Selamun Aleyküm Arkadaşlar 92 Model Civic Si Hb Sahibiyim Yaklaşık 4 aydır araç bende İlk Hondam
Tps, Map Sensörü, Gaz Kelebeği Bir çok işlevi elimden geçti aracın kendim temizledim ve bakımlarını yaptım lakin en son bir problemim kaldı, Önceden araç kontağı açar açmaz motor lambasını yakıyordu kontrollerim sonrası silindir kapataki ısı sensörünün çıkık olduğunu gördüm kontrol ederek taktım tesisatını sağlamlaştırdım bağladım araç 2000 rpm e kadar tekleme yapıyordu düzeldi, şimdi aracı çalıştırdıktan sonra 20-25 saniye sonra motor lambası yakıyor yakana kadar ise bi düzensizlik oluyor yandıktan sonra çalışması düzeliyor aracın, beyine cihaz bağladık 11-2 IMA circuit high vlotage adında bir hata verdi tamirci ile görüştüm bir çok si 'e cihazını 3 pinli obd1 soketinden bağladığını söyledi yalnız benim aracımda 3 pinli sokette 2 kablo mevcut ortasındaki uçta kablo yok bu sebepten bağlasamda yanlış veri alırız dedi nasıl çözüm bulurum rolanti ayarı yapılacak kalibrasyonlar kontrol edilecek ama 3 pinli sokette kablo eksik, başına gelen var ise yardımcı olursa sevinirim. İyi Günler