Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778865 defa)

kirmizipipo

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1525 : Nisan 15, 2010, 08:37:28 ÖÖ »
ben bugüne kadar 47 litreden fazla benzin koymadım arabaya. bu haliyle bile benzin göstergesi 0 altında oluyor. 52 litre boşken ibre nerede olur merak ediyorum...

dostum yağ çubuğunun olduğu delikten duman gelmesi olayı 1 kere başıma geldi. sebebi ise arabayı ilk aldığımda sık sık yağ seviyesini kontrol ediyordum, denemeler sırasında çubuktan damlayan yağ silinemeyecek bölgede kalıyordu ve sıcaktan yanıyordu. normal olarakta duman çıkıyordu. ilk gördüğümde kafayı yiyecekyim. sonradan çözdüm olayı. şimdi kesinlikle böyle bi durum yok. aldığımdan beri hiç yağ eksiltme olmadı. belki sendende benzer bir durum olabilir. umarım ciddi bir surunu yoktur.

terranova hocam araban gayet temiz duruyor. güle güle kullan kazasız sürüşler.

terranova

« Yanıtla #1526 : Nisan 15, 2010, 06:38:32 ÖS »
Teşekkürler kirmizipipo kardeşim.Allah kimseye kaza bela vermesin.

obkavi

« Yanıtla #1527 : Nisan 19, 2010, 04:06:33 ÖS »
dostlar hayırlı günler,

terranova dostum srs ışığı sürekli yanıyorda  hava yastıklarında sorun olabilir bir göstert  illa patlamış olacak değil  gaz da bitmiş olabilir bence önemli  Allah muhafaza yarın bigün bi zor durumda açılmaz sıkıntı olur.

terranova

« Yanıtla #1528 : Nisan 20, 2010, 12:40:05 ÖÖ »
teşekkürler obkavi kardeş .doğru söylüyorsun.

yusuf07

« Yanıtla #1529 : Nisan 21, 2010, 02:14:59 ÖÖ »
neden olmasın

yusuf07

« Yanıtla #1530 : Nisan 21, 2010, 02:19:19 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 5.5 yıldır euro civic kullnıcısıyım sizlerin yazılarınızı okudum antalyada aracın parça sorunu pek yok lakin başka yerleri tabiki bilemem.birde bu arabaya sahip olmak isteyenlere önerim eğer aradığınız donanım güvenlik ve konfor ise hiç çekinmeden alın fakat araba satışa pek gelmiyor alıcısı çekimser ama uzun yol olsun kısa olsun fark etmez sürücüsünü memnun eden bi araba aranıza katımak bir zevk arkadaşlar eğer buluşma imkanı olursa seve seve katılmak isterim.

h.reis

« Yanıtla #1531 : Nisan 21, 2010, 02:28:23 ÖS »
slm arkadaslar bende söyleyem arabamı
1998 model euro cıvıc 150.000 de
117 beygir full gümüş gri
hakkari yüksekova
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2010, 02:29:14 ÖS Gönderen: h.reis »

h.reis

« Yanıtla #1532 : Nisan 21, 2010, 02:35:32 ÖS »
arkadaslar ben hakkari yükskeova da memurum aracım 98 euro cıvıc parça sorunu cok yaşıyorum bana yardım cı olabilecek arkadaslar varmı acaba parça konusunda

obkavi

« Yanıtla #1533 : Nisan 21, 2010, 02:51:57 ÖS »
hocam hayırlı olsun
parça sorunu  aslında bu araçta sadece kaporta için var motor ve yürüyen honda
heryerde var
kaporta serviste var bu arabaya kaskosuz binilmez.

kirmizipipo

« Yanıtla #1534 : Nisan 21, 2010, 04:56:01 ÖS »
yeni arkadaşları katılmışlar. herkese selam.
obkavi hocam kasko için ne kadar ödeme yapıyorsun ? + ne kadar süredir kaskolu.
bizim araçlara yaş nedeniyle yeni kasko yapılmıyor olabilir. ya da çok yüksek rakamlardır.
aslında kedinlikle kaporta parçası sıkıntılı olan araçta kasko dediğin gibi önemli. kafan rahat kullanıyorsun arabayı.
ama 11000 - 12000 civarındaki bir arabayada 2500 lira ödemek biraz sıkıcı oluyor.

bu arada yusuf07 hocam buluşma demişsin. aslında güzel olur ama zaman ve mekan ayarlanabilse çok güzel olur. ama biraz zor bi organizasyon.

h.reis hocam forumda geçmiş sayfalarda istanbulda var olan bir parçacının telefonunu vermiştim. daha öncede bazı arkadaşlara gerekmişti. ama kullanan oldumu ve memnun kaldılar mı bilmem. önceki sayfalara bakarak irtibat kurup gerekli parçaları kargoyla temin edebilirsin. obkavi hocamın dediği gibi sıkıntılı olan parçalar kaporta parçası. diğerleri bulunuyor.

obkavi

« Yanıtla #1535 : Nisan 21, 2010, 04:59:19 ÖS »
dostum kaskolu araç benim 96 model gurupama sigortadan %35 hasarsızlık indirimli fiyatı : 980 tl   8 taksit yaptırdıım bu ikinci yılı

sigortam.net ten aracın kasko yaptırabilirsin  sanırım 1300 tl falan şu an

jasmeh

« Yanıtla #1536 : Nisan 24, 2010, 07:14:13 ÖS »
arkadaşlar euro civic almayı düşünüyorum,ancak kime sorsam uzak dur başına bela alırsın diolar lütfen yardım..

yesilkoy34

« Yanıtla #1537 : Nisan 24, 2010, 07:27:12 ÖS »
arkadaşlar euro civic almayı düşünüyorum,ancak kime sorsam uzak dur başına bela alırsın diolar lütfen yardım..
euro civic kullanmadıklarındandır :)

yesilkoy34

« Yanıtla #1538 : Nisan 24, 2010, 07:30:23 ÖS »

muhtemelen aracın parca sorunu olacagı dusunulerek soylenmıstır eger modıfıye merakında var ıse onuda yapman kısıtlı olur ama dusuk fıata alınacak bence en guzel arabadır ben 4 enedır kullanıyorum cok memnunum alacagın racın temız olması onemlı tabıkı :)

kirmizipipo

« Yanıtla #1539 : Nisan 25, 2010, 02:22:28 ÖS »

dostum araba konusunda herkesi dinleyip karar vermeye çalışırsan araba alamazsın :)

"uzak dur başına bela alırsın" diyen arkadaşın kaç sene euro civic kullanmış ?
ne gibi nedenler yüzünden bunu söylemiş bunuda paylaşırsan bizde ona göre fikrimizi söyleyebilirdik.
bu forumda kullanan kişilerin arabayla ilgili yaşadıkları sıkıntılar ya da memnuniyetler var.

genel olarak kullanan insanlar arabadan memnun. yesilkoy34 hocamın dediği gibi belki kaporta parçası sıkıntı yaşatabilir. kaporta parçasına ihtiyaç duymadığım için bu konu hakkındada bir sıkıntım olmadı.

daha önceki aracım 206 idi. piyasada yaygın bir araba ama kaza yaptığımda (motorda falan işlem yapılmamıştı sadece kaporta işi) parçalarını 1 ay beklemiştim. yani yaygın araçtada bekleme süresi olabiliyor.

ayrıca obkavi hocamında yaptığı gibi aracaını kasko yaptırıp parça bulma sıkıntıdanda kurtulabilirsin.

euro civic için "başına bela alırsın" gibi bir söylem pek haklı gelmiyor bana. böyle keyifli belaya can kurban.

terranova

« Yanıtla #1540 : Nisan 25, 2010, 05:41:32 ÖS »
Arkadaşlar aracıma normal tüp taktırmak istiyorum sizce uygun olurmu ve randıman verirmi?görüşlerinizi bekliyorum.

obkavi

« Yanıtla #1541 : Nisan 26, 2010, 08:56:55 ÖÖ »
normal tüpten kastın ne kardeş

terranova

« Yanıtla #1542 : Nisan 26, 2010, 04:06:38 ÖS »
eski lpg kitlerini diyorum,karbüratörlü araçlara takılanlardan .

obkavi

« Yanıtla #1543 : Nisan 28, 2010, 08:46:35 ÖÖ »
bizim araçlar 16v injeksiyonlu normali olmaz sıralı olur veya mikserli denen ara sistem var o olabilir bence sıralı taktır hiç uğraşma

sahinasya

« Yanıtla #1544 : Nisan 28, 2010, 10:14:29 ÖS »
slm ben izmirden şahin 96 euro civic 1.6 ils 208.000 de otomatik.güzel bir dayanışma tebrikler bir arada olmak da ayrıcalık.bugun galeri galeri dolaştım takasa gireyim diye ama malesef bizim  civic ler tutlmuyo diye bi dünya laf söylediler. aracın fiatını iyice öldürüyolar aslında böyle konfor çoğu ayarındaki araçlarda yok tabiki model olarak söylüyorum.bende takastan vazgeçtim yarın arabayı yaptırmayı düşünüyorum biraz sıkıntısı var balatalardan tutun bujilere yağ kartelinden rotillere kadar bakalım sıkı bir tamirattan geçicek biraz tuzluya mal olcak ama yapılan masrafı burdan paylaşırım sizlerle  kullanan bilir bence değer ben cıvıcımı seviyom valla kim ne derse desin güzel makinalar... sizler için 6-7 foto ayarladım bide modifiyeli euro lara bakın nasıllar :)))

sahinasya

« Yanıtla #1545 : Nisan 28, 2010, 10:28:52 ÖS »
slmlr bende euro civic kullanıcısıyım 96 1.6 ils füme otomatik izmirden şahin ben güzel bir yer en azından aynı çatı altında toplanmak bizlerin sorularına cvb oolabilir tşklr..

terranova

« Yanıtla #1546 : Nisan 28, 2010, 11:25:16 ÖS »
arkadaşlar benim aracım 97 1.6 ils.ancak aracım çok fazla yakıyor km de 0.50 krş yakıyor acaba nedeni nedir.görüşlerinizi bekliyorum.

obkavi

« Yanıtla #1547 : Nisan 29, 2010, 09:06:07 ÖÖ »
sahinasya hoşgeldin dostum,

terranova dostum çok yaıyor bir baktır araca otomatik mi senin aracın

terranova

« Yanıtla #1548 : Nisan 29, 2010, 12:48:59 ÖS »
hayır obkavi kardeş manuel aracım en kısa zamanda baktıracam.kardeş 98 ies olan bir arkadaş normal brc kit taktırmış mesaj yazdım memnunmusun diya bana yazdığı mesaj aynen yazıyorum...........
hemşerim ben 1 yıla yakın kullanıyorum istanbula gittim geldim 2 ay önce 168 bin lira yaktı yakıtı mükemmel hiç bir performansındsa eksilme yok taktır normal tüp hiç gerek yok diğerine bence .
bu şekil sence ne denli doğru olabilir eğer doğruysa bende normal lpg taktıracam sıralıya o kadar para veremem şu anda.sence lpg taktırınca yakıt ne kadar yakar bir fikrin varmı?

kirmizipipo

« Yanıtla #1549 : Nisan 29, 2010, 01:04:23 ÖS »
şahin hocam hoşgeldin. takas çin galeriye gidersen ölü fiyat çekerler. 8 yaşındaki 206 ya 8.000 lira o da satıldıktan sonra vereceklerdi :) kendim çok daha yükseğine sattım. resimleri bekliyoruz.

terranova dostum aracının 0,5 kuruş yakması için şehir içi 13,5 litre tüketmesi erekiyor .(benzin litre fiyatı 3,75)
gerçekten çok yüksek bir rakam. farklı bir sorun olmalı. bendede aynı araç var(1.6 ils manual vites 1997 170.000 km civarında)  şehir içi 10 litre tüketimim var. yani 0,375 kuruş

lpg tüketimi bildiğim kadarıyla %30 daha fazla oluyor. bu durumda senin araç 17,5 litre falan bir tüketebilir.avantajlı olmaz. aracı servise göstermekte fayda var