Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778853 defa)

terranova

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1550 : Nisan 29, 2010, 01:27:51 ÖS »
Teşekkrler kırmızıpipo.peki bu normal lpg kiti için ne diyorsun bizim araçlara uyarmı ?

kirmizipipo

« Yanıtla #1551 : Nisan 29, 2010, 04:04:06 ÖS »
dostum ben lpg'li araç hiç kullanmadım. bir ara taktırmaya niyetlenmiştim.tüketimi ne kadar değiştirdiği , çekişi nasıl değiştirdiğini , servisi v.b. konuları incelemiştim. o zamanlar araştırdığımda sıralı sisteme karar vermiştim. sonradan taktırmaktan vazgeçtim. ama onun dışında çeşitleri hakkında çok fazla bilgim yok ne desem yalan olur. hatırladığım kadarıyla obkavi nin araç lpg liydi. o daha doğru bilgi verebilir.

mali

« Yanıtla #1552 : Mayıs 02, 2010, 03:45:41 ÖÖ »
iyi geceler arkadaşlar
biz bi arkadaşımıza euro civic almayı düşünüyoruz
euro civicler ttulmuyor diye bir muhabbet var
neden tutulmuyor benim bildiğim parça bulunmuyor deniyor ama artık her arabanın parçası rahatlıkla bulunuyor
sizler bu arabayı kullandığınızdan en iyi siz bilirsiniz
aşağıdaki linkte ki arabayı biz beğendik
sizin fikrinizi almak istedim
bu araba iyimi
birde bunlar neden tutulmuyor
şimdiden teşekkürler

http://www.araba.com/2839880/Honda%20Euro%20Civic%201.4?r=1

can_35

« Yanıtla #1553 : Mayıs 02, 2010, 06:42:11 ÖS »
merhaba arkadaşlar..bende sizler gibi bir honda tiryakisiyim,aranıza katılmaktan mutluluk duydum..2005 makyajlı kasa civic ve 2006 city kullandım..şimdi 96 model düz vites 1.4 138binde kazasız temiz bir euro civic almak üzereyim..donanım olarak gayet dolu ve seri bir araç..hararet,far ve yedek parça gibi kronik sorunları var ancak 11750 gibi fiyatlara böyle bir araç hele ki honda rahat alırım.. aracın boyasını daha canlı ve yeni gibi göstermek için bir şeyler yapmak istiyorum..pasta cila ile boya koruma farklı seyler midir? aracı parlatan hangisidir? hepsini beraber mi yapmak gerekir? bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim..yaptıran arkadaşlar sonucu yazarken fotoda koyabilirse çok iyi olur..

can_35

« Yanıtla #1554 : Mayıs 02, 2010, 06:49:06 ÖS »
mali arkadaşım sen sonuçta bir honda alıcaksın hiçbir temiz honda elde kalmaz satmakta problem çıkmaz..en beğenilmeyen kasa city yi bile 1 hafta içerisinde değerinde sattım.. aracı ustana veya servisine götür eğer problem yoksa gönül rahatlığıyla al..bu paralara alabileceğin en güzel araç..büyük şehirlerde parça sıkıntısı biraz daha az ama yinede pahalı..gayet konforlu motoru sağlam ve donanımlı araçlar..kullanan eş dostumda gayet memnun..karar senin..

sahinasya

« Yanıtla #1555 : Mayıs 02, 2010, 09:12:16 ÖS »
slm arkadaşlar. daha önceki msj ımda hondamı yaptırcamı söylemiştim 2-3 günlük sıkıntılı bir süreçten sonra nihayet aracın bazı yerlerini yaptırdım ama  çok cnm sıkıldı.yedek parça gerçekten çok sıkıntılı bir durum ki izmir gibi bir ilde olmama rağmen sıkıntı yaşadım 1 günlük iş için 3 gün bekledim parçadan dolayı. işçilik dahil toplam 1.100 e maloldu. yapılanlarlar:ön fren disk ve balat arka fren balata. 2 adet silgeç motoru ve silcekler. komple eksoz. 4 buji yağ hava benzin filtreleri motor ve hidrolik yağ değişimi rot başı ve rot kolu ki  zorlandığımız yer burası oldu rot kolunu bulamadık tüm sanayi sitelerini gezdim en sonunda accord rotkolunu boyunu kısaltıp paso açarak bizim euroya takıldı.ve şimdide arka bagaj stop lambası kasasıyla beraber komple arıyorum oda yok :). çıkmasına 100 tl istediler :).buarada zavolli lpg taktırdım bugünlerde yakıt ölçümü yapıyorum sonucunuda paylaşırım.valla eoru larla işimiz zor gibi geliyo ya hadi neyse........

sahinasya

« Yanıtla #1556 : Mayıs 02, 2010, 09:49:33 ÖS »
Selamlar..

98 1.6ies otomatik arabamda bazı sorunlar var. Öncelikle Elektrik aksamında bazı problemler var. Geçenlerde aküyü bitirmiş. hiç bir şeyi açık unutmadığıma eminim. yağmur yağdığında alarm çalışıyor. kontrol ettirdik bir şey bulamadılar. bir kaçak var ama tesbit edemediler. Burdaki ustalarda iş yok zaten (kayseri).

ikinci sorun -sanırım- kayıştan çok ses geliyor. Fakat sanayiye gittiğimde sesten eser kalmıyor :) Araba ısındığı zaman ses çok aza iniyor. Bu normal midir? Birde sabahları özellikle araba çalıştığırdığımda rölantis çok bozuk oluyor 100-1000 arası oynuyor devir.gaza basmassam duruyor. 100 metre felan gittikten sonra hiç problem kalmıyor..

üçüncüsü araba inanılmaz yakmaya başladı. Normal lpg var arabada yaklaşık 20 litre alıyor. tam depo ile 170km anca yapıyorum. Hava filitre kutusu orjinal değil kutu felan bulamadığım için dışarda 20-30tl ye satılan modifiyelerden aldım taktımdı ondan dediler..

akü boşaltma olayı bende de vardı benimki teypten  yapıyomuş teyp arızalı değil ama bazı modellerde bunu yapıyo dediler. elektrikçi aküden kaçağı kontrol ediyo tek tek heryerine baktı enson teypten olduğu ortaya çıktı direk kontağa bağattı sorun hallodu şuanda kaçak yok blgilendirmek istedim.......

mali

« Yanıtla #1557 : Mayıs 03, 2010, 09:27:44 ÖÖ »
teşekkürler arkadaşım
abimize almayı düşünüyoruz
almaya karar verirse onuda hondacı yaparız :)

mali arkadaşım sen sonuçta bir honda alıcaksın hiçbir temiz honda elde kalmaz satmakta problem çıkmaz..en beğenilmeyen kasa city yi bile 1 hafta içerisinde değerinde sattım.. aracı ustana veya servisine götür eğer problem yoksa gönül rahatlığıyla al..bu paralara alabileceğin en güzel araç..büyük şehirlerde parça sıkıntısı biraz daha az ama yinede pahalı..gayet konforlu motoru sağlam ve donanımlı araçlar..kullanan eş dostumda gayet memnun..karar senin..

kirmizipipo

« Yanıtla #1558 : Mayıs 03, 2010, 10:23:05 ÖÖ »
teşekkürler kirmizipipo nasıl aracından memnunmusun ben daha yeni tam olarak kullanamadım daha.benim araçta lpg yok bunların yakıt durumları nasıl acaba.ilk defa honda aldım o nedenle fazla bilgim yok yardımcı olursan çok memnun olurum kardeş.

genel olarak arabadan memnunum. yaşına ve fiyatına göre gayet güzel. artıları daha fazla.

sevdiğim özllikleri;
genel olarak yol tutuşunun iyi olması ve motor gücü keyifli bir sürüş sağlıyor.
iç genişliği bağajı falan benim içi yeterli.
yaşına göre donanımı gayet güzel. abs , çift airbag , klima , sunroof , frenler 4 disk ayna , camlar otomatik v.b. özellikerinin olması.
arabanın bakımlarını aksatmadıktan sonra pek sorun çıkartacak araca benzemiyor.

memnun olmadığım özellikeri ,
ses izolasyonundan pek memnun değilim. (bu konuda ben biraz takıntılı olabilirm. alman arabaları dışındaki araçların ses izolasyonundan genel olarak pek memnun değilim.) yani bu sorun genel bir sorun değil.
arabanın yere çok yakın olmasıda istanbulda biraz dikkat gerektiriyor. ne kadar dikkat etsende altını vuruyorsun. ama japon güzel yapmış altını vurma nedeniyle başıma bir arıza hiç gelmedi. yere yakın arabayla uzun yolda ayrı bir güzel.
son olarakta hiç ihtiyacım olmadı ama yedek parça konusunda malesef sıkıntılı olduğunu, burada sıkıntılarını paylaşan arkadaşlardan öğreniyoruz.

yakıt tüketimi ortalama olarak şehir içi 10 litreyi buluyor. şehirler arası, bagaj dolu + 4 kişi , 120 - 130 gibi bir hızla gittiğimde 6.5 civarında  yakıt tüketimi var. tabiki yakıt tüketimini etkileyen birçok etken var. devirli kullanma , arabanın bakımı hatta hava basıncı bile etkiliyor. bu değerler benim aracım için geçerli. şehir dışı bence ekonomik sayılır. ama şehir içi için aynı şeyi pek söyleyemeyecem.

sonuç olarak şunu söyleyeyim. bundan sonraki aracımında honda olmasın isterim.

mali hocam linkteki araba temiz duruyor. inşallah hayırlısı olur. daha önce arabayla ilgili yazdıklarımı alıntı yaptım yine :)

senin verdiğin linkte arabada abs yok galiba ve 1.4 motor kullanmadığım için onun performasnı hakkında bir fikrim yok. ama 90 hp motor günün çok üzeceğini sanmıyorum. yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum.

brhmtmz

« Yanıtla #1559 : Mayıs 03, 2010, 06:23:43 ÖS »
bende 1.4 var gayet memnunum 12 yıldır bende       su an  km de 25 kuruş  benzin  yakıyo

brhmtmz

« Yanıtla #1560 : Mayıs 03, 2010, 06:26:27 ÖS »
arkadasım malum honda nın motoru kolay kolay bozulmaz motorda tamir varsa o arbayı sakın alma derim

mali

« Yanıtla #1561 : Mayıs 03, 2010, 06:37:38 ÖS »
ben ona bilgi vereyim eğer anlaşırlarsa alalım
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür  ederim

sahinasya

« Yanıtla #1562 : Mayıs 06, 2010, 10:40:50 ÖS »
slm arkadaşlar daha önceki msj larda hondama lpg taktırcağımı belirtmiştim 1 hafta önce takıldı aracı deneme fırsatıda buldum . aracın çekişinde belirli bir kayıp yok hatta süper diyebilitim. yakıt ise ben bile bukadar az beklemiyordum  bayide ilk taktıklarında 20 tl gaz alıyolar motoru denemek için ben aldıkları 20tl gazı 1gün kullandım uyarı vermeye başladı ve gaz bitince benzine geçti. gazcıya yanaştım 10 tl lik gaz aldım ve bugün bitti ve kilometreye baktım hemen 94 km yapmış.evt 10 tl lik gaz aldığımda benzinlikte sıfırlamıştım kilometreyi. alıycanız 10 tl lik gazla 94 km yaptım. yani 106 kuruş yakıyor.. valla ben bukadarını beklemiyodum açıkcası bende şaşırdım.

eurocv

« Yanıtla #1563 : Mayıs 07, 2010, 10:33:22 ÖÖ »
bi yanlışlık olmasın, hem de otomatik araç, hangi marka kit takıldı, depo ne kadar gaz alıyor, gazı kaç liradan aldınız, merak ettim doğrusu..?

kirmizipipo

« Yanıtla #1564 : Mayıs 07, 2010, 12:47:47 ÖS »
10 liralık gaz ile 94 km şehir içi mi şehir dışı mı ?
dostum yanlış anlama ama bende hesaplamada bir yanlışlık yapmış olabileceğini düşünüyorum.
araban 200.000 km civarında, 1.6 motor ve otomatikti diye hatırlıyorum.
söylediğin rakam neredeyse 100 km de 5 lt lpg tüketimi gibi. 1.6 motor hacmine sahip 13 - 14 yaşında otomatik arabayla bu rakam gerçekten çok çok zor. fabrika verilerinde bile böyle bi tüketim oranı olduğunu sanmıyorum.

ama hesaplamada yanlışlık yok diyorsan da arabanın kıymetini bil :) doya doya gez.

can_35

« Yanıtla #1565 : Mayıs 07, 2010, 05:35:51 ÖS »
inanılcak gibi değil.. nerde taktırdın kardeş ve ne marka taktırdın?

can_35

« Yanıtla #1566 : Mayıs 08, 2010, 05:37:08 ÖS »
arkadaşlar bana acil arka silecek motoru gerekiyor...yan sanayi çıkma ne olursa sağlam olsun yeter..bilgisi olan ya da bulabilceğim yer bilen hemen paylaşırsa çok makbule geçer...

sahinasya

« Yanıtla #1567 : Mayıs 08, 2010, 10:25:20 ÖS »
bi yanlışlık olmasın, hem de otomatik araç, hangi marka kit takıldı, depo ne kadar gaz alıyor, gazı kaç liradan aldınız, merak ettim doğrusu..?
valla  dedimya bende inanamadım ama bugün çeşmeye gittim geldim yine uyarı sesi geldi lpg bitti gazcıya girdim km sıfırladım  30 tl gaz aldım 238 km yaptım. bornova-çeşme şuan direk kırmızıda bakalım kaç km de yancak. gazıda 1.890  aldım. ama herhalde şuan çalışır yürüdümmü biter gibi geliyo çok uzun süredir kırmız yanıyodu ve üstelik dönüşte bir ara 170 e kadar bastım ama kısa bir süreliğine ailemle bindiğim için fazla hız sevmem sadece 170 gördüm bıraktım basmadım...buda hayatım boyunca 1 kere olmuştur genelde 90-100 arası giderrim..

sahinasya

« Yanıtla #1568 : Mayıs 08, 2010, 10:26:35 ÖS »

marka vermem nekadar doğru olur bilmem ama zavolli kit taktırdım 36 simit takıldı gazıda 1890 aldım.

sahinasya

« Yanıtla #1569 : Mayıs 08, 2010, 10:33:32 ÖS »
10 liralık gaz ile 94 km şehir içi mi şehir dışı mı ?
dostum yanlış anlama ama bende hesaplamada bir yanlışlık yapmış olabileceğini düşünüyorum.
araban 200.000 km civarında, 1.6 motor ve otomatikti diye hatırlıyorum.
söylediğin rakam neredeyse 100 km de 5 lt lpg tüketimi gibi. 1.6 motor hacmine sahip 13 - 14 yaşında otomatik arabayla bu rakam gerçekten çok çok zor. fabrika verilerinde bile böyle bi tüketim oranı olduğunu sanmıyorum.

ama hesaplamada yanlışlık yok diyorsan da arabanın kıymetini bil :) doya doya gez.

valla dostum banada söyleseler bende inanmam evt araç 209binde otomatik 1.6 . yanlız şöyle bir durum var araca yeni bakım yaptırdım yağ benzin hava filtreleri yağ hidrolik ve bujiler değişmişti bunun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. birde fazla gaz almadım doğru hesap yapayım diye  10 tl lik gaz aldım ve şehir içi bu rakamlar ama otoban kullanıldı sürekli.bornova buca gaziemir arasında yani hem şehir içi sayılır hem şehir dışı yanılma da olsa 10 tl lik gazda nekadar yanılabilirimki km değerlerinide doğru aldım benzinlikte sıfırladım gaz bitti  uyarı verdi benzine geçti baktığımda 94 km yol yapmışım. ama bugün 126 kuruş yaktı onuda biraz bastığımdan dolayı olabiliceğini sanıyorum gerçi daha benzine geçmedi aracı parkettiğimde hala gazdaydı ama heran geçebilir diye düşünüyorum.

sahinasya

« Yanıtla #1570 : Mayıs 08, 2010, 10:35:07 ÖS »
arkadaşlar bana acil arka silecek motoru gerekiyor...yan sanayi çıkma ne olursa sağlam olsun yeter..bilgisi olan ya da bulabilceğim yer bilen hemen paylaşırsa çok makbule geçer...
kardeş ben geçen hafta iki silcek motorunuda değiştirdim tanesi 15 tl 2sanayi sitesinde japoncu günerler yedek parça  var ordan aldım istersen bir bak...

sahinasya

« Yanıtla #1571 : Mayıs 08, 2010, 10:42:23 ÖS »

buarada ön arka diye bişi yok aynı motor 2 tane biri önü diğeri arkayı çalıştırıyo..

sahinasya

« Yanıtla #1572 : Mayıs 08, 2010, 10:47:08 ÖS »
buarada arkadaşlar ufak bir yanlışlık yapmışım bugünki hesaplamada 30 tl lik gazla 238 km yaptığımı belirmiştim ama araç gazdaan benzine geçtiğindeki km 225 di gazcıya geldiğimde 238 km di yani yolun gazcıya kadar 13 km benzinle geldim sonuç olarakta 30 tl lik gaz 255 km yani 133 kuruş yakmış....

eurocv

« Yanıtla #1573 : Mayıs 08, 2010, 11:24:35 ÖS »
buarada arkadaşlar ufak bir yanlışlık yapmışım bugünki hesaplamada 30 tl lik gazla 238 km yaptığımı belirmiştim ama araç gazdaan benzine geçtiğindeki km 225 di gazcıya geldiğimde 238 km di yani yolun gazcıya kadar 13 km benzinle geldim sonuç olarakta 30 tl lik gaz 255 km yani 133 kuruş yakmış....
Yazdıklarınızdan hesapla 100 km de 7.05 litre gaz tüketiyorsunuz görünüyor ki bu çok iyi bir değer, gaz yaptırmadan önce de benzinde 5.9 gibi bir harcamanız var olması lazım, çok ekonomik.. Ben benzinde uzun yolda en az 7 litre harcıyordum, şehir içi ise en az 9 litre gibi bir tüketim vardı ve şu anda da bunların yaklaşık %20 fazlzsını tüketiyorum.. Sizinki oldukça iyi...

eurocv

« Yanıtla #1574 : Mayıs 09, 2010, 08:20:06 ÖÖ »
Sahibinden com da sol stop ilanı var, sağlamsa fiyat uygun..Bana da sağ lazım, bir senedir bulamadım..(çıkma)

ilan no = 23595406