Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778860 defa)

yesilkoy34

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1500 : Mart 31, 2010, 06:29:57 ÖS »

obkavi

« Yanıtla #1501 : Nisan 01, 2010, 09:50:35 ÖÖ »
dostum kenar çıtaları servis te var ama çok pahalı çıkmacılara sor en mantıklısı o

terranova

« Yanıtla #1502 : Nisan 07, 2010, 11:08:53 ÖS »
97 1.6 ils benzinli aracımla bende bugün itibarıyla aranıza katılmaktan gurur duyarım.herkese kazasız günler .

obkavi

« Yanıtla #1503 : Nisan 08, 2010, 12:39:42 ÖS »
hoş geldin dostum Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

obkavi

« Yanıtla #1504 : Nisan 08, 2010, 12:54:00 ÖS »
dostlar geçen hafta itibari ile aracın  egzozt, lpg sızdırmazlık ve  Fenni muayenesini yaptırdım

hepsinden tek seferde sorunsuz geçti, MaaşAllah

muayene yaparken neler yapıldığını kısaca yazayım belki bilmeyen var faydamız dokunuz

evvela www.tuvturk.com.tr  den randevu alıyosunuz  size bir randevu numarası veriyor

sonra  egzoz emisyon ölçümü yapan yetkili herhanbi bir noktadan egzozt pulunuzu alın  22 tl

akabinde eğer aracınız lpg li ise

Gaz Sızdırmazlık raporu almanız gerekiyor, daha sızdırmazlık raporunun bitmesine zaman var demeyin raporun muayeneden en geç 30 gün öncesine ait olması gerekiyor yoksa geri dönersiniz.

bu sızdırmazlık için anadolu yakasında kartalda 1 yer var sadece avrupa yakasında 2 yer

LPG&CNG Sızdırmazlık İstasyonu
 Adres
 İletişim

Anadolu Yakası /
KARTAL
 Eski Yakacık Cad. Siemens Yanı Kartal Spor Açık Otopazarı İçi
 Tel: 0216 473 08 54

Avrupa Yakası   /   KUMBURGAZ
 E-5 Karayolu Üzeri Princess Marin Hotel Karşısı Kamiloba Opet Benzin İstasyonu Yanı
 Tel: 0212 885 97 65

Avrupa Yakası / HADIMKÖY
 Sanayi Mah. ISISO San. Sit. P Blok No:2
Hoşdere Mevkii / Esenyut
 Tel: 0212 623 04 33

telefonla randevu alınmıyor malesef ben sabah 7,30 da sıraya girdim  11:50 de işim bitti haberiniz olsun iyice inceliyolar  size bir rapor ve ruhrat veriyorlar yeşil renkli rapor kağıdını muayene sırasında sizden alacaklar
tutarı : 25 tl

sonra muayene için randevu aldığınız günde gidiyorsunuz oraya para yatırıp  126,50 tl sıranızı bekliyorsunuz
muayenede mutlaka far ayarlarınızı, yaptırın sıkıntı olur el freni ve fren ayarlarınızı yaptırın alttan yağ sızıntısı olmasın silecekler ve emniyet kemerleri çalışır durumda olsun  yangın söndürücü ve trafik ilk yardım seti 2 adet reflektör ve boyunluk olsun tüm far ve ışıklar çalışsın bunların hepsi kontrol edilliyor şase ve motor nosu okunacak şekilde temiz olsun

ve trafik sigortanızı kontrol edin bunada bakıyorlar
ondan sonra çıkış :)

toplam maliyet : 173,50 tl

terranova

« Yanıtla #1505 : Nisan 08, 2010, 09:47:38 ÖS »
aranıza yeni katıldım aracım 97 1.6 ils 152000 km lacivert istanbuldan murat .herkese kazasız günler dilerim.

yesilkoy34

« Yanıtla #1506 : Nisan 08, 2010, 10:48:43 ÖS »
aranıza yeni katıldım aracım 97 1.6 ils 152000 km lacivert istanbuldan murat .herkese kazasız günler dilerim.

hayırlı olsun kazasız belasız guzel surusler

kirmizipipo

« Yanıtla #1507 : Nisan 09, 2010, 08:00:46 ÖÖ »
herkese günaydın.

obkavi hocam muayeneyi atlatmışsın. geçmiş olsun. sorun çıkmamış olması çok güzel. benim muayene yıl sonunda. bakalım neler olacak.

terranova arkadaşım sende hoşgeldin. aracın hayırlı olsun. arabalarımız aynı renk aynı model. kazasız belasız güzel sürüşler...

serslayer

« Yanıtla #1508 : Nisan 09, 2010, 08:57:42 ÖS »
merhaba 97 model euro civic 1.4 sahibiyim.
yalnız arabamda radyatör fanı çalışmıyor.ne yapmalıyım.
araba hararet yapıyor devamlı.

terranova

« Yanıtla #1509 : Nisan 09, 2010, 10:54:11 ÖS »
teşekkürler kirmizipipo nasıl aracından memnunmusun ben daha yeni tam olarak kullanamadım daha.benim araçta lpg yok bunların yakıt durumları nasıl acaba.ilk defa honda aldım o nedenle fazla bilgim yok yardımcı olursan çok memnun olurum kardeş.

kirmizipipo

« Yanıtla #1510 : Nisan 12, 2010, 09:06:38 ÖÖ »
teşekkürler kirmizipipo nasıl aracından memnunmusun ben daha yeni tam olarak kullanamadım daha.benim araçta lpg yok bunların yakıt durumları nasıl acaba.ilk defa honda aldım o nedenle fazla bilgim yok yardımcı olursan çok memnun olurum kardeş.

genel olarak arabadan memnunum. yaşına ve fiyatına göre gayet güzel. artıları daha fazla.

sevdiğim özllikleri;
genel olarak yol tutuşunun iyi olması ve motor gücü keyifli bir sürüş sağlıyor.
iç genişliği bağajı falan benim içi yeterli.
yaşına göre donanımı gayet güzel. abs , çift airbag , klima , sunroof , frenler 4 disk ayna , camlar otomatik v.b. özellikerinin olması.
arabanın bakımlarını aksatmadıktan sonra pek sorun çıkartacak araca benzemiyor.

memnun olmadığım özellikeri ,
ses izolasyonundan pek memnun değilim. (bu konuda ben biraz takıntılı olabilirm. alman arabaları dışındaki araçların ses izolasyonundan genel olarak pek memnun değilim.) yani bu sorun genel bir sorun değil.
arabanın yere çok yakın olmasıda istanbulda biraz dikkat gerektiriyor. ne kadar dikkat etsende altını vuruyorsun. ama japon güzel yapmış altını vurma nedeniyle başıma bir arıza hiç gelmedi. yere yakın arabayla uzun yolda ayrı bir güzel.
son olarakta hiç ihtiyacım olmadı ama yedek parça konusunda malesef sıkıntılı olduğunu, burada sıkıntılarını paylaşan arkadaşlardan öğreniyoruz.

yakıt tüketimi ortalama olarak şehir içi 10 litreyi buluyor. şehirler arası, bagaj dolu + 4 kişi , 120 - 130 gibi bir hızla gittiğimde 6.5 civarında  yakıt tüketimi var. tabiki yakıt tüketimini etkileyen birçok etken var. devirli kullanma , arabanın bakımı hatta hava basıncı bile etkiliyor. bu değerler benim aracım için geçerli. şehir dışı bence ekonomik sayılır. ama şehir içi için aynı şeyi pek söyleyemeyecem.

sonuç olarak şunu söyleyeyim. bundan sonraki aracımında honda olmasın isterim.

sarılaci

« Yanıtla #1511 : Nisan 12, 2010, 01:20:57 ÖS »
merhaba arkadaşlar ben istanbuldan honda eurocivic 1.4i yeni aldım inşaALLAH masraf çıkarmıyan arabadır.

sarılaci

« Yanıtla #1512 : Nisan 12, 2010, 01:23:16 ÖS »
sorum olacak eurocivic -civic parçaları birbirine uymuyormu ve parça fiyatları farklımı :ağlaa
« Son Düzenleme: Nisan 12, 2010, 01:27:13 ÖS Gönderen: sarılaci »

kirmizipipo

« Yanıtla #1513 : Nisan 12, 2010, 02:14:08 ÖS »
dostum hayırlı olsun. kazasız sürüşler.
parçaların birbirine uyması ilgili konu hakkında kesin bilgim yok ama bizim araçlar bildiğim kadarıyla rover 416 si ile ortak üretim. üretim yeri ingiltere. dolayısıyla senin civic dediğin yerli üretim ile bizim euro civiclerin kasaları birbirinden farklı olduğu için kaporta parçaları birbirine uymaz. fiyatlarda farklı olur.

motor ve mekanikte durum nasıldır onu bilmem. ama kaporta dışındaki parçaları bulmada problem olmaz.

terranova

« Yanıtla #1514 : Nisan 12, 2010, 10:20:48 ÖS »
teşekkürler kırmızıpipo.geçen gün havalandırma düğmelerinin olduğu kısımın ışıkları yanmıyordu bende konsulu söküp lambaları değiştirdim.biraz uğraştım ama değidi şimdi hepsi yanıyor kardeşim.bugünde triger kayışını gösterdim ustaya daha yeni dedi 20000 km yap öyle değiştiririz dedi.yarında yağına suyuna baktıracam inşallah.ruhsatıda bugün verdim trafiğe adıma çıkarmak için problem çıkmazsa başka sorunum kalmıyor.ondan sonra keyifle aracımı kullanıcam inşallah allah izin verirse.10 litre demişsin bu 100 km de yaktığı yakıtmı acaba?

terranova

« Yanıtla #1515 : Nisan 12, 2010, 11:02:46 ÖS »
arkadaşlar ben aracı aldığımda benzin lambası yanmıyordu aldığım kişiye o kullanırken sordum neden yanmıyor diye bozuk dedi .bende aracı alınca ilk işim ona bakmak oldu ve göstergeyi söktüm baktım benzin ışığının olması gereken yer boştu.bende bagaj lambasının olduğu duyuyu oraya taktım,aracada 50 tl  benzin aldım .şu anda 90 km yol yaptım ama hala ışık yanmadı acaba normalmi yoksa sizdede aynı durummu var .bir sorum daha olacak kontağı açtığım zaman abs ışığı yanıyor ama srs ışığı yanmıyordu.göstergeleri söktüğümde baktım srs ışığının olduğu duyu boş bende oraya ampül taktım.kontağı açtığımda srs ışığı yandı ama daha sonra abs ışığı sönmesine rağmen srs ışığı yanmaya devam etti. bende bir sakatlık olmaması için tekrar ampülü söktüm acaba sizlerdede bu srs lambası yanıyormu ,yanmıyormu.yardımcı olursanız çok memnun olurum.

kirmizipipo

« Yanıtla #1516 : Nisan 13, 2010, 09:15:56 ÖÖ »
evet hocam, benim araç 10 litreyi şehir içi 100 km de tüketiyor.
benzin göstergelerimiz biraz ilginçtir. 0 değierinin biraz altına inebiliyor. forumda okuduğunma göre benzin ışığı genelde sorunlu oluyormuş. bende sorun yok. ışık yanıyor. ama dediğim gibi ışık 0 göstergesinin biraz altına indikten sonra yanıyor.
SRS , ABS motor ışıkları falan kontağı açınca yanıp bir süre sonra sönüyor.

bende aracı ilk aldığımda (6ay falan önce) triger kayışlarını değiştirmiştim. orjinal parçalarla özel serviste trigeri değişti. yetkili serviste işçilik için yüksek rakam istedikleri için özel servise gittim. bu arada bizim araçlarda triger ile beraber klima kayışı falanda değişiyor. değiştirdiğim dönemki forma yazdığım rakamlar aşağıda.

honda serviste, triger seti ve diğer kayışlar ortalama 160 lira.
honda serviste, işçilik 250 lira.

özel serviste, yan sanayi (usta tarafından önerilmiyor) triger seti ve diğer kayışlar 90 lira civarında.
özel serviste, orijinal triger seti ve diğer kayışlar honda servisle aynı. 160 lira civarında.
özel serviste, işçilik 80 lira.

terranova

« Yanıtla #1517 : Nisan 13, 2010, 02:03:30 ÖS »
teşekkürler kirmizipipo verdiğin bilgiler için.benim srs lambası yerinde yoktu ben kendim taktım ışık yandı ama abs ışığı ile beraber daha sonra abs sönmesine rağmen srs ışığı sönmedi.bende bir sakatlık olur diye srs nin ampulunu tekrar çıkardım.artık sorun srs demi bilmiyorum.benzin ışığı yandıktan sonra kaç km daha gidiyor araç kardeş.

kirmizipipo

« Yanıtla #1518 : Nisan 13, 2010, 03:33:22 ÖS »
bizim araçların deposu 55 lt diye biliyorum.
ben mümkün olduğu kadar 0 çizgisinin altına indirmemeye çalışıyorum. genelde 40 -42 litre benzin alıyorum.
1 kere denemek için ışık yanana kadar kullandım. yanlış hatırlamıyorsam 46 - 47 litre benzin aldım. tahminimce son 10 lt kaldığında ışık yanıyor olabilir. ama bu konuda pek emin değilim. dahada az olabilir. bu konuda ustalar daha kesin cevap verebilirler.

senin arabadaki srs ışığının sürekli yanması olayını bir servise göstermende fayda olabilir. eğer sadece lamba arızasıysa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. ama farklı bir sorun nedeniyle genel olarak SRS sisteminde bir sorun olup olmadığını öğrenmekte fayda olabilir.

eurocv

« Yanıtla #1519 : Nisan 13, 2010, 05:42:55 ÖS »
Akü söküldüğünde kontak anahtarı takılı ise arıza yazıyor, bende de olmuştu, SRS ışığı sönmüyordu. Bilgisayara bağlayıp arıza kaydını sildirince normale döndü, belki böyle bi durum olabilir..

terranova

« Yanıtla #1520 : Nisan 14, 2010, 01:10:01 ÖÖ »
teşekkürler kardeş ustama söyleyeyim makinaya bağlatayım bakalım olacakmı.

terranova

« Yanıtla #1521 : Nisan 14, 2010, 04:05:59 ÖS »
evet istanbulda ise seve seve katılırım.

brhmtmz

« Yanıtla #1522 : Nisan 14, 2010, 05:57:23 ÖS »
bizim aracların kitapcıgında 55 lt yazıyodu ben inanmıyodum   12 yıldır kullanıyom en fazla lamba yandıktan sonra 47 lt almıstım   
antalyadan enistem geldi bi hafta ona verdim arabayı gitmeden once depoyu doldurup bana verdi benzin fişini arabada bırakmış  gozume inanamadım 52 lt benzin almış :DD

sarılaci

« Yanıtla #1523 : Nisan 14, 2010, 07:52:05 ÖS »
arkadaşlar yağ çubuğundan duman çıkıyor yağı yeni 5 gün oldu koyalı bp visco 5000 10w-40 yağdan olma ihtimali varmıdır

terranova

« Yanıtla #1524 : Nisan 14, 2010, 11:18:03 ÖS »
Arkadaşlar buda benim aracım geçen hafta aldım.97 1.6 ils düz vites 151000 km.http://img213.imageshack.us/img213/4421/sdc10993l.jpg