1.5 EX hikayemi paylaşmak isterim.
Çarşamba günü aldığım aracıma cumartesi sabah lpg taktırdım.
3 gündür sayısız yorum okudum ne marka taktırmak gerekir diye.. Atiker ilk düşüncemdi.. Memnuniyet oranının oldukça az ve şikayet sayısının çok olduğunu gördüm. Lovatoya karar kıldım. Cumartesi sabah Lovato taktırmak için ustamla beraber gittiğimde şunu öğrendim.
Lovato garanti verdiği parça arızalı çıktığında ya da arıza oluştuğunda parça sökülüp bayiye gidiyor, sen yenisini taktırıp ücretini ödüyorsun. Gİden parçanın incelenmesi geri dönüş süreci, verdiğin ücret derken keyfim kaçtı.
Son alternatifim Aldesa taktırmaktı. Aldesa hakkında az yorum okudum ama kullandığı malzeme atikere 10 basar. Kurtlar vadisi reklamından sonra piyasa yapmış ve aşırı derecede şikayet almış bir marka taktırmaktansa yine yerli olan Aldesa taktırmak daha mantıklı geldi. Neyse aldesa takıldı.
Montaj esnasında hava girişinin koli bandı ile kapatılması canımı sıktı. Bunu söylediğimde başka türlü ayar yapılamadığını söylediler. Bizim birader forumları araştırmış skodalar için çift boğazlı mikserlerin uygun olduğunu okumuş.. Bununla ilgili gerekli araştırmamı yapıp, bu mikseri satın alıp taktırmayı düşünüyorum. Birçok EX kullanıcısı arkadaşımında bu konuyu araştırıp düşüncelerini paylaşmasını istiyorum. Bu arada Aldesa-Atiker 450 TL Lovato 650 TL..
Gelelim çekiş konusuna.. Aracımı cumartesi sabahına kadar benzinle kullandım. İşe gidiş geliş 24 km. Mükemmel bir ivmeye sahip. 2. viteste ibre 100' e vuruyor.. Hızlanma ve kalkış benzinde gerçekten çok iyi. Gel gelelim lpg sonrası kalkış ve hızlanma konusunda hissedilir bir düşüş sözkonusu oldu.. Benzinle, lpg yi tabiki kıyaslayamam ama en azından bu konuda yapılacak mutlaka birşeyler olduğuna inanıyorum. Bu konuda özellikle araştırma yapacağım..
Bordo 1.5 EL Hondamı sattıktan sonra yaşadığım yeni araç alma sürecime gelince...
2 aya yakın sürede uno-tipo-citröen saxo (1 depoyla 1000 km giden bir araç) hiç istemesemde şahin doğan bile baktım. Rami, sefaköy pazarlarını her hafta dolaştım. Arkadaşlar bir dost bir kardeş tavsiyesi nasıl derseniz deyin ama pazardan araba almayın. Ne kadar çarık çürük araba var hepsi pazarlarda.. Yüksek model 97-2000 uno-tipo ya da kuş serisini 10 milyara kadar alabilirsiniz.. Hatta enjeksiyonlu arabada bulabilirsiniz bu paraya.. Daha öncede yazdım tekrar yazıyorum. Her malın bir hakkı vardır. Fıat serisi uno-tipo-tempra ne özelliği olursa olsun taş çatlasın 7.5 TL eder. hadi temizi 8 TL olsun. Eee bu arabalar 8 TL ederse bizim hondaların piyasasını siz tahmin edin. Ya modeli yüksek bir araç alacaktım istemeye istemeye ya da 92-93-94 honda bakacaktım. 1.5 EL modelini daha hayatta tercih etmem çok temiz olmadıkça. EL modeline para vereceğinize 1.5 EX tek kapı alın daha iyidir derim. Aileye gitmez diye düşünen arkadaşlarım olacaktır, haklı da olabilirler kendilerine göre ama tek kapı EX' lerin arkasının unodan-tipodan daha rahat ve hacimli olduğunu sanırım kimse tartışma konusu yapmayacaktır. Çok rahatlıkla aile aracı olarak da kullanılabilir ve ben 5 kişilik aile aracı olarak kullanacağım.
92-95 kasa araçlarında fiyatı en fazla 10 TL eder o da klimalısına o kadar para verilir. Her gün sahibinden.com sitesinde aynı hondaları görmekten canım sıkıldığında alternatif markalara yöneldim. 13.400' e kadar EX ve EL /10.000-15.000 arası Euro Civic (ilk göz ağrım full araç) 96 enjeksiyonlu kasalara bakmak mümkün değil çünkü 13 TLdan başlıyor ve 20 TLya kadar gidiyor.. Şİmdi bu fiyatları gördüğünüzde siz ne düşünürsünüz ? 92-95 kasa 12.500 yazmışlar helali hoş olsun ama kaputu açmamla kapatmam bir oldu. Arka havuza baktım içim sızladı.
Hondacıyım diyen birinin bu arabaları bu şekilde görmesinin yarattığı duygusal çöküntüyü tahmin edersiniz. Araçlarımızla aramızdaki duygusal bağı tartışmaya açık bir konu olarak görmüyorum. Satmak zorunda kaldığımızda yaşadığımız üzüntüyü sizlerde biliyorsunuz.
Toparlamak gerekirse hepimiz o logoya sevdalıyız. Herkes aracını sever arasında bir bağ vardır ama bizlerin o logoyla olan bağı oldukça duygusal.
2000 unoya binebilirdim 8,5 tlya alabilirdim ama ben 93 hondaya binmeyi tercih ettim. Tercihimde hondayı sevmemin ayrı bir yeri mutlaka var ama asıl sebep şudur ki: 20 yaşında da olsa aldığım araba duygusallığımı bir kenara bırakıp mantığımla hareket ederek düşündüğümde bu fiyata piyasada olan bütün araçlarla hiçbirşekilde kıyaslamam sözkonusu bile olamaz.
Son sözüm arabada bazı eksikler var:)) onlarıda burada zaman içerisinde gerek sizlerden yardım alarak gerek kendi çabalarımla halledeceğim.