merhaba arkadaşlar. 2 ay önce 1997 model 1.6 ils alarak aranıza katıldım. aldıktan sonra bu formu ilk sayfadan itibaren okuyarak euro civic hakkında güzel bilgilere sahip oldum. aldıktan sonra fazla bir masraf yapamamıştım. bakımlarına yeni başlıyorum. geçen hafta sonu ilk kez özel servise götürdüm. genel bir kontrol ve buji ve hava fitresinin değişimi yaptırdım. araçta aciliyetli bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. ustada ilk kez gittiğim bir usta. buna rağmen korkutup "onu değiştir ,bunu değiştir" diyen bir tip değil. ancak aracın triger setinin ne zaman değiştiği hakkında bilgim olmadığı için bayramdan sonra triger seti değişecek. 1.6 klimalılarda triger setiyle beraber klima ve birkaç kayışın daha değişimi gerekliymiş.honda servisi arayıp parça fiyatı ve işçilik fiyatını aldım. fiyatlar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum
honda serviste, triger seti ve diğer kayışlar ortalama 160 lira.
honda serviste, işçilik 250 lira.
özel serviste, yan sanayi (usta tarafından önerilmiyor) triger seti ve diğer kayışlar 90 lira civarında.
özel serviste, orijinal triger seti ve diğer kayışlar honda servisle aynı. 160 lira civarında.
özel serviste, işçilik 80 lira.
anlayacağıniz işçilik ücretinde büyük fark var.
aracımı götürdüğüm usta bu araçlarlar için gayet olumlu konuşuyor. özelliklede motoru için. ancak kaporta parçaları için dikkat edilmeli. bulması sıkıntılı olabiliyor diyor.
daha önce 3 yıl süreyle 206 kullanmıştım.
hondanin yol tutuşu , motoru ve araç iç hacmi çok daha tatmin edici. ancak yüksek hızlarda ses yalıtımı (yaşına göre normal olabilir) için bişeyler yaptılabilir diye düşünüyorum.
herkese kazasız sürüşler. iyi bayramlar.