Araba 153000'de arkadaşım. Bende anlamadım. Yarın iş çıkışı arabamı almaya gideceğim. Tam olarak ne olmuş öğreneceğim. Sizide bilgilendiririm. Sekman hangi durumlarda atılır bilir misiniz ? Yani belirtisi nedir ? Motora zararı var mıdır veya yararı ? Performansımı ve yakıtımı etkiler mi ? Bu sorularımda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar 
Dostum bende hararet sorunu yasıyorum, fan calısmıyor, sanırım muşirde arıza var, eger hararet gorduyse aracın ve contayı yaktıysan acıl mudahalede yarı sekman yaptırman gerekır, buda bıldıgım kadarıyla 2 - 2,5 arası tutar, benım conta ne durumda bılmıyorum ama c.tesı gosterıcem ustaya, kullanmıyorum hararetten sonra aracımı, eger hararetten sonra suyunu ekleyıp normal kullanımda (hararet ortalarda iken) yedek bıdon (radyatorun devırdaym bıdonu) fokurduyorsa ve buhar atıyorsa contayı yakmıssın demektır,eger usta guvenılır bırısıyse sekman atılması gerek dıyorsa yapıcak bırseyın yok, tum bunlar ılerıde daha fazla sorunların ve motoru yemenın onune gecer, sekman demek yarı rektefıye demektır ve zararı asla yoktur, aksıne bir nevı motor yenılemedır, performans-ömür v.s acısından yaptırman gereklıdır.
Yanlısım olabılır arkadaslar duzeltsın, bıldıgım kadarını yazmaya calıstım, umarım benım sorunum sadece fan ve musırle bıter, contada sorun yoktur, beklıyıp gorucem, hafta sonu sonucu paylasırım tekrar.
Saygılar