Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778925 defa)

melendiz

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1225 : Kasım 15, 2009, 04:58:51 ÖS »
Lpg ile ilgili soruya şöyle cevap vereyim. 42 lt'nin tamamı zaen hiç bir zaman dolmaz güvenlik için belli bir oranı boş kalır. bende 1999 otomatik vites ies var. ostim ile gimat arasında total bayisi var ancak milangaz satıyorlar. uzun süredir oradan depoyu dolduruyorum. depom 28-29 lt gaz alıyor. Gaz almaya gece gitmenizi tavsiye ederim hava soğuk olunca gaz yerine hava alma olsaılığınız azalıyor çünkü. depoyu tam doldurunca şehir içinde 300-330 arası yol gidiyorum. Bir çok kez denemesini yaptım. bnm araç 145000'de 80000'de gaz takılmışdı. belki senin ki de zamanla düzene oturur. bu arada gaz aldığım yerde gaz 1.39. kampanya yaptılar 1 ay öncesine kadar 1.25'di...

eurocv

« Yanıtla #1226 : Kasım 15, 2009, 06:51:27 ÖS »
Sizinki oldukça ekonomik miş, bende 97 model ils otomatik var, 35 lik depo, 26 litre alıyor ve 200-225 km. yapıyor, şehir içi, şehir dışı da çok fazla farketmiyor, onda da en çok 250 km. yapıyor..Acaba marka dan mı fark oluşuyor, bendeki Atiker, sizde ne var..ya da birkaç bin km. sonra düşer mi.. Bir de usta benim stepne yerine 35 likten büyük depo sığdıramadı, sizinkine nasıl taktılar, demekki usta dan ustaya değişiyor, bizim usta beceriksizmiş..
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2009, 06:53:44 ÖS Gönderen: eurocv »

melendiz

« Yanıtla #1227 : Kasım 15, 2009, 07:24:08 ÖS »
ben aldığımda takılıydı. Lovato marka tüpün markası. şehir dışında aynı yerden gaz aldım.Zonguldak Ereğli'ye 90 la gitmeye çalıştım ve 380 km gittim. bitmedi. şehir içinde 50 km daha gittim.bilemiyorum belki markadandır. 

ultrAslan_izmir

« Yanıtla #1228 : Kasım 16, 2009, 12:02:17 ÖÖ »
yardımcı olacak birisi yok mu bahsettiğim konuda fikrini paylasacak yada oneri yapacak?

obkavi

« Yanıtla #1229 : Kasım 16, 2009, 08:57:04 ÖÖ »
dostum 1,4 araca lpg takmak nekadar mantıklı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim 1400 tl vereceksen git brc taktır 1600 tl falan bildiğim kadarıyla, bende atiker var menmunmusun dersen  idare eder ama tercihim bidaha takacak olsam brc olur  diğerleri tırıvırı markalar, 
birde eurocv arkadaşım melendiz in aracı 99 model
1996-97  ile 1998-99 motorları farklı  onlarınki daha iktisatlı ve daha seri motor. arada fark olması normaldir.

melendiz kardeş zonguldak'ın neresindensin bende Zonguldak'lıyım ama istanbulda oturuyorum

ultrAslan_izmir

« Yanıtla #1230 : Kasım 16, 2009, 12:06:48 ÖS »
oyle deme dostum inan baya zorluyo benzin fiyatı malum dunyada en pahalı fiyatın uygulandıgı durumdayız mecburen lpg ye geçmek şart oldu atikerde karar kıldık artık fiyatıda uygun duruma indirdik 900 tl falan bakalım inş bizde memnun kalırız bakalım artık ortalama ne kadar yakması normaldir ?

obkavi

« Yanıtla #1231 : Kasım 17, 2009, 08:52:43 ÖÖ »
açıkçası 1,4 lerin ne kadar yaktığı ile iligili pek bilgim yok hiç kullanmadım 1.4 araç  ama bir araştıralım

minimal_freak

« Yanıtla #1232 : Kasım 17, 2009, 05:16:32 ÖS »
Arkadaşlar siteden bir arkadaşımdan pazarlığını bitirdiğim Del Sol almak için aracımı satıyoum, ilginenler linkden görebilir aracı.

http://www.sahibinden.com/hatasiz_2_sahibinden_121_000_km_de-75WQQaXQQ18721879WQQpXQQdisplayitem

eurocv

« Yanıtla #1233 : Kasım 17, 2009, 05:17:17 ÖS »
oyle deme dostum inan baya zorluyo benzin fiyatı malum dunyada en pahalı fiyatın uygulandıgı durumdayız mecburen lpg ye geçmek şart oldu atikerde karar kıldık artık fiyatıda uygun duruma indirdik 900 tl falan bakalım inş bizde memnun kalırız bakalım artık ortalama ne kadar yakması normaldir ?

Sizin hesaplamanız daha doğru olur, benzine göre LPG yi yaklaşık %20 fazla yakar, litre olarak, yani benzin 8 litre yakıyosanız, lpg yi yaklaşık 9.6 litre yakacaksınız demektir, çarpı gaz litre fiyatı yaparsanız yaklaşık bir fikir sahibi olursunuz..

ultrAslan_izmir

« Yanıtla #1234 : Kasım 19, 2009, 01:42:38 ÖS »
Yardımcı olan herkese verdiği bilgiler için çok teşekür ederim sağlıcakla kalınız ..

khayyin

« Yanıtla #1235 : Kasım 20, 2009, 07:47:32 ÖÖ »
minimal_freak hayırdır dostum del sol filan.

obkavi

« Yanıtla #1236 : Kasım 20, 2009, 09:08:06 ÖÖ »
lpg si olan arkadaşlar sanırım muayene mevzuatı değişti lpg ile alakalı

tankla oturduğu yer arasında sünger olacakmış + oturduğu demir sonumlu civata ile bağlanacak  (sacvidası olmuyor) lpg tankının gösterdge kısmı sol tarafta olacak  ve lpg hortumları sol taraftan gelecek bunlara dikkat edin

khayyin

« Yanıtla #1237 : Kasım 20, 2009, 10:45:51 ÖÖ »
Arkadaşlar benim bir sorum hatta sorunum var bende ki araç 1996 model lpg li otomatik  vites euro civic araba ile yokuşlarda kalacagım gibi gidiyo bunun nedeni ne olabilir ben mi hatalı kullanıyorum yoksa araba da mı bir sorun var ben yokuşlara çıkarken vitesle oynuyorum D den D3 2,1 gibi nasıl çözecem bu işi çünkü çok beğendiğiö arabmdan soğumaya başladım da :[

gürkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1238 : Kasım 20, 2009, 04:50:25 ÖS »
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım...öncelikle aracın abs sini sormak istiyorum sert firen yaptığımda araba kayıyor ve firen pedalında herhangi bir sertleşme veya ittirme olmuyor

minimal_freak

« Yanıtla #1239 : Kasım 20, 2009, 04:55:16 ÖS »
minimal_freak hayırdır dostum del sol filan.
:) ARKADAŞIMDA DEL SOL VARDI, YALVARIYODUM NE ZAMANDIR SAT BANA DIYE BI TURLU IKNA EDEMEMISTIM, SIMDI ANLASTIK KENDISIYLE ONDA PRELUDE VAR BI TANE DAHA DEL SOL'U BANA VERİYO NİHAYET :D BAKALIM HAYIRLISI, ARACIMI SATIP ONU ALMAYI DUSUNUYORUM, 120BG YETMEDI 160 LARI AŞICAZ ARTIK

minimal_freak

« Yanıtla #1240 : Kasım 20, 2009, 04:55:48 ÖS »
Arkadaşlar siteden bir arkadaşımdan pazarlığını bitirdiğim Del Sol almak için aracımı satıyorum, ilginenler linkden görebilir aracı.

http://www.sahibinden.com/hatasiz_2_sahibinden_121_000_km_de-75WQQaXQQ18721879WQQpXQQdisplayitem

güncel....

minimal_freak

« Yanıtla #1241 : Kasım 20, 2009, 04:58:35 ÖS »
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım...öncelikle aracın abs sini sormak istiyorum sert firen yaptığımda araba kayıyor ve firen pedalında herhangi bir sertleşme veya ittirme olmuyor
araç hakkında detaylı bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım..
model v.s. ve ABS olduğundan emin misiniz, aracı yarı kontak yaptığınızda ışık yanıyor ve motor start alınca sönüyor mu gibi bilgiler gerekli

gürkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1242 : Kasım 20, 2009, 05:35:30 ÖS »
araç 98 model otomotik vites araba çalıstığında abs lambası sönüyor.ayrıca geçen gün sert firen yaptım araba istop etti

eurocv

« Yanıtla #1243 : Kasım 21, 2009, 10:37:44 ÖÖ »
Arkadaşlar benim bir sorum hatta sorunum var bende ki araç 1996 model lpg li otomatik  vites euro civic araba ile yokuşlarda kalacagım gibi gidiyo bunun nedeni ne olabilir ben mi hatalı kullanıyorum yoksa araba da mı bir sorun var ben yokuşlara çıkarken vitesle oynuyorum D den D3 2,1 gibi nasıl çözecem bu işi çünkü çok beğendiğiö arabmdan soğumaya başladım da :[
Ben de aynı durumdan şikayetçiyim, özellikle şehirlerarasında rampalarda problem oluyor, şehir içinde pek farkedilmiyor.. Bu durumun genel olduğunu ve şanzıman dişli oranlarından kaynaklandığını düşünüyordum, DH de bu konuda bi başlık okumuştum..
Ama diğer otomatik kullanan arkadaşlardan bi cevap gelmediğine göre onlarda böyle bir durum yok herhalde ..O zaman bizim arabada bir sorun var, acaba şanzıman problemimiz mi var, şanzıman bakımında yağ değiştirme dışında filtre falan değiştiren oluyor mu diye sormuştum, kimse cevap vermedi. Bir uzman a danışmak gerekiyor gibi görünüyor...

notdream

« Yanıtla #1244 : Kasım 21, 2009, 04:32:17 ÖS »
Uzun bir aradan sonra selam beyler. Cuma gecesi aracımı muayeney götürdüm ve bir ŞOK yaşadım. Araç temiz sıkıntı yok ama gel gör ki binek araçların hepsi bizimkiler de dahil beş kişilik araç olarak sayılıyormuş ve benim ruhsatta dört yazıyor. Sırf bu yüzden onay alamadım artık işimiz trafikteki arkadaşlara ya da bir ek1 alıp yeni ruhsat o da 60-70 liraya kaldı. Haberini olsun. Gözden kaçanlar da var Tayfunun ki gibi. Ama sizinkisinin de kaçacağının garantisi yok. Sevgiyle kalın Hondasız kalmayın.

notdream

« Yanıtla #1245 : Kasım 21, 2009, 04:35:32 ÖS »
Ben de aynı durumdan şikayetçiyim, özellikle şehirlerarasında rampalarda problem oluyor, şehir içinde pek farkedilmiyor.. Bu durumun genel olduğunu ve şanzıman dişli oranlarından kaynaklandığını düşünüyordum, DH de bu konuda bi başlık okumuştum..
Ama diğer otomatik kullanan arkadaşlardan bi cevap gelmediğine göre onlarda böyle bir durum yok herhalde ..O zaman bizim arabada bir sorun var, acaba şanzıman problemimiz mi var, şanzıman bakımında yağ değiştirme dışında filtre falan değiştiren oluyor mu diye sormuştum, kimse cevap vermedi. Bir uzman a danışmak gerekiyor gibi görünüyor...

Beyler eğer aracınızın devrini yükselterek yokuşa girdiğiniz halde bunu yapıyorsa sizin araçlarda hakikaten sıkıntı var demektir ama otom vitesliler de araç zaten vitesi kendisi küçültüp hızlanıyor yokuş ortasında düz vitesli arkadaşların da vites küçültmeleri zorunlu olur bu da normaldir. Dediğim gibi bunları yaptığınız halde bayılıyorsa araba hemen aracınızı kontrol götürün acizane tavsiyem.

obkavi

« Yanıtla #1246 : Kasım 23, 2009, 08:58:51 ÖÖ »
arkadaşlar sıkıntıyı tam olarak anlayamadım ama bende şöyle bir problem var

96 ils otomatik lpg li 189.000 km de araç

araç rampalarda zorlanıyo, ve hızlanmıyor   çok dik rampalarda durma noktasına geliyor  eski seriliğini yitirdi eskiden  çok seri bir araçtı getirdim ustaya sibop ayarı dedi yaptılar almaya gittiğimde bana triger sentesininde yarım tur gevşek olduğunu bunu da sıktıklarını söylediler neyse aradan 2-3 y geçti yine aynı şeyler oldu başka bir usta yine sibop ayarı dedi yaptırdık ama bişey değişmedi araç atak değil  senin otomatik şanzıman fişekleyiyor dedi ayarlarını falan sıktı ama  bu seferde her vites değiştirmede ayaş öne doğru atılmaya ve bizi sarsmaya başladı, başladık eski ustamızı aramaya gittik şanzımandaki sorunu  ayar yaparak düzeltti abi arkasından  problemimi anlattım bana triger kayışı kaliteli veya orjinal değilse sente kaçırır bunun için orjinalini taktır dedi   bostancı honda ikiler   150 tl masraf var yarın inşallah yaptırmayı düşünüyorum.

eurocv

« Yanıtla #1247 : Kasım 23, 2009, 09:05:26 ÖÖ »
Yaptırdıktan sonra bi rampa da deneyin bakalıp, problem çözülmüş mü, biz de ona göre çare arayalım..

notdream

« Yanıtla #1248 : Kasım 23, 2009, 10:48:43 ÖÖ »
Barış amma sıkıntı çıkardı senin araba yaa. Üzüldüm sana da valla. Allah yardımcın olsun. Bu arada benim yukarıda bahsettiğim ruhsatta yazılı koltuk sayısı problemi sadece yeni ruhsatı olanlar yaşıyor eskisi olanlar da sıkıntı yok ama ruhsat değişeceği zaman dikkat etsinler. Sürücü dahil ibaresi olan yere 5 yazdırmanız gerekiyor Ek1de.

notdream

« Yanıtla #1249 : Kasım 23, 2009, 12:09:02 ÖS »
Beyler yeni bir dert var başımda. Allah daha ötesini de vermesin diyorum. Sorunum şu: Eğer ki o gün yağmur yağmışsa arabayı çalıştırıp farlarımı yaktığımda başlıyor benim üç silecek de çalışmaya. Halbuki silecek koluna dokunduğum yok. Belli bir süre böyle gidiyor 2-3 dk sonra silecekler duruyor. Bu sorunu daha önce yaşayan ya da fikri olanı varsa beri gelsin. Her iki kolun da direksiyon arkasında birleştiği yerde ark yapmış olabileceği söylendi bana. Ne kadar doğru bilmiyorum. İnşallah beyinden değildir. Elektrikçiye götürmeden önce size danışmak istedim. Sevgiyle kalın.