Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778971 defa)

obkavi

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1150 : Eylül 16, 2009, 08:48:56 ÖÖ »
cumartesi göstereceğim

joker_boy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1151 : Eylül 16, 2009, 09:36:56 ÖÖ »
slm arkadaşlar. bende 98 model lacivert euro civic 1,6 ils manuel modeli var. 158 bin de. mekanik oalrak hiç bi sorun yok arabamda fakat arka bagaj panzolot ve 3. stop lambası gerekli. Ankara da çok aradım hurdacılarda çıkmacılarda. en zor bulunan parçası dediler 2 sinede. temin edilebilecek bi yer bilen varsa söyleyebilrse sevinirim.

notdream

« Yanıtla #1152 : Eylül 16, 2009, 03:33:47 ÖS »
slm arkadaşlar. bende 98 model lacivert euro civic 1,6 ils manuel modeli var. 158 bin de. mekanik oalrak hiç bi sorun yok arabamda fakat arka bagaj panzolot ve 3. stop lambası gerekli. Ankara da çok aradım hurdacılarda çıkmacılarda. en zor bulunan parçası dediler 2 sinede. temin edilebilecek bi yer bilen varsa söyleyebilrse sevinirim.
Buradan pandizotu alabilirsin. http://www.otomediamarket.com/main/products.asp?sub_cat_ID=1187&cat_ID=277
Ankarada Yıldız Sanayide Honda Volvocu var. http://www.volvohonda.com buraya sor. muhtemelen de burada 3.stopu bulabilirsin.

joker_boy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1153 : Eylül 17, 2009, 01:55:56 ÖS »
 ilginlendiğin için teşekkurler Okyay. adnan turk e sormuştum ben stop u kalmadı demişti. zor bulunuyo, gelir gelmez gidiyomuş. en son tak edecek valla satacam arabayı 4 kapı honda alacam.

minimal_freak

« Yanıtla #1154 : Eylül 18, 2009, 01:55:19 ÖS »
Yıldız sanayide ismini unuttum ama Ostim tarafı girişinden 2. blokdan sola dönüyosun, sağdan 5 veya 6. dükkanda 3 tane pert euro civic var, 2 si önden darbe almıs ve yanlar arkalar sapasağlam, bi bak derim ordan stopları temın edebılırsın.

obkavi

« Yanıtla #1155 : Eylül 23, 2009, 08:22:29 ÖÖ »
evet arkadaşlar benim radyatörün üzerinde hafif sızıntılar vardı ve bir radyatör arife günü girmiş oldu bana
145  tl radyatör değişimi vs. + antifiriz  toplam 205 tl   

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1156 : Eylül 23, 2009, 04:17:08 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir Honda sahibi oldum.İlk arabam ve Toyota ile Honda arasında kararsız kalıp 99 model Honda euro Civic 1.6 ils otomatik viteste karar kıldım. Araç 90 bin km henüz ve değişeni yok.12.750-TL verdim.Çok araştırma yaptığımı söyleyemem pahalı olabilir ama çok temiz.

Üstatlar bana bazı konularda yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.Araba konusunda hiç bilgim yok acemiliğimden kaynaklanan soruları hoşgörün lütfen.

1.olarak 99 modellerin 96-97-98 modellerden ciddi bir farkı var mıdır? çünkü piyasada genellikle 99 öncesi model görüyorum.
2.Aracımın ruhsatında motor gücü olarak 62.5 kw yazıyor bu kaç HP eder.Bana düşük gibi geldi sizce performansı etkiler mi? Düşük derken genellikle 110 hp olduğunu yazmış euro civic sahipleri. Bu modele(99) özgü bir şey mi 62.5 kw.
3.Otomatik vites kullanımı hakkında içim rahat değil. Aldığım kişi D4 de kullanmamı söyledi genellikle. Şimdi bu D4 ve D3 arasındaki fark nedir bilen var mı? araca zarar vermek istemem ilk günden.Bugün işe gelirken araçla vites D4 de iken 120 km/saat üzerine çıktım ve gaza basmaya devam ettim.150-160 km görmeye başladı ve devir 5000-6000 civarında yükselmeye devam ediyordu.Gaza basmayı bıraktım, devam etseydim devir yükselmeye devam edecek 200km/saat gözükecekti. Sizce bu durum normal mi yoksa aracı çok mu zorluyorum kapasitesinin üzerinde.

Tecrübeli  arkadaşlar aracın sağlıklı kullanma devrini bana yazarlarsa sevinirim.

Henüz hangi soruları soracağımı bilmiyorum ama kullandıkça daha netleşir sanırım.Ama tecrübeli arkadaşlar aklıma gelmeyenleri de benimle paylaşırlarsa arabaya zarar verme kaygım azalır, şimdiden tşk.

obkavi

« Yanıtla #1157 : Eylül 24, 2009, 09:17:25 ÖÖ »
hayırlı olsun dostum güle güle kullan pahalı değil normal fiyatında almışsın aracı sen sahibinden.com daki 9-10 liralık araçlara bakma çoğu hurda o arabaların

1.  96-97 model ile 98-99 model birbirinden farklı seninki makyajlı kasa  kaput farklı, motor farklı tamponlar farklı başka bişey farklı değil ama motorun 96-97 den biraz daha az yakıyor,

2. aracın 115 beygir gücünde ama bu araçların torku biraz düşüktür

3  otomatik vites

1 sadece 1. vites
    2 sadece 2. vites ve dik rampalarda kalkışta geri kaçırmaz kilit sistemi var
    d3  1-2-3 vitesleri kullanır şehir içi kullanıma uygun ben öyle kullanıyorum
    d4  1-2-3-4 vitesleri kullanır çevre yolu ve otobanlarda kullanıyorum genellikle 

90-100 arası  3,000 devir normal 120-130 4000 devirleri buluyor 4500-5000-5500 devirlerde 150-160 falan 5500-6500   170-180 görürsün max hız  180-185-190 civarı zaten  aracının motor durumuna göre  3000 devirlerde kullanman yakıt ekonomisi içib uygundur

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1158 : Eylül 24, 2009, 09:56:59 ÖÖ »
İlgin için çok sağol obkavi,

Ruhsattaki 62.5 kw karşılığı demek 115 hp oluyor.Sevindim buna zira daha düşük olduğunu sanmıştım.
Otomatik vites bilgilendirmen için ayrıca çok teşekkür ederim,sağolasın.Yanlış anlamadıysam araç 4 vites,doğru mudur?

Şehir içi kullanımda aracını D3 de kullanıyorsun, peki vites D3 de iken maksimum kaç km hız yapmak uygun olur.Şehir içi kullanımda D3 vites D4'den daha mı hesaplı oluyor yakıt açısından test edebildiniz mi.

Devir bilgilerini paylaşmışsınız.Ev işyeri arası 20 km olduğu için yol açık olduğunda basabiliyorum.160km görebiliyorum.Vermiş olduğunuz sınırlar içerisinde arabayı zorlamam normal sanırım, fakat motor biraz bağırıyor 100km üzerine çıkınca,bu benim araca özgü müdür yoksa bu modellerde motor özelliği midir, sizi bulmuşken birkaç şey daha sorayım dedim ama fazla uzattım galiba.ilgin için tekrar sağol dostum.
hayırlı olsun dostum güle güle kullan pahalı değil normal fiyatında almışsın aracı sen sahibinden.com daki 9-10 liralık araçlara bakma çoğu hurda o arabaların

1.  96-97 model ile 98-99 model birbirinden farklı seninki makyajlı kasa  kaput farklı, motor farklı tamponlar farklı başka bişey farklı değil ama motorun 96-97 den biraz daha az yakıyor,

2. aracın 115 beygir gücünde ama bu araçların torku biraz düşüktür

3  otomatik vites

1 sadece 1. vites
    2 sadece 2. vites ve dik rampalarda kalkışta geri kaçırmaz kilit sistemi var
    d3  1-2-3 vitesleri kullanır şehir içi kullanıma uygun ben öyle kullanıyorum
    d4  1-2-3-4 vitesleri kullanır çevre yolu ve otobanlarda kullanıyorum genellikle 

90-100 arası  3,000 devir normal 120-130 4000 devirleri buluyor 4500-5000-5500 devirlerde 150-160 falan 5500-6500   170-180 görürsün max hız  180-185-190 civarı zaten  aracının motor durumuna göre  3000 devirlerde kullanman yakıt ekonomisi içib uygundur

obkavi

« Yanıtla #1159 : Eylül 25, 2009, 10:13:01 ÖÖ »
yardımcı olabildiysen ne mutlu bize,

araç 4 ileri doğru
80-90 km ye kadar zorlamadan d3 de  kullanıyorum prensip olarak 3000 deviri geçmemesine dikkat ediyorum yakıt ekonomisi için

d4 çevreyolu otoban 80 i geçeceğim yollarda kullanıyorum

evet bizim araçların motorları biraz gürültülüdsür yalıtım az

shaman

« Yanıtla #1160 : Eylül 26, 2009, 04:35:04 ÖS »
Buradan pandizotu alabilirsin. http://www.otomediamarket.com/main/products.asp?sub_cat_ID=1187&cat_ID=277
Ankarada Yıldız Sanayide Honda Volvocu var. http://www.volvohonda.com buraya sor. muhtemelen de burada 3.stopu bulabilirsin.

Arkadaş bu (http://www.volvohonda.com) adresteki Adnan Türk denen adam üçkağıtçının tekidir. Sakın ondan almaya kalkma. Kendisi tarafından müthiş şekilde dolandırıldım. Hakkımı kesinlikle haram ediyorum kendisine.
neyse sen sakın bu adamdan parça almaya kalkma. mecbur kalıp alacaksan da en az on yere göster sağlammı diye.

Çok içim yandığı için böyle bir mesaj bırakıyorum kusura bakmayın.

Benim 98 1.6ies oto.vites arabada bir sorun var.. burdaki motorculara gösterdim bir şey bulamadılar yada dedikleri kafama yatmadı. fikri olan yardımcı olursa çok sevinirm..

Araç su eksiltiyor. Antifriz yerine su koydum radyatöre ama 15-20 km gidince su eksiltiyor su eksiltincede hararet yapıyor motor. Radyötere baktırdım bir şey görünmüyor dediler. Bi yerden kaçak mı var diye iyice kontrol ettik yok. dışarı sızıyormu diye baktık o da görünmüyor.
Su radyatörünün pervanesi çalışıyor. Devridaim yapıyor su. termostat'da bi problem var diye termostatı değiştirdik. bir iki hafta bi sorun olmadı ama dün yine başladı. Biraz önce yokuş bi yere çıktım yine hararet yaptı. suyuna baktım ne radyatörde ne de tahliye bidonunda su neredeyse hiç kalmamış. halbuki çıkarken suyuna iyice baktım ve doldurmuştum.. gittiğim yer 10 km bile yok.
silindir conta kapak felan değişmesi gerek dediler.. acaba sorun o kaynaklı mı..
şimdiden teşekkürler..

gogolak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1161 : Eylül 26, 2009, 09:28:01 ÖS »

Arkadaş bu (http://www.volvohonda.com) adresteki Adnan Türk denen adam üçkağıtçının tekidir. Sakın ondan almaya kalkma. Kendisi tarafından müthiş şekilde dolandırıldım. Hakkımı kesinlikle haram ediyorum kendisine.
neyse sen sakın bu adamdan parça almaya kalkma. mecbur kalıp alacaksan da en az on yere göster sağlammı diye.

Çok içim yandığı için böyle bir mesaj bırakıyorum kusura bakmayın.

Benim 98 1.6ies oto.vites arabada bir sorun var.. burdaki motorculara gösterdim bir şey bulamadılar yada dedikleri kafama yatmadı. fikri olan yardımcı olursa çok sevinirm..

Araç su eksiltiyor. Antifriz yerine su koydum radyatöre ama 15-20 km gidince su eksiltiyor su eksiltincede hararet yapıyor motor. Radyötere baktırdım bir şey görünmüyor dediler. Bi yerden kaçak mı var diye iyice kontrol ettik yok. dışarı sızıyormu diye baktık o da görünmüyor.
Su radyatörünün pervanesi çalışıyor. Devridaim yapıyor su. termostat'da bi problem var diye termostatı değiştirdik. bir iki hafta bi sorun olmadı ama dün yine başladı. Biraz önce yokuş bi yere çıktım yine hararet yaptı. suyuna baktım ne radyatörde ne de tahliye bidonunda su neredeyse hiç kalmamış. halbuki çıkarken suyuna iyice baktım ve doldurmuştum.. gittiğim yer 10 km bile yok.
silindir conta kapak felan değişmesi gerek dediler.. acaba sorun o kaynaklı mı..
şimdiden teşekkürler..

Abicim. bende de 96 model euro civic var. arabayı aldığımda aynı sorunlar bende de vardı. sürekli su eksilyitor ve ani hararet değişikliği oluyordu. yanı birden tavan yapıp birden normale dönüyordu. bende senin gibi her yere gösterdim. en sonunda kısmi conta yanığı denildi ve tanıdık bir ustada motoru söktük ve contayı bostancı ikiler honda özel serviste bulduk. yenisini taktık ve sorunum tamamen çözüldü. bir yılı aşkın süredir motora tornavida sürmeden sorunsuz biniyorum. sende de aynı problem olabilir. conta fiyatı 150-200 tl arasıydı. tabi artı işçilik.

Elegans

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1162 : Eylül 27, 2009, 10:59:58 ÖS »
96 model euro civic parçaları lazım
sağ çamurluk kaput angel far vs.

obkavi

« Yanıtla #1163 : Eylül 28, 2009, 12:43:56 ÖS »
DOSTUM O SORUN EURO LARIN KRONİK SORUNUDUR BENDE DE VARDI
CONTA YAPTIRDIM DÜZELTİ  TOPLAM 450 TL YE MALOLDU

fırat54

« Yanıtla #1164 : Ekim 01, 2009, 04:33:56 ÖS »
arkadaşlar merhaba,
bende 2002 euro civic 5 kapı aldım yeni benide aranıza alırsanız sevinirim...

obkavi

« Yanıtla #1165 : Ekim 02, 2009, 03:55:59 ÖS »
hoş geldin dostum

fırat54

« Yanıtla #1166 : Ekim 03, 2009, 06:16:02 ÖS »
teşekkür ederim...

holzma25

• Ziyaretçi
LÜTFEN YARDIMMM
« Yanıtla #1167 : Ekim 06, 2009, 02:25:42 ÖS »
merhaba arkadaşlar.

İLK ARABAMI ALICAM   98-99 HONDA 1,4 İES LPG Lİ DÜŞÜNÜYORUM.  YAKIT OLARAK NE KADAR YAKIYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

AYRICA 99  EURO CİVİC  1600 MOTOR LPGLİ  BAKTIM ÇOK GÜZEL AMA NE KADAR YAKIT YAKAR BİLGİM YOK  VE NE YAPICAM BİLMİYOM    LÜTFEN YARDIM EDİN..

obkavi

« Yanıtla #1168 : Ekim 06, 2009, 03:17:14 ÖS »
şimdiden hayırlı olsun   96 euro civic 1,6 ils otomatik var bende lpg ile  0,25 krş yakıyor şehir içi  uzun yolda 0,19 krş yakıyor  ama 98-99 motorları farklı daha az yakıyodur onlar

holzma25

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1169 : Ekim 06, 2009, 03:28:26 ÖS »
lpg de 0,25  tl fazla değil mi..  98-99  1,4 ies   130 krş  160 krş yakar diye düşünüyorum yanılıyorsam   düzeltin lütfennn...

holzma25

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1170 : Ekim 06, 2009, 03:29:27 ÖS »
obkavi  ayrıca  ilgin için  teşekürler dostummm...  ilk araba heyecanıı  :lovee

notdream

« Yanıtla #1171 : Ekim 06, 2009, 04:36:39 ÖS »
99dan şaşmaaaa.... ;)

notdream

« Yanıtla #1172 : Ekim 06, 2009, 04:37:29 ÖS »
Benim araba 96 model diyorum sonra da yapıştırıyorum 2096 :P :D:D:D heheheheheeeeeeeee

obkavi

« Yanıtla #1173 : Ekim 07, 2009, 08:26:43 ÖÖ »
96 model için fazla değil motor çok farklı benzinde 0,38 krş yakıyor çünkü  bide ayrıca bu araba otomatik normal 

yanlız bir yanlış kanı var  1,3  veya 1,4 araçların az yakması şehir içinde evet az yakar ama uzun yolda fazla yakar  küçük motorlu araçlar

ultrAslan_izmir

« Yanıtla #1174 : Ekim 07, 2009, 11:11:38 ÖS »
sorunun anteninde sanırım, teyp çıkışından anten ucuna kadar olan kısımın aracın kaportasına veya herhangi metal bi yerine temas etmemesi gerekli, şase alıyor, frekansı motor sesi olarak iletiyor, kablo ve bağlantılarını kontrol edersen sorunun çözülür

Saygılar
oncelikle biraz gec tesk ettim k.bkma fırsat bulamadım..dediğin gibi anten kablolarıyla ugrastım biraz,düzeldi eskisi gibi rahatsız edici değil..birde bi sorum daha olacak bi yerden duymustum hondalarda motor sesine gore teybin sesinin artması oluyomus boyle bişey varmıdır gercekten cvp için simdiden teskler...