Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778806 defa)

agharta

• Öneriyoruz!...
Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1750 : Kasım 29, 2010, 10:17:42 ÖS »
Sağolasın dostum. Ben aracı alırken çok çok temiz oldugunu düşünerek almıştım. Arkadaşın temizlik anlayışının kaporta ve iç döşemelerden oluştuğunu sonradan farkettim. Ama iyi bi arkadaştı. Art niyetli olarak yapacağını pek sanmam. Sadece aracının marifetlerini bilemeyen veya aracı götüreceği ustayı bilemeyen bir arkadaş olabilir. Tabi aldığımız araç 2. el. Mutlaka ilk başta biraz masraf çıkartacaktır. Gerçi ustaya ödediğim rakam gerçekten komik bir rakamdı. Bu bakımları serviste yaptırmaya kalksam emin değilim ama 600-700 arası öderdim diye tahmin ediyorum. Ben ise 225 ile kurtardım. Öğle yemeği ve yaklaşık 8-10 bardak çay da cabası :)

Ayrıca bir deneyimimi daha paylaşmak isterim. Arkadaşın 2000 model 1,6 ies'i ile kapıştık dün. 1230kg (tüple yaklaşık 1300kg) olmasına rağmen İlk kalkış anına göre euro civic çok daha atik ve kendini toparlayan, İes'e oranla yol tutuşunda daha  güven veren ve yüksek devirlerde performansı daha iyi olan bir araç. Tabi bunlar benim izlenimlerim.
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2010, 10:20:59 ÖS Gönderen: agharta »

duyursesini

« Yanıtla #1751 : Aralık 02, 2010, 01:17:26 ÖS »
kırmızı pipo kardeş farları uygun fiyata değiştirdim demişsin nerden temin ettin fiyatı ne kadar bilgi verirsen sevinirirm. Benim farlar çok sararmış aydınlatmıyor philips xtreme power ampül aldım yinede fayda etmedi yan sanayi alırsak yükseklik ayarı çalışmamaz mı? şimdiden Teşekkür ederim

kirmizipipo

« Yanıtla #1752 : Aralık 03, 2010, 09:18:12 ÖS »
kırmızı pipo kardeş farları uygun fiyata değiştirdim demişsin nerden temin ettin fiyatı ne kadar bilgi verirsen sevinirirm. Benim farlar çok sararmış aydınlatmıyor philips xtreme power ampül aldım yinede fayda etmedi yan sanayi alırsak yükseklik ayarı çalışmamaz mı? şimdiden Teşekkür ederim

farları aldığım yerin internet adresi http://www.gurtasoto.com/ bırada iletişim bilgileri var.
çalıştığım yerden bir arkadaşın burada tanıdığı işyerindeki arkadaşa parasını verdim aldı getirdi sağolsun.adet fiyatı 90 lira. tanıdık indirimi olabilir.normalde ne kadara satıyorlar bilmiyorum ama üstüne çok koyacaklarını sanmıyorum. birkaç yerden fiyat sormuştum 150 liradan aşağı bulamamıştım. far yükseklik ayarı sıkıntısı yaşamadım.aydınlatma sorunu tamamen çözülüyor.

bende farlar sarıyken biraz zımpara ile temizleme ve night breaker ampul takmıştım. biraz fark etmişti ama yenilemek kesin çözüm. arabaya daha bi ısınıyorsun :)

kirmizipipo

« Yanıtla #1753 : Aralık 03, 2010, 09:24:55 ÖS »
kirmizipipo ön 3 cam scursiv, arka 3 cam splintex

bende on cam markası olimpos gibi bişeymiş. arka cam ve yan camlar seninkiyle aynı. sunroof değişmemiştir diye tahmin ediyorum orjinal marka o olabilir. galiba scursiv orjinal.benim ön cam orjinal olmadığı için değiştirmem üzmeyecek. teşekkür ettim.

bi de hızlanma durumu ortalama şöyle

5. vites
80 - 100  yaklaşık 9 sn
100 - 120 yaklaşık 9 sn
120 -  140 yaklaşık 14 sn

120 - 140 arasında arabada 3 kişidik.

duyursesini

« Yanıtla #1754 : Aralık 06, 2010, 08:57:14 ÖÖ »
kırmızı pipo kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Firmayı aradım far işini bırakmışlar artık başka bir firma bulacağım forumdaki arkadaşlar yakın zamanda far aldılarsa nerden temin ettiklerini belirtirlerse sevinirim. Teşekkürler.

eurocv

« Yanıtla #1755 : Aralık 06, 2010, 11:56:33 ÖÖ »
Stop lambası ararken farları burada görmüştüm..

http://www.farbul.com/index.php?do=catalog/showLabel&labels=174-2&tp=5

tiwigi

« Yanıtla #1756 : Aralık 08, 2010, 07:46:45 ÖS »
arkadaşlar manisa dan 96 full ils ile aranıza katılıyorum.  forumdaki hoş sohbet çok güzel. şu an problem yok. herkese keyifli sürüşler...

tiwigi

« Yanıtla #1757 : Aralık 13, 2010, 05:42:29 ÖS »
iyi akşamlar

obkavi

« Yanıtla #1758 : Aralık 20, 2010, 08:17:20 ÖÖ »
selam dostler

bildiğiniz gibi 1996 model 1,6 ils otomatik lpg li metelik yeşil 198,000 km de euro civic im vardı
2 hafta önce sattım, sattığım fiyat 11,250 tl ve satmakta da hiç zorlanmadım

sizlere söylemek isterdiğim birkaç şey var,

bir kere elinizdeki araçların kıymetini bilin bence yerli civicler den daha kaliteli

araçla ilgili  kısaca tarih ve üretim bilgisini vereyim
1996-1999 arası İngiltere den Türkiye'ye ithal edilmiş tir.
1996-1997 ile aynı motoru ve kaportası
1998-1999 ile aynı motor ve kaporta daha az yakar, ve kaporta makyajlanmıştır.
bu araçlar rover fabrikasında ortak üretim olarak rover 416 si ile aynı bantta üretilmiştir
tek farkları motor ve şanzumandır ilk çıktığında 40.000 usd gibi bir rakama satılıyordu yerli civiclerin satışını azalttığı için gelişi kesilmiştir. 2000 yılından sonrada rover olarak üretilenleri de avrupada durmuştur
2,5 yıl boyunca kullandım aracı
hiç sıkıntı yaşamadım kaporta hariç hertürlü parçası yerli ile aynıdır.

aracımızın eksileri

kaporta parça bulmaz zordur, bulursanda pahalıdır,
farlar iyi aydınlatmaz
ağır bir araçtır 115 beygir ama torku düşük bu nedenle ok gibi fırlamaz.
kronik 2 problemi vardır üst kapak contası ve aks körüğü
yere çok yakındır

artısı
motor parçaları yerli civic le aynıdır.
sorun çıkarmaz.
savrulmaz     
çok kaliteli iç kabini verdir ncap testlerinden 3 yıldır almış güvenli bir araçtır.
kim ne derse desin satılması kolaydır.

benim amacım model yükseltmekti ama parama göre bir honda bulamadım gidip toyota corolla 2003 otomatik aldım bakalım hayırlısı

güle güle kullanmanız dileğiyle

« Son Düzenleme: Aralık 20, 2010, 08:23:01 ÖÖ Gönderen: obkavi »

eurocv

« Yanıtla #1759 : Aralık 21, 2010, 03:13:14 ÖÖ »
Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız sürüşler, kıyaslama yapıp yazarsanız iyi olur, o kasa  otomatikleri merak ediyodum..

lleoni510

« Yanıtla #1760 : Aralık 24, 2010, 06:38:51 ÖS »
Arkadaşlar bende de 98 model 1.6i es euro civic var. Aracımdan gerçekten çok memnunun. Üst sınıf bir araç olduğu aşikar. Arkadaşlar bizim araçlara göre aksesuar satan bir site biliyormusunuz? Ön tampon alt ekini arıyorum (açıkçası ismini de tam olarak bilmiyorum) front lip olarak ingilizcesi geçiyor sitelerde. Haberdar olursanız paylaşın lütfen,çok sevinirim. Keyifli sürüşler dilerim..

pesimist79

« Yanıtla #1761 : Aralık 26, 2010, 10:55:01 ÖÖ »
SElam arkadaslar. bende 1997 model 1,6İ LS EURO CİVİC VAR. Ben aracıma logolu-logosuz ön panjur ve angel far yapmak istiyorum. ama bir türlü bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum.

obkavi

« Yanıtla #1762 : Aralık 27, 2010, 11:03:21 ÖÖ »
eurocv dostum

teşekkür ederim

2003 toyota 1,6 sedan sol otomatik benim aracım
110 beygir
bizim euro civiclere nazaran hızlanması iyi motor sesi az, ama yol tutuş bana sanki euro civic daha iyiymiş gibi geldi ama işçilik kalitesi iyi otomatik biraz daha seri ve en azından over drive mod nedeniyle 4 ü kilitleyip 125'e kadar çok süratli çıkış sağlıyorsun
otomatikçi bir arkadaşım var bana söylediği  toyota ve hondada otomatik arızası olmaz
maaşallah benim sattığım euro civic de 198.000 km deydi ve hala canavar gibi otomatiği vardı

toyota alacaksan sol modelini tercih et full donanımlısı ve sürüş zevki seni tatmin edecektir.

obkavi

« Yanıtla #1763 : Aralık 27, 2010, 11:05:39 ÖÖ »
lleoni510 ve pesimist79   dostlar bu araçta aksesuar ve body kit angel far spoylr gibi ürünleri bulmanız çok zor ben aylarca aradım hiçbişey bulamadım.

eurocv

« Yanıtla #1764 : Aralık 28, 2010, 11:06:30 ÖÖ »
eurocv dostum

teşekkür ederim

2003 toyota 1,6 sedan sol otomatik benim aracım
110 beygir
bizim euro civiclere nazaran hızlanması iyi motor sesi az, ama yol tutuş bana sanki euro civic daha iyiymiş gibi geldi ama işçilik kalitesi iyi otomatik biraz daha seri ve en azından over drive mod nedeniyle 4 ü kilitleyip 125'e kadar çok süratli çıkış sağlıyorsun
otomatikçi bir arkadaşım var bana söylediği  toyota ve hondada otomatik arızası olmaz
maaşallah benim sattığım euro civic de 198.000 km deydi ve hala canavar gibi otomatiği vardı
toyota alacaksan sol modelini tercih et full donanımlısı ve sürüş zevki seni tatmin edecektir.

Bilgiler için teşekkür ederim, önce benimkini satma çalışmalarına başlamalıyım..

metyil

« Yanıtla #1765 : Ocak 02, 2011, 01:13:05 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,
Bendeki Euro Civic 1998, Otomatik 1.6 iLS, 82.000 km.'de, LPG'li, Metalik lacivert modeli. Aracımdan son derece memnunum.
İlk sahibi çalıştığım şirketin müdürüdür ve halen görevini yürütmektedir. Araçta değişen hiç olmamış ancak ön sağ çamurlukda lokal boya var. Araç yaklaşık olarak iki yıldır bende. Bakımlarını muntazam olarak yaptırıyorum.
Bazı arkadaşların dediği gibi farlar çift cam olduğundan beyaz ışık da konulsa gece görüşü benim de hoşuma gitmiyordu. Bi Xenon H4(Uzun-kısa) 8000K taktıktan sonra tatmin oldum, şu an görüş mükemmel.
Yazılarınızı dikkatle takip etmeye devam edeceğim.
İyi günler dilrim.
metinyilmaz212@gmail.com
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2011, 01:19:58 ÖS Gönderen: metyil »

hakkipekoksuz

« Yanıtla #1766 : Ocak 10, 2011, 12:37:43 ÖS »
selam arkadaşlar. 2 hafta önce önden hafif kazalı şeklinde aldığım 97 ils euro civic'im birkaç günden çıkacak inşaallah sanayiden. daha önce ki konularda birkaç arkadaşımız bahsetmiş ama tam anlayamadım bu otomatik vites işini. P, N, R, 1, 2, D3, D4 şeklinde bu vitesler. hangisi ne işe yarıyor bilen ve kullanan arkadaşlardan rica ediyorum. saygılarımla..

obkavi

« Yanıtla #1767 : Ocak 11, 2011, 10:51:10 ÖÖ »
selam hayırlı olsun

P  : park
N  : Boş
R  : Geri
D4: 1-2-3-4   (otoban çevre yolu )
D3: 1-2-3      (90 km ye kadar )
2 : sadece 2. vites (mahalle sokak arası max : 40) burada diferansiyel kilidi var dik rampada geri kaçırmaz.
1 : sadece 1. vites 

metyil

« Yanıtla #1768 : Ocak 11, 2011, 12:25:26 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul Avrupa yakası, Topkapı - Bakırköy tarafında bana önerebileceğiniz iyi bir servis arıyorum. Bugüne kadar birkaç özel servisle muhattap oldum ancak herkezin tek düşüncesi maliyeti yüksek bakım ve onarım.
Şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2011, 12:28:03 ÖS Gönderen: metyil »

hakkipekoksuz

« Yanıtla #1769 : Ocak 12, 2011, 04:34:39 ÖÖ »
sayın obkavi cevabınızın için teşekkür ediyorum. arabama haftasonu bineceğim inşaallah ve ilk otomatik deneyimim olacak. birkaç sorum daha olacak ama cevap verirseniz sevinirim. uzun süreli bekleyişlerde mesela ışıklarda veya 5 dk.dan geliyorum diyen bi arkadaşı beklerken ;) aracı N ye almamız mı gerekir? P sadece arabayı park ettiğimizde mi kullanıyoruz? diyorlar ki birini sollamaya kalktın ve vites D4 de, o anda vitesi D3 e almak vites düşürmek anlamına mı geliyor ve şanzumana zararı olurmu? son soru, bu vitesdeki düğmeye her vitesi değiştirirken basıyormuyuz veya ne zaman basıyoruz veya basmamız gerekiyor. saygılarımla...

uncommon

« Yanıtla #1770 : Ocak 16, 2011, 08:15:36 ÖÖ »
Herkeze merhabalar araçım 97 uero civic 1.6 araç otoparkta kontağı açık bişekilde bırakılmış gün sonunda araçın aküsü bitiyor.Araçı tekrar çalıştırmak için başka bi bir akü takılıyor fakat SRS ışığı sürekli yanıyor .SRS ve ABS ışığı kontak açtığımızda 5-6 saniye gibi süre yandıktan sonra sönüyor ama şimdi ABS ışığı sönerken SRS ışığı sürekli yanıyor.Akünün + kutubunu bi yarım saat çıkardım tekrar denedim ama sorun çözülmedi.Bu problemin çözümü serviste olacak sanırım . Bu problemlerle karşılaşan arkadaşlar varmı , serviste ne gibi ücretlere yapılıyor . Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

yesilkoy34

« Yanıtla #1771 : Ocak 16, 2011, 06:21:57 ÖS »
selam arkadaşlar. 2 hafta önce önden hafif kazalı şeklinde aldığım 97 ils euro civic'im birkaç günden çıkacak inşaallah sanayiden. daha önce ki konularda birkaç arkadaşımız bahsetmiş ama tam anlayamadım bu otomatik vites işini. P, N, R, 1, 2, D3, D4 şeklinde bu vitesler. hangisi ne işe yarıyor bilen ve kullanan arkadaşlardan rica ediyorum. saygılarımla..
1-64km/h
2-119km/h
3-171km/h
4-üst hız

P den R ye, R den P ye, N den R ye, D3 ten 2 ye, 2 den 1 e geçerken vites kolundaki düğmeye basın.
1 den 2 ye, 2 den D3 e, D3 ten D4 e, D4 ten N ye, D4 ten D3 e, N den D4 e, R den N ye geçerken kolu hareket ettirin.

İLERİ (D4) : normal sürüş için bu vitesi kullanın. şanzıman hızınıza ve ivmenize göre en uyn olan vitesi seceçektir.

İLERİ (D3) : bu pozisyon sadece ilk iç vitesi kullanmasının dışında D4 e benzer. D3 ü eğer römork çekiyorsanız veya youkş aşaı inerken kompresyon ile yavaşlamak istiyorsanız kullanın. bu konun ayrısa dur kal trafikte vitesin gereksiz yere dördüncü vitese kadar yükselmesini önler. D3 veya D4 konumundayken yüksek ivmeli bir hızlanma istiyorsanız gaz pedalına sonuna kadar basarak öyle tutun. şanzıman sahip olduğunuz hıza göre vitesi bir veya iki kademe küçültecektir.

İKİNCİ (2) : bu vitese takmak için kolun yanındaki düğmeye basın ve kolu 2 hizasına getirin. bu pozisyon şanzımanı ikinci biteste kilitler. durduğunuz zaman birinci vitese düşmez. yokuş çıkarken size güş sağlar veya yokuş aşağı inerken daha güçlü bir motor freni elde edersiniz. kaygan zeminlerde hareket ederken bu vitesi kullanın patinaj ihtimalini azaltır. vitesi küçültürken motor devr kırmızı bölgeye girmeyecek ise şanzıman vites küçültmenize müsaade eder.

BİRİNCİ (1) : ikinci vitesten birinci vitese geçmek için vites kolunun üzerindeki düğmeye basıp kolu kendinize doğru çekin. kol bu pozisyondayken şanzıman 1. vitese kilitlendir. vitesi 1,2,D3 ve D4 arasında değiştirerek bu şanzımanı pedalsiz bir düz şanzıman gibi kullanabilirsiniz.

PARK (P) : bu pozisyon şanzımanı mekanik olarak kilitler. he motoru durdurduğunuzda veya çalıştırırken bu vitesi kullanın. Vitesi parktan çıkarırken fren pedalına basın ve gaz pedalına dokunmayın. vites kolunu hareket ettirmek için üzerindeki düğmeye basarak kolu çekin. vitesi park a takmak için kol üzerindeki düğmeye basarak itmeniz gerekir. şanzımanın hasar görmemesi için araç tamamen durmadan vitesi park a almayın.

GERİ (R) : vitesi parktan geri ye takmak için park açıklamasını okuyun. vitesi boştan geri takmak için aracın tamamen durmasını bekleyin. boştan geri alırken kol üzerindeki düğmeye basın.

BOŞ (N) : durmuş bir motoru tekrar çalıştırırken veya rölantide beklerken bu vitesi kullanın. herhangi bir nedenle aracı terk etmeniz gerekiyorsa vitesi park a alın. vitesi boştan herhangi bir kademeye alırken fren pedalına basın.

UMARIM YARDIMCI OLUR.

yesilkoy34

« Yanıtla #1772 : Ocak 16, 2011, 06:23:51 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul Avrupa yakası, Topkapı - Bakırköy tarafında bana önerebileceğiniz iyi bir servis arıyorum. Bugüne kadar birkaç özel servisle muhattap oldum ancak herkezin tek düşüncesi maliyeti yüksek bakım ve onarım.
Şimdiden teşekkürler
radar honda sefakoy seref usta yı tavsıye ederım nette radar honda dıye arattırıp hakkında yazılmıs yorumları okuyabılırsınız

carousal

« Yanıtla #1773 : Ocak 19, 2011, 04:52:40 ÖS »
2004 euro civic ( hatchback ) aracımın aküsünü değiştirdim bugün, akü bitmemişti ancak tedbiren değiştirdim. Aracı 2. el aldım, üzerinde Yuosan marka akü duruyordu, ustanın dediğine göre bu akü fabrika çıkış aküsüymüş.

Araç 2004 haziran trafiğe çıkışlı, yani akü 6 yıl 8 aydır çalışıyor, olur olmadık yerde bitmesin diye tedbiren aküyü değiştirdik, AC DELCO akü taktılar, 3 yıl garantisi varmış.

Ters kutup başlı bir akü, artı ile eksi kutupların yerleri ters.

hakkipekoksuz

« Yanıtla #1774 : Ocak 24, 2011, 08:20:42 ÖÖ »
arkadaşlar bu kırmızı anahtar ne işe yarıyo. onu takınca marş basmıyo ?