iyi günler euro civic sahipleri ve ilgilenenleri, yaklaşık 1 ay önce 98 model euro civic 1.6 ies manuel sahibi oldum, öncelikle bu modelin 1.6 ils den farkını öğrenebilir miyim, ayrıca aracımın klima kompresöründe problem olduğunu biliyorum, orjinal veya ostimden çıkma bulma şansım varmış, orjinal bulunabiliyor mu bulunuyorsa ne kadardır diye araştırmadım, sadece internetten bi kaç adrese baktım, daha önce bu problemle karşılaşan veya bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi, servis 500 tl ye çıkma buluruz ostimden dedi, ne kadar güvenebilirim yardımcı olabilir misiniz,
şimdi de aracım hakkında biraz bilgi vermek istiyorum; bu ilk aracım benim, atiker tüp var üzerinde, benzini denemedim ama tüpte şehir içi 20-21 kuruş yakıyor, nasıl normal mi sizce? herhangi bi tüp ayarı gerekir mi?
aracımı ilk aldığımda bahsettiğim klima probleminden başka bir de sol akis körüğünde yırtık vardı onu değiştirdim, özel servis amortisörleri 1 yıl sonra değiştirelim dedi (denizli-denizliden aldım arabayı), burdur daki tanıdık tamircim bişey yok amortisörlerde normal bakımlarını yaptır düzenli yeter dedi), çukurlara girince önden biraz tıkırtı geliyor- amortisör dışında birşey olabilir mi- ? ayrıca-benzinde denemedim- tüple giderken 120 kmden sonra hızlanması epey yavaşlıyor bu niye olabilir? 120 ye kadar herşey normal yani gayet seri, en fazla 160 ı gördüm ama onu da farkında olmadan yaptım yani hissettirmiyor, ama 120 den sonra çok denedim yaklaşık 30 saniyede falan 140 a ulaşıyor, motoru iyi bi problem yok dedi götürdüğüm herkes (180binde şu an)
sonuç olarak sorunlarımı başlık olarak sıralarsam bana tavsiyeleriniz ve görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim, honda hayat onda dediler, bu hayatı ben de kazasız belasız ilk aracımla yaşamak istiyorum...
1-) ies ve ils farkı nedir?
2-) klima kompresörünü nasıl temin edebiliriz, bulma ve takma konusunda illa ki servise mi bırakalım?
3-) yakıtı normal mi?
4-) amortisöre denizli 1 yıl sonra dedi, kendi tandığım hiç bişey yok dedi, ne yapayım?
5-) çukurlara girince gelen sesler neyden kaynaklı olabilir amortisör dışında?
6-) 120 ye kadar uçan araba 120 den sonra niye ivmeyi düşürüp hızlanmasını yavaşlatır?
7-) ayrıca aracımın gerçek beygir gücünü pratik nasıl bilebiliriz? ruhsatta 70 yazıyor