kusuruma bakmayın :(

hoş geldin kardeş netten hondaya form doldur senı arayıp şase numaranı sorup aracınla ilgili her turlu bılgıyı verecekler benımkıde d16z7 92 model motor sonradanmı neden  ruhsatta 91 yazıyor vs vs bırsuru soru vardı kafamda hepsıne cevap bulduk zamanla :)

Hoşgeldiniz, sizin motor ya değişmiş ya da size üzülerek söylüyorum ki Si diye başka bişey satmışlar. Si nin özelliği D16A motor. bu motor yoksa malesef araç si değildir. Bu motorun temiziyle, oynanmamışıyla, bakılmışıyla, istediğiniz kadar kesiciye girebilirsiniz.  ayrıca bu motor yanlış bilmiyorsam CRX lerle aynı motor. ,yani yüksek devir ve hız için üretilmiş bir motordur. Tabii doğum yılına göre..

Üyeliğiniz hayırlı olsun...

xera

« Yanıtla #26385 : Ekim 11, 2011, 09:17:33 ÖÖ »
Herkese Merhabalar..

Hoşgeldiniz, sizin motor ya değişmiş ya da size üzülerek söylüyorum ki Si diye başka bişey satmışlar. Si nin özelliği D16A motor. bu motor yoksa malesef araç si değildir. Bu motorun temiziyle, oynanmamışıyla, bakılmışıyla, istediğiniz kadar kesiciye girebilirsiniz.  ayrıca bu motor yanlış bilmiyorsam CRX lerle aynı motor. ,yani yüksek devir ve hız için üretilmiş bir motordur. Tabii doğum yılına göre..

Üyeliğiniz hayırlı olsun...

bence arkadaşın aracı orjınal aynı benımkısı gıbı tr için üretilmeyen ancak gurbetcı vatandaşlar ile tr ye gelip burada kalan araçlardan

Grafink

« Yanıtla #26386 : Ekim 11, 2011, 09:25:00 ÖÖ »
Bena aracımı almadan önce, forumu ders çalışır gibi incelemiştim. pek bişey bilmiyordum honda'lar hakkında ancak herkesin söylediği ve diğer yabancı kaynaklardan da anlaşıldığı üzere Si yi Si yapan D16A kodlu 137 beygirlik motor. Hatta araç araştırırken karbüratörlü EX i Si diye satmaya çalışan biri de vardı. Siteyi bulmasaydım si diye onu alıyordum :) Ancak bu gurbetçilik ve türkiye için üretilmeme durumunu bilmiyorum. Daha önce rastlamadım böyle bir bilgiye. Ama Bu araçların Japonya da da zamanında D16A ile satıldığını biliyorum. Acaba avrupa için daha düşük beygirli bir motor mu üretmişler? Sonuçta aracımı satıyorum. Bu yüzden bilmeyen arkadaşlar oluyor. Si ne ki diye soranlar oluyor. Onlara D16A dan bahsediyorum. Bu yüzden sizdeki bilgiyi paylaşırsanız en azından ben de bana soranları yanlış yönlendirmemiş olurum.

ylcn

« Yanıtla #26387 : Ekim 11, 2011, 09:31:28 ÖÖ »
Bena aracımı almadan önce, forumu ders çalışır gibi incelemiştim. pek bişey bilmiyordum honda'lar hakkında ancak herkesin söylediği ve diğer yabancı kaynaklardan da anlaşıldığı üzere Si yi Si yapan D16A kodlu 137 beygirlik motor. Hatta araç araştırırken karbüratörlü EX i Si diye satmaya çalışan biri de vardı. Siteyi bulmasaydım si diye onu alıyordum :) Ancak bu gurbetçilik ve türkiye için üretilmeme durumunu bilmiyorum. Daha önce rastlamadım böyle bir bilgiye. Ama Bu araçların Japonya da da zamanında D16A ile satıldığını biliyorum. Acaba avrupa için daha düşük beygirli bir motor mu üretmişler? Sonuçta aracımı satıyorum. Bu yüzden bilmeyen arkadaşlar oluyor. Si ne ki diye soranlar oluyor. Onlara D16A dan bahsediyorum. Bu yüzden sizdeki bilgiyi paylaşırsanız en azından ben de bana soranları yanlış yönlendirmemiş olurum.
bencede arkadaşınki yani d16z5 motor avrupa için üretilmiş model olup 125 hp olan cinsi olsa gerek arada sadece 10 hp lik bir fark ve yanlış değlsem sadece ateşleme ünitesi crx lerle aynı ama araç genede si olur cünkü blok aynı üst kapak aynı neredeyse hiç bir fark yok hatta 7400 deil 7800 devir ceviriyor olabilir bile crx ler gibi. bu da aracın si olmadgını göstermez en belirgin fark (motor hariç)si ile exlerin arka frenlerinin disk oluşudur benim bildigim. bilgisi olan arkadaşlar  mutlaka paylaşacaklardır.

ylcn

« Yanıtla #26388 : Ekim 11, 2011, 09:32:19 ÖÖ »
birde beyin farklı olabilir

Grafink

« Yanıtla #26389 : Ekim 11, 2011, 09:34:16 ÖÖ »
evet ön ve arkaların disk olması birde aynaların gövde renginde olması Si nin diğer belirgin özellikleri. Gerçekten avrupa olayı benim için yeni bir bilgi, teşekkürler.

ylcn

« Yanıtla #26390 : Ekim 11, 2011, 09:36:47 ÖÖ »
evet ön ve arkaların disk olması birde aynaların gövde renginde olması Si nin diğer belirgin özellikleri. Gerçekten avrupa olayı benim için yeni bir bilgi, teşekkürler.
bende bu bilginin kesinliğinden emin değilim yanıltmak istemem ama sunu bilirim kaputu acıp çit eksantirik doch motoru görüyorsan gazlayacaksınnnnnnnnnnn:)

Grafink

« Yanıtla #26391 : Ekim 11, 2011, 09:40:43 ÖÖ »
Orası kesin :). 4500 devrin altı günah hocam bu motora. Tabi otobanda. Şehir içinde 2.500 devri göremiyoruz trafikten, ışıklardan.

xera

« Yanıtla #26392 : Ekim 11, 2011, 09:43:40 ÖÖ »
bende aldıgımda caktılar dedım soch u bana mehmet abı dedı bunlar avrupa ıcın uretılen modeller tr 1 2 taneyı gecmez o yuzden kımse bılmez sonra hondaya  form doldurdum aradılar sase numarasını verdım 92 yılında almayan ıcın uretılıp almanyaya satılmıs bir si ile aynı herseyım sadece 127 beygır ve soch vtec benımkısı yani tek eksantirik ama onemlı olan onu sevıyor olmam :=) adını koyamadıgım tek şey var civic esi mi civic lx mi civic 1,6L mi oda cok muhım degıl suan ıcın :)

ylcn

« Yanıtla #26393 : Ekim 11, 2011, 09:57:35 ÖÖ »
Orası kesin :). 4500 devrin altı günah hocam bu motora. Tabi otobanda. Şehir içinde 2.500 devri göremiyoruz trafikten, ışıklardan.
aynen kardeşim ama otobanı gördümmüde yapıştır gazın dibine tadını cıkar doch motorun :)

ylcn

« Yanıtla #26394 : Ekim 11, 2011, 09:59:37 ÖÖ »
bende aldıgımda caktılar dedım soch u bana mehmet abı dedı bunlar avrupa ıcın uretılen modeller tr 1 2 taneyı gecmez o yuzden kımse bılmez sonra hondaya  form doldurdum aradılar sase numarasını verdım 92 yılında almayan ıcın uretılıp almanyaya satılmıs bir si ile aynı herseyım sadece 127 beygır ve soch vtec benımkısı yani tek eksantirik ama onemlı olan onu sevıyor olmam :=) adını koyamadıgım tek şey var civic esi mi civic lx mi civic 1,6L mi oda cok muhım degıl suan ıcın :)
senin tek derdin ismini belirleyememiş olman olsun kardeşim gazlamanın tadını cıkar :) soch vtec olmasıda ayrı bir güzellik sonuçta istedigi kadar soch olsun araba vtec acıyor demektir :D

Grafink

« Yanıtla #26395 : Ekim 11, 2011, 10:04:13 ÖÖ »
Tabi canım ya Doch olsun ya da Vtec olsun. :D

Grafink

« Yanıtla #26396 : Ekim 11, 2011, 10:06:23 ÖÖ »
aynen kardeşim ama otobanı gördümmüde yapıştır gazın dibine tadını cıkar doch motorun :)

Evet hocam, bir de benimki 4 ileri otomatik. 5000 li devirlerde nasıl bir ses çıkıyor kokpitte sen tahmin et... Çeşme otobanında az yankılanmadı geçtiğimiz yaz :D

xera

« Yanıtla #26397 : Ekim 11, 2011, 10:22:22 ÖÖ »
5500 den sonra vtec açtıgını duyuyorsun değişik bir ses cıkmaya başlıyor :) geçen gece arkamdan telefon geldı neden kesıcıde cok kalmamısım :D

ylcn

« Yanıtla #26398 : Ekim 11, 2011, 10:23:57 ÖÖ »

Evet hocam, bir de benimki 4 ileri otomatik. 5000 li devirlerde nasıl bir ses çıkıyor kokpitte sen tahmin et... Çeşme otobanında az yankılanmadı geçtiğimiz yaz :D
oooo maşallahhh o otobanları fazla bilmem ama ankara-ist otobanı beni cok iyi bilir.. az akaraya kadar dip gaz gitmedim :D

ylcn

« Yanıtla #26399 : Ekim 11, 2011, 10:25:28 ÖÖ »
5500 den sonra vtec açtıgını duyuyorsun değişik bir ses cıkmaya başlıyor :) geçen gece arkamdan telefon geldı neden kesıcıde cok kalmamısım :D
hehehe banada memlekette arkamdan tel gelmişti polis bir abim senin arabayı piyasada görmeyim arabanı bağlayacam diye neden dedim kardeşim ekzos vanasını acıp caddede kesicide gidiyormuş :)