Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778768 defa)

kirmizipipo

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1850 : Ekim 25, 2011, 02:49:02 ÖS »
öncelikle hayırlı olsun. bendede motor ışığı sorunu olmuştu. bendeki sorun oksijen sensöründen kaynaklanıyordu.sensör değişince sıkıntı bitti. tabiki ilgili arıza ışığı farklı sebeplerdende yanıyordur. sendede aynı sıkıntı olacak diye bi şart yok.ancak servisteki usta sorun yaratmayacağını söylemişti. "bu arabalarda motorun yağı suyu oluktan sonra kolay kolay bişey olmaz" demişti.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. birkaç gün önce ilk arabam olan 96 bir euro civic otomatik aldım. motoru geçen sene elden geçmiş, tüm parçaları orjinaliyle değiştirilmiş. herhangi bir görünen sıkıntısıda yok. Ancak gösterge panelinde sol üst köşede yanan sarı ışık içime kurt düşürdü. genelde yanıyor ancak arada sırada da sönüveriyor. motora ve şanzumana bakan ustalar önemsiz dedi ama birde sizin bakmanız için resmini çektim ekledim. kırmızıylada işaretledim :) sizce neye işaret ediyor o ışık?
teşekkürler...

kirmizipipo

« Yanıtla #1851 : Ekim 25, 2011, 02:56:58 ÖS »
*  Arac 100km ustu ciddi ses cikariyor ve hizlanmasi gercekten azaliyor.  Bu normal midir?

bahsettiğin ses motor sesi mi ? dışarıdan gelen ses mi ?
araç genel olarak yol sesini içeri fazla alıyor. ama 100 km yi geçince ekstra bi ses alma durumu yok. 100 km den sonra hızlanmada yavaşlamada normal değil. bizim arabalar düşük devirde zor toplarlıyor. ama özellikle 4000 devirden sonra yüksek devirlerde tepki süreleri güzel oluyor.

ayrıca 120 km de 4000 devir demişsin ama ben 16 ils de 5. vites 3000 devirde 115 gibi bi hıza olaşıyorum.1.6 motorda 4000 devir 120 km için bana biraz yüksek geldi.

Merhaba arkadaslar. Yakin zamanda bir arkadasimdan '96 Model 1.6 Euro Civic aldim. Bendeki 2. gunu halen deneme asamasindayim ama sormak istedigim birkac soru var. 

Oncelikle arac hakkinda genel bilgiler:

1996 Model 1.6 Euro Civic.  Cift airbag klimali modeli (ABS yok).  111,000 km'de.  Plaka sorgulamada kazasi yok, degisini/boyasi yok, motor gayet temiz gorunuyor.  Genel anlamda hersey iyi gorunuyor ama aklima gelen sorular asagida:

*  Arac 100km ustu ciddi ses cikariyor ve hizlanmasi gercekten azaliyor.  Bu normal midir?
*  120km'de 4000+ devire geliyor.  1070 kg'lik bir arabada sadece 2 kisi var iken bu bana sanki cok yuksek bir devir gibi geldi. Yaniliyor muyum acaba?
*  Aracin 1. ve 2. viteslerdeki performansi tatmin edici olmasina ragmen ozellikle 4. ve 5. viteslerde ciddi sekilde performans dususu gozlemliyorum.  Bu arac icin normal midir yoksa acaba bir yerlerinde problem mi var?  Honda servisine gostermeden sizlerin fikirlerini alayim dedim.
*  Son olarak da angel eye farlar, led stoplar, performans hava filtresi gibi konularda yerli civic kadar secenek olmadigini biliyorum.  Bunlari nerede yaptirabilecegimi bilen arkadaslar varsa yardimci olabilirlerse sevinirim.  Kocaeli'de oturuyorum ve yakin illere gitmekte problem olmaz.
Simdiden cok tesekkur ederim. 

shaman

« Yanıtla #1852 : Kasım 17, 2011, 07:43:48 ÖS »

yesilkoy34

« Yanıtla #1853 : Kasım 26, 2011, 10:37:30 ÖÖ »
Far temizleme  ve kırık far tamırı ıle alakalı

http://www.izlesene.com/video/far-temizleme/2898673

taltunoz

« Yanıtla #1854 : Aralık 06, 2011, 07:55:58 ÖÖ »
arkadaslar slm, 2004-2006 makyajli kasa 5 kapi euro civiclerin kasa kodu ve motor kodu nedir bilen var mi acaba?

taltunoz

« Yanıtla #1855 : Aralık 10, 2011, 09:57:23 ÖÖ »
arkadaslar bilen yok mu acaba?

taltunoz

« Yanıtla #1856 : Aralık 13, 2011, 07:52:50 ÖÖ »
EU8 / D16V1 galiba...
ihtiyaci olan olur belki...

onurnike05

« Yanıtla #1857 : Aralık 16, 2011, 03:27:33 ÖS »
98 euro civic sahibiyim.
otomatik cam tuşlarının olduğu yerde on tuşu var ona basınca camlar saçma sapan şeyler yapıyo birini kapıyon diğer ikisini açıyo vs
benim aracı kumandayla kilitleyince camlarını kendi kapıyo o tuş açıksa eğer ben kitleyip gidince camları açıyor.
nedir ne değildir o tuş bilen var mı ?

Zephyros

« Yanıtla #1858 : Ocak 09, 2012, 12:12:56 ÖÖ »
Merhaba, forumu şu an almak istediğim bir Honda modeli için nette araştırma yaparken buldum, umarım muhabbetimiz uzun yıllar devam eder=)

benim sormak istediğim bir kaç soru var aklıma takılan kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim;

1- Şu an almayı düşündüğümüz araç 190000 km de 99 model 1.6 ils euro civic lpg li (beyaz renk) manuel şanzıman, bu full modeli mi oluyor? Ve satmak isteyen arkadaş 13000 lira fiyat verdi.
Benim kafamdaki rakam 12000-12500 arası.

2- Parça derdi çok sıkıntı mı? Kronik problemleri nedir? Zira ön cam çatlak Allah'tan arabanın muayinesi 2012 ya da 13 e kadar. Bu arabanın bakımlarını yaptırırsak bizi bi 4-5 sene götürür mü?

Arabanın dış görünüşü ve içine oturduğunuzda ki oturma mesafesi çok güzel, rahat bir araba o yüzden enine boyuna düşünüyorum bi yardım ederseniz çok teşekkür ederim.

kirmizipipo

« Yanıtla #1859 : Ocak 09, 2012, 09:52:24 ÖÖ »
Merhaba, forumu şu an almak istediğim bir Honda modeli için nette araştırma yaparken buldum, umarım muhabbetimiz uzun yıllar devam eder=)

benim sormak istediğim bir kaç soru var aklıma takılan kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim;

1- Şu an almayı düşündüğümüz araç 190000 km de 99 model 1.6 ils euro civic lpg li (beyaz renk) manuel şanzıman, bu full modeli mi oluyor? Ve satmak isteyen arkadaş 13000 lira fiyat verdi.
Benim kafamdaki rakam 12000-12500 arası.

2- Parça derdi çok sıkıntı mı? Kronik problemleri nedir? Zira ön cam çatlak Allah'tan arabanın muayinesi 2012 ya da 13 e kadar. Bu arabanın bakımlarını yaptırırsak bizi bi 4-5 sene götürür mü?

Arabanın dış görünüşü ve içine oturduğunuzda ki oturma mesafesi çok güzel, rahat bir araba o yüzden enine boyuna düşünüyorum bi yardım ederseniz çok teşekkür ederim.

Merhaba. Umarım sorunsuz temiz bir araba bulursunuz.

1 - Bende 3 yıldır 1997 1.6 ils bulunmaktadır. aracım 195000 km de.almadan önce motora kompresyon testi yaptırmıştım. aldığımdan beri 40000 km kullandım.
motorla hiç sıkıntı yaşamadım.zaten forumu biraz okursanız bu arabalarda motor km'sinin çok sıkıntı olmadığı genel olarak söylenmektedir. aracın en dolu modelinde bildiğim kadarıyla far yıkama ve çelik jant bulunmaktadır. benimki bir alt modeli bu özellikler yok. ama bunun dışında abs , klima , çift air bag, sunroof, elektrikli aynlar gibi özellikleri bulunmaktadır. düşündüğünüz fiyat uygun bir fiyat. 13000 i pazarlıkla 12500 e çekersiniz. bence 12000 en ideali.

2 - Parça sorunu ben hiç yaşamadım. benimde ön cam çatlaktı. geçen ay yan sanayi 280 liraya Atatürk sanayide cam taktırdım, önceki yıl farlarını değiştirmiştim. bu tür parçaları bulmada sorun yaşamadım. bakım için servise gittiğinizde de sorun yok.

ancak allah korusun kaza durumunda kaporta parçalarını bulmakta zorluklar yaşayan arkadaşlar burada tecrübelerini paylaşmışlardı. yaşamadığım için bu konuda tecrübem yok.

kronik bir arıza durumu bildiğim kadarıyla yok. bakımını düzenli yaptıktan sonra sorun yaratacağını sanmıyorum.
aracın en büyük dezavantajı yere yakın olması. ilk aldığım zamanlarda ciddi sorun yaratacağını düşünmüştüm. ancak araba gerçekten çok sağlam. bundan önce 206 sahibiydim. herhalde 206 nın altını bu kadar vursaydım araba 2 'ye bölünürdü.

araba 4 - 5 yıl görür mü sorusuna evet ya da hayır diyemeyeceğim. ama ben kendi 1997 aracımın beni 4 - 5 yıl rahat götüreceğine inanıyorum.

yazdıklarım kendi tecrübeleimdir. umarım işiniza yarar.

Zephyros

« Yanıtla #1860 : Ocak 09, 2012, 06:19:23 ÖS »
@kirmizipipo bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.

Şimdi bugün oturduk en son 11500 diyor adam, aracı h.sonu kısmetse servise gösterip alacağım sanırım. Sizin arabanızla aynı özelliklere sahip çelik jantı yoktu bu baktığım araçta da.

Kompresyon testi nedir ve bunun için ne kadar ücret ödemiştiniz servise acaba?

Saygılar

Zephyros

« Yanıtla #1861 : Ocak 09, 2012, 07:17:47 ÖS »
En son pazarlıkta 10500 e anlastık yarına motoru gösterdikten sonra Allah nasip ederse alıyorum arkadaşlar=)

Zephyros

« Yanıtla #1862 : Ocak 10, 2012, 10:26:51 ÖS »
Merhaba,

arabayı aldım ve sonunda işlemleri bittikten sonra bu gece 3-4 saat kullanma imkanım oldu.

Arabanın yaşına rağmen içerdiği rahatlık ve güzellik açısından tek söyleyebileceğim çağının ötesindeymiş, ciddi anlamda bu böyle. Dilerim Allah herkese gönlüne göre bir Honda versin

Saygılar

kirmizipipo

« Yanıtla #1863 : Ocak 12, 2012, 08:08:14 ÖÖ »
hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız belasız kullanırsınız.

biraz geç olmuş ama bilgi amaçlı kompresyon testi hakkında linkler aşağıda...

http://www.moto-park.com/forum/smf/index.php?topic=527.0
http://(edit:reklam içerikli kelime).com/forum/index.php/topic,310.0.html?PHPSESSID=e3500bdfd180b085be5511b547765f42

cranfan

« Yanıtla #1864 : Ocak 12, 2012, 08:27:45 ÖÖ »
EU8 / D16V1 galiba...
ihtiyaci olan olur belki...

Motor : 1.6 - D16V1 - 110hp, 152Nm, SOHC, VTEC*
5 DOORS : EU8 - 1.6

doğrudur hocam d16v1.

Zephyros

« Yanıtla #1865 : Ocak 12, 2012, 11:38:45 ÖS »
hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız belasız kullanırsınız.

biraz geç olmuş ama bilgi amaçlı kompresyon testi hakkında linkler aşağıda...

http://www.moto-park.com/forum/smf/index.php?topic=527.0
http://(edit:reklam içerikli kelime).com/forum/index.php/topic,310.0.html?PHPSESSID=e3500bdfd180b085be5511b547765f42

Amin, kompresyon testi yaptırmadım ama araba temiz çıktı 3 gündür arabayı her yönden limitlerini zorluyorum lpg li olmasına rağmen bana mısın demedi, cumartesi günü de sanayide düzgün
bir bakıma sokturucam ondan sonrası yazın Ege ve Akdeniz yolları :PP

kirmizipipo

« Yanıtla #1866 : Ocak 13, 2012, 03:37:03 ÖS »
motorda sorun olacağını sanmıyorum. götürdüğüm servis ustası bizim araçların motoruna kolay kolay bişey olmayacağını söylüyor. uzun yolda sürmesi ayrı bi keyif. bence fiyatına göre piyasada alınabilecek en iyi 1 - 2 araçtandır... ben alırken mitsubishi carisma ile euro civic arasında kalmıştım. carisma nasıldır bilmiyorum ama bu fiyata yine aynı arabayı alırım.

Zephyros

« Yanıtla #1867 : Ocak 13, 2012, 08:54:49 ÖS »
Valla bana da hep öyle söylediler motor konusunda. Zaten arabaya 2011 agustos ayında lpg koymuslar o yönden biraz şanslıymısım arabayı alırken.
Tek sıkıntım bagaj kapağının gövde ile birleştiği arada hafif çürükler var, bir de sanırım klimanın tüpü bitmiş ya da az araba ısıtmasında problem var istediğim kadar ısıtmıyor
arabayı.

Onun dısında ben de çok sevdim içi ferah motoru güçlü hani o paraya kesinlikle alınabilecek araçlar arasında baya güzel bi örnek.

Hocam benim bi sorum daha olacak hazır seni yakalamışken sunroof un tuslarının yanında yuvarlak top gibi bi tus ya da buton var o ne işe yarıyor şayet ben daha bulamadım.
Bir de direksiyonun tur sayısı fazla mı sende de? Zira benimki çok yumusak.

kirmizipipo

« Yanıtla #1868 : Ocak 16, 2012, 08:39:16 ÖÖ »
sunroof tuslarının yanındaki yuvarlak yanlış hatırlamıyorsam bu forumda daha önce uzaktan kumanda alıcısı olarak söylenmişti. tabi bende sonradan takılan alarm ve uzaktan kumanda olduğu için bi işe yaramıyor.

direksiyon tur sayısı ya da yumuşaklığını hangi araba ile kıyaslama yapıyorsun ? bana bundan önceki 206 dan çok farklı gelmedi direksiyon yumuşaklığı.

Zephyros

« Yanıtla #1869 : Ocak 16, 2012, 05:29:10 ÖS »
Valla daha öncesinde Focus/Fiesta/Brava kullanmıştım hiçbirinde tur sayısı bu kadar yüksek değildi. Artısı direksiyon hafif eksisi keskin manevralarda ve park ederken bazen can sıkıcı olabiliyor.

Bunun dısında aklıma gelmişken bi sorum daha var, arka sis farlarından biri yanmış sanırım bu ve yan sanayi bagaj içi far lambası nerden bulabilirim? Orjinal bagaj içi stop lambasına servis dün 200 tl çekti dedim yuh el kadar lamba için.

yesilkoy34

« Yanıtla #1870 : Ocak 16, 2012, 11:14:45 ÖS »
modele gore servis kitapcıgı lazım olursa buradan bulabılırsıız yabancı dıl olsada resımlı olarak parcaların nasıl sokulecegı bellı belkı ısıne yarayan olur dıye link i veriyorum
http://manualspace.com/honda.htm

Zephyros

« Yanıtla #1871 : Ocak 17, 2012, 12:56:46 ÖÖ »
Merhaba Yeşilköy,

manuellere baktım ama Euro Civic için uygun olanı bulamadım. Siz görebilmiş miydiniz?

Paylaşım için teşekkür ederim.

Zephyros

« Yanıtla #1872 : Ocak 27, 2012, 10:13:58 ÖS »
Arkadaşlar bana ikinci el parça toplayabileceğim bir yer söyleyebilir misiniz?

Zira kabin içi stop lambası (255 lira) ile kabin içi kapı koluna (145 lira) fiyat verdiler orjinal parçalarına.
Yan sanayiisini de bulamadım =/

İzmit'te ikamet ediyorum ama Bostancı'da şurada da bulma ihtimalin var derseniz atlar giderim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

kirmizipipo

« Yanıtla #1873 : Şubat 01, 2012, 10:47:57 ÖÖ »
sahibinden sitesinde euro civic için yedek parçalar bulunuyor. oraya bakabilirsin. onun dışında yedek parça sitelerini araştırabilirsin.

yesilkoy34

« Yanıtla #1874 : Şubat 02, 2012, 09:44:46 ÖÖ »
Arkadaşlar bana ikinci el parça toplayabileceğim bir yer söyleyebilir misiniz?

Zira kabin içi stop lambası (255 lira) ile kabin içi kapı koluna (145 lira) fiyat verdiler orjinal parçalarına.
Yan sanayiisini de bulamadım =/

İzmit'te ikamet ediyorum ama Bostancı'da şurada da bulma ihtimalin var derseniz atlar giderim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Yeşilköy,

manuellere baktım ama Euro Civic için uygun olanı bulamadım. Siz görebilmiş miydiniz?

Paylaşım için teşekkür ederim.

http://manualspace.com/honda-civic-1996-2000-repair-and-service-manual.htm sıstem aynıdır euro olması fazla bır sey degıstırmez dıye dusunuyorum