Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778870 defa)

yesilkoy34

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1475 : Mart 16, 2010, 09:19:31 ÖS »
arkadaşlar bizim araçlarda farlar yanarken, ön konsolda teybin alt kısmında bulunan kalorifer sıcaklığı , fan hızı , ve fan yön ayar düğmelerinin olduğu bölümde arkadan bir aydınlatma var mı ?
genelde araçlarda bu bölümde arkadan bir aydınlatma olur. benim araçta yanmıyor. sorun benim araçta mıdır ? genel olarak böyle bir özellik bizim araçlarda yok mudur ?

aydınlatması var benı arac 1.4i sokup kendım degıstırmıstım ama mesakatlı bır ıs orta konsolu sokmen gerekıyor :) ben ıkı kere degıstırdım cunkı ılkınde kırmızı renklı koymustum cok souk kalınca beyazı ıle degıstırdım yanlı hatırlamıyorsam ıkı adet led var ıdı

arka amortısor degıstıren varmı marka fıat ve performans bılgısı verebılırmı

kirmizipipo

« Yanıtla #1476 : Mart 17, 2010, 08:39:46 ÖÖ »
arkadaşlar bilgi için teşekkürler. bende bir elektrikçiye göstereyim.
ben bu araçta amortisör değiştirmedim. daha önce 206 vardı. 206 ya monroe nin amortisörünü taktırmıştım. memnundum.
bu araçtada ilk aldığımda arkadan ses geliyordu. amortisör sanıyordum. ama sesin nedeni amortisör değilmiş. arkadaki takozlar , burclar v.b. ıvır zırır 16 parça değişti. ondan sonra ses kesildi.

kirmizipipo

« Yanıtla #1477 : Mart 17, 2010, 08:41:37 ÖÖ »
amortisör fiyatları aşağıdaki linkte bulunuyor.

http://www.parcatreni.com/index.php?p=list&kat1sel=5&pk_id=5537&k_id=5538

cagatay26

« Yanıtla #1478 : Mart 20, 2010, 09:24:26 ÖS »
Arkadaşlar kompresyon testinin ne olduğunu bilen var mı? Yaptıran oldumu? Bizim araçlarda olması gereken değerler nedir?

eurocv

« Yanıtla #1479 : Mart 21, 2010, 10:33:22 ÖÖ »
Arkadaşlar kompresyon testinin ne olduğunu bilen var mı? Yaptıran oldumu? Bizim araçlarda olması gereken değerler nedir?
Silindirlerin sıkıştırma gücü nü ölçüyolar heralde, kalvuzda yazanlar şöyle;
250 rpm(min-1(-1 üs şeklinde yazılmış)) and wide open throttle
                           kPa  (kgf/cm2,   psi)
Nominal               1300  (     13.0 , 184)
Minimum                950  (      9.5 , 135)
Maximum variation   200  (      2.0 ,  28)...........

kirmizipipo

« Yanıtla #1480 : Mart 22, 2010, 08:56:21 ÖÖ »

yesilkoy34

« Yanıtla #1481 : Mart 22, 2010, 08:16:01 ÖS »
benımde amortısorlerı gosterdım patlak degıller ama kılıtlenmısler malum 14 senelık amortısor usta ıkı kere gordugunu soyledı arac bakım ıcın kaldırıldıktan sonra ınınce kılıtlenmıs ozellıgını kaybemıs yanı o yuzden her gırıntı cıkıntıyı hıssedıyormusum yarın kısmetse degısecek monreolar a 100 japon amortısore 110 tl fıat verdı japon olanını ıstedım bakalım nasıl olacak bu arada benım sag ayna bır and gevsedı actım ıcındekı celık yayı tutan pul atmıs o yuzden bosta gıbı durmuyordu yerınde bır delık ve bır vıda ıle sıkıstırdım hallettım :) her sey ustaya yaptırılmaz degılmı eger elden gelıyor ıse zaten ustalarda yapmazlardı muhtemelen :)

obkavi

« Yanıtla #1482 : Mart 23, 2010, 08:52:01 ÖÖ »
arkadaşlar benim amortisörlerde aynı durumda
kasisten geçiyorum sanki araç çok ağır hiç esnemiyor gibi

ufuk_10

« Yanıtla #1483 : Mart 23, 2010, 11:57:45 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar....

kirmizipipo

« Yanıtla #1484 : Mart 23, 2010, 02:28:43 ÖS »
merhaba arkadaşım. hayırlı olsun...

yesilkoy34 hocam 110 liraya japon amortisör dediğin bizim araçların orjinal amortisörleri midir ?

bende kasisten geçerken vurma sesi oluyordu.fakat benimki takozlardan kaynaklanıyordu. değişince halloldu. fakat benden önceki sahibi malesef amortisörleri değiştirirken yan sanayi kullanmış.

yesilkoy34

« Yanıtla #1485 : Mart 23, 2010, 10:26:37 ÖS »
merhaba arkadaşım. hayırlı olsun...

yesilkoy34 hocam 110 liraya japon amortisör dediğin bizim araçların orjinal amortisörleri midir ?

bende kasisten geçerken vurma sesi oluyordu.fakat benimki takozlardan kaynaklanıyordu. değişince halloldu. fakat benden önceki sahibi malesef amortisörleri değiştirirken yan sanayi kullanmış.

valla orjınalı sanırım cunku usta monreo 100 japon 110 dedı hangısını tavsıye edersın dedım japon u dedı aradakı fark curzı oldugu ıcın japon oldu bu gun aldım arabayı ohh dıyorum :) konfor ıyı oldu artık yoldakı yamukluklukları fazla hıssetmıyorum toplamda 220+50 işçilik 270 e mal oldu ama degdıgını dusunuyorum

yesilkoy34

« Yanıtla #1486 : Mart 23, 2010, 10:28:00 ÖS »
arkadaşlar benim amortisörlerde aynı durumda
kasisten geçiyorum sanki araç çok ağır hiç esnemiyor gibi

obavakı sendekı sorun benımkı ıle aynı sanırım amortısorlerı goster benımkıler kılıtlenmıstı hıc yaylanmıyordu oldugu gıbı hssettırıyordu yolu

kirmizipipo

« Yanıtla #1487 : Mart 24, 2010, 08:03:48 ÖÖ »
hocam hayırlı olsun yeni amortisörler. güle güle kullan.

yesilkoy34

« Yanıtla #1488 : Mart 24, 2010, 06:15:51 ÖS »
hocam hayırlı olsun yeni amortisörler. güle güle kullan.

tesekkur ederım smdıde arka kaput kılıdı arızalı alısverıs merkezlerınde gırerken yapılan arama da oldu sanırım kılıtte sorun var sert vurmayınca kapanmıyor tam kapanmadıgı ıcınde dun gece alarm bayagı ötmüş fıat sordum o kılıt 240 tl ımıs uhh dıyorum pazar sokup yapabılecegım bır seymı bakacagım artık

obkavi

« Yanıtla #1489 : Mart 25, 2010, 08:08:54 ÖÖ »
dostum amortisörleri gösterdim ustaya değiştirmene gerek yok dedi daha fazla yumuşak olursa aracı yolda tutamazsın dedi kafam karıştı

shaman

« Yanıtla #1490 : Mart 25, 2010, 08:48:53 ÖÖ »
Selamlar..

98 1.6ies otomatik arabamda bazı sorunlar var. Öncelikle Elektrik aksamında bazı problemler var. Geçenlerde aküyü bitirmiş. hiç bir şeyi açık unutmadığıma eminim. yağmur yağdığında alarm çalışıyor. kontrol ettirdik bir şey bulamadılar. bir kaçak var ama tesbit edemediler. Burdaki ustalarda iş yok zaten (kayseri).

ikinci sorun -sanırım- kayıştan çok ses geliyor. Fakat sanayiye gittiğimde sesten eser kalmıyor :) Araba ısındığı zaman ses çok aza iniyor. Bu normal midir? Birde sabahları özellikle araba çalıştığırdığımda rölantis çok bozuk oluyor 100-1000 arası oynuyor devir.gaza basmassam duruyor. 100 metre felan gittikten sonra hiç problem kalmıyor..

üçüncüsü araba inanılmaz yakmaya başladı. Normal lpg var arabada yaklaşık 20 litre alıyor. tam depo ile 170km anca yapıyorum. Hava filitre kutusu orjinal değil kutu felan bulamadığım için dışarda 20-30tl ye satılan modifiyelerden aldım taktımdı ondan dediler..

shaman

« Yanıtla #1491 : Mart 25, 2010, 09:33:15 ÖÖ »
Hava filitre kutusu/kazanı/kiti tavsiyeleriniz nelerdir. Orjinaller sanırım çok pahalı. Uygun bulabilleceğimiz bir şey varmı?

eklemediğim bir şey kalmış. Araba yağ eksiltiyor. Herhangi bir kaçak / sızma göremedim. Sebebleri ne olabilir. Suyunda bir problem yok. Yağın kalitesinden olabilir mi? 10-40 yağ kullanıyorum.

yesilkoy34

« Yanıtla #1492 : Mart 25, 2010, 06:24:18 ÖS »
Selamlar..

98 1.6ies otomatik arabamda bazı sorunlar var. Öncelikle Elektrik aksamında bazı problemler var. Geçenlerde aküyü bitirmiş. hiç bir şeyi açık unutmadığıma eminim. yağmur yağdığında alarm çalışıyor. kontrol ettirdik bir şey bulamadılar. bir kaçak var ama tesbit edemediler. Burdaki ustalarda iş yok zaten (kayseri).

ikinci sorun -sanırım- kayıştan çok ses geliyor. Fakat sanayiye gittiğimde sesten eser kalmıyor :) Araba ısındığı zaman ses çok aza iniyor. Bu normal midir? Birde sabahları özellikle araba çalıştığırdığımda rölantis çok bozuk oluyor 100-1000 arası oynuyor devir.gaza basmassam duruyor. 100 metre felan gittikten sonra hiç problem kalmıyor..

üçüncüsü araba inanılmaz yakmaya başladı. Normal lpg var arabada yaklaşık 20 litre alıyor. tam depo ile 170km anca yapıyorum. Hava filitre kutusu orjinal değil kutu felan bulamadığım için dışarda 20-30tl ye satılan modifiyelerden aldım taktımdı ondan dediler..

cok fazla bır teknık bılgım yok sadece tahmını yorumda bulunabılırım belkı buda bır fıkır uyandırır kayıstan ses gelmemesı lazım bende 1.4i 1996 var ve kayıs sesı dıye bı sey hıc duymadım acaba kayısta gevseklıkmı var yada hıc trıger degıstımı elektrık kacagı yagmurda alarm calıyor ıse demekkı su gıren bır yer var ve burada bır kacak var su nereden gırıyor onu arayabılırsın rolentının degısken olması hava yada benzın fılıtrenızden kaynaklı olabılır ama oncelıkle trıgerınızı kontrol ettırın derım

alonso

« Yanıtla #1493 : Mart 26, 2010, 07:55:14 ÖÖ »
slm arkadaslar.96 model euro civic aracımı 10500 TL ye  bi  arkadasıma  sattım.yeni bi arac aldım ama honda değil.vw veya grubu araclarını deneyin tavsiye ederim.

yesilkoy34

« Yanıtla #1494 : Mart 29, 2010, 10:19:01 ÖÖ »

kirmizipipo

« Yanıtla #1495 : Mart 29, 2010, 12:40:59 ÖS »
Hava filitre kutusu/kazanı/kiti tavsiyeleriniz nelerdir. Orjinaller sanırım çok pahalı. Uygun bulabilleceğimiz bir şey varmı?

eklemediğim bir şey kalmış. Araba yağ eksiltiyor. Herhangi bir kaçak / sızma göremedim. Sebebleri ne olabilir. Suyunda bir problem yok. Yağın kalitesinden olabilir mi? 10-40 yağ kullanıyorum.

dostum, hava filtresi gibi şeyleri özel servislerde 10 liraya değiştirilebilirsin. (performans v.b. amacın yoksa)

diğer konuda ise ; aracın eğer biryerden sızdırma yapmıyorsa yağ yakıyor olabilir. basitçe araba çalıştığında ya da giderken zorladığında egzozdan maviye yakın renkte duman atıyorsa yağ yakıyor olabilir.

kanunsuzakrep

« Yanıtla #1496 : Mart 30, 2010, 07:09:28 ÖS »
slm arkadaşlar 1996 1,6 İLS 5 kapı civic var bana cam kenar çıtaları lazım ama bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

kanunsuzakrep

« Yanıtla #1497 : Mart 30, 2010, 07:26:00 ÖS »
slm bende van dan katılıyorum 1996 1,6 ils 5 kapı 145,000 km de

kanunsuzakrep

« Yanıtla #1498 : Mart 30, 2010, 07:27:43 ÖS »
burada gerçekten çok sıkıntı var parçada yok diyebilirim
2 haftadır sanayiden çıkamadım
nedeni parça yok
lazım olan her parça için en az 2 gün bekliyorum buda beni deli etti

kanunsuzakrep