Gönderen Konu: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM  (Okunma sayısı 4905184 defa)

Oguzhan68

• Oğuz Han
Ynt: (EG TEAM) CİVİC 92-95 SAHİPLERİ BURADA BULUŞALIM
« Yanıtla #27825 : Temmuz 16, 2012, 03:30:13 ÖS »
Tüm dostlarıma selamlar....
Arkadaşlar 2 hafta önce sol arka lastiğin vınlama sesini hallettim.. Araçta 40-50 km den sonra bir uğultu bir vınlama geliyordu.
Ses lastiğin takıldığı göbekten geliyordu. Göbek değişti sorun kalmadı.

Usta salıncaklarda sorun olduğunu söyledi. 2-3 gün içinde ön taraftan bayağı bir ses gelmeye başladı.. Salıncaklar ve buna bağlı parçalar değişti. Ön takım 10 numara oldu.. Zerre ses gelmiyor.. Hafif sola çekiyordu onu da rot ayarı yaptırıp çözdüm.

Aldığım kişi klimada sorun olmadığını sadece gaz olmadığını söylemişti.. Dün klima gazı doldurmaya gittiğimde klima kompresörünün arızalı olduğunu öğrendim.. Bayağı bir salladım tabii... 600 TL' dan falan bahsettiler.. 600 TL vermektense bu şekilde kalmasından yanayım. Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum. Beni yönlendirirseniz sevinirim.

Aracın çekişine hala bir çözüm bulamadım. Araba benzinde tadından yenmiyor.. Fakat lpg de laf olsun diye gidiyor.. Dün lpg taktırdığım yere gittim. Biraz yüklendim haliyle.. gaz ayarı yaptılar ama arabada hala çekiş denen bir şey yok. Normal bir yokuşta bile araba 2. viteste bayılıyor..

Önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada tek kapı araçlarda 93 modele kadar olan modellerde 3. emniyet kemerine gerek yok. 3 ay önce muayeneye girdim ve sorunsuz bir şekilde geçtim..

Kardeş 92 1.5 ex manual hb eg kasa bendede var bende geçenlerde bastırdım klima gazını fakat uzun yola çıktım bir deneyim dedim klimayı bir açtım araba devirden düştü yığıldı kaldı aynı kompirasör bozuk dediler ama fiyatını hiç araştırmadım ne nane yiycez bilmiyorum :(

Birde yakıt konusunda bir yardım lütfen araç 35 litre alıyor ve ben bununla 270 kilometre yol yapıyorum şehir içi şehir dışı karışık .Lpf ciye gidiyorum normal diyor hava filtresi felan hiç birşey yok neden bu kadar çok yakıyor yapmam gereken birşey varsa lütfen biri belirtsin

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #27826 : Temmuz 17, 2012, 01:45:08 ÖÖ »
kardeş bunlar karbiratörlü o yüzden ucuza lpg taktırırsın belkide gerekte kalmaz lpg ye aynı yakabilir araştırmanı öneririm
lpg de aynı yakmaz kardeş yıllarca kullandım el-ex.benzini çok yakıyor. her marka normal sistem lpg olur o araca tek dikkat etmen gereken orjinal lpg mikserini bulman ve karbüratördeki benzin süzgecini atmayıp mikseriin altına tornada traşlattırdıktan sonra takmak.

Usta allah rızası için şu bizim arabaların orjinal lpg mikserinin bir resmini çekte koy kafayı duvarlara vurucam yemin olsun:)))
araba gitmiyor arkadaş...vallahide gitmiyor billahide gitmiyor.. satacam en sonunda !!!!

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #27827 : Temmuz 17, 2012, 11:16:26 ÖÖ »
 S.a. arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da epeydir müzdarip olduğum avans, rölanti, sübap ayarlarını güzel bir şekilde yaptırdım. Sorun şu ki klimayı açtığımızda motora aşırı yükleniyor ve hatta rölantide motorun durmasına sebep oluyor. Fabrika verisi 90 beygir olan bir aracın 17 yaşında lpg ile 70 beygir bile olamayacağını da hesaba katarsak aracımda klimayı sorunsuz çalıştırmanın bir yolu var mıdır?

kasmemir

« Yanıtla #27828 : Temmuz 17, 2012, 02:53:41 ÖS »
si hb stock karartılmış ön far satan varsa haber versin bana

Mustafa3602

« Yanıtla #27829 : Temmuz 20, 2012, 01:55:57 ÖS »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-bu-si-kadar-dolu-ve-temiz-duzgunu-yok-iddaliyim-93460730/detay/

Sİ istiyen varsa kaçırmasın derim hertürlü referans verilir kefilim aracıma....

Burak_54

« Yanıtla #27830 : Temmuz 22, 2012, 09:47:27 ÖÖ »
Merhabalar 1.4 is hb beyaz  - 1.6 ies sedan gümüş gri dan sonra şimdide 1.5 ex sedan bordom var :) aracı alalı yaklasık 2 hafta oldu ve çok çirkindi kaporta işlerini hallettirdim tepeden tırnağa farları folyoladım tampondaki ve tavandaki saçma sapan çıtaları söktüm önündeki sayısız ledi söktüm :) daha sonra 175 70 13 jant lastiği söküp 195 50 15 gümüş gri bbs taktırdım ama şu an aracım baya havada ve düşürmek istiyorum spor yay konusunda yardımcı olursanız sevinirim

::ZaFeR::

« Yanıtla #27831 : Temmuz 22, 2012, 01:57:09 ÖS »
Merhabalar 1.4 is hb beyaz  - 1.6 ies sedan gümüş gri dan sonra şimdide 1.5 ex sedan bordom var :) aracı alalı yaklasık 2 hafta oldu ve çok çirkindi kaporta işlerini hallettirdim tepeden tırnağa farları folyoladım tampondaki ve tavandaki saçma sapan çıtaları söktüm önündeki sayısız ledi söktüm :) daha sonra 175 70 13 jant lastiği söküp 195 50 15 gümüş gri bbs taktırdım ama şu an aracım baya havada ve düşürmek istiyorum spor yay konusunda yardımcı olursanız sevinirim

istersen bende 50 mm fk yay var verebilirim

Burak_54

« Yanıtla #27832 : Temmuz 22, 2012, 11:38:14 ÖS »
5 cm baya düşük oluyormuş duyduğuma göre onun için 3.5 cm istiyorum çok düşürmek istemiyorum

ridingstorm

« Yanıtla #27833 : Temmuz 23, 2012, 10:35:02 ÖÖ »
selamün aleyküm ağalar

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #27835 : Temmuz 24, 2012, 11:04:35 ÖS »
burak izmite yolun düşerse görüşelim elimden geldiğince yardımcı olurum 0532 523 68 32 mehmet

Burak_54

« Yanıtla #27836 : Temmuz 25, 2012, 10:19:27 ÖS »
teşekkürler arada izmite geliyorum geldiğimde ararım

gökhan0690

« Yanıtla #27837 : Temmuz 31, 2012, 02:37:14 ÖS »

erdogan33

• Erdoğan
« Yanıtla #27838 : Ağustos 01, 2012, 10:37:07 ÖS »
Herkese merhaba.  

Geçen sene aldim arabayı.  Aldiğimda klima yeteri kadar soğutmuyordu.  Ama çalişma iyiydi.   Rolantisinde sorun vardi.  Mersinde oto filden çikma rolanti sensörü aldim.  Taktim düzeldi gibi.  Sonra klima motoru bilya dağitti.  Ve kayişi kestik.   Bir hafta önce klimaciya verdik ve 900 tl ye yenilettik sistemi.  Tabi klima kompresörü çikma takildi.  Soğutma düzeldi.   Ama bir sorun baş gösterdi.   Klima açilinca rolanti 500 devir kadar düşüyor.   Sonra vitesi boşa aldiğimda veya debriyaja basinca eğer devir 4000-5000 civarinda ise hizla düşüyor ve direk stop ediyor. Klima kapaliyken bu sorun yok.   Benzinde de az oluyor ama stop etmiyor.  Sadece tüpte iken oluyor.   Hatta klima çalişmiyor iken rolanti sürekli oynuyor.   Vites boşta iken devir iniyor çikiyor. Devirin yavaş inmesini sağlarsam stop etmiyor.  3 ayri klimaciya götürdüm anlamayiz dediler.  Tüp taktirdiğim yere götürdüm devir düzelmediğinden ayar yapilmadi.   Servise gittim.   Bir sorun oldu bin sorun ve bol para.   Var mi yardim edecek bana.  

Hepinizin okuyan gözlerine ve yazan ellerine sağlik.  

Mustafa3602

« Yanıtla #27839 : Ağustos 02, 2012, 11:18:55 ÖÖ »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-bu-si-kadar-dolu-ve-temiz-duzgunu-yok-iddaliyim-93460730/detay/

arkadaşlar acil satılık iddalı bir si tüm sileri geride bırakıyor vti ile yanyana typer ile 1 2 3 yanyana araç çok ciğerli dolu umarım anlayan birine gider....iddamın arkasındayım idda eden varsa arar çatalca otobanında buluşuruz videolarıda mevcuttur....

FA2212

« Yanıtla #27840 : Ağustos 04, 2012, 10:28:32 ÖS »
Arkadaslar fk  marka 5cm yay taktım aracıma sadece sol on camurluktan surtme sesi geliyor. Bu problemi daha once yasamıs ve gidermiş olan arkadasların yardımlarını bekliyorum. Durus cok güzel ama gidemiyorum :S

samuray55

• samuray55
« Yanıtla #27841 : Ağustos 09, 2012, 11:58:03 ÖS »
Slm arkadaşlar, daha bir ay oldu ilk aracımı alalı. 94 1,5 el. araç gerçekten çok hoşuma gitti. bu modellerde alınabilecek en iyi seçimlerden biridir diye düşünüyorum. Tabii forumu biraz inceleyince 1,6 si lerin güçlü motoruyla öne çıktığını gördüm ancak bir aile için benim honda da çok tatmin edici. gayet güzel araç. her neyse sadede geleyim. Aracı Ankaradan almıştım. İzmitte yaşıyorum. Ankaradan gelişte uzun yol 60-65 TL'lik gaz ile 350 km'lik yolu gelebildim (yaklaşık 0,18 TL/km). Ancak iş şehir içi kullanıma gelince son iki sefer ölçtüğümde 0,27-0,28 TL/km civarında yaktığını gördüm. Sizce bu değerler normal mi? Bana şehir içi biraz fazla geldi ne dersiniz?

zeyyan

« Yanıtla #27842 : Ağustos 14, 2012, 11:28:15 ÖS »
Merhaba arkadaslar . 2 ay sonra evlenicem allahin izni ile .evlilik sonrasi 93 civic si hb almak istiyorum  eski isyerinden arkadasimda tamda istedigim arabadan mevcut, araba icin en az 16000 lira istiyor, kirmizi 160000 kmde cok diri bir araba, genel olarak arabalar hakkinda pek bir bilgm yok ilk arabami alicam insallah, arabanin ustunde headers hks egzos buyuk bir hava filtresi , stage 1 baski balata , gaz kelebegi farkliymis, motorun ustunde terleme bile yok, calismayan aksan yok, ayarlana bilir yay var arabada, orjinalligi bizulmadan cok guzel ve cok hizli bir araba...

Ama kararsizim bu model bir araba icin deger mi ? 16000 lira, soz ettigimi gibi temiz bir araba oldugu nasil anlarim. Amator bakisla icinde disinda kusur yok bebek gibi, motor ve yuruyen derseniz gidisi hizlanmasi super, arabanin 160 170 e cikmasi an meselesi...

Ne ypmaliyim kararszm ama 16000 lirayi gozden cikardim si icin.. Yardimci olur musunuz

mmalit

« Yanıtla #27843 : Ağustos 16, 2012, 12:42:41 ÖÖ »
Arkadaslar fk  marka 5cm yay taktım aracıma sadece sol on camurluktan surtme sesi geliyor. Bu problemi daha once yasamıs ve gidermiş olan arkadasların yardımlarını bekliyorum. Durus cok güzel ama gidemiyorum :S

merhaba arkadaşım 1 ay kadar önce 94 1.5 ex aldım benim aracı aldığım kişi çok düşürmüş hiç bi setten tümsekten geçemiyordum hatta bu yüzden ön tampon lipi parçalandı doğal gaz çalışması için kazılan küçük çukurdan geçerken. yedek parçacıdan iki tane önlere yeni yay aldım taktırdım birazcık yükseldi fakat sendeki problem çıktı bu seferde sağ teker normal sol teker sürtme yapıyor virajlarda, arabanın üzerinden çıkan kesilmiş yaylarda da orantısızlık vardı sağ yay 7 halka sol yay 8 halka bugün bağcılar güngören sanayi sitesine gittim orda namistain amortisör diye bir yer var usta metreyi takıyor canta ölçüyor ne kadar kaldırmak istiyorsun ne kadar indirmek istiyorsun orantılayor benim araçtaki orantızılığı düzeltti. adamların üst katta laboratuar gibi bir yer var amortisörle yayı söktü çıktı yukarı 2 dk sonra geldi taktı amortisörleri sıkıntı problem kalmadı. Kesilmiş yaylara işlem yapmıyorlar. Teker başı da söküp takma ayarlama 50 lira. Senin sol tekerdeki yayı amortisörle beraber söker sağ teker ile aynı hizaya getirir. yaptığı işlemlere de 1 sene garanti veriyorlar.

samuray55

• samuray55
« Yanıtla #27844 : Ağustos 22, 2012, 01:38:35 ÖS »
Merhabalar öncelikle tüm forumda paylaşımda bulunan değerli üyelerin geçmiş bayramını kutlarım. Umarım bayramınız güzel geçmiştir. Benim bayramda memleketim Samsun'a gitmek ve ilk uzun yol deneyimimi yaşamamdan dolayı bayram bayağı yorucu geçti. Aracım uzun yolda İzmit'den çıktıktan sonra otoban gibi bir ortamda gayet güzel akıyordu sonra otobandan çıkıp rampalara sardığımda çekişten inanılmaz derecede düştü ve hararet yapı. Gaz ayarının çok kısılmış olduğunu öğrendim. Üstelik 3. vitese geçmeyince fan da çalışmıyormuş. Bu nedenle fana düğme yaptırdım ayar yaptırana kadar idare etti. Sonra ayar yaptırdım hararet sorunu çözüldü. Ancak bu sefer çok fazla su eksiltmeye başladı. Bu şehir içinde ve uzun yol rampalarda aşırıydı (yaklaşık 1,5 lt). Nereden su kaçırdığını tespit edemedim. Ancak uzun yolda hızlı seyrettiğim dönemlerde bunu yapmıyor. Bu konuda yorumlarınızı ve deneyimlerinizi yazar mısınız? Teşekkürler...

xera

« Yanıtla #27845 : Ağustos 23, 2012, 12:41:39 ÖS »
s.a abıler nasılsınız epeydır gıremıyordum sırket engel koymustu sıteye :)

slayereko

• Slayereko
« Yanıtla #27846 : Ağustos 29, 2012, 09:52:26 ÖS »
selamun aleyküm beyler 2 yıllık bir araştırmadan sonra bugün satın aldığım '93 cıvıc SI ile aranıza tam olarak katılmış durumdayım. İnşallah hep beraber bilgi paylaşımlarına devam ederiz :D

pcvirus

« Yanıtla #27847 : Ağustos 31, 2012, 06:27:59 ÖS »
a.slm hocam hayırlı olsun kazasız belasız kullanın resimlerini bekliyoruz

selam cümleten beyler

pcvirus

« Yanıtla #27848 : Ağustos 31, 2012, 06:29:38 ÖS »
semih bırak bu ayakları şirket engel koyduda falandıda yemezler :D:D:D

xera

« Yanıtla #27849 : Ağustos 31, 2012, 07:31:51 ÖS »
Valla öyle ılker arabayida sattım koşarak vtec açıyorum artık :)