Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778961 defa)

obkavi

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1175 : Ekim 08, 2009, 08:40:22 ÖÖ »
belki yeni modellerde vardır, ben bizimkilerde böyle bir özellik keşfetmedim

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1176 : Ekim 09, 2009, 09:39:03 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,

99 model otomatik euro civic otomatik arabama atiker lpg sistemi taktırıyorum.Benzinde 30-35 kr arası yakıyor kullanıma göre.Gaz sonrası 20 kr/km düşer mi sizce.

Birde, usta gaz kapağını tamponun arkasına gizlemektense arka tamponun sol yan köşesine tamponun üzerine yerleştirmeyi önerdi.Aracımı yeni aldım ve ilk aracım olduğu için bir gaz girişini tamponun üzerine yerleştirmek bizim araçlarda değer düşüklüğüne yol açar mı yada çirkin durur mu kararsız kaldım.Arkadaşlar fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum.Aramızda tüp ile kullanan arkadaşlar bu şekilde önerir misiniz?Ustanın dediğine göre tamponun arkasına yerleştirince gaz dolumu zor oluyormuş(fiziki açıdan).

obkavi

« Yanıtla #1177 : Ekim 10, 2009, 08:17:33 ÖÖ »
dostum tamponu deldirme
0,25 krş ye düşer daha aşağıya düşmez  uzun yolda 0,19 krş yaparsın

minimal_freak

« Yanıtla #1178 : Ekim 10, 2009, 12:10:28 ÖS »
sorunun anteninde sanırım, teyp çıkışından anten ucuna kadar olan kısımın aracın kaportasına veya herhangi metal bi yerine temas etmemesi gerekli, şase alıyor, frekansı motor sesi olarak iletiyor, kablo ve bağlantılarını kontrol edersen sorunun çözülür

Saygılar
oncelikle biraz gec tesk ettim k.bkma fırsat bulamadım..dediğin gibi anten kablolarıyla ugrastım biraz,düzeldi eskisi gibi rahatsız edici değil..birde bi sorum daha olacak bi yerden duymustum hondalarda motor sesine gore teybin sesinin artması oluyomus boyle bişey varmıdır gercekten cvp için simdiden teskler...

rica ederim ne demek sorun değil (koyu bir fener taraftarı olarak :p :D   )  sorunun çözülmesine sevindim, söylediğim gibi kablolar bir yerden şase alıyorsa motor sesi ve radyo sesi paralel olarak karışır, diğer soruna gelince aracındaki sesin artması motor değilde hızının artmasıyla orantılı olur, bizim modellerde bu var mıdır bilmiyorum çünkü orjinal teyp takılı değil benim aracımda kendi yaptığım set vardı, yeni çıkan araçların bazılarında bu sistem var, aracın hızı arttıkça teybin seside otomatik olarak artak yada azalır, yol sesi ve motor sesi yükseldiği için konfor olarak otomatik volume yükselir, ben bunu ilk olarak 2001 senesinde şirket arabam olan astramda görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti, ama dediğim gibi bizim araçlarda var mıdır yok mudur hiç bilmiyorum, orjinal fabrika çıkışı teyp kullanan arkadaşlar varsa aramızda yardımcı olabilirler.

Bu arada ben aracımı yaklaşık 20 gün önce sattım :(((  aracımı ve forumdaki arkadaşlarımı unutmadım tabiikide, ara sıra gelip okuyorum ve elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyorum. İnşallah kısmet olursa bu çarşamba 98 hb VTI alıyorum bir terslik olmassa, Honda aşkı işte bırakamıyorum, ama euromu hala çok özlüyorum :(((   hepimize keyifli forumlar ve kazasız belasız sürüşler dilerim...

Saygılar 

minimal_freak

« Yanıtla #1179 : Ekim 10, 2009, 12:21:58 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,

99 model otomatik euro civic otomatik arabama atiker lpg sistemi taktırıyorum.Benzinde 30-35 kr arası yakıyor kullanıma göre.Gaz sonrası 20 kr/km düşer mi sizce.

Birde, usta gaz kapağını tamponun arkasına gizlemektense arka tamponun sol yan köşesine tamponun üzerine yerleştirmeyi önerdi.Aracımı yeni aldım ve ilk aracım olduğu için bir gaz girişini tamponun üzerine yerleştirmek bizim araçlarda değer düşüklüğüne yol açar mı yada çirkin durur mu kararsız kaldım.Arkadaşlar fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum.Aramızda tüp ile kullanan arkadaşlar bu şekilde önerir misiniz?Ustanın dediğine göre tamponun arkasına yerleştirince gaz dolumu zor oluyormuş(fiziki açıdan).
söylediğin rakamlara düşer, çünkü 98-99 modellerim motorları farklı ve 96 lara göre daha az yakmakta, tampon olayına gelince bana sorarsan deldirme ve gizli bir yerde olsun, gaz dolumu zor olsun boşver (pompacı eğilecek sonuçta ve onlar hep yapıyor bunu alışkınlar ) sen hiç tamponu fln deldirme gerek yok bence

BhuRkY

« Yanıtla #1180 : Ekim 11, 2009, 09:24:26 ÖÖ »
Biraz geç cevap yazabildim kusura bakma arkadaşım. Öncelikle diyebilirim ki bu hakikaten bizim arabaların kronik sorunu. 10 euro sahibine sor kesin 8' i bu sorunu yaşamıştır. Bu kaderi paylaşanlar arasında bende vardım yakın zamana kadar. Bende de araba hareret yapıyordu. Birden hareret artıyor, sonra kendiliğinden düşüyordu. Bu böyle devam etti. Su eksilttiğini ilk bu anda fark ettim. Neyse ustama gittim, üst kapak contası yanmış. Onu yapptırdım, birde üst silindiri taşlattım ( umarım doğru demişimdir ). Daha sonrasında hararet değilde su eksiltme olayı briaz daha devam etti. Devamlı kontrol eder durumdaydım. Ustaya tekrar gittim. Bu sefer borularda kaçak varmış. Onuda yaptırdım. Şuanda masallef sorunum kalmadı. Ne su eksiltme nede hareret. Ancak belirteyim ki bir ara yedek su deporunsa ki suyun fokurdadığını gördüm. Bu zamanla kayboldu ama. Şuanda herşey gayet normal gibi gözüküyor. Ara sıra arabayı çalıştırmadan suyuna felan bakıyorum. NE olur olmaz, işimi şansa bırakmıyayım :)

Umarım sende bu zaman içerisinde arabanı yaptırmışşındır.

Buradan pandizotu alabilirsin. http://www.otomediamarket.com/main/products.asp?sub_cat_ID=1187&cat_ID=277
Ankarada Yıldız Sanayide Honda Volvocu var. http://www.volvohonda.com buraya sor. muhtemelen de burada 3.stopu bulabilirsin.

Arkadaş bu (http://www.volvohonda.com) adresteki Adnan Türk denen adam üçkağıtçının tekidir. Sakın ondan almaya kalkma. Kendisi tarafından müthiş şekilde dolandırıldım. Hakkımı kesinlikle haram ediyorum kendisine.
neyse sen sakın bu adamdan parça almaya kalkma. mecbur kalıp alacaksan da en az on yere göster sağlammı diye.

Çok içim yandığı için böyle bir mesaj bırakıyorum kusura bakmayın.

Benim 98 1.6ies oto.vites arabada bir sorun var.. burdaki motorculara gösterdim bir şey bulamadılar yada dedikleri kafama yatmadı. fikri olan yardımcı olursa çok sevinirm..

Araç su eksiltiyor. Antifriz yerine su koydum radyatöre ama 15-20 km gidince su eksiltiyor su eksiltincede hararet yapıyor motor. Radyötere baktırdım bir şey görünmüyor dediler. Bi yerden kaçak mı var diye iyice kontrol ettik yok. dışarı sızıyormu diye baktık o da görünmüyor.
Su radyatörünün pervanesi çalışıyor. Devridaim yapıyor su. termostat'da bi problem var diye termostatı değiştirdik. bir iki hafta bi sorun olmadı ama dün yine başladı. Biraz önce yokuş bi yere çıktım yine hararet yaptı. suyuna baktım ne radyatörde ne de tahliye bidonunda su neredeyse hiç kalmamış. halbuki çıkarken suyuna iyice baktım ve doldurmuştum.. gittiğim yer 10 km bile yok.
silindir conta kapak felan değişmesi gerek dediler.. acaba sorun o kaynaklı mı..
şimdiden teşekkürler..

ultrAslan_izmir

« Yanıtla #1181 : Ekim 11, 2009, 02:05:06 ÖS »
sorunun anteninde sanırım, teyp çıkışından anten ucuna kadar olan kısımın aracın kaportasına veya herhangi metal bi yerine temas etmemesi gerekli, şase alıyor, frekansı motor sesi olarak iletiyor, kablo ve bağlantılarını kontrol edersen sorunun çözülür

Saygılar
oncelikle biraz gec tesk ettim k.bkma fırsat bulamadım..dediğin gibi anten kablolarıyla ugrastım biraz,düzeldi eskisi gibi rahatsız edici değil..birde bi sorum daha olacak bi yerden duymustum hondalarda motor sesine gore teybin sesinin artması oluyomus boyle bişey varmıdır gercekten cvp için simdiden teskler...

rica ederim ne demek sorun değil (koyu bir fener taraftarı olarak :p :D   )  sorunun çözülmesine sevindim, söylediğim gibi kablolar bir yerden şase alıyorsa motor sesi ve radyo sesi paralel olarak karışır, diğer soruna gelince aracındaki sesin artması motor değilde hızının artmasıyla orantılı olur, bizim modellerde bu var mıdır bilmiyorum çünkü orjinal teyp takılı değil benim aracımda kendi yaptığım set vardı, yeni çıkan araçların bazılarında bu sistem var, aracın hızı arttıkça teybin seside otomatik olarak artak yada azalır, yol sesi ve motor sesi yükseldiği için konfor olarak otomatik volume yükselir, ben bunu ilk olarak 2001 senesinde şirket arabam olan astramda görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti, ama dediğim gibi bizim araçlarda var mıdır yok mudur hiç bilmiyorum, orjinal fabrika çıkışı teyp kullanan arkadaşlar varsa aramızda yardımcı olabilirler.

Bu arada ben aracımı yaklaşık 20 gün önce sattım :(((  aracımı ve forumdaki arkadaşlarımı unutmadım tabiikide, ara sıra gelip okuyorum ve elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyorum. İnşallah kısmet olursa bu çarşamba 98 hb VTI alıyorum bir terslik olmassa, Honda aşkı işte bırakamıyorum, ama euromu hala çok özlüyorum :(((   hepimize keyifli forumlar ve kazasız belasız sürüşler dilerim...

Saygılar 

Evet aynen dediğin gibi aracın hızı arttıgında orantılı olarak hoparlörlerden gelen seste de artma oluyor benimde suan orjinal teyp yok üzerinde pioneer 6900 takılı ama sanırım teyple alakalı değil dediğin gibi benim aracımdada var galiba bu sistem artık sorun olmuyor kendim bi ayar cektim su anda cok memnunum profesyonel olmasada bi setim var idare ediyorum (şeklimizi yapıyoruz yani :D:D)
Dediğin gibi honda bi aşk gercekten bu arada inşallah bi sorun cıkmaz ve çarsamba VTI na kavusursun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...(bu arada bende koyu gs taraftarıyım :D:D)

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1182 : Ekim 12, 2009, 09:51:51 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,

söylediğin rakamlara düşer, çünkü 98-99 modellerim motorları farklı ve 96 lara göre daha az yakmakta, tampon olayına gelince bana sorarsan deldirme ve gizli bir yerde olsun, gaz dolumu zor olsun boşver (pompacı eğilecek sonuçta ve onlar hep yapıyor bunu alışkınlar ) sen hiç tamponu fln deldirme gerek yok bence

Tamponun arkasına gizlenirse ileride muayenede sorun çıkacak dediler ve tamponu deldirip üstüne monte ettirdim.Mak.Müh.Odası bu konuda çalışma yapıyormuş dediklerine göre,muayeneden geçmemesi için.neyse artık olan oldu fakat kötü durmadı bence.Pazar günü unuttum aracın tüplü olduğunu alışveriş merkezi otoparkına girdim farketmediler aracın tüplü olduğunu.Haftanın ilk iş gününün herkese hayırlı olmasını dilerim..

BhuRkY

« Yanıtla #1183 : Ekim 12, 2009, 08:59:31 ÖS »
Tupun hayirli olsun arkadasim. Guzel sonuclar alirsin umarim. Kit olarak ne Taktin ? Birde arabanin performansı nasıl oldu? Gazda etkiledimi cekisini felan ?

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1184 : Ekim 13, 2009, 11:50:30 ÖÖ »
Sağolasın, Atiker taktırdım.Performansınde ciddi bir fark yok ama takan usta %10'a kadar performans kaybı normal demişti.ben şu ana kadar hissetmedim.Gayet iyi çekişi falan.Yalnız kafama takılan konu benzinde km de 30-35 kr arası tüketim varken 20 TL gaz ile 135 km yaptım geçenlerde.Bu da km de 15 kr falan demek.Şimdi tekrar 20-TL gaz aldım bakalım bu sefer ne yapacak.Gazda %50 lik bir düşüş olmaması gerekir diye biliyorum.%35-40 gibi parasal düşüş bekliyordum.Aracın benzin tüketimi 99 model 1.6 otomatik vites için şehir içi 30-35 kr normal değerlerde ve buna göre gaz tüketiminin en iyi olarak km de 20-25 kr olur demişlerdi.Belki de gaz bitti sinyali hatalıydı ve depoda gaz varken ilave gaz koyduk diye fazla gittiğini düşünüyorum.Yeni aldığım 20-tl gaz bakalım ne sonuç verecek.

Tupun hayirli olsun arkadasim. Guzel sonuclar alirsin umarim. Kit olarak ne Taktin ? Birde arabanin performansı nasıl oldu? Gazda etkiledimi cekisini felan ?

minimal_freak

« Yanıtla #1185 : Ekim 13, 2009, 02:50:52 ÖS »
Sağolasın, Atiker taktırdım.Performansınde ciddi bir fark yok ama takan usta %10'a kadar performans kaybı normal demişti.ben şu ana kadar hissetmedim.Gayet iyi çekişi falan.Yalnız kafama takılan konu benzinde km de 30-35 kr arası tüketim varken 20 TL gaz ile 135 km yaptım geçenlerde.Bu da km de 15 kr falan demek.Şimdi tekrar 20-TL gaz aldım bakalım bu sefer ne yapacak.Gazda %50 lik bir düşüş olmaması gerekir diye biliyorum.%35-40 gibi parasal düşüş bekliyordum.Aracın benzin tüketimi 99 model 1.6 otomatik vites için şehir içi 30-35 kr normal değerlerde ve buna göre gaz tüketiminin en iyi olarak km de 20-25 kr olur demişlerdi.Belki de gaz bitti sinyali hatalıydı ve depoda gaz varken ilave gaz koyduk diye fazla gittiğini düşünüyorum.Yeni aldığım 20-tl gaz bakalım ne sonuç verecek.

hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle, seninde söylediğin gibi %50 düşüş beklemek yanlış, fakat %35,%40 rahat farkedicektir. ilk birkaç denemen tam olarak doğru olmıycaktır, biraz zaman geçsin, belirli bir km den sonra (ilk gaz ayarından sonra) net ölçülere ulaşabilirsin..

BhuRkY

« Yanıtla #1186 : Ekim 19, 2009, 10:16:32 ÖS »
Arkadaslar, benim arabanın yedek su deposu yine fokurdadi :(( off yaa bu nasıl is. Belkide hep devam ediyordu ben fark etmiyordum. Bugün fark ettim :(( ne yapacagım ben bu hararet ve fokurdama isini. Acaba benim ustada mı is yok?

obkavi

« Yanıtla #1187 : Ekim 20, 2009, 08:25:13 ÖÖ »
dostum radyatör kapağına bi baktır

BhuRkY

« Yanıtla #1188 : Ekim 22, 2009, 11:25:42 ÖÖ »
Radyatör kapağını değiştirdim dün. Yenisini taktı usta. 30 tl verdim :( Bakalım çözüme ulaşacak mıyım ? Radyatör kapağında kaçar varsa bu sorun olabilir dedi. Ne kadar mantıklı veya yedek su deposunda ki suyun kaynamasına ne kadar etken bilmiyorum. Bakalım artık inşallah düzelir yaa.

feyleshof

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1189 : Ekim 28, 2009, 12:10:09 ÖS »
Yaklaşık 2 hafta önce 99 civicimi geniş kapsamlı bir servise soktum. 4 amortisörü de monroe ile değiştirdim.Bunun yanında aks körükleri, rotil vs. yenilendi. Aracı da zaten 1 ay önce almıştım. Fakat servisten çıktıktan sonra direksiyonda hissedilir bir sertleşme oluştu.Ustaya götürdüm tekrar rota soktu ve rotiller yeni olduğu için normal zamanla açılır dedi. bana mantıklı gelmedi. Araç yavaş giderken direksiyon çok sert( hidrolik değil gibi, servise girmeden önce daha rahattı) ve 110-120 km hıza ulaştığımda direksiyon hakimiyeti çok kötü çünkü bu hızda kıl gibi oluyor, yerinden çıkacakmış gibi boşalıyor direksiyon.Daha önce 1999 megan ile 220 yaptım ve hiç bu kadar zorlanmadım. şimdi ise 110 km den sonra direksiyonu sabit tutmakta zorlanıyorum ve daha fazla hızlanmaya cesaret edemiyorum. En ufak bir titremede sağa yada sola kayıyor. Arkadaşlar sizce bu durum normal mi yoksa servis sonrası ortaya çıkan bir sorun mu?

BhuRkY

« Yanıtla #1190 : Ekim 28, 2009, 07:54:59 ÖS »
Vallahi bende böyle birsey hiç olmadı. Cokta mantıklı gelmedi zaten. Servis sonrası bir sorun gibi

ridvan73

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1191 : Ekim 28, 2009, 09:42:27 ÖS »
Radyatör kapağının görevi motor suyunun basıncını 1.1 barda sabit tutmaktır, basıncın 1.1 barı aşmaması için kapak fazla suyu yedek depoya taşırır, basınç düşünce de geri emer.

HonDa_İsT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1192 : Ekim 29, 2009, 11:27:24 ÖÖ »
slm arkadaşlar sitenizde yeniyim bende euoro civic var 96 model modifiye yapmak istiyorum bugun xenon ve filim yaptırcam tek eksiğim jant olucak nasıl bir jant takim arabama yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler.....

HonDa_İsT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1193 : Ekim 29, 2009, 11:29:49 ÖÖ »
 >=ok

minimal_freak

« Yanıtla #1194 : Ekim 29, 2009, 11:38:37 ÖÖ »
hoşgeldin aramıza kardeşim, kazasız feyifli günlerde kullanman dileğiyle, eğer 1000 lira ayırabilirsen bu işe, ben alamadım çok istediğim halde, bu jant+lastik takımını kaçırma derim, sıfır kadar temiz...

Saygılar..

Link: http://www.teamhondaturkey.com/forum/satilanlar/firsat_satilik_jant_lastik-t28738.0.html

tbaba

« Yanıtla #1195 : Ekim 31, 2009, 09:15:08 ÖS »
       merhaba arkadaşlar bende giresun dan 97 euro civic arabayı alalı 20 gün oldu 95000 km süper araba ama işte yedek parça sorunuda olmasa.inşallah bu konularda birbirimize yardımımız olur.saygılar.

tbaba

« Yanıtla #1196 : Kasım 01, 2009, 12:12:02 ÖÖ »
97 euro civic 1.4 sağ stop lambası,cam fitilleri ve tavan sol fitili lazım yardımcı olursanız,teşekkürler

BhuRkY

« Yanıtla #1197 : Kasım 01, 2009, 08:14:45 ÖÖ »
Arkadaslar bizim Honda Euro civiclerin silecek olcusunnu bilen var mıdır  ? On için ne almalıyım ?

Cevahir

« Yanıtla #1198 : Kasım 02, 2009, 09:21:27 ÖS »
Merhabalar saygı değer hondadaşlarım.Arkadaşlar elimde 98 model 1.6 otomatik eurocıvıc var.Far kolumda sorun var,araç uzunlara geçmiyo.Sellektör yapıyor fakat uzunlarda kalmıyo.Far kolunu honda bayisinden şase numarasına göre sordurdum 275 tl gibi bi uçuk rakam söylediler.Bana lütfen bu konuda yardımcı olun arkadaşlar,şu an o kadar parayı verecek halde değilim far koluna.Teşekkürler

obkavi

« Yanıtla #1199 : Kasım 03, 2009, 09:34:55 ÖÖ »
merhaba dostum bu tip parçaları çıkmacılardan sormanda yarar var çünkü servisler sağlam öpüyolar