Gönderen Konu: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM  (Okunma sayısı 4905471 defa)

inventor

• Co-Admin
Ynt: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM
« Yanıtla #27750 : Mayıs 17, 2012, 04:56:33 ÖS »
yakınlarda olsanız gelip aracımdaki tepkimeleri gör derim ama herhalde antalyadasınız

16ec813

« Yanıtla #27751 : Mayıs 18, 2012, 09:39:18 ÖÖ »
yakınlarda olsanız gelip aracımdaki tepkimeleri gör derim ama herhalde antalyadasınız

bende çok isterdim ;D hatta otobanda isterdim ama olmadı bi dahaki gelişine inşallah diyelim

hknpower

« Yanıtla #27752 : Mayıs 18, 2012, 11:30:30 ÖÖ »
arkadaşlar peki si lara crx 3-4 dişlisi almak mı yoksa crx çıkma şanzuman almakmı daha uygun olur? fiyat olarak neye mal olur. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #27753 : Mayıs 18, 2012, 03:50:54 ÖS »

bende çok isterdim ;D hatta otobanda isterdim ama olmadı bi dahaki gelişine inşallah diyelim
yakında gelirim gürsel abi inşallah bu sefer görüşürüz

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #27754 : Mayıs 18, 2012, 03:54:43 ÖS »
arkadaşlar peki si lara crx 3-4 dişlisi almak mı yoksa crx çıkma şanzuman almakmı daha uygun olur? fiyat olarak neye mal olur. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
crx telli sistemdir si hidrolik sistemdir ve galiba kovanın bir yerinde farklılık vardı diye hatırlıyorum eğer sık sık uzun yola çıkmıyorsanız crx 3-4-5 mutlaka 5 ide takmanızı tavsiye ederim si da 5 attığınızda aracınız biran duru sonra yavaş yavaş ilerlemeye başlar ama crx 5 taktığınızda nerde kaldıysanız oradan devir çevirmeye devam ediyorsunuz headersımı taktığımda bir kadran videosu çekeceğim o zaman buraya yüklerim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #27755 : Mayıs 20, 2012, 04:13:27 ÖÖ »
Herkese iyi pazarlar....
2 gündür yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.
Önce perşembe günü akşam saat 20.00 gibi işyerindeki arkadaşlarla halısahaya giderken araba merter demirciler sitesi tramvay yolunda gazda giderken stop etti. bastım almadı. Arabada 5 kişiyiz. arabayı kenara çektik bir 5 dk. gazda bastım aldı. O gün öyle geçti.
Cuma günü akşam arkadaşı evine bırakırken Alibeyköy yolunda araba yine gazda giderken stop etti. Bastım almadı. Bir taksici sağolsun durdu. Takviye yaptım araba çalıştı. 1 Km gittim yokuş çıktım düzlüğe geldim, arkadaşı indirmek için durdum, araba yine stop etti.
Arabayı vurdurayım dedim, çalışır gibi oldu fakat gaz pırpır etti ama almadı. Benzine aldım yine vurdurayım dedim maalesef çalışmadı. En sonunda aküyü yedik kaldık. Arkadaşları aradım onlar gelene kadar bekledim. Yarım saat sonra bir deneyim dedim bastım aldı. Tekrar bir yokuş çıkarken bariyeri farketmedim araç zıpladı yokuşta kaldı. Çektim kenara..

Arkadaşlar geldi. bir takviye yaptık 500 m gittik yine stop etti.
Tesadüf elektrikçi olduğunu söyleyen bir arkadaş karbüratör kapağını açıp eliye boğazı kapattı. Biraz zorlandı çalıştı.
Karbüratörünü temizletmen lazım dedi. Neyse biz eve kadar 2-3 defa daha bu sefer takviye yapmadan karbüratörün ağzını elimizle kapatarak ve açarak arabayı eve kadar getirdik..

Cumartesi sabahı elektrikçi ustama gittim. arabanda birşey görünmüyor dedi. Bir kablo verdi. araba durursa aküden gazı açıp kapatan valfe kabloyu bağla direk gazcıya git dedi. Sanayiden çıktım 500 m gittim. araba yine durdu. Ustanın dediğini yaptım. gazcıya gittim. Gazcı elektrik gelmiyor sigorta atmış dedi. Sigortayı değiştirdi. Tekrar elektrikçi ustama gittim. Bana şunu söyledi. Ben ilk sigortaya baktım sigorta sağlamdı. Sen aküden valfe kabloyu çektiğinde sigorta attı. Senin aracındaki sorun devam ediyor dedi.

Topkapıya kadar geldim. 1. ustamın yanına uğradım anlattım mevzuyu. Karbüratörü temizletelim, en azından yolda kalırsan biliriz ki karbüratörden değil. Karbüratöre hiç bakım yapılmamış. Karbüratör ve ona bağlı filtreler temizlendi. Arabanın çalışması bayağı bir farketti. Aracı 1-2 gün benzinle kullan. Sorun çıkmazsa lpg ile kullan dedi. Eğer lpg de sorun yaşarsan gideceğimiz yer belli dedi.

Çokda güvenerek binemiyorum açıkçası. Her an yolda kalırım endişesiyle arabaya bineceğim. Sonuca göre 3-4 gün kullanıp burada size durumu bildiririm.

kadirunalll

« Yanıtla #27756 : Mayıs 21, 2012, 11:02:11 ÖÖ »
Arkadaşlar Honda Civic Si 1.6 Hb Model Aracım Var Debriyaj Balatasının Ömrü Bitiyor Değiştireyim Diyorum Debiryaj Balatası Hakkında Bilgilendirebilirmisniz Takım Olarak Mı Değişiyor Yoksa Tek Balatamı Tahmini Fiyatı Nedir. Ne Marka Taktırsak İyi Olur Teşekkür Ederim İyi Günler.

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27757 : Mayıs 21, 2012, 11:44:50 ÖÖ »
orjinal fcc taktır..... takım değişir....

hknpower

« Yanıtla #27758 : Mayıs 22, 2012, 11:05:23 ÖÖ »
crx telli sistemdir si hidrolik sistemdir ve galiba kovanın bir yerinde farklılık vardı diye hatırlıyorum eğer sık sık uzun yola çıkmıyorsanız crx 3-4-5 mutlaka 5 ide takmanızı tavsiye ederim si da 5 attığınızda aracınız biran duru sonra yavaş yavaş ilerlemeye başlar ama crx 5 taktığınızda nerde kaldıysanız oradan devir çevirmeye devam ediyorsunuz headersımı taktığımda bir kadran videosu çekeceğim o zaman buraya yüklerim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız

tesekkurler invertor beklıyorum video yu...

hknpower

« Yanıtla #27759 : Mayıs 22, 2012, 11:07:10 ÖÖ »
çok acil yardım arkadaslar, si imin göstergesını söktüm kadran çubuklarını yerınden nasıl çıkartırırz bıraz zorladım gelmıyor. bellı bı sıstemı varmı? kırılır dıye de korkuyorum

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27760 : Mayıs 22, 2012, 11:11:26 ÖÖ »
çubuklar çıkmaz ki?

hknpower

« Yanıtla #27761 : Mayıs 22, 2012, 11:15:37 ÖÖ »
çubuklar çıkmaz ki?

çubuklar çıkmadan kadranı nasıl degıstırıyolar pekı? bu mavı yanan beyaz kadranlar var onlardan almayı dusunuyorum ama .. ön hazırlık ıcın soktum anlayamadım. sız degıstırdınızmı hiç aydın hocam pekı

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27762 : Mayıs 22, 2012, 11:37:53 ÖÖ »
evet benimkiler değişik kendim değiştirdim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-civic-si-bakimli-79164155/detay/

ilanda var benimkilere bak... göstergelerin ortasındaki delikten... yavaşca cubukları hafif esneterek geçiriyorsun  özellikle benzin çubuguna dikkat etmelisin yerini oynatmamaya  gayret et gösterme ayarı bozulmazın.. zor bi iş haberin olsun

hknpower

« Yanıtla #27763 : Mayıs 22, 2012, 11:49:17 ÖÖ »
evet benimkiler değişik kendim değiştirdim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-civic-si-bakimli-79164155/detay/

ilanda var benimkilere bak... göstergelerin ortasındaki delikten... yavaşca cubukları hafif esneterek geçiriyorsun  özellikle benzin çubuguna dikkat etmelisin yerini oynatmamaya  gayret et gösterme ayarı bozulmazın.. zor bi iş haberin olsun

valla çok güzelmiş hem aracınız hem göstergeler.. az önce halletim hocam hafıf çekerek çıkartılıyormuş. denedim hatasız çıktılar.. şimdi söktüm alt pleksi ve kadranı kendim yapmaya karar verdım bu kadar sökmüşken tasarımcıyız en nihayetinde deneyelım bakalım  :)

tekrar teşekkur ederim ilgi ve alakanız için hocam sağolun..

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27764 : Mayıs 22, 2012, 05:14:37 ÖS »
sagalasın allah kaza bela vermresin herkese

xera

« Yanıtla #27765 : Mayıs 28, 2012, 09:00:21 ÖÖ »
s.a abıler nasılsınız merkezı kılıt sadece sofor kapısında calısyor dıger 3 kapıda calısmıyor ve aküm kendılıgınden bıtıyor nereye bakayım kendım  halledebılırmıyım 3 gundur boyle aku bosalmaya basladıgı gunden berı merkezı kılıtte calısmıyor :S

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #27766 : Mayıs 28, 2012, 01:07:24 ÖS »
Herkese iyi pazarlar....
2 gündür yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.
Önce perşembe günü akşam saat 20.00 gibi işyerindeki arkadaşlarla halısahaya giderken araba merter demirciler sitesi tramvay yolunda gazda giderken stop etti. bastım almadı. Arabada 5 kişiyiz. arabayı kenara çektik bir 5 dk. gazda bastım aldı. O gün öyle geçti.
Cuma günü akşam arkadaşı evine bırakırken Alibeyköy yolunda araba yine gazda giderken stop etti. Bastım almadı. Bir taksici sağolsun durdu. Takviye yaptım araba çalıştı. 1 Km gittim yokuş çıktım düzlüğe geldim, arkadaşı indirmek için durdum, araba yine stop etti.
Arabayı vurdurayım dedim, çalışır gibi oldu fakat gaz pırpır etti ama almadı. Benzine aldım yine vurdurayım dedim maalesef çalışmadı. En sonunda aküyü yedik kaldık. Arkadaşları aradım onlar gelene kadar bekledim. Yarım saat sonra bir deneyim dedim bastım aldı. Tekrar bir yokuş çıkarken bariyeri farketmedim araç zıpladı yokuşta kaldı. Çektim kenara..

Arkadaşlar geldi. bir takviye yaptık 500 m gittik yine stop etti.
Tesadüf elektrikçi olduğunu söyleyen bir arkadaş karbüratör kapağını açıp eliye boğazı kapattı. Biraz zorlandı çalıştı.
Karbüratörünü temizletmen lazım dedi. Neyse biz eve kadar 2-3 defa daha bu sefer takviye yapmadan karbüratörün ağzını elimizle kapatarak ve açarak arabayı eve kadar getirdik..

Cumartesi sabahı elektrikçi ustama gittim. arabanda birşey görünmüyor dedi. Bir kablo verdi. araba durursa aküden gazı açıp kapatan valfe kabloyu bağla direk gazcıya git dedi. Sanayiden çıktım 500 m gittim. araba yine durdu. Ustanın dediğini yaptım. gazcıya gittim. Gazcı elektrik gelmiyor sigorta atmış dedi. Sigortayı değiştirdi. Tekrar elektrikçi ustama gittim. Bana şunu söyledi. Ben ilk sigortaya baktım sigorta sağlamdı. Sen aküden valfe kabloyu çektiğinde sigorta attı. Senin aracındaki sorun devam ediyor dedi.

Topkapıya kadar geldim. 1. ustamın yanına uğradım anlattım mevzuyu. Karbüratörü temizletelim, en azından yolda kalırsan biliriz ki karbüratörden değil. Karbüratöre hiç bakım yapılmamış. Karbüratör ve ona bağlı filtreler temizlendi. Arabanın çalışması bayağı bir farketti. Aracı 1-2 gün benzinle kullan. Sorun çıkmazsa lpg ile kullan dedi. Eğer lpg de sorun yaşarsan gideceğimiz yer belli dedi.

Çokda güvenerek binemiyorum açıkçası. Her an yolda kalırım endişesiyle arabaya bineceğim. Sonuca göre 3-4 gün kullanıp burada size durumu bildiririm.

Geçenlerde yaşadığım sorunu anlatmıştım.. Araç benzin veya gazda giderken 5-10 dk içinde stop edip duruyordu..
Karbüratör temizliği yaptırdıktan sonra 3 gün benzinle kullandım.. Şu anda lpg de kullanıyorum. herhangi bir sorun yaşamıyorum.. Bu tarz bir sorunla karşılaşan veya yaşayan arkadaşlarım karbüratörlerine baksınlar ve filtrelerine kadar temizliğini yaptırsınlar..

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #27767 : Mayıs 29, 2012, 10:07:11 ÖÖ »
      S.a. arkadaşlar,

Haftasonu Trabzon'dan Erzurum seferi yaptık. Rakım çekiş meselesini problemler sayfasında açarak ayrıntılı görüş istedim ama burada başka bir konuya temas edeceğim, o da usta meselesi.

Zigana eteklerinde  arabanın çekişi aşırı şekilde düşünce durup yetkili servisteki ustayı aradım. Kısaca durumumu özetlediğimde usta ya kavramada veya şanzımanda problem var dedi ve şanzımanı indirip bakmamız lazım dedi. Zaten aracım otomatik olduğundan şanzıman diyince yüreğim ağzıma geldi.:)) Hasılı kelam, usta kesinlikle devam etme pazartesi getir arabayı şanzımanı indirip bakalım dedi. Sonrasında aradığım motorcu arkadaşım ise durumun rakımdan kaynaklandığını ve normal olduğunu, yolculuğa devam etmemi söyledi, çok şükür biz de sorunsuz gidip geldik.

Şimdi, yetkili servis ustası için iki ihtimal var. Ya rakım çekiş ilişkisi hakkında bilgi sahibi değil, ki bunu bilmeyen adama usta denmez; veya daha kötü ihtimal bildiği halde bizi yolmak istedi, ki durum böyleyse böylesine değil usta insan bile denmez.

Çok şükür tanıdığımız, güvendiğimiz ustalar var. Yoksa nice olurdu halimiz.:)

lsavasl

« Yanıtla #27768 : Mayıs 30, 2012, 12:03:55 ÖS »
Selamın aleykum arkadaslar 93 ex var gordugunuz uzre performans acısndan en ıyı motor yagı nedır?

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27769 : Mayıs 31, 2012, 08:52:45 ÖÖ »
magnetec 10-40 koy devam et....

16ec813

« Yanıtla #27770 : Haziran 01, 2012, 03:42:54 ÖS »
castrol 10/40

AL-BAYRAK

« Yanıtla #27771 : Haziran 02, 2012, 01:27:22 ÖS »
arkadaşlae eg teamdan üzülerek ayrılıyorum... artık accord a geciyorum... si satılıyor accord 2.0 ex alınıyor :))

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #27772 : Haziran 03, 2012, 10:23:49 ÖÖ »
hayırlı olsun Aydın Hocam, artık inşaallah eg sahiplerinin sorularını öksüz bırakmazsın "biz ayrı dünyaların insanlarıyız" diye.:))

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #27773 : Haziran 03, 2012, 09:27:52 ÖS »
arkadaşlae eg teamdan üzülerek ayrılıyorum... artık accord a geciyorum... si satılıyor accord 2.0 ex alınıyor :))
hayırlı olsun aydın abi