Kafkasyalı Ali dostum söylediklerin gerçekten doğru.. Söylediklerine katılmamak mümkün değil.
Ben ilk defa uzun yol yaptım. Kısmet honda ile uzun yola çıkmaktaymış.
Ankaraya giderken ortalama 120 ile seyrettim. Klima açtığım zamanlarda aracım 1,4 olduğu için çekiş düştü 90-100 km hızdan yukarı çıkmadım. Ankaraya 100 km kala yol oldukça müsaitti ve 130-140 ile gittim. Aslında bana fazla bu hız

ama heyecan olsun diye bir ara gaza yüklendim. Ankaraya geldiğimde toplam da 475 km yol yapmıştım. Depoyu tekrar fullediğimde 95 TL lık benzin aldım.
Daha sonra Nevşehire gittim. Ankara yoluyla kıyaslamak mümkün değil. 100-110 ile gittim. Kırıkkaleden sonra zaten yollar asfalt değildi. Ama aracı kullanırken keyif aldım. Aşağı yukarı İstanbula döndüğümde 1750-1800 km yol yaptım. Aldığım benzin toplamda 410 TL. 227 TL'lık bir sonuca ulaştım.
Ankaraya yaklaşık 6,5 saatte gittim. Araçta küçük prenses olduğu için sigara molası vermek zorunda kaldım

Ankara Nevşehir arasını giderken 5 saatte gittim. Dönüşte ise 3,5 saatte Elmadağa geldim ama trafiğe takıldım. Söylemek istediğim şu: Yolu öğrendikçe ve tecrübe kazandıkça aracı uzun yolda nasıl kullanmam gerektiğini daha iyi kavradım. Uzun yolun şakası olmaz. Ben biliyorum diyerek yola hükmetmek yerine araca hükmetmek gerektiğini gördüm. Bunlar benim nacizane görüşlerim. Benden daha iyi sürücülüğü olan arkadaşlarım mutlaka var. Onların da bu konuda yorumlarını paylaşmalarını isterim.
3 ay önce aldığım ve önlere taktırdığım Bridgestone B 330 lastiğimin sol tarafta olanı İstanbula gelmeden Mehmetçik Tesislerine yakın bir yerde patladı. Dün lastiği yaptırmaya gittiğimde lastiğin sırt kısmından yarıldığını gördüm ve maalesef yeni lastik almak zorunda kaldım.
Uzun yolda birşey daha farkettim. Aracı kullanırken direksiyonda boşluk olduğunu gördüm sanırım bir Rot balansa girip ön takımlara bir baktırmak gerekiyor.
Arkadaşlarım uzun yolda lütfen dikkatli olunuz. Sol şeridi kapattım gittim, Ben bu yolları iyi bilirim, bana birşey olmaz diyerek maceraya girmeyin. Her işin ustası varmış Marangozun, Tornacının, Matbaacının, Tasarımcının ama şoförlüğün ustası yokmuş.
Hepinize hayırlı yolculuklar, Kazasız belasız günler diliyorum.