Herkeze Merhaba Arkadaşlar ,
Aranızda yeni katıldım ,
1 aydır ilk arabamız almak adına yaptığım koşturmada şimdiki durağım euro civic oldu , bu sabah 97 elentra yi ustalarımıza gösterdiğimde taklalı olduğundna süphelenmeleri üzerine vazgeçtim
Herzamanki gibi günlük araba sitelerinden araba ararken bir civic gözüme ilişti ve bu araştırma ve merak beni gün içerisinde neredeyse hondacı yapıcak
.
Bu akşam 97 model otomatik ve tüplü 161.000 de bir euro civice bakmaya gidecem.(tüplü ve otomatik olması şart)
10.750 fiyatda anlaştık gibi.Bir çok şey okudum ve öğrendim sayenizde.
İç aydınlatmada yaşanan sorun , far sorunu gibi.Artılarını saymakla bitiremeyiz tabii.
Ben siz honda üstadlarından merak ettiğim bu fiyata bu model ve donanım uygunmudur.
Km korkumuzu sizlerin yazdıklarıyla attım sayılabilir.
Ama yedek parça bulunamamazlığı biraz ürkütmüyor değil.
İzmirde yedek parça aksesuar bulabileceğim yada bu konularda güvenilebilecek yerler biliyormusunuz.
Birde son nokta sizce almalımıyım bu fiyata
Birde bu akşam ilk olarak ustaya götürmeden önce nelere dikkat etmeli hondalara özel ?
Teşekkür ederim
Barış
Barış kardeşim, senin de hondacı hatta euro civic ci olmanı isterim.İnşallah aracını alırsın ve aramıza katılırsın.
Euro civic ve honda ile ilgili olarak eksi şeyler pek duyamazsın.Ayrıca fiyatını söyleyince hemen al derim. Dikkat etmen gerekn hususlar , herhangi bir araba alırken etmen gereken seylerden farklı değil kanımca...
Ancak honda toyota grubunda kilometreyi dikkate alma derim. Birçok arkadaşımda 350-400 bin km yi devirmiş ancak hala motor acılmamış örnekler var. Ben aracımı 87 bin km de aldım. Benimki düz vites 1.6 ils 97 model benzinli bir araç.Km si orjinal ve 2 parça boyası var değişeni olmayan bir araba.Ben 13.800 lere aldım aracı.Evet pahalı ancak temiz idi.Yani genel de piyasası 12-12,5 bilemedin 13 civarıdır.Bu anlamda aracı alsan bakıma para harcasan gene kardasın.
Sıkıntı yaşayabileceğin konular bence sadece yedek parça.Yoksa yakıt tüketimi benim benzinli aracımda 25-26 kuruş ş.içi mesela. Yakıtları iyidir.Ancak bence 1.6 olmasına özen göster.
İç aydınlatmadaki sorun esasen bir sorun değil.Bunla cok basit seyler. Birçok şeyleri farlarının ii aydınlatmadıgından bahseder.Benim aracımda hiç öyle bir sorun yok.
Velhasılı, bu arabalar donanım olarak fiyatının ve emsallerinin içinde bir numaradır.Bir defa değiştirirsin parçayı, deyim yerindeyse ömür boyu değiştirmezsin bi daha...Misal benim aracım 87 binde ve 11 yaşında bir araç sonuçta, ve arabada bugüne kadar ağır bakım diyebileceğimiz triger seti, baskı balata debriyaj seti, amortisörler hala değişmemiş durumda.Yani dayanıklılıgı Türkiye koşullarında düşün artık.
Araç çok konforlu ve iç mekandaki detaylar şu anda sıfır araçlarda uygulanıyor henüz...Kokpitteki göstergeler,saati, küllük altındaki geniş cep, ara kol dayama ve ebatlarına göre iç hacminin büyüklüğü , küçük sayılsada aydınaltmalı torpido gözü,koltuk kafalıkları, konsoldan kontrollü cam otomatikleri, resistanslı elektrikli dikizler,elektrikli sunroof (özellikle sigara kullananlar için arka kaldırarak açtıgınızda baca gibi dumanı çeker) , ışıklı küllük,arka cam sileceği gibi iç mekan özelliklerinin yanısıra, 4 disk frenli abs sizi yoldan ayırmaz....Süspansiyonları sert derler ama bir de opel ve vw grubuna binsinler...Onlar daha da serttir. Sert süspansiyon virajlarda savurmaz, aracın altı alçak derler ama bu model toyotalardan yüksektir altı bence.Ayrıca düşük alt mesafe yüksek hızlarda sizi yola daha iyi bağlar..
İzmir servisleri için bisey diyemiycem bilemiyorum.Ama parça bulunmama degil de tedarik süreci konusunda sıkıntı olur, e biraz da pahalı olur. Genelde dış aksam da yani farıydı, stopuydu, kaportası gibi konularda bunu yaşarsın, motor ve yürüyende her parça uygun fiyata bulunabilir.Ayrıca sıfır parça çok zaruri degilse, çıkmacı, hurdacılara mutlaka uğramalısın. Aracın civic olsun olmasın....
Araçlarla iligli bir başka bilgi de;
Bu araçlar ingilterede rover fabrikalarında üretilmiştir.Roverlarda rover motor varken bizimkilerde honda motor vardır. Rover hem servisi ülkeye yayamaması ve hem de motoru sebebiyle tutulmamıştır. Honda ise tam tersidir. Kokpit roverlarla tıpatıp aynı gibidir. Sahibinden com gibi sitelerden satılık araç resimlerine bakabilirsin.
Almayı düşündügün araç otomatik ise yüzde 10 daha fazla yakacagını göze almalısın, ancak lpg li ise sorun degil, pek anlamazsın da farkı...Otomatik aracını iyi bir şanzımancıya baktır mutlaka....Sonra astarı yüzünden pahalı olmasın

Kısacası bu fiyata bu özelliklte başka araba alamazsın.Klima abs airbag, şimdi sıfır araçların cogundan standart degil....
Benim söyleyeceklerim bu kadar.
Umarım seni de aramızda görürüz ve listeye eklenirsin...
Şimdiden hayırlı olsun