Selamlar..98 1.6ies otomatik arabamda bazı sorunlar var. Öncelikle Elektrik aksamında bazı problemler var. Geçenlerde aküyü bitirmiş. hiç bir şeyi açık unutmadığıma eminim. yağmur yağdığında alarm çalışıyor. kontrol ettirdik bir şey bulamadılar. bir kaçak var ama tesbit edemediler. Burdaki ustalarda iş yok zaten (kayseri). ikinci sorun -sanırım- kayıştan çok ses geliyor. Fakat sanayiye gittiğimde sesten eser kalmıyor Araba ısındığı zaman ses çok aza iniyor. Bu normal midir? Birde sabahları özellikle araba çalıştığırdığımda rölantis çok bozuk oluyor 100-1000 arası oynuyor devir.gaza basmassam duruyor. 100 metre felan gittikten sonra hiç problem kalmıyor..üçüncüsü araba inanılmaz yakmaya başladı. Normal lpg var arabada yaklaşık 20 litre alıyor. tam depo ile 170km anca yapıyorum. Hava filitre kutusu orjinal değil kutu felan bulamadığım için dışarda 20-30tl ye satılan modifiyelerden aldım taktımdı ondan dediler..
mali arkadaşım sen sonuçta bir honda alıcaksın hiçbir temiz honda elde kalmaz satmakta problem çıkmaz..en beğenilmeyen kasa city yi bile 1 hafta içerisinde değerinde sattım.. aracı ustana veya servisine götür eğer problem yoksa gönül rahatlığıyla al..bu paralara alabileceğin en güzel araç..büyük şehirlerde parça sıkıntısı biraz daha az ama yinede pahalı..gayet konforlu motoru sağlam ve donanımlı araçlar..kullanan eş dostumda gayet memnun..karar senin..
Alıntı yapılan: terranova - Nisan 09, 2010, 10:54:11 ÖSteşekkürler kirmizipipo nasıl aracından memnunmusun ben daha yeni tam olarak kullanamadım daha.benim araçta lpg yok bunların yakıt durumları nasıl acaba.ilk defa honda aldım o nedenle fazla bilgim yok yardımcı olursan çok memnun olurum kardeş.genel olarak arabadan memnunum. yaşına ve fiyatına göre gayet güzel. artıları daha fazla.sevdiğim özllikleri; genel olarak yol tutuşunun iyi olması ve motor gücü keyifli bir sürüş sağlıyor. iç genişliği bağajı falan benim içi yeterli. yaşına göre donanımı gayet güzel. abs , çift airbag , klima , sunroof , frenler 4 disk ayna , camlar otomatik v.b. özellikerinin olması.arabanın bakımlarını aksatmadıktan sonra pek sorun çıkartacak araca benzemiyor.memnun olmadığım özellikeri ,ses izolasyonundan pek memnun değilim. (bu konuda ben biraz takıntılı olabilirm. alman arabaları dışındaki araçların ses izolasyonundan genel olarak pek memnun değilim.) yani bu sorun genel bir sorun değil.arabanın yere çok yakın olmasıda istanbulda biraz dikkat gerektiriyor. ne kadar dikkat etsende altını vuruyorsun. ama japon güzel yapmış altını vurma nedeniyle başıma bir arıza hiç gelmedi. yere yakın arabayla uzun yolda ayrı bir güzel.son olarakta hiç ihtiyacım olmadı ama yedek parça konusunda malesef sıkıntılı olduğunu, burada sıkıntılarını paylaşan arkadaşlardan öğreniyoruz.yakıt tüketimi ortalama olarak şehir içi 10 litreyi buluyor. şehirler arası, bagaj dolu + 4 kişi , 120 - 130 gibi bir hızla gittiğimde 6.5 civarında yakıt tüketimi var. tabiki yakıt tüketimini etkileyen birçok etken var. devirli kullanma , arabanın bakımı hatta hava basıncı bile etkiliyor. bu değerler benim aracım için geçerli. şehir dışı bence ekonomik sayılır. ama şehir içi için aynı şeyi pek söyleyemeyecem.sonuç olarak şunu söyleyeyim. bundan sonraki aracımında honda olmasın isterim.
teşekkürler kirmizipipo nasıl aracından memnunmusun ben daha yeni tam olarak kullanamadım daha.benim araçta lpg yok bunların yakıt durumları nasıl acaba.ilk defa honda aldım o nedenle fazla bilgim yok yardımcı olursan çok memnun olurum kardeş.
bi yanlışlık olmasın, hem de otomatik araç, hangi marka kit takıldı, depo ne kadar gaz alıyor, gazı kaç liradan aldınız, merak ettim doğrusu..?
10 liralık gaz ile 94 km şehir içi mi şehir dışı mı ?dostum yanlış anlama ama bende hesaplamada bir yanlışlık yapmış olabileceğini düşünüyorum. araban 200.000 km civarında, 1.6 motor ve otomatikti diye hatırlıyorum.söylediğin rakam neredeyse 100 km de 5 lt lpg tüketimi gibi. 1.6 motor hacmine sahip 13 - 14 yaşında otomatik arabayla bu rakam gerçekten çok çok zor. fabrika verilerinde bile böyle bi tüketim oranı olduğunu sanmıyorum. ama hesaplamada yanlışlık yok diyorsan da arabanın kıymetini bil doya doya gez.
arkadaşlar bana acil arka silecek motoru gerekiyor...yan sanayi çıkma ne olursa sağlam olsun yeter..bilgisi olan ya da bulabilceğim yer bilen hemen paylaşırsa çok makbule geçer...
buarada arkadaşlar ufak bir yanlışlık yapmışım bugünki hesaplamada 30 tl lik gazla 238 km yaptığımı belirmiştim ama araç gazdaan benzine geçtiğindeki km 225 di gazcıya geldiğimde 238 km di yani yolun gazcıya kadar 13 km benzinle geldim sonuç olarakta 30 tl lik gaz 255 km yani 133 kuruş yakmış....