Merhaba, forumu şu an almak istediğim bir Honda modeli için nette araştırma yaparken buldum, umarım muhabbetimiz uzun yıllar devam eder=)
benim sormak istediğim bir kaç soru var aklıma takılan kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim;
1- Şu an almayı düşündüğümüz araç 190000 km de 99 model 1.6 ils euro civic lpg li (beyaz renk) manuel şanzıman, bu full modeli mi oluyor? Ve satmak isteyen arkadaş 13000 lira fiyat verdi.
Benim kafamdaki rakam 12000-12500 arası.
2- Parça derdi çok sıkıntı mı? Kronik problemleri nedir? Zira ön cam çatlak Allah'tan arabanın muayinesi 2012 ya da 13 e kadar. Bu arabanın bakımlarını yaptırırsak bizi bi 4-5 sene götürür mü?
Arabanın dış görünüşü ve içine oturduğunuzda ki oturma mesafesi çok güzel, rahat bir araba o yüzden enine boyuna düşünüyorum bi yardım ederseniz çok teşekkür ederim.
Merhaba. Umarım sorunsuz temiz bir araba bulursunuz.
1 - Bende 3 yıldır 1997 1.6 ils bulunmaktadır. aracım 195000 km de.almadan önce motora kompresyon testi yaptırmıştım. aldığımdan beri 40000 km kullandım.
motorla hiç sıkıntı yaşamadım.zaten forumu biraz okursanız bu arabalarda motor km'sinin çok sıkıntı olmadığı genel olarak söylenmektedir. aracın en dolu modelinde bildiğim kadarıyla far yıkama ve çelik jant bulunmaktadır. benimki bir alt modeli bu özellikler yok. ama bunun dışında abs , klima , çift air bag, sunroof, elektrikli aynlar gibi özellikleri bulunmaktadır. düşündüğünüz fiyat uygun bir fiyat. 13000 i pazarlıkla 12500 e çekersiniz. bence 12000 en ideali.
2 - Parça sorunu ben hiç yaşamadım. benimde ön cam çatlaktı. geçen ay yan sanayi 280 liraya Atatürk sanayide cam taktırdım, önceki yıl farlarını değiştirmiştim. bu tür parçaları bulmada sorun yaşamadım. bakım için servise gittiğinizde de sorun yok.
ancak allah korusun kaza durumunda kaporta parçalarını bulmakta zorluklar yaşayan arkadaşlar burada tecrübelerini paylaşmışlardı. yaşamadığım için bu konuda tecrübem yok.
kronik bir arıza durumu bildiğim kadarıyla yok. bakımını düzenli yaptıktan sonra sorun yaratacağını sanmıyorum.
aracın en büyük dezavantajı yere yakın olması. ilk aldığım zamanlarda ciddi sorun yaratacağını düşünmüştüm. ancak araba gerçekten çok sağlam. bundan önce 206 sahibiydim. herhalde 206 nın altını bu kadar vursaydım araba 2 'ye bölünürdü.
araba 4 - 5 yıl görür mü sorusuna evet ya da hayır diyemeyeceğim. ama ben kendi 1997 aracımın beni 4 - 5 yıl rahat götüreceğine inanıyorum.
yazdıklarım kendi tecrübeleimdir. umarım işiniza yarar.