Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778812 defa)

kirmizipipo

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1675 : Eylül 15, 2010, 01:48:22 ÖS »
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.
duyursesini dostum bizdeki farların galiba iç kısmı cam onun üzerinde plastik bir kısım daha var. sararama dış plastikte gibi duruyor. içteki camı çıkartmak pek mümkün olmayabilir. dıştaki plastikte çıkınca garip görünebilir. far temizleme ve iyi bir ampulle biraz sıkıntını giderebilirsin. ama genel olarak bizim araçlarda far konusu sıkıntı. far temizlemeyle ilgili internette videolar var. uygulama imkanın varsa kendinde yapabilirsin. hatta bu forumda önceki sayfalarda konuyla ilgili malzeme uygulama hakkında bilgi verilmişti diye hatırlıyorum.

tabi bu söylediklerim kendi düşüncelerim. sen söylediğini uygulayıp sonuç alırsan ve bizimle paylaşırsan bizde faydalanabiliriz.

bu arada benim sunroof sıkıntım teknik bir yumurukla halloldu. servise gerek kalmadı.
yazın arabayı çanakkalede köy yollarında kullanmak zorunda kaldım ve gerçekten bizim arabalar için söylenen "asfalt arabası" tanımının ne kadar doğru olduğunu gördüm. arabanın altnın yere yakın olması büyük sıkıntıydı. yüksek arabalara imrenerek bakıyordum. sonunda bi lada niva alacam oalcak bitecek :)

duyursesini

« Yanıtla #1676 : Eylül 15, 2010, 02:05:53 ÖS »
Mrb kırmızıpipo kardeş bizim aydına sonax açıldı 60 tl ye far temizleme yaptırdım(dış plastiğe) ama içindeki camda baya bi sarı narva 100 w ampül taktırdım hala kötü gösteriyor daha önceki konuları ve donanım haberdekileri de dikkatlice okudum adama dedim ki alttaki camı niye temizlemediniz diye sordum çıkaramadık diye söyledi çıkar gel onuda temizleyelim dedi oto elektrikçiye gittim çıkartmaya cesaret edemedi sonra 50 tl istedi çıkartmak için bu verceğim 50 tl yerine gittigidiyorda 79 tl ye kısa xenon uzun sarı xenon setler var bunu alsam sorunum çözülür mü (alttaki camın sökülmesi ile ilgili de bir sitede eurocivic bir araç görmüştüm alttaki camı yoktu resimlerini dikkatlice baktım adamın telefonunu bulamadım soracaktım.)

kirmizipipo

« Yanıtla #1677 : Eylül 15, 2010, 03:40:09 ÖS »
Mrb kırmızıpipo kardeş bizim aydına sonax açıldı 60 tl ye far temizleme yaptırdım(dış plastiğe) ama içindeki camda baya bi sarı narva 100 w ampül taktırdım hala kötü gösteriyor daha önceki konuları ve donanım haberdekileri de dikkatlice okudum adama dedim ki alttaki camı niye temizlemediniz diye sordum çıkaramadık diye söyledi çıkar gel onuda temizleyelim dedi oto elektrikçiye gittim çıkartmaya cesaret edemedi sonra 50 tl istedi çıkartmak için bu verceğim 50 tl yerine gittigidiyorda 79 tl ye kısa xenon uzun sarı xenon setler var bunu alsam sorunum çözülür mü (alttaki camın sökülmesi ile ilgili de bir sitede eurocivic bir araç görmüştüm alttaki camı yoktu resimlerini dikkatlice baktım adamın telefonunu bulamadım soracaktım.)

dostum ben aşağıdaki linkten yararlanarak dış plastik kısmı kendim biraz temizlemeyi denemiştim. farlarla uğraşırken aracın benden öncekinin sahibinin farları açmış olduğunu fark ettim ama yerine güzel kapatılamamış. üst kısımlara çirkin şekilde silikon çekilmişti. tekrar açarsam kapatmak sorun olacaktı bende sadece dış kısmını temizledim ve osram h4 100w ampul kullandım. biraz fark etti ama yinede yetersiz.

http://www.fordclubtr.com/forum/Plastik-Camlarnn-Parla-t163398.html&st=20&start=20

dolayısıyla plastik kısmı çıkartmak kadar tekrar yerine oturtmakta sıkıntı olabilir.yapılan işçilik hoşuna gitmeyebilir. temizlemeye 60 lira vermişsin şimdi xenon deneyeceksin 79 lira. tam uzmanı değilim ama bizim farlarda mercek olmadığı için xenon dan tam verim alınamayacağını ve ışığı dağıttığı için karşındaki araç kullanıcılarınında gözünü alacağını okumuştum. bence bunun yerine 300 lira verip bir sefer iki farıda değiştirmek daha iyi olabilir.

http://www.parcatreni.com/honda/euro-civic-1996-2000/aydinlatma-yedek-parca

yani temizletme + ampuller + xenon + plastiğin çıkarılması v.b. işlemlere ortalama 150-200 lira gibi bi maliyet. bunun yerine 300 liraya sıfır farlar en temizi olabilir. ben muayene zamanı 2 farıda komple değiştireceğim. bunların pek iflah olacağı yok diye düşünüyorum.

tabi alttaki camın sökülmesiyle ilgili bişey diyemeyecem. çünki bu tür bi uygulama ne okudum ne de gördüm. bu yüzden olur ya da olmaz demem pek doğru olmaz. eğer sıfır far alamaya niyetin olursa almadan önce bunun üzerinde tüm denemelerini kendin yapıp (başkasına para vermene gerek yok) olursa kullanırsın, olmazsada yeni farları alırsın olur biter.
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2010, 03:41:32 ÖS Gönderen: kirmizipipo »

ilicli

« Yanıtla #1678 : Eylül 15, 2010, 08:04:46 ÖS »
selam arkadaşlar aracımı satıyorum ilgilenen olursa sahibindende ilanım mevcut 29053638

can_35

« Yanıtla #1679 : Eylül 16, 2010, 01:33:09 ÖÖ »
farlar gerçekten sıkıntı bizim araçlarda.. idare ediyoruz gittiği yere kadar ... bence en mantıklısı osram nightbreaker takmak.. yani sadece ampül değiştirmek.. çıkarıp temizlemek bi risk çünkü bi kırılsa al başına belayı :) geçmiş sayfalarda bu ampülün bizim araçlar için gayet iyi çare olduğunu okumuştum.. bi değerlendirin derim..

kirmizipipo

« Yanıtla #1680 : Eylül 16, 2010, 08:23:21 ÖÖ »
ben osram nightbreaker kullanıyorum. öncesine göre fark etti ama yinede yeterli değil. farların dış plastik sarı olduğu için ampulleride tam verimli kullanamıyorsun.

duyursesini

« Yanıtla #1681 : Eylül 16, 2010, 12:26:12 ÖS »
Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.

can_35

« Yanıtla #1682 : Eylül 17, 2010, 12:29:40 ÖÖ »
kırmızı pipo h4 ampül mü almamız gerekiyor bizim araçlar için? osram nightbreaker alıcam da tam olarak doğrusunu almak istiyorum yardımcı olursan sevinirim..

duyursesini

« Yanıtla #1683 : Eylül 17, 2010, 07:03:57 ÖÖ »
kardeş eurocivic lerin sanırım hepsi h4 bendeki 96 eurocivic h4 kullanıyor.

yesilkoy34

« Yanıtla #1684 : Eylül 17, 2010, 08:06:47 ÖS »
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.
duyursesini dostum bizdeki farların galiba iç kısmı cam onun üzerinde plastik bir kısım daha var. sararama dış plastikte gibi duruyor. içteki camı çıkartmak pek mümkün olmayabilir. dıştaki plastikte çıkınca garip görünebilir. far temizleme ve iyi bir ampulle biraz sıkıntını giderebilirsin. ama genel olarak bizim araçlarda far konusu sıkıntı. far temizlemeyle ilgili internette videolar var. uygulama imkanın varsa kendinde yapabilirsin. hatta bu forumda önceki sayfalarda konuyla ilgili malzeme uygulama hakkında bilgi verilmişti diye hatırlıyorum.

tabi bu söylediklerim kendi düşüncelerim. sen söylediğini uygulayıp sonuç alırsan ve bizimle paylaşırsan bizde faydalanabiliriz.

bu arada benim sunroof sıkıntım teknik bir yumurukla halloldu. servise gerek kalmadı.
yazın arabayı çanakkalede köy yollarında kullanmak zorunda kaldım ve gerçekten bizim arabalar için söylenen "asfalt arabası" tanımının ne kadar doğru olduğunu gördüm. arabanın altnın yere yakın olması büyük sıkıntıydı. yüksek arabalara imrenerek bakıyordum. sonunda bi lada niva alacam oalcak bitecek :)

jantları 16 yap sorun kalmaz :) ben oyle yaptım memnunum :)

seckin

« Yanıtla #1685 : Eylül 20, 2010, 01:22:43 ÖÖ »
selam arkadslar bende de 1.6 euro cıvıc var  xenon far falan bulmamz mumkun degıl mı ?

duyursesini

« Yanıtla #1686 : Eylül 20, 2010, 06:55:14 ÖÖ »
Seckin kardeş neden mümkün olmasın heryerde satılıyor. Hatta istanbuldaysan farına mercekli xenon bile yapıyorlar. h4 xenon alıcan yani.

kirmizipipo

« Yanıtla #1687 : Eylül 20, 2010, 01:08:48 ÖS »
can_35 dostum cevap biraz geç olacak duyursesini'de gerekli cevabı vermiş zaten bizim araçlarda h4 ampul kullanılıyor.

yesilkoy34 hocam cantları büyütme olayını düşünüyorum. biraz yükseltmek iyi olacaktır. ancak yinede bizim araçlar pek bozuk yollara gelmiyor. insanın içi acıyor...

can_35

« Yanıtla #1688 : Eylül 23, 2010, 09:07:32 ÖS »
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar...

cemyuklu

« Yanıtla #1689 : Eylül 28, 2010, 12:10:54 ÖS »

ttcage

« Yanıtla #1690 : Eylül 29, 2010, 06:21:50 ÖÖ »
merhaba...
bende de 2000 euro civic hb 1.6 ils var...
gümüş renk 120 bg.....

ttcage

« Yanıtla #1691 : Eylül 29, 2010, 06:24:21 ÖÖ »
arkadaşlar civic 1.6 ils için en uygun jant modelinde yardımcı olabilir misiniz.bir de sis farı...bende var ama lambaların etrafı boşluk iyi görünmüyor...

kirmizipipo

« Yanıtla #1692 : Eylül 29, 2010, 11:00:35 ÖÖ »
ttcage dostum hoşgeldin.

jant modeli için direkt birşey diyemeyecem ama daha önce bu forumda bir arkadaşın paylaştığı aşağıdaki linki incelersen bizim arabalarda farklı jantlar hakkında fikir sahibi olabilirsin. güzel örnekler var.

http://www.maxrev.de/honda-civic-ma-mb-mc-t1354.htm

kirmizipipo

« Yanıtla #1693 : Eylül 29, 2010, 11:20:54 ÖÖ »
bu arada benim en sevdiğim jantlar aşağıdaki linkteki resimde. tabi body kit falan olmadan nasıl olur bilmem :)

http://i903.photobucket.com/albums/ac237/kirmizipipo/IMG_2041.jpg
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2010, 11:21:48 ÖÖ Gönderen: kirmizipipo »

duyursesini

« Yanıtla #1694 : Ekim 08, 2010, 05:27:48 ÖS »
Mrb arkadaşlar size bir sorum olacak sitede arattım bulamadım. Araç ilk kalkarken sanki kayış sürtmesi gibi bir ses geliyor sanayide japon otocu ya götürdüm triger seti v kayışı altarnatör kayışı körükler bunların hepsini değiştirdim. Ses kesilmedi Sonra birkaç gün sonra yine gittim ustanın yanında o ses çıkmadı araç ısındığından mıdır nedir bilmiyorum ustanın çırağı vardı oda dediki akü den kaynaklanıyor akü yeterli gelmeyince altarnatör kayışı ses yapıyor dedi valla güvenemedim şimdide aküyü değiştirecem ses kesilmiyecek en iyi forumdaki arkadaşlara sorayım dedim(aracı ilk kaldırırken geri giderkende oluyor sadece ilk kalkışta sürtme sesi gibi ses geliyor) yardımcı olursanız sevinirim.

duyursesini

« Yanıtla #1695 : Ekim 08, 2010, 05:36:24 ÖS »
Arkadaşlar özür dilerim aracımın modelini söylemeyi unuttum aracım 96 1.4i eurocivic

kirmizipipo

« Yanıtla #1696 : Ekim 18, 2010, 10:40:08 ÖÖ »
arkadaşlar önümüzdeki ay araba fenni muayeneye girecek. muayeneye girmeden önce serviste farlar ve frenler değişecek. bu parçalar sorunlu. bunların dışında nelere dikaat etmek gerekiyor.

forumlardan takip ettiğimde farklı farklı durumlar anlatılmış. sileceğin bile sorun olabileceğini söyleyende var,  sorunlu araçların geçebildiğini söyleyende var.

daha önce muayeneye giren arkadaşlar tecribelerini paylaşırlarsa sevinirim.

can_35

« Yanıtla #1697 : Ekim 23, 2010, 12:29:01 ÖÖ »
aman sileceklere silecek motorlarına iyi bak kardeşim... bikaç ayönce muayneye girdim arka silecek motoru arızalı diye ağır kusur verdi.. artık ön arka diye ayrılmıyormuş en ufak temizleme silme görüş açısını engelleyebilecek parçanın kusuru ağır kusur.. istisnalar mutlaka olur ancak benim başımdan geçince öğrendiğim bu.. sileceklerin fıskiyelerin sorunsuz olsun..

kirmizipipo

« Yanıtla #1698 : Ekim 25, 2010, 10:20:49 ÖÖ »
eyvalla hocam saolasın. bu durumda arka sileceğin değişmesi gerekecek. arabanın farlar yarın elime geçecek. bu haliyle (herhangi bir düzeltme yapılmadan) bugün muayeneye giriyor. oradan verilecek listeye göre tamir işlemleri yapılıp yeniden kontrole gidecek. farlar ve fren dışınada birşey olup olmadığını göreceğiz. 1 ay içinde tekrar ödeme yapmadan muayeneye girebiliyormuş. ne var ne yok muayeneyi yapacak yer söylesin.

dün arabanın ön camında çatlak oluştu. çok can sıkıcı durum.

kirmizipipo

« Yanıtla #1699 : Ekim 25, 2010, 11:07:42 ÖÖ »
arkadaşlar herhangi bir değişiklik yapmadan araba muayeneden geçmiş durumda :) sadece farlar hafif kusurlu olarak geçmiş.