Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778772 defa)

m.t.y

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1825 : Haziran 03, 2011, 03:53:48 ÖS »
honda euro civic 97 hb tüplü (sıralı değil),araçta birkaç parça boya var,km 168 500 orjinal,sağ çamurluk değişti ilgilenen arkadaşlar sahibinden.com ilanı var niğde

carousal

« Yanıtla #1826 : Haziran 03, 2011, 08:36:52 ÖS »
Ben Astra'dan sonra bu aracı sürdüm, çağ atlamış gibi hissetim, gidişi çok iyi. Yalnız otomatik şanzuman 4 vitesli olduğu için performansı pek tatmin edici değil, belki ben gaza fazla basmıyorum (düşük devirde araç kullanırım), yokuşlarda biraz hantallaşıyor gibi geliyor. Tabi gazı kökleyince kick-off yapıp araç diriliyor ancak bu esnada devir çok yükseliyor, haliyle yakıt tüketimi de artıyor.

Bence parçayı fazla problem etmemek lazım, motor ve yürüyen aksam, iç kısımdaki tuşlar,panel, gösterge vs. hepsi VTEC-II ile birebir aynı. Yalnızca kaporta aksamında ve far gibi araca özgü kısımlarda parça sıkıntısı var, onda da en geç 1 hafta da parça temin ediliyor diyorlar.

Piyasada çok az olduğu için, zaman zaman ya Honda böyle bir araç mı üretmiş sorularıyla karşılaşıyorum benzinlikte vs. Az olan iyidir ya, daha çok dikkat çekiyor. :D

Bizim araçlar İngiliz montaj, Türkiye montaj değilmiş, o yüzden az ithal edilmiş diye duydum. Bir de sanayide götürdüğüm usta zamanında biz bu araçları kötülemiştik dedi, sonradan da aslında bu araçlar gayet güzel dedi. Ben de anlamadım.

Bir de içeriye özellikle çamurluk bölgesinden çok ses alıyor, mesela aracı bir çamurlu toprağın üzerine park et. Sonra o çamur biraz kuruduktan sonra aracı kullan, tekerden kopan çamurun, çamurluğa vurarak çıkardığı ses olduğu gibi içeride.
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2011, 08:39:27 ÖS Gönderen: carousal »

aeren

« Yanıtla #1827 : Haziran 04, 2011, 01:10:41 ÖÖ »
benim bu ilk aracım banada sen başka bir araca binemezsin ancak yüksek modelini alacan diyorlar, araç otomotik 5 vites,  ben harem bostancı arasında 220 yi gördüm daha çıkacaktı da korktum ayağımı gazdan çektim, gazı kökleyince içerdekiler koltuğa yapışıyor:) yokuşlarda biraz gaza yüklen canavar gibi olacak :)  benim arka sağ stop kırık tanıdık çıkmacılara baktım sol stop varda benim sağ kırık bulamadım gitti, bulursanda 50 tl den fazla verme dediler, bu araçtan fazla yok ben şuana kadar trafikte en fazla 5 tane gördüm hepsini de bayanlar kullanıyordu, hele eskişehirde hiç yok araba sanki uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar:) bu araçlar ingilteredeki fabrikada üretilmişler, şasi numarasındaki her harfin ve rakamın anlamı var araç 5 vites emin ol, milleti anlamıyorum araç 2004 model o kadar özelliği varki 2011 model araçlarda bile yok, örnek 2011 clionun kapı üstünde tutma kolu bile yok, aynalar bile ısıtmalı bu arabayı nasıl kötülüyorlar anlamıyorum, senin araçta tüp varmı?

carousal

« Yanıtla #1828 : Haziran 06, 2011, 07:45:50 ÖS »
LPG var, Teleflex taktırdım. Evet donanım olarak gayet iyi, ancak aracın 5 vites olduğundan emin misin? Ben 4 vites diye biliyordum, 2006 ve sonrasındaki yeni kasalarda 5 vites var diyorlar.

http://www.ayisigi.com.tr/eurocivic_donanim.asp

Bu sitede de otomatik şanzuman için 4 ileri vites diyor.
« Son Düzenleme: Haziran 06, 2011, 07:47:01 ÖS Gönderen: carousal »

aeren

« Yanıtla #1829 : Haziran 11, 2011, 10:09:54 ÖS »
evet 4 vitesmiş, araç çok seri demekki şanzıman dişlileri farklı.. 

muhammetsa

« Yanıtla #1830 : Haziran 13, 2011, 08:49:51 ÖS »
dostlrım benim 1.4 is aracım şehir içi yakıt çok fazla naormalde şehir içi lpg ile km de kaç kuruş yakıyor benim araç km de 45 ila 50 kuruş arasında deyişien yakıt tüketimi var lpg yi ölçüyolar yakıt çok ii görünüyo diyorlar ii hali buysa valla bence ii deyil
ama şehirler arası yakıt çok güzel 15 ila 19 kuruş arası degişiyo sıkıntı neden olabilir
tüp atiker tek nokta enjeksiyonlu

follow

« Yanıtla #1831 : Haziran 20, 2011, 03:57:53 ÖS »
merhaba arkadaşlar aranıza bende yeni geldim ve birden kendimi 98 1.6 ies euro civic sahibi olarak buldum ben ankaraşdan katılıyorum aracımın rengi  ruhsatta siyah yazıyor ben  fakat patlıcan moru olarak aldım araç gece siyah gündüz mor renkte araç değişensiz bel altında lokal boyalar var 145.000km,de lpg,li ilk defa bir japon arabasına bindim araç tam bir keyif veperformans aracı 115 bg gayet güzel araç donanım olarakta fuul abs klima sunroof 4 disk fren vs araçta aydınlatma far sorunu biraz var  bunuda xenonla gidermeyi düşünüyorum aracı kullandıkça daha çok zevk alıyorum ben daha önceleri hep  renault grubuna ait araçlara binmiştim bu arabada araba zevkini alıyorsunuz bazı eksileri olsada gayet güzel araç tekrar görüşürüz arkadaşlar şimdilik hoşçakalın...

mevun

« Yanıtla #1832 : Haziran 21, 2011, 01:12:50 ÖS »
Hayırlı uğurlu olsun arabanız bende de aynı aracın gümüşü var. Benimki benzinli tüple ne yakıyo araç merak ediyorum?
merhaba arkadaşlar aranıza bende yeni geldim ve birden kendimi 98 1.6 ies euro civic sahibi olarak buldum ben ankaraşdan katılıyorum aracımın rengi  ruhsatta siyah yazıyor ben  fakat patlıcan moru olarak aldım araç gece siyah gündüz mor renkte araç değişensiz bel altında lokal boyalar var 145.000km,de lpg,li ilk defa bir japon arabasına bindim araç tam bir keyif veperformans aracı 115 bg gayet güzel araç donanım olarakta fuul abs klima sunroof 4 disk fren vs araçta aydınlatma far sorunu biraz var  bunuda xenonla gidermeyi düşünüyorum aracı kullandıkça daha çok zevk alıyorum ben daha önceleri hep  renault grubuna ait araçlara binmiştim bu arabada araba zevkini alıyorsunuz bazı eksileri olsada gayet güzel araç tekrar görüşürüz arkadaşlar şimdilik hoşçakalın...

ultrakif

« Yanıtla #1833 : Haziran 22, 2011, 04:14:03 ÖS »
temiz ve orjinal bir euro civicin piyasası ne kadar arkadaşlar

Nitrogenius

• nitrogenius
« Yanıtla #1834 : Haziran 22, 2011, 05:40:00 ÖS »
herkese selamlar... eski dostlar hatırlarlar.. umarım görüp selam verirler..uzun zaman oldu foruma girmeyeli.
arkadaşlar 98 1.4 is sahibiydim. aracımı ilk sahibinden almıştım.132.000 km de aslan gibiydi.. bana rutin bakımlarının dışında asla masraf çıkarmadı..
araçta 2 airbag abs klima, ahşap desenli on konsol, hidrolik direksiyon, farları açık unuttuğunuzda ikaz sesi, far yükseklik ayarı, bagaj ve kaput içerden açılır şeklinde özellikleri vardı. kapı içlerinde hala fabrikadan çıkma sarı naylon ambalajları duruyordu.

Şimdi sene 2011 olduğuna göre temizini bulmak çok zor.. 96-97 aynı kasadır. fakat 98-2000 arası kasada iyileştirmeler olmuştur. ayrıca motorda farklıdır. euro civic hikayesi rover fabrikasında başlamıştır. Üvey evlat muamelesi görür:)) parçası ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız.

ben ev alacağım arabamı geçen sene bir galeriye çok altında bir fiyata vermek zorunda kaldım. şimdi 93 1.5 bir civic sedan sahibiyim ve tabiki euro civicteki ataklığı konforu ve sürüş keyfini arıyorum.

rami pazarında gördüm 98 model full versiyor sun-roofta dahil. 13.750 yazmışlardı..14 milyar yazanınıda göördüm.:))

Diyeceğim o ki eski dostlara selam olsun.. euro civic almak isteyen arkadaşlarımada faydalı olması açısından bilgi vermiş olalım..

drbaalik

« Yanıtla #1835 : Haziran 26, 2011, 08:58:41 ÖS »
ben bir şey soracağım

bende 2004 euro civic var arkadaşımda ise 2003 sedan civic. ancak aralarında çok fazla performans farkı var sedan civic çok daha seri benim arabam o kadar seri değil. 2sininde motor vtec 2 ise fark neden kaynaklanıyor euro civicler sedanlara göre 100 kg daha ağır bende lpg de var toplam 200 kg ağır diyelim o kadar fark ettirir mi?

muhammetsa

« Yanıtla #1836 : Temmuz 03, 2011, 11:43:16 ÖÖ »
arkadaşlar 96 mod euro civic e uyacak mercekli kenon far varmı komple

asar

« Yanıtla #1837 : Temmuz 04, 2011, 03:17:57 ÖS »
1998 model rover 416 si aracım var fakat üzerinde otomatik euro civic motoru var. Ekim 2010 da motor yapıldı. Şu an bir hararet sorunum var soğutma tesisatı elden geçti radyatör indi fakat tertemiz termostat değişti devirdaim sağlam hatta fanı radyatöre biraz daha yaklaştırdık, sorun gaz hortumlarının yanlış bağlanması olabilir diye gazcıya gösterdik her şey elden geçti fakat sorun çözülemedi. Araba düz yolda yüklen yüklenebildiğin kadar kiç bir sorun yok fakat rampaya geldimi (denizlide şahin tepesi bilenler bilir az bir rampa) hemen hararet kırmızıya yanaşıyor. Usta şimdi radyatörü büyütelim diyor sorunu bulamadığımız için banada ters geliyor. Bunların su tesisatında hava alma gibi bir durum varmı daha önceden konu ile ilgili tecrübeleri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..

brkserkan06

« Yanıtla #1838 : Temmuz 07, 2011, 03:49:48 ÖS »
1997 honda euro civic sahibiyim ve ön kaputa ihtiyacım var nereden bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum

qwery

« Yanıtla #1839 : Temmuz 14, 2011, 12:00:47 ÖÖ »
1998 model rover 416 si aracım var fakat üzerinde otomatik euro civic motoru var. Ekim 2010 da motor yapıldı. Şu an bir hararet sorunum var soğutma tesisatı elden geçti radyatör indi fakat tertemiz termostat değişti devirdaim sağlam hatta fanı radyatöre biraz daha yaklaştırdık, sorun gaz hortumlarının yanlış bağlanması olabilir diye gazcıya gösterdik her şey elden geçti fakat sorun çözülemedi. Araba düz yolda yüklen yüklenebildiğin kadar kiç bir sorun yok fakat rampaya geldimi (denizlide şahin tepesi bilenler bilir az bir rampa) hemen hararet kırmızıya yanaşıyor. Usta şimdi radyatörü büyütelim diyor sorunu bulamadığımız için banada ters geliyor. Bunların su tesisatında hava alma gibi bir durum varmı daha önceden konu ile ilgili tecrübeleri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..

benzer bir problem bende de var. radyatörcünün bana verdiği bilgiyi paylaşmak isterim. euro civic radyatörlerinin devirdaim yaptığı gözenekler geniş olurmuş. eğer radyatör  değişmişse ve devirdaim için yeterli açıklığa sahip değilse suyun akışının zorlaştığını bu nedenle hararet yapabileceğini söyledi. hatta birkaç hondada aynı problemin yaşandığını ve çift katmanlı radyatör taktıklarında sorunun çözüldüğünü söyledi. fiyatı yaklaşık 150TL civarındaymış. Tabi bu radyatörcünün bana verdiği bilgiler. ne derece doğrudur bilmiyorum. Ben denemedim onu da belirteyim. umarım kısa sürede çözersin sorunu.

onurnike05

« Yanıtla #1840 : Temmuz 14, 2011, 09:32:38 ÖS »
98 1.6 ies euro civic sahibiyim bu benzin göstergesinin altında direksiyonun sağ altında bi ampül işareti var sağa sola dönebilen tuşuda var nedir bu...

qwery

« Yanıtla #1841 : Temmuz 14, 2011, 11:38:20 ÖS »
98 1.6 ies euro civic sahibiyim bu benzin göstergesinin altında direksiyonun sağ altında bi ampül işareti var sağa sola dönebilen tuşuda var nedir bu...

Gösterge panelinin aydınlatma seviyesini ayarlıyor.

onurnike05

« Yanıtla #1842 : Temmuz 15, 2011, 02:00:00 ÖS »
hmm :) çok ilginç kim bilir bilmediğim başka ne özellikleri var.şuan farkına varamayacağımı düşündüğünüz bi özelliği var mı bu aracın açıklarmısınız ... mesela aklıma gelmişken söyliyim otomatik cam tuşlarının biri auto vs yazıyo açıkken bi camı açarken diğerlerini kapıyo vs anlıyamadım ama kapalıyken normal çalışıyo o nedir acaba ...

uguraltas

« Yanıtla #1843 : Temmuz 19, 2011, 01:47:16 ÖS »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-temiz-honda-54468293/detay/    acaba nasıldır ilk hondamız olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

serkanto

« Yanıtla #1844 : Temmuz 26, 2011, 07:15:02 ÖS »
99 model otomatik vites 1.6 euro civic kullanıcısıyım. Aracım 109.000km'de. Aracı yeni satın aldım, yarın ilk uzun yol seyahatine çıkacağım. Önceki aracım 2006 model citroen c2'den sonra şehiriçi kullanımda oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bakalım uzun yolda nasıl bir performans sergileyecek :)

obkavi

« Yanıtla #1845 : Ağustos 05, 2011, 04:03:25 ÖS »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-temiz-honda-54468293/detay/    acaba nasıldır ilk hondamız olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

bence bu araba için pahalı  üstelik 1.4

muhammetsa

« Yanıtla #1846 : Ağustos 24, 2011, 11:47:13 ÖS »
dostlarım euro civic aydınlatma sorunumuzu yada sadece benım sorunummu bılmıyorum nasıl çözerim bizim araçlara uygun bi far varmı orjinalinden başka angel falan yada bi fikri olan bu sorunu yaşayan ve şu an çözmüş olan

serkanto

« Yanıtla #1847 : Ağustos 29, 2011, 07:35:49 ÖÖ »
dostlarım euro civic aydınlatma sorunumuzu yada sadece benım sorunummu bılmıyorum nasıl çözerim bizim araçlara uygun bi far varmı orjinalinden başka angel falan yada bi fikri olan bu sorunu yaşayan ve şu an çözmüş olan

Ben sanayide farları temizlettim. Gerek görüşü, gerekse görüntüsü bir hayli fark etti. Onun dışında birçok kişi Osram H4 Night Braker ampüller ile çözüm bulduklarını söylüyorlar.

selcuk_

« Yanıtla #1848 : Ekim 07, 2011, 10:47:04 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. birkaç gün önce ilk arabam olan 96 bir euro civic otomatik aldım. motoru geçen sene elden geçmiş, tüm parçaları orjinaliyle değiştirilmiş. herhangi bir görünen sıkıntısıda yok. Ancak gösterge panelinde sol üst köşede yanan sarı ışık içime kurt düşürdü. genelde yanıyor ancak arada sırada da sönüveriyor. motora ve şanzumana bakan ustalar önemsiz dedi ama birde sizin bakmanız için resmini çektim ekledim. kırmızıylada işaretledim :) sizce neye işaret ediyor o ışık?
teşekkürler...

selimthedream

« Yanıtla #1849 : Ekim 17, 2011, 10:13:05 ÖÖ »
Merhaba arkadaslar. Yakin zamanda bir arkadasimdan '96 Model 1.6 Euro Civic aldim. Bendeki 2. gunu halen deneme asamasindayim ama sormak istedigim birkac soru var. 

Oncelikle arac hakkinda genel bilgiler:

1996 Model 1.6 Euro Civic.  Cift airbag klimali modeli (ABS yok).  111,000 km'de.  Plaka sorgulamada kazasi yok, degisini/boyasi yok, motor gayet temiz gorunuyor.  Genel anlamda hersey iyi gorunuyor ama aklima gelen sorular asagida:

*  Arac 100km ustu ciddi ses cikariyor ve hizlanmasi gercekten azaliyor.  Bu normal midir?
*  120km'de 4000+ devire geliyor.  1070 kg'lik bir arabada sadece 2 kisi var iken bu bana sanki cok yuksek bir devir gibi geldi. Yaniliyor muyum acaba?
*  Aracin 1. ve 2. viteslerdeki performansi tatmin edici olmasina ragmen ozellikle 4. ve 5. viteslerde ciddi sekilde performans dususu gozlemliyorum.  Bu arac icin normal midir yoksa acaba bir yerlerinde problem mi var?  Honda servisine gostermeden sizlerin fikirlerini alayim dedim.
*  Son olarak da angel eye farlar, led stoplar, performans hava filtresi gibi konularda yerli civic kadar secenek olmadigini biliyorum.  Bunlari nerede yaptirabilecegimi bilen arkadaslar varsa yardimci olabilirlerse sevinirim.  Kocaeli'de oturuyorum ve yakin illere gitmekte problem olmaz.
Simdiden cok tesekkur ederim.