Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778886 defa)

kupalba

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1425 : Şubat 10, 2010, 10:57:32 ÖS »
slm arkadaşlar bahsetmiş olduğunuz kapı kilitleme olayı benim aracımda da oluyordu ilk önce alarmı devre dışı bıraktım (kabloyu keserek ) bir süre düzelmişti geçen hafta tekrar başlamıştı alarmın kestiğim kablosu ucunu bantlamama rağmen nerden şase yaptı bulamadım yandı neredeyse aracı yakıyordum sizleri çok iii anlıyorum 5 numara deli gömleği giyecektim o derece deli ediyordu bu durum beni

krımızıpipo aracın arka kısmından gelen ses aynı sorun bendede var bende amortisör diyorum servisi aradım bugün bir amortisöre 560tl dedi oda türkiyede yok 15 gün içinde yurtdışından gelecek dedi :)))

bildiğiniz bir parçacı varsa bana tel no verebilir misiniz ben sakaryada ikamet ediyorum istanbul ankara farktetmez şimdiden tşkr ederim

kirmizipipo

« Yanıtla #1426 : Şubat 11, 2010, 08:29:41 ÖÖ »
slm arkadaşlar bahsetmiş olduğunuz kapı kilitleme olayı benim aracımda da oluyordu ilk önce alarmı devre dışı bıraktım (kabloyu keserek ) bir süre düzelmişti geçen hafta tekrar başlamıştı alarmın kestiğim kablosu ucunu bantlamama rağmen nerden şase yaptı bulamadım yandı neredeyse aracı yakıyordum sizleri çok iii anlıyorum 5 numara deli gömleği giyecektim o derece deli ediyordu bu durum beni

krımızıpipo aracın arka kısmından gelen ses aynı sorun bendede var bende amortisör diyorum servisi aradım bugün bir amortisöre 560tl dedi oda türkiyede yok 15 gün içinde yurtdışından gelecek dedi :)))

bildiğiniz bir parçacı varsa bana tel no verebilir misiniz ben sakaryada ikamet ediyorum istanbul ankara farktetmez şimdiden tşkr ederim

kapı kilitleri gerçekten sinir bozucuydu. kapıları kilitleyip gidiyorum. geri gelidiğimde kapılar açılmış araba umuma açık halde :)
tabi bunu fark edince arabayı açık alanda bırakırken normal insanlar arabayı kilitleyip uzaklşırken ben akü kutup başlarını sökmeye çalışıyordum.

hocam tümseklerden geçerken arkadan gelen vurma sesini bende amortisörlerden kaynaklanıyor sanıyordum. özel servise giddiğimde amortisör dışında arka takımda bir sürü şey olduğunu söylediler. takoz burc v.b. bir yığın şey var. benim amortisörler değişmedi. bu söylediğim parçalar değişti ve bu vurma sesi kesildi.

amortisör olarak daha önceki arabamda monroe amortisör kullanmıştım. 560 lira sadece amortisör için yüksek bir rakam gibi. aşağıdaki link belki yardımcı olabilir.

http://www.parcatreni.com/index.php?p=show&pid=40689&k_id=5538&kn=Amortis%F6rler+Ve+Yaylar

farklı markaların daha bile uygun rakama bulunabilir diye düşünüyorum. gittiğim servisin telefonu 0212 501 27 67 adı japon oto olarak geçiyor. kendileriyle görüşüp fikir alabilirsin. forumun önceki sayfalarında farklı ustalara ait bilgiler vardır.

ati1323

« Yanıtla #1427 : Şubat 14, 2010, 08:38:04 ÖS »
slm
izmir den
96 model 185 bin de.aracı yaptırıyorum bitince resmini göstericem :)

kirmizipipo

« Yanıtla #1428 : Şubat 15, 2010, 08:27:13 ÖÖ »
hayırlı olsun dostum. resimleri bekliyoruz...

obkavi

« Yanıtla #1429 : Şubat 16, 2010, 09:00:00 ÖÖ »
HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN

kerkenes

« Yanıtla #1430 : Şubat 22, 2010, 10:57:52 ÖÖ »
arkadaşlar merhaba. 97 model 1.4 eurociviğimi satmak zorundayım. askere gideceğim. FB plaka ve motoru yürüyeni çok iyi durumdadır. birkaç küçük bakımla mükemmel olabilir. Tüm ağır bakımlarını yaptırdım. ilgilenen arkadaş olursa ilan aşağıdaki linkte. İnşallah döndüğümde yine honda elegance alacağım. ama eurocivic ilk göz ağrım ve çok memnunum. erocivic arayan arkadaş varsa irtibata geçebilir.
http://www.sahibinden.com/sell.php?auction_id=21971145

kerkenes

« Yanıtla #1431 : Şubat 22, 2010, 11:00:15 ÖÖ »
arkadaşlar merhaba. 97 model 1.4 eurociviğimi satmak zorundayım. askere gideceğim. FB plaka ve motoru yürüyeni çok iyi durumdadır. birkaç küçük bakımla mükemmel olabilir. Tüm ağır bakımlarını yaptırdım. ilgilenen arkadaş olursa ilan aşağıdaki linkte. İnşallah döndüğümde yine honda elegance alacağım. ama eurocivic ilk göz ağrım ve çok memnunum. erocivic arayan arkadaş varsa irtibata geçebilir.

http://www.sahibinden.com/97_model_fb_plaka_degiseni_yok-35WQQaXQQ21971145WQQpXQQdisplayitem

typer

« Yanıtla #1432 : Şubat 25, 2010, 10:34:15 ÖS »
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende 96 euro var arabamdan çok memnunum özellikle motorundan ve yürüyen aksamın sağlamlığından..ben arabamın 3. sahibiyim bu arabanın jantının boyu kaç inç.ve ilk sahibi varsa  orjinal teypinin markasını merak etmiştim..teşekkürler.

kirmizipipo

« Yanıtla #1433 : Şubat 26, 2010, 01:08:48 ÖS »
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende 96 euro var arabamdan çok memnunum özellikle motorundan ve yürüyen aksamın sağlamlığından..ben arabamın 3. sahibiyim bu arabanın jantının boyu kaç inç.ve ilk sahibi varsa  orjinal teypinin markasını merak etmiştim..teşekkürler.

merhaba dostum. aracaın hayırlı olsun.

bizim araçların jant boyunu 14" , lastik ebatı 185/60R14 oluyor. sürücü kapısında etikette bu bilgiler yazıyor.

obkavi

« Yanıtla #1434 : Şubat 26, 2010, 03:01:15 ÖS »
orjinal teyp  sony

typer

« Yanıtla #1435 : Şubat 26, 2010, 09:27:49 ÖS »
teşekkürler... >=ok arkadaşlar elimde 15inç çok güzel jant var acaba uyarmı???
« Son Düzenleme: Şubat 26, 2010, 09:33:07 ÖS Gönderen: typer »

obkavi

« Yanıtla #1436 : Şubat 27, 2010, 11:07:32 ÖÖ »
15" uyar sıkıntı olmaz

yesilkoy34

« Yanıtla #1437 : Şubat 27, 2010, 10:51:18 ÖS »
selamlar forumda fazla yazmamakla beraber her yazılanı okumaya devam edıyorum sorunları ve cevapları takıp edıyorum ben fazlaca sorun yasmadıgım ıcın yazmadım ama sımdı bır sorunum var araba bu ara acaıp derecede yoldakı butun cıkıntıları cukurları hısettırıyor içim dısıma cıkıyor  sanırım arka amortısorlerde sorun var kasısten gecınce arka taraf lap dıyee oturuyor amortısorlerı gostrerdım patlak yok ama orjınal amortısorler yanı 14 yasında ozellıgını kaybetmıs olabılır dıye dusunuyorum yakın zamanda arka amortısor degıstıren varmı marka fıat bılgısı verebılırmı ve memnunluk derecesı nedır dıye sormak ıstedım

cagatay26

« Yanıtla #1438 : Şubat 28, 2010, 11:52:51 ÖÖ »
Arkadaşım aynı sorun bende de vardı. Ben de amortisörlerden şüphelenmiştim ama değil. Arkada sağ ve sol takozlar var o takozlar yıpranmışsa bu sorun ortaya çıkıyor. Oda çok bi maliyet değil.Bu takozları değiştir sorun ortadan kalkacaktır.

eurocv

« Yanıtla #1439 : Şubat 28, 2010, 12:18:13 ÖS »
Yağ değiştirirken araba lift e kalkınca baktım da, benim de her iki takoz kırılmış(sert plastik gibi bi malzeme), takozların fiyatı değil de işciliği çok zor diye duydum, size değişimi kaça maloldu..

cagatay26

« Yanıtla #1440 : Şubat 28, 2010, 01:31:05 ÖS »
Ben işlem yapılırken aracın başındaydım liftle kaldırdıktan sonra işlem çok basit. Yanlış hatırlamıyorsam tek takoz 15-20 lira gibi bişeydi. İşçiliğiyle iki takoz 50 lira gibi bişey olur. Ben o zaman biçok işlem yaptırdığım için sadece bu işin kaça yapıldığını bilemiyorum.Ama en fazla 50 olur.

yesilkoy34

« Yanıtla #1441 : Şubat 28, 2010, 07:46:19 ÖS »
Arkadaşım aynı sorun bende de vardı. Ben de amortisörlerden şüphelenmiştim ama değil. Arkada sağ ve sol takozlar var o takozlar yıpranmışsa bu sorun ortaya çıkıyor. Oda çok bi maliyet değil.Bu takozları değiştir sorun ortadan kalkacaktır.

hmm olabılır cunkı bakımdan sonra oldu bu olay gosterıp tam olarak ogrenmek gerek bu takozların yerı nerededır bız gozle gorebılırmıyız

eurocivic

« Yanıtla #1442 : Mart 01, 2010, 12:53:24 ÖS »
bende de  aynı sorun var. arkadan vurma sesi geliyor kasislerde. yani çok sert hissediyor yeri. ben de bi baktırayım.

eurocivic

« Yanıtla #1443 : Mart 01, 2010, 01:02:44 ÖS »
bir de benim farların içi çok kararmış. az ışık veriyor. gerçi bu soruna genel olarak rastlanıyor eurolarda ama benimki resmen kapkara olmuş. yan sanayi far, tanesi 140 tl falandı geçen sene.
   sökülüp temizlenebiliyormuş ama sorduğumda olmaz dediler. ben de 100 lük beyaz ampul+röle taktırdım. (narva ampul). epey farketti ama heralde birinci derece önemli olan şey, farın içindeki yansıtıcının parlak olması. bir de beyaz ampuller (xenon değil) yağmurda, ıslak zeminlerde iyi aydınlatmıyormuş. (uzman görüşü). zaten xenon hiç olmaz. mercekli olmayan farlarda ışık dağılıyor ve çok rahatsız edici oluyor. benim taktırdığım beyaz ampul olmasına rağmen açık sarı gibi bir şey oldu bu arada.

cagatay26

« Yanıtla #1444 : Mart 01, 2010, 01:17:25 ÖS »
Benim gördüğüm arka takozlar, arka lastiklerin hemen iç tarafında. Alttan bakıldığında rahatlıkla görülebilir.Çay bardağı büyüklüğünde. Vurma sesi bu takozların iş görmemesinden kaynaklanıyor.

cagatay26

« Yanıtla #1445 : Mart 01, 2010, 01:21:08 ÖS »
Far sorunu hemen hemen herkeste var gördüğüm kadarıyla evet temizlendiğini duydum ama görmedim bence tek çözüm yenisiyle değiştirmek hiç uğraşmayın.

yesilkoy34

« Yanıtla #1446 : Mart 01, 2010, 08:13:22 ÖS »
far ve sınyal temızlıgı hakkında baska forumda gormustum ıse yararmı bılmem daha deneme sansım olmadı ama gorunuse gore guzel oluyor gıbı

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2332

cagatay26

« Yanıtla #1447 : Mart 02, 2010, 03:42:27 ÖS »
Ya güzel hoşda bizim farlar içerdenmi sararmış dışardanmı sararmış? Eğer dışardansa bu işlem olur ama içerdense nasıl olacak? Bizim farların içi açılmıyor.

kirmizipipo

« Yanıtla #1448 : Mart 02, 2010, 04:10:06 ÖS »
sararma tahminimce dıştan. ben dıştan zımpara ve cila denemiştimm biraz fark etti. ama yinede normal arabalara göre durum kötü. tabi ben bunu cila makinesi gibi birşeyle yapamadım. bu tarz makinelerle daha iyi yapılabilir. ben farları yenilemeye karar verdim. yıl sonunda muayene var. ona yakın bir tarihte değiştirecem.

brhmtmz

« Yanıtla #1449 : Mart 02, 2010, 09:07:08 ÖS »
arkadaslar ben farların tanesini aksarayda  80tl den almıştım ilkin 120 lira fiyat cekmişlerdi bi kac dukkan gezdim en makul olandan pazarlık la almıştım   mutlaka pazarlık yapın yoksa ne kadar  gecirirsek mantıgıyla fazla fiyat cekiyolar