Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778852 defa)

can_35

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1575 : Mayıs 09, 2010, 10:19:57 ÖÖ »
şahin kardeşim bizim araçlarda silecek motorlarında ön motorla arka motor aynı diyosun öyle mi? yanlış anlamıyım diye tekrar soruyorum.. bir de 2. sanayinin ne tarafında günerler oto hemen gidip alıyım..çok teşekkürler..

sahinasya

« Yanıtla #1576 : Mayıs 09, 2010, 11:52:41 ÖS »
şahin kardeşim bizim araçlarda silecek motorlarında ön motorla arka motor aynı diyosun öyle mi? yanlış anlamıyım diye tekrar soruyorum.. bir de 2. sanayinin ne tarafında günerler oto hemen gidip alıyım..çok teşekkürler..

evt motorlar aynı ön yada arka diye bişi yok her iki siliceklerde aynı motorları kullanıyor. günerler oto yedek parça bende tesadüfen buldum bu ağaçlı yoldan 2. sanayiye girdiğinde otobüslerin bonova istikametine giden ana yol var sanayi içinde hatta o yol bankalara çıkıyo o bankalardan  bankalar sol tarafında kalsın sağa dön 4 yada 5 sokak ilerde olması lazım ismini sorsan bulursun unutma tanesi 15 tl malum bizim paçalar karaborsa olmuş fazla para vermiyesin.bulamazsan msj laşalım ben bornovada oturuyorum dilersen seni götürebilirim oraya yardımcı olurum özelden tel atarsan görüşebiliriz..
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2010, 11:54:20 ÖS Gönderen: sahinasya »

kirmizipipo

« Yanıtla #1577 : Mayıs 10, 2010, 08:23:19 ÖÖ »
10 liralık gaz ile 94 km şehir içi mi şehir dışı mı ?
dostum yanlış anlama ama bende hesaplamada bir yanlışlık yapmış olabileceğini düşünüyorum.
araban 200.000 km civarında, 1.6 motor ve otomatikti diye hatırlıyorum.
söylediğin rakam neredeyse 100 km de 5 lt lpg tüketimi gibi. 1.6 motor hacmine sahip 13 - 14 yaşında otomatik arabayla bu rakam gerçekten çok çok zor. fabrika verilerinde bile böyle bi tüketim oranı olduğunu sanmıyorum.

ama hesaplamada yanlışlık yok diyorsan da arabanın kıymetini bil :) doya doya gez.

valla dostum banada söyleseler bende inanmam evt araç 209binde otomatik 1.6 . yanlız şöyle bir durum var araca yeni bakım yaptırdım yağ benzin hava filtreleri yağ hidrolik ve bujiler değişmişti bunun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. birde fazla gaz almadım doğru hesap yapayım diye  10 tl lik gaz aldım ve şehir içi bu rakamlar ama otoban kullanıldı sürekli.bornova buca gaziemir arasında yani hem şehir içi sayılır hem şehir dışı yanılma da olsa 10 tl lik gazda nekadar yanılabilirimki km değerlerinide doğru aldım benzinlikte sıfırladım gaz bitti  uyarı verdi benzine geçti baktığımda 94 km yol yapmışım. ama bugün 126 kuruş yaktı onuda biraz bastığımdan dolayı olabiliceğini sanıyorum gerçi daha benzine geçmedi aracı parkettiğimde hala gazdaydı ama heran geçebilir diye düşünüyorum.

dostum 30 tl ile 225 km yol, 100 km de 7,05 lt yapar. 133 kuruş lpg tüketimi gayet ekonomik. güle güle kullan.
bende aracı ilk aldığımda lpg taktırma niyetiyle almıştım. ama sonradan vazeçmiştim. bu aralar yine kafamı kurcalıyor.
sonuçta benzin 3,75 tl. muhtemelen yıl sonunda 4 lirayı görecektir. lpg ortalama % 40 tasarruf sağlıyor.

can_35

« Yanıtla #1578 : Mayıs 16, 2010, 12:01:31 ÖS »
arka silecek motorunu değiştirdim arkadaşlar.. sanayilerde yedek parçacılarda bulmak imkansiz izmir de.. ya servisten sıfır ya da çıkmacılardan bulacaksın eğer şanslıysan.. şanslıyım ki buldum 120 ye bıraktı ancak..şahin kardeşim senin söylediğin yere de gittim olamaz öyle bişey o parça yedek parçacılarda olmaz o başka bi motordur belki dedi.. zaten silecek motorunun 15 tl olması ancak komik dedi.. sonuç olarak hallettim ancak dün aracın biraz fazla hararet yapması dikkatimi çekti.. yarıyı geçti hararet göstergesi.. neden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar?

obkavi

« Yanıtla #1579 : Mayıs 17, 2010, 01:17:20 ÖS »
dostum su eksiltiyoırmu onu gözle

sahinasya

« Yanıtla #1580 : Mayıs 18, 2010, 11:00:41 ÖS »
arka silecek motorunu değiştirdim arkadaşlar.. sanayilerde yedek parçacılarda bulmak imkansiz izmir de.. ya servisten sıfır ya da çıkmacılardan bulacaksın eğer şanslıysan.. şanslıyım ki buldum 120 ye bıraktı ancak..şahin kardeşim senin söylediğin yere de gittim olamaz öyle bişey o parça yedek parçacılarda olmaz o başka bi motordur belki dedi.. zaten silecek motorunun 15 tl olması ancak komik dedi.. sonuç olarak hallettim ancak dün aracın biraz fazla hararet yapması dikkatimi çekti.. yarıyı geçti hararet göstergesi.. neden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar?

seni kandırmışlar kardeş sana özelden cebi yazdım sana çağrıda attım keşke arasaydın hangi servise gittin bilmiyom ama seni aldığım yere götürür fiatı kendin duyarsın ayrıca yalan sölicek halim yok gerçi parça yan sanayi orjinal değil  onu biliyorum senin gittiğin yer neresi acaba bende değiştirdim hem benim ikiside arızalıydı 30 tl verdim ikisine. sana dedim bizim parçalar karaborsa kazıklanma diye :) hararetine gelince radyatör kapaın kaçırıyo olabilir bendede hararet sorunu vardı kapağı değiştirdim düzeldi ...oda yan sanayi 25 tl ye aldım şimdi senin parçacı bunada güler :)

can_35

« Yanıtla #1581 : Mayıs 19, 2010, 12:33:44 ÖS »
kardeşim sen püskürtme ile silecek motorunu birbirine karıştırıyorsun sanırım..bi kere ön ve arka silecek motorları aynı bile değil ( sen aynı olduğunu sölemiştin)..gözümle gördüğüm şeye uzun laf etmem.. senin sölediğinin silecek motoru olması imkansız.. bu kadar basit..kimse enayi değil parayıda gökten indirmiyo ki kazıklansın.. 2. sanayi 3. sanayi gezip dolaşmadığım yer kalmadı bütün gün.. bunları açıklamamın nedeni başka arkadaşlarda öyle zannetmesin diye.. orjinali 500 ile 700 tl olan bir parçanın yan sanayisi 15 tl dersen sana usta değil herkes güler.. karıştırıyorsun.. kapağıda baktırırım eğer kapaktansa en fazla 25 tl ye yenisini alırım merak etme gülünç olan ben değilim..

obkavi

« Yanıtla #1582 : Mayıs 19, 2010, 01:22:11 ÖS »
dostlar lütfen yazışmaları birbirimizi incitmeden karşılıksız yardımlaşma çerçevesinde yürütelim,

can_35

« Yanıtla #1583 : Mayıs 19, 2010, 08:47:12 ÖS »
obkavi kardeşim burası bi paylaşım sitesi bizde adabıyla yazıyoruzda sölüyoruzda ama burda kimse kimseyi aşağılayamaz yok kazıklanmışsın yok bunada güler ustan yok bu kapakta 25 tl ama onada güler ustan yok seni kandırmışlar diye dalga geçip anlamsız ve basit gülen surat objeleri koyma yeri değil.. yanlış mıyım? arkadaşın söylediği yere de gittim izmiride dolaştım kime sorsam gülüp geçti ki haklılar.. bende gelip gayet efendi bi şekilde bunu yazdım sonuçta burdan başka kullanıcılarda faydalanacak.. doğruyu bilmeleri gerekir.. fakat arkadaşın takındığı tavır yanlış.. benim tepkim buna.. herkes birbirine saygılı davranıp kendine göre anlamsız gelse bile eger cevap verecekse adabıyla vermeli.. bu konudaki son cevabımdır..

obkavi

« Yanıtla #1584 : Mayıs 20, 2010, 08:59:48 ÖÖ »
Dostlar buradaki amaç tamamen iyi niyet çerçevesinde sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak ve yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmak yoksa kimsenin ticari bir beklentisi veya kar gütme kaygısı yok olamamalıda sanırım yanlış anlaşılmalar ve üslup yanlışlıkları var lütfen dikkatli olalım kalp kırmaya ve can sıkmaya gerek yok. göstereceğiniz hassasiyetten dolayı kendi adıma teşekkür ederim   artı söylemek istesiğim son şey ben burada  op veya sayfa yöneticisi falan da değilim sadece bu sayfa açıldığından vberi eskilerden biriyim elimden geldiği dilim döndüğünce herkese yardımcı olmaya çalışıyorum sakın beni yanlış anlamayın 

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #1585 : Mayıs 22, 2010, 02:19:31 ÖÖ »
Gecenin bir katılımı oldu ama kaldığım yerden eski dostlarımın ve yeni arkadaşlarımın yazdıklarını okuyorum.
Arkadaşlar araçlarınızın değerini bilin. Piyasada tutulmuyor diye bir düşünce taşımayın ya da söylenenlere kulak asmayın. Şu anda ki araçlarda bile bizim araçlarımızda ki konfor ok denecek kadar az. Aracınızın fiyatını da düşürmeyin. Mutlaka abuk subuk teklifler geliyordur kendimden biliyorum:) kaale almayın lütfen.
Bir arkadaşım SRS lambası yanıyor demiş. yaşadığım için söyleyim eğer sigortalarla oynandıysa maalesef SRS lambası yanık kalıyor. Sanayide 30 TL gibi ücrete hallediyorlar. Eğer bir Honda ustasına giderseniz basit bir işlemle de halledilebiliyor.12 yaşındaki bir araca biniyoruz ama inanın motor konusunda bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Parça konusunda ise İstanbul' da oturan arkadaşlarım da bilirler en sağlıklı mekan Aksaraydır. Sorunlar burada çözülebilir ve iyi bir usta arıyorsanız Floryada Şeref Ustaya gönül rahatlığıyla aracınızı emanet edebilirsiniz.

Ben bir üst kasaya geçme düşüncesinde olduğum için aracımı satıyorum. Beni hiç üzmeyen Hondamı satsam bile yine bu sayfada sizlerle beraber olmaya devam edeceğim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-civic-1998-euro-civic-150-000-km-1-4-is-satilik/detay

sahinasya

« Yanıtla #1586 : Mayıs 23, 2010, 08:22:25 ÖS »
kardeşim sen püskürtme ile silecek motorunu birbirine karıştırıyorsun sanırım..bi kere ön ve arka silecek motorları aynı bile değil ( sen aynı olduğunu sölemiştin)..gözümle gördüğüm şeye uzun laf etmem.. senin sölediğinin silecek motoru olması imkansız.. bu kadar basit..kimse enayi değil parayıda gökten indirmiyo ki kazıklansın.. 2. sanayi 3. sanayi gezip dolaşmadığım yer kalmadı bütün gün.. bunları açıklamamın nedeni başka arkadaşlarda öyle zannetmesin diye.. orjinali 500 ile 700 tl olan bir parçanın yan sanayisi 15 tl dersen sana usta değil herkes güler.. karıştırıyorsun.. kapağıda baktırırım eğer kapaktansa en fazla 25 tl ye yenisini alırım merak etme gülünç olan ben değilim..

ben dalga geçmiyorum başkalarının senden daha fazla paara almamaları hakkında uyarıyorum neyi nasıl ayırt ediceğimide gayet iyi biliyorum haklısın sana yazmakla hata etmişim sana iyilik yapmaya çalışıyom madem bukadar paran var ne soruyosun kardeşim allahallah.  arkadaşlar diğer msj ları bi okusunlar bakalım neler yazmışım sana zaman ayırıp sanayiye bile götürürüm dedim neyse ya ne insanlar var yaa banane allahallah.......paylaşım sitesindeyiz iyilik yapmaya çalışıyoz insanların takıldıkları tavıra bakya 30 tl  aldım inanmazsan inanma kardeşim akşam akşam deli oldum yaa...38 yaşındayız  yediğimiz fırçaya bak üstelik iyilikden yiyoruz...neyse son sözümdür...

sahinasya

« Yanıtla #1587 : Mayıs 23, 2010, 08:33:35 ÖS »
Dostlar buradaki amaç tamamen iyi niyet çerçevesinde sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak ve yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmak yoksa kimsenin ticari bir beklentisi veya kar gütme kaygısı yok olamamalıda sanırım yanlış anlaşılmalar ve üslup yanlışlıkları var lütfen dikkatli olalım kalp kırmaya ve can sıkmaya gerek yok. göstereceğiniz hassasiyetten dolayı kendi adıma teşekkür ederim   artı söylemek istesiğim son şey ben burada  op veya sayfa yöneticisi falan da değilim sadece bu sayfa açıldığından vberi eskilerden biriyim elimden geldiği dilim döndüğünce herkese yardımcı olmaya çalışıyorum sakın beni yanlış anlamayın 

valla çok doğru sölüyosun haklısın arkadaşım.iyilikten geliyo ne geliyosa başımıza yardım etmeye çalışıyoz ama insanların yaptığı tavırlara bak lütfen yukarıdaki yazılarımı okurmusunuz yardım dışı farklı bir tavır takınmışmıyım özelden cep bile verdim bulamazsan götürürüm diye bilemiyorum nerde hata yaptım anlamış değilim neyse yaa susuyorum..:(

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #1588 : Mayıs 23, 2010, 10:25:38 ÖS »
Hepinize iyi geceler dostlarım... daha fazla uzatmayın... Bu konuda iyiniyetin dışında bir şey göremiyorum....Benim sizlerden ricam Bizim araçların direksiyon kutusuna yönelik bilgisi olan veya bu konuda tamir ya da direksiyon kutusu değiştirmiş arkadaşlarımız var mı ? Tecrübelerini aktarırlarsa sevinirim. Yaşadıkları sorunu ve çözümünüde açıklarsanız daha faydalı olacağına inanıyorum.

Sorun nedir diye sorarsanız ? Daha öncede anlatmıştım ama maalesef direksiyonda bir hafiflik var ve bunu 7-8 aydan fazla süredir yaşıyorum. Hafif bozuk bir yola girince sanki direksiyonda boşluk varmış gibi bir durum oluyor. Bunda aracın yolun durumuna göre sağa sola anlık dalması diye de düşünebiliriz..
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

obkavi

« Yanıtla #1589 : Mayıs 24, 2010, 07:58:19 ÖÖ »
dostum bu sorunu hala çözemedin mi ?

terranova

« Yanıtla #1590 : Mayıs 25, 2010, 01:18:38 ÖS »
iyi günler arkadaşlar benim aracımdada sorun var yardımcı olursanız sevinirim.sorunum araç giderken normal ancak direksiyonu hafif sağ yapmamla beraber ses geliyor,yani sağa dönüşlerde bariz şekilde sanki akis bilyası sesi gibi.ancak sola dönüşte o sesi yapmıyor.rotçuya götürdüm dediki sağ aks kafasını değiştir.bende tamirciye götürdüm  onunla otobana çıktık onun demeside aks bilyalarını ve aks kafalarını komple değiştir ses kesilir ama hesapladım 350 tl tutuyor.bende forumdaki arkadaşların önerisi ile radarhondaya gittim .şeref ustaya baktı araçla gezdi öyle çok sorun yok dedi değişime gerek olmadığını kontrollerde bakarız dedi.ama ben yolda sesin çok olduğunu ve rahatsız ettiğini söylememe rağmen aynısını tekrarladı.bende en azından ses kesilsin diye sağ aks kafasını değiştirdim ama ses aynı şekil devam ediyor ve çok moralim bozuldu sorun çözülmedi diye.böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşım varsa yardımcı olursa çok memnun olurum

obkavi

« Yanıtla #1591 : Mayıs 25, 2010, 01:30:03 ÖS »
sağa dönüşte tam kırınca bende de bazen yapıyor kafana takma skıntı yok

terranova

« Yanıtla #1592 : Mayıs 25, 2010, 05:50:56 ÖS »
sevgili obkawi nasıl kafama takmayayım ben sevmem aracımda ses çıksın.tam sağ yapınca değil direksiyonu hafif sağ yaptığım zaman başlıyor hırıltı buda benim canımı sıkıyor.eşref ustada dedi ama sıkıntı yaratmaz diye.ben yinede sağ aks kafasını değiştirdim ama malesef sorun devam ediyor.

kirmizipipo

« Yanıtla #1593 : Mayıs 26, 2010, 10:30:40 ÖÖ »
arabanın kliması çok zayıftı bende klima gazını değiştirdim. ancak halen klima çok zayıf. klima gazında herhangi bir sızdırma durumu söz konusu değilmiş. kompresör falan dedi usta. yazın işimiz olacak arabayla. bu kompresös çıkmacılarda falan ne kadara satırlı bilen ya da buna benzer bir durumla uğraşan  oldu mu ?
arabamı seviyorum ama ufak tefeğiyle uğraşmak bazen sıkabiliyor. şeytan diyor uğraşma kullan bi kaç sene sonra model yükselt. sonra diyorum değiştirsem ne olacak alacağımda sorun olmayacak mı ?

obkavi

« Yanıtla #1594 : Mayıs 26, 2010, 10:34:32 ÖÖ »
dostum klima genel itibari ile biraz zayıf
komprosör değilde filitrene baktır  bu ucuz kalitesiz filitrelerde hava geçişini engelliyor
ulan bu usta milleti tam üçkağıtçı ya hemen direk komprasör 

eurocv

« Yanıtla #1595 : Mayıs 26, 2010, 04:50:08 ÖS »
Geçen yıl Yıldız sanayi den çıkma kompresör ü 250 TL ye almıştım, 300 demişti, bi tanıdığa rastladım pazarlık yaptı 50 lira düşmüştü hatırladığım..Benim kompresör ün içindeki salyangoz vari yapıda kırılma olmuştu, hatta ufak parçaları da içinden çıktı..Sonraları klima fanı nın arızalı olduğunu farkedip yaptırmıştım, fan arızası kompresörü bozar demişlerdi..

kirmizipipo

« Yanıtla #1596 : Mayıs 26, 2010, 04:52:08 ÖS »
sağolasın hocam. filtreleri bir kontrol ettireyim.
dediğin gibi usta milleti tam üçkağıt. asıl üzüldüğüm, sorun şuradadır diyor yaptırıyorsun sorun aynen devam ediyor.
klima gazını değiştirdik yalan oldu haybeye gaz değişti.

kirmizipipo

« Yanıtla #1597 : Mayıs 26, 2010, 04:55:42 ÖS »
Geçen yıl Yıldız sanayi den çıkma kompresör ü 250 TL ye almıştım, 300 demişti, bi tanıdığa rastladım pazarlık yaptı 50 lira düşmüştü hatırladığım..Benim kompresör ün içindeki salyangoz vari yapıda kırılma olmuştu, hatta ufak parçaları da içinden çıktı..Sonraları klima fanı nın arızalı olduğunu farkedip yaptırmıştım, fan arızası kompresörü bozar demişlerdi..

dostum fiyat bilgisi için teşekkürler. anlaşılan ben bu işe girersem 300 - 400 civarında bir maliyet oluşacak gibi.
adam gibi bir usta bulup tam olarak sorunu belirlemek lazım.

sahinasya

« Yanıtla #1598 : Mayıs 26, 2010, 09:05:48 ÖS »
aynı sorun bendede var.ustalar banada hemen gaz bastır dediler bastırdık ama nafile yine zayıf euro kullanan 2-3 arkadaş var onlarında aynı galiba klimalar biraz zayıf bunlarda ben öle idare ediyom yoksa çok masraflı bir araç ama yinede güzel hondalar.

sahinasya

« Yanıtla #1599 : Mayıs 26, 2010, 09:08:02 ÖS »
buarada bugün vizeye gridim lastiklerden geçemedik arka lastiklerin değişmesi  lazım dediler yolladılar. arkadaşlar 4 lastiğide değiştirmek istiyorum önerebilceğiniz bi marka varmı acaba bizimkilere gidebilicek güzel bi lastik alayım istiyorum..tşklr..