Yeni katılan tuğrul arkadaşıma bende hoşgeldin demek isterim..
Birşey danışmak istiyorum..
Havalar soğuyunca bir antifirizi değiştireyim dedim. Fakat ustamın yanına gittiğimde bu arabada antifiriz var belkide fabrikanın koyduğu antifirizdir ve değiştirmeyelim dedi. Bende çok sağlıklı bilgi olmadığını düşündüm ve değiştirdim. Bu konu kafama takıldı. Böyle birşey mümkün mü ?
Sorunlar ve Sorular 
1-Ön lastiklerin havasını haftada 1 kontrol ediyorum ve düşüyor. Bu normal mi ?
2-Benim aracımda ön camlar otomatik. Fakat aldığımda gayet güzel açılıyordu. Şimdi oldukça zor ve yavaş yavaş açılıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
3-Aracımda sadece tamponlar boyalı? Başka bir yerinde boya yok. Fakat boyayanlarda doğru dürüst boyamamış. Ön ve arka tamponu boyatmanın maliyeti ne olabilir ?
4-Antifirizi değiştirmeye gittiğimde usta bana motorun üzerinde bir blok olması gerektiğini ve bunun sökülmüş olacağını söyledi. Baktım motorun üzerinde ve arkada bir vida yeri var. Böyle birşey mümkün mü ?
5-Araçlarımızda bildiğim kadarıyla 10/40 yağ kullanılıyor. Hangi marka öneriliyor bizim araçlar için?
6-Şanzuman yağı için önerileriniz ?
7-Benim araçta ön tamponda sis farı yeri mevcut. Sis farını nereden buluruz?
8-Triger kayışı için önerileriniz ? Daha doğrusu Triger seti ?
9-Bizim araçlarda ki far sorununu ne şekilde gideriyorsunuz ?
Şimdilik bu kadar
Umarım bu sorularıma forumu kullanan arkadaşlarım yoğun bir katılımda bulunurlar..
Hemen Cevaplara gecelim, malum liste uzun
1-Lastik havaları haftada bir düşmez, düşüyosa ya siboplardan kaçırıyor ya da jant lastik yanak birleşimlerinden janttaki hatadan kaynaklanarak kacırıyordur. Lastik sök tak yaptırmanız gerektiginde, rot balans gibi, lastik degisimi vb gibi, elemanın oraya ilaç sürerek yerine taktıgından emin olun. Bunları yapıyor da olmuyorsa, jantlarınızın iç yüzeylerini, yani lastik söküldügünde görebileceğiniz yüzeylerini temizlettirin.Pas vs var mı bakın. İi bi torna ve zımpara ile hallolur.
2-Bunun sebebi eger sürekli aynı yavaslıkta calısıyorsa motor ömrü bitiyo diyebilirim. Ama ilk kalkarken yavas, sonra hızlanıyosa mesela, mekanik aksamlarını yaglamanızı tavsiye ederim.Yoksa alimallah cam kirkosunu bozarsanız sıfırı 600 ytl dir

3-Plastik aksamın boyası zordur ve kimse tamamen kazıyıp boya yapmıyor malesef. Adam akıllı boya icin boya kazınıp plastikte boyanın ii tutması icin astar boya atılması gerekir. Yoksa sonuc gene aynı oalcaktır.Belki bu eksiktir.Ya da boya cok kalitesizdir. Boyatmanın maliyeti 200 ytl yi gecmez bence...E renk de önemlit abi, metalikse artabilir.
4-O bölgenin resimlerini gönderirsen daha ii olur, ama benim motorun resminden de tarif edebilirsin
Bu sağ yandan bi resim

Bu sol yandan

Bu da karşıdan bir resim

5-Evet 10/40 konur genelde. Ben castrol magnatec koydurttum.Acık olmak gerekirse, öyle yazarlar ya, süper yağ, harika yağ falan, hiç alakası yok. Günümüzdeki yagların hepsi kaliteli bence.Genelde tercih edilenlerden koydurt derim...
6-Şanzıman yagı kloydurtmadım hiç. Ancak ustamın söyledigi biseyi paylasayım. Şanzıman yağı orjinal bunun dedi, koyacagımız bunun gibi olmaz dedi, bu eskimiş biraz ama bunla devam et daha ii dedi..Bu anlamda şanzıman yagında bi tavsiyem yok

7-Sis farı için biraz sanat yapman gerekecek, ya da yaptırtman diyelim. Benim aracımın ki uzaktan bakıldıgında anlasılmıyor ama yuvadaki plastik el yapımıdır :)Ben yapmadım gerçi.İçindeki ampul sistemine de sen karar ver, sitedeki cenqawer kullanıcısı yaptırmış mesela, güzel olmuş...Ama alışmadık .... .... durmaz derler

:D Bi şekilde sırıtıyor...Seçim senin (Ha kesinlikle tavsşye etmeyeceğim, hani şu mevcut sis farı yerine plakalıgın altına yaptırılanlar var ya, çok biçimsiz oluyor, arabam orjinal diye bagırttırıyor resmen, ona girme derim)
8-Triger mevzusu cok ilginç.Orjinal parçanın fiyatı 190-200 ytl civarıdır. Tek gergili triger diye bilinir.Diğer marka araçlarda genelde 3 gergilidir duymuşsunuzdur belki. Yan sanayine gelince (kine mutlu ki yürüyen ve motor aksamında her parçayı bulabiliyoruz hala) 40 ytl den 140 ytl ye kadar var. Öyle ki aynı marka, mesela valeo bi yerde 65 ytl iken bi yerde 100 ytl.İlginç tabi. Benim usta yan sanayi getirsen takmam dedi mesela, sıkıntı yaratıyomuş. Çok önemli parça oldugundna hak verdim.Benim aracım su adan 89 binde ve triger hiç degismemiş.100bini rahat devirir diyolar ben de yaza degistiririm sanırım.
Kısacası bu konuda orjinalden şaşma derim.Hazır trigeri degistirirken vantilatör vb kayışları da degistirtin, bi de sübap ayarı yaptırın tamamdır.Vantilatör kayışlarını falan yan sanayi alabilirsiniz bence.10-20 ytl civarı bişeydir.
Sorularını yanıtlamaya calıstım ama bi daha biriktirip biriktirip böyle uzun liste gönderme

:D Şaka bi yana yardımcı olabildiysem ne mutlu.Ben sadece tecrübelerimi paylaştım.
Tüm Euroculara selamlar ve Sitemler....
Çok boş bırakıyonuz forumuuu...