Alpi dostum.... Aman haa diyeyim.... sakın yaklaşmayın bile... Paranız mı çok arkadaşım.. Bir insana sinirlendiğiniz zaman beddua etmeyin sakın.. Allah sana bir araba versin onunla uğraş dur deyin o yeter zaten.. Söylemek istediğim şu sağlam olduğunu düşündüğünüz bir aracı bile alırken check-up yaptırıyorsunuz bu arabayı almayı aklımızdan geçirmek bile bence sakıncalı..
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #525 : Şubat 26, 2009, 03:33:03 ÖS »
Bu mesajı alıntı ile cevapla
Merhabalar. Forumdaki son Euro civic sahibi olarak sizden öğreneceğim çok şey var. Aracı alalı 4 gün oldu. Ölçtüm 1,4 düz vites arabam şehiriçi 175 kr lpg yakıyo kilometrede. Normal midir bilmiyorum. Bana iyi geldi. Ben Euro civicleri cok beğenerek aldım ve aldığıma şimdilik memnunum. Arabamda herhangi bi sorun yok gibi gorunuyor. Ancak yinede bir kontrole sokmalı mıyım arabayı. Aldığım andan itiraberen sadece biniyorum. Hiçbir ustaya göstermedim. Bildiğiniz iyi bir usta var mı istanbulda. 4 günlük honda kullanıcısı olarak bana tansiye edebileceğiniz şeyler varsa memnun olurum.
Kerkenes güzel dostum.. sende benim gibi yapma olur mu ? Aracı alalı 8 ay oldu ne bakım yaptırdım ne bir şey.. Geçen ay yağ filtresini, hava filtresini ve aracın motor yağını değiştirdi ustam. Sadece marşa basıyorum sabahları işe gidiyorum. Akşam da marşa basıp eve geliyorum. Zaten bir araç aldığın zaman mutlaka bir 500 TL harcamak gerekiyor kabaca.. Ben onuda yapmadım.Senin yapacağın bizim euro civicler için..
1/2-3 güne 1 aracın suyuna ve motor yağına bak.. söylememe gerek yok herhalde motor yağına bakmak için aracı düz bir yerde bırak diye:)
2/ Tanıdığın ustan varsa ona git aracı kaldırsınlar her tarafına baksınlar. Fren balatalarını, karteli, radyatörden çıkan boruları kontrol etsinler.
3/Bujilerine baktırmayı sakın unutma... Bizim Ceyhun bana KNG diye birşey söylemişti bujiler için ama 1.4 ve 1.6 farkediyor. bosch taktırsam ne olur diye sorma bende bilmiyorum

4/Hava filtresine ve yağ filtresine muhakkak baktır..
5/Aracı aldığın kişiyi sıkıştır.. Neden diyeceksin? Söyleyim.
1- Aracı ne kadar zamandır kullanmış ?
2-Araçta neleri değiştirmiş (Motor aksamı)
3-Aracın içinde direksiyon, ön konsoldan tutta kapı içleri ve döşemeye kadar araçta tadilat olmuş mu ?
4-Lastikleri ne zaman almış ya da almamış ?
5-Ustanla aracı bakıma sokmadan önce araca bin 5 dk tur at. Aracı dinle..
Ben çok yaparım bunu. TEMDE giderken bile teybi, havalandırmayı kapatır içerdekileri susturur, Şöyle 2-3 dk arabamı dinlerim..
6-Eğer aracın ısıtmasında sorun var yeteri kadar sıcaklık üflemiyor diyorsan torpidonun arkasında alet var. Polen filtresini değiştir. (Ben 2 aydan beri yapacağım

7-Farlarınla ilgili sorunun varmı bilemiyorum ? Ama bizim euro civiclerde genetiktir bu hastalık. Normal aydınlatma ile bir şey göremezsin. 100lük osram ampul takıp röle ile kullanan arkadaşlar var:)) İsmi lazım değil. Ankaralara gidiyor istanbuldakileri unutuyor

Latife bir yana dostum. Ben aracıma aşığım gerçi benim 2. aracım ama gerçekten arabamı çok seviyorum.. Çukura girince canım yanıyor. bilmem anlatabildim mi ? 96-97-98-99lu yıllarda bu kadar konfor ve detay düşünülmüş başka bir araç olduğunu sanmıyorum. Ki günümüzde bile bizim araclarımız kadar donanımlı araçlar mevcut değil hala..
Sevgiler saygılar..