Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778976 defa)

BhuRkY

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1025 : Temmuz 26, 2009, 02:17:07 ÖS »
Millet neredeyiz yav ? :)

yesilkoy34

« Yanıtla #1026 : Temmuz 26, 2009, 10:30:49 ÖS »
mıllet bıraz soluklanıyor bu ara forum bıraz hızlı gıtmıs :)

yesilkoy34

« Yanıtla #1027 : Temmuz 26, 2009, 10:32:40 ÖS »
performansa gelınce ben memnunum dgrusu benımkı 1.4 duz olmasına ragmen atak buluyorum tabı kullanmayada baglı devırlı kullanılırsa arac buna tepkı verıyor ara gaz verıldıgınde kafa cıkartabılıyor

BhuRkY

« Yanıtla #1028 : Temmuz 27, 2009, 07:01:29 ÖÖ »
dua viteste bu serilik normaldir diye dusunuyorum. Otomatik olunca is biraz daha degisir tahminimce. Ama artik alistim arabama sanirim. Arac kullanmak cok zevkli bir hal aldi bende:) bu arada aracta max hiziniz nedir arkadaslar ?

minimal_freak

« Yanıtla #1029 : Temmuz 27, 2009, 09:30:02 ÖÖ »
Farların sonucunu mrk eden arkadaşlar vardı, c.tesi günü farları komple sokup temızledım ve Osram Night Breaker 60/55w ampülleri taktım, sonuç mükemmel >=ok >=ok  aydınlatma sorununu başarılı biçimde halletmiş oldum

www.parcatreni.com hakkında hala yanıt alamadım :(  parçalar güvenilirmi? çin malı mı değil mi? sipariş verip kullanıp menun kalan var mı? 

paylaşırsanız sevinirim

Saygılar

BhuRkY

« Yanıtla #1030 : Temmuz 27, 2009, 09:40:04 ÖÖ »
Bu farları en kısa zamanda benmde yapmam lazım arkadaşlar yavvvv :(( Akşamları bende zorlanıyorum. Öte yandan son yakıt durumum 0,280 civarı. Gaz taktırmak laazımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :(((
parça trenine gelince inan bir bilgim yok arkadaşım. Oradan daha önce hiç bir üzün almadım. O yüzden ne desem seni yanıltmış olurum :(

minimal_freak

« Yanıtla #1031 : Temmuz 27, 2009, 10:14:27 ÖÖ »
Bhurky ses problemini naaptın çözebildinmi, neden yapıyomuş???

BhuRkY

« Yanıtla #1032 : Temmuz 27, 2009, 02:03:10 ÖS »
sanırım alıştım arkadaşım. Artık o ses beni pek fazla rahatsız etmiyor. Aslına bakarsan ses hala devam ediyor ama ne bileyim. Hava filtresinden zannedersem. Çünkü arabanın altında herhangi bir sorun yok ses anlamında yani. Eee motordanda olmaz gibime geliyor . Tek alternatif hava filtresi... O değilde geçen gün ne takıldı aklıma. Şimdi motordan gelen garip cıkk sesi canımı sıkıyor. Özellikle gaza bastığımda bu sesi duyuyorum. Anlamadn ben yaw bu ses olayından :D O da rahatsız edici değil. Hatta tek ben duyuyorum dedsem yeridir :) Sanırım mtora yapılan işlem sonrası pistonlaın veya ne olduğunu bilmedğim yerlerin aşınması, uyum göstermesi gerekiyor.
Bunlar haricinde gerçekten artık çok keyif almaya başladım yavvv. Araba yolda kaymak gibi gidiyor. Sispansiyonları uzaması felan çok etkileyici. Birde gaz taktırdımmı deme keyfime :D Bak aklıma gelmişken en fazla kaç km yaptınız yaw bu arabalarla. Ben biraz çekiniyorum yola asılmaya. Arabayı zorlamamk istiyorum...

yesilkoy34

« Yanıtla #1033 : Temmuz 27, 2009, 04:49:13 ÖS »
Farların sonucunu mrk eden arkadaşlar vardı, c.tesi günü farları komple sokup temızledım ve Osram Night Breaker 60/55w ampülleri taktım, sonuç mükemmel >=ok >=ok  aydınlatma sorununu başarılı biçimde halletmiş oldum

www.parcatreni.com hakkında hala yanıt alamadım :(  parçalar güvenilirmi? çin malı mı değil mi? sipariş verip kullanıp menun kalan var mı? 

paylaşırsanız sevinirim

Saygılar

farları rahat sokebıldınmı yapıskan kısımları nasıl actın ne ıle temızledın resim yokmuu :) parca trenınden hıc alısverısım olmadı ama bılınduk bır sıte urunlerı konusunda alan arkadas varmı bızım forumdan yada cevresınden

evolution77

« Yanıtla #1034 : Temmuz 27, 2009, 11:15:28 ÖS »
evet sevgili arkadaşlar tatilden geldik..gezdik dolaştık baktık arabamıza nedir ne dğildir.okudum yazılanları.ilk konumuz yakıt tüketimi.şehirler arası yol 4 kişi full bagaj dolu amaotisör takozlaında seyahat klima açık 100 km ort hız 1,4 is 96=7 litre zaten fabrika verisi 6,5 oda yüksüz klimasız.... yazmışsınız 0,17 ler bilmem nler benzine zam gelip duruyor lütfen litrelelre konuşalım..arabanın fabrika versiinin altına inebiliyorsanız hiç durmayın japonya yı arayın honda sizi muhakkak işe alır..yapmayın arkadaşlar mantıklı olun biraz fabrika verisi 0 km motor 6,5 litre olan aracı 13 sene sonra nasıl 5,5 litre yaktırıyosunuz bana bi soleyin ne olur...herşeyi yeni olsa yakmaz yakamaz bu arabayı üreten mühendisler çok afedesiniz sal.. mı?lütfen litrelerle konuşalım.ben uzun yolda 4 kişi yüklü klima hep açık 100km ile 7 litre harcadım motor 1,4is...2. konu nightbreaker bi arkadaşımla denedim obtaviydi sanırım.netice gece yolculuğu yaptım 4 4 lük hiç uraşmayın 100 bilmem ne.night ı tak farları temizlettir bitti..bir arkadaşım kablo sormuş hemen söliimm marka doduco made in turkey kablolar u.k. doduco alma firmasıdır .netice süper ataşleme çekiş artışı...hissedidir derecede.

evolution77

« Yanıtla #1035 : Temmuz 27, 2009, 11:22:50 ÖS »
daha evvelde yazdım.arabaya arabada yakıtı düşürme ve çekiş artışı şu şekilde oluyor.
1.buji kablosu
2.buji
3.kelebek ve arkasındaki 2 sensör
4.hava filtresi yağ v.s.
bu 4 işlemi yapın bakın nasıl artıyor çekiş ve ykaıt tüketimiziniz düşüşü
otomatik araçtaki vuuulama bir arkadaş yazmış.hava filteresine giden 2 boru var biri çamurluğa biri de radyatörün altına bu plastik parçalarda (araç vurmuşsa) kırık delik varsa vuv lar yani direkt hava filtresi uygulaması gibi olur.üst devirlerde puffff diye ses duyarsınız caddeciler gibi(eski caddeci olarak:) bu hiç bir şeyi etkilemez kulaklarınız hariç....yenisini bulmassınız çıkma belki...

evolution77

« Yanıtla #1036 : Temmuz 27, 2009, 11:30:31 ÖS »
far olayı gene sölüyorum sanayide farcılar 100 tl ye temizliyor.ben kendşm yaptım 30 tl ye mal oldu özel sıvısı var.biraz daha tecrübe aktarayım.araba uzun yolsa saat gib mşallah çok arabalar kullandım ben mercedeste bu tat var diyebiliirim 13 yaşında araba bu kadar olur.ön takımdan gelen seslerimiz rotiller ve rot başları bakulacak salıncaklar bakılacak.zamanım oldukça yapacağım.birde benim başımda tavan sarkması var sıcaktan bez kendşnş bırakmış ne yapacaz bilmiiyorum bakalım...herkese keyifli hondalı günler.unutmayın arabanızın motoru dünyada motorundaki her şeyi kendi üreten bir dünya devinin motorudur.kolay kolay bozulmaz...

BhuRkY

« Yanıtla #1037 : Temmuz 28, 2009, 10:46:36 ÖÖ »
Tatil sonrası dönüş süper olmuş Belli belliii tatil yaramışşşşşşş :))

Hava filtresinden gelen sesin nedenini ustam söylediğin kırıktan olabileceğini söyledi. Aynen hava çıkışının hemen orada. Adam oraya baktı ancak bir kırık vs şeye raslamadı. Bende artık pek takmıyor gibiyim. Dediğin gibi motora veya arabaya zararı olan birşey değilmiş. Birazda arabt arabaya binelim yaawwww dimi :D

Öte yandan şu far olayını sanırım bende sizin söylediğiğniz gibi yapacağım. Bir ara o ürünü buldum ancak şuan erişemiyorum. Tam olarak ürünün linkini yollayabilir misiniz ? veya googlede nasıl aratmalıyım. Birde far temizlemesinden bahsetmişsin o farları nasıl çıkarttın yaww. Dişlileri biraz zor çıkar gibi duruyor birde kırmayalım :D

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #1038 : Temmuz 28, 2009, 11:35:34 ÖÖ »
far olayı gene sölüyorum sanayide farcılar 100 tl ye temizliyor.ben kendşm yaptım 30 tl ye mal oldu özel sıvısı var.biraz daha tecrübe aktarayım.araba uzun yolsa saat gib mşallah çok arabalar kullandım ben mercedeste bu tat var diyebiliirim 13 yaşında araba bu kadar olur.ön takımdan gelen seslerimiz rotiller ve rot başları bakulacak salıncaklar bakılacak.zamanım oldukça yapacağım.birde benim başımda tavan sarkması var sıcaktan bez kendşnş bırakmış ne yapacaz bilmiiyorum bakalım...herkese keyifli hondalı günler.unutmayın arabanızın motoru dünyada motorundaki her şeyi kendi üreten bir dünya devinin motorudur.kolay kolay bozulmaz...

Herkese selamlar, euro civic aşığı arkadaşlarıma Ankara' dan sesleniyorum:) Evolution dostum tavan sarkması olayını bende yaşadım. Benim tavan deri döşemeydi. Önce bir arkadaşımla kendim yapmaya çalıştım ama tutturadamık. Ustaya gittik. Usta tavanın orjinal olmadığını söyledi. Yeniden tavan yaptırdık. Sana tavsiyem deri falan yaptırma sakın.

Dediğim gibi karar verdim Ankara' ya geldim. Uzun yol tecrübem hiç yok. Sadece istanbul Hayrabolu arası gittim ve geldim.
Biraz çekinerek çıktım yola ama gözümde büyüttüğüm kadar yokmuş. 145 TL lık benzinle depoyu fulledim. 44.85 Litre benzin almış oldum. Bu arada araçta tam sıfırın üzerinde çizgideydi benzin. Ankara Etimesguta geldiğimde kabaca 463 km yapmıştım. 485 km deyken aracı tekrar fulledim. 96 TLlık benzinle depoyu tekrar fulledim. İstanbuldan Körfezi geçene kadar üzerimdeki acemiliği atmak için 100 kmden yukarı çıkamadım.:) Ankaraya gelirken klima açtığımda 90-100 km, klima açmadığım zamanlarda ise 120 km hızla yol aldım. Ankaraya yaklaşırken yol müsait olduğu için 130-140 km hızla seyrettim.
Aracımı zaten bilenler var. 1998 model 1.4 İS Klima-2 Airbag vesaire vesaire..
Bu hesaba göre Ankaraya 90-95 TL ile geldiğimi hesapladım.

Yola çıkmadan önce bujilerimi, polen filtresini, hava filtresini ve sol lastik dış körüğünü değiştirdim.

Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese sevgiler Herkese Selamlar...

minimal_freak

« Yanıtla #1039 : Temmuz 28, 2009, 11:57:13 ÖÖ »
 >=ok Nitrogenius arkadaşım, sana tahmini yazmıştım ve yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 190-200 TL'ye Ankara-İstanbul gidiş dönüş yaparsın demiştim yanılmamışım, söylediğin hızlar ve klima açık iken yapmış olduğun yolculukta ortalama hatta iyi denilebilecek bir yakıt performansı sağlamışsın, ben 120'yi geçmemek kaydıyla demiştim ve klimayı hesaplamamıştım, bence çok güzel yakmış arac ve gayet ekonomik görünüyo,,,

Farlar için tekrar cvp vermek gerekirse, http://www.hepsiburada.com/osram-h4-halojen-night-breaker-6055w-tekli-karton-kutu/productDetails.aspx?categoryid=264114&productid=otso10200165003 linkindeki H4 Osram'ları hafta sonu taktım aracıma ve çok memnunum, röle gerekli diye yazmıştı bazı arkadaslar, benım aracımda var aldığım kısı taktırmış, farların sökme işlemi baya bi uğraştırdı beni, çok dikkatli olmak gerekıyor, tırnaklarına ve farın mıka kısmına zarar vermemenız gereklı, aradakı guclu sılıkonu ben cozucuyle hallettım, Ostim'de (sanayide) oldugumdan alet-edevat v.s sorunum olmuyor, takım arabasını cekıp 2-3 saat ugrastıktan sonra hallettım, ıcını guzelce temızledım ve Osramları taktım, ben cok memnunum tavsıye ederım gercektende, arkadasım aksam arabaya bındı ve sasırmıs bı bıcımde ''Xenon'mu taktın'' diye sordu hatta :D  ölü balık gıbıydı sımdı nasıl olmus dedı, ampüller %90 beyaz ısık verıyor ve çok net aydınlatıyor. Ne ile temizledin ne ile silikonları çözdün diyen arkadaslarım, würth ürünlerini kullandım, sadece bu ıslem ıcın alıcaksanız bıraz pahalıya mal olur, ben şirkette kullandığımız malzemel oldugu ıcın para vermemıs oldum :kurba ama sızlere tavsıyem durumunuz musaıt ıse sanayıde bu ısı yapanlar var 60-100TL arası degısıyo, size sadece ampül siparişi vermek kalıyo >=ok

Saygılar

http://www.hepsiburada.com/osram-h4-halojen-night-breaker-6055w-tekli-karton-kutu/productDetails.aspx?categoryid=264114&productid=otso10200165003

evolution77

« Yanıtla #1040 : Temmuz 30, 2009, 12:44:59 ÖÖ »
izin dolayısı ile zaman bulduk tavan olayını çözdük şahane oldu yeni bez ile değiştrdik.üst salıncak rotillerini değiştirdik tane 15X2=30 tl 20 de iişçilik 50 tl ye halloldu sol aks körüğüde patlamış bide sol aks körüğü patlatan varmı bunlarda hasatalık mı bir arkadaşta patlatış kolay patlayan bişi değilde..

minimal_freak

« Yanıtla #1041 : Temmuz 30, 2009, 09:29:49 ÖÖ »
benim sağ körük patlaktı aracı aldığımda, değiştirmiştim, ilk kez değişiyomuş sanırım, ,11 yaş için olabilir diye düşündüm

BhuRkY

« Yanıtla #1042 : Temmuz 30, 2009, 10:06:42 ÖÖ »
Tavan icin ne kadar verdin dostum?

BhuRkY

« Yanıtla #1043 : Temmuz 30, 2009, 04:09:02 ÖS »
Arkadaslar aklimda ama uzun zamandir sormayi unutuyorum :) normal seyirde giderken vitesi d4 ten veya d3ten direk 1e veya 2 ye atabilir miyim ? Veya tam tersi? Yani 2. Viteste giderken direk d4e atabilirmiyim ? Ben suan bu vites deguskliklerini Araba dururlen yapiyotum. Ayagim frede 1-2ye aliyorum. Sadece d3 ve d4 u Araba giderken atiyorum. Bilgilendirebilirseniz sevinirim arkadaslar ;)

evolution77

« Yanıtla #1044 : Temmuz 30, 2009, 10:41:42 ÖS »
şimdi arkadaşlar bezin metresi 14tlx2mt=28 1 küçük kutu bally=8 tl 1 adet kalın  zımpara 5 tl 28+8+5=41 tl malzemelr ve ben kendim yaptım baya zor oldu valla tavanda sunroof vardı sunroof olmasa daha basit olurdu ama çok güzel oluyor.tahminin döşemeciler bu işe 150-200 arası bifiyat istiyolar bezi onarmayın değiştirin.mükemmel oluyor.benim elimden geliyor yaptım herkesin elinden gelecek die bişi yok tabii.
otomatik şanzımanlı arabalarda arkadaşın sorusunu solimm mümkün olduğunca kolla oynamayınız.d4 e tak git diğer d3 d2 d1 vitesleri farklı durumlar içindir yük,kar,yağış v.b. işte boşa almalar ne bilim sıkışık trafikte oynamalar bunlar şanzımanın kafasını karıştırı mümkünse hiç oynamayın ve durmadan asla hareket ettirmeyin o okolu çünkü komut veriyosunuz sonra onu yaparken başka iş veriyosunuz şanzımana zarar verirsiniz.kısa bir örnek ..debriyaja basmadan yani motorla tekerlekleri birbirinden ayırmadan vites değiştirebilirmisiniz.hayır değişir ama zarar görür şanzıman.işte aynı şey oynamayın dah uzun ömürlü olur.enzem durumlar hariç.kar yük v.b.selamlar...

evolution77

« Yanıtla #1045 : Temmuz 30, 2009, 10:53:13 ÖS »
şimdi bana arkadaşlar yardım edin benzin ışığı nerede yanıyor depo nerede tam bitiyor?ben hiç 35 lt den fazla benzin alamadım arkadaşım 44 lt almış 44 alan kardeş nerede iken aldın 0 da mı oradaki çizgidemi zaten çizgide ışık yanmıyo ki...bu işi bi aydınlatalım..

minimal_freak

« Yanıtla #1046 : Temmuz 31, 2009, 07:53:45 ÖÖ »
benim ışık bazen yanıyor bazen yanmıyor, tam çizginin üstündeyken 100 km civarı gidiyorum, uzun yola cıkmadan iyice bitirdim benzini (çizginin 2mm kadar altına kadar) 55 lt aldı, neredeyse bitmek üzereymiş anlıycağınız, ışıkda ya bi temassızlık var gidip geliyor, ya da iyice bitirmeden yanmıyor, bende anlamış değilim

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1047 : Temmuz 31, 2009, 08:29:20 ÖÖ »
slm arkadaşlar ben hala otomatik viteslerde d3 d4 olayını anlamadım 1-2 yokuşlarda kullanılıyo ama ötekilerini anlamadım ben hep d3 te kullanıyorum aracımı

evolution77

« Yanıtla #1048 : Temmuz 31, 2009, 09:53:51 ÖÖ »
d1=sadece 1. vites dişlisini kullanır 2. vitese asla çıkmaz
d2=1. 2. vites dişlisini kullanır yukarıya yani 3. vitese asla çıkmaz
d3=1.2.3. vites dişlilerini kullanır 4. vitese çıkmaz
d4.1.2.3.4. dişlileri yani hepsini kullanır her zaman kullanılacak d4 tür.

Hikmet Hoca

« Yanıtla #1049 : Temmuz 31, 2009, 09:57:16 ÖÖ »
slm arkadaşlar ben hala otomatik viteslerde d3 d4 olayını anlamadım 1-2 yokuşlarda kullanılıyo ama ötekilerini anlamadım ben hep d3 te kullanıyorum aracımı
Arabayı D3'e alıp gidersen, araba ilk kalkışı 1. vitesle yapar; gaza bastıkça, basışına göre belli bir devirde (1750 - 2500 devir/dakika) 2. vitese geçer; gaz vermeye devam edersen devrini alınca şanzıman 3. vitese alır ve ne kadar gaza bassan da 4. vitese geçmez. Gazdan ayağını çeker ve/veya fren yaparsan devir düştükçe 3. vitesten 2. vitese; 2. vitesten 1. vitese düşer.
Bunun için de uzun yolda ve normal hızla (90 - 120 km/saat) seyredeceğiniz yollarda D4'le gitmeniz gerekiyor, diye biliyorum.
(Not: Yasal hız sınırının şehirler arası yollarda 90 km/saat, üst sınır +%10 olmak üzere 99 km/saat; otoyollarda 120 km/saat olduğu için normal hızı 90 - 120 km/saat olarak belirttim.)