Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 778970 defa)

minimal_freak

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #950 : Temmuz 21, 2009, 02:00:21 ÖS »
tmm teşekkür ederim, verdim siparişi, umarım aydınlatma sorununu azda olsa giderir, hafta sonu farları komple sokup temızledıkten sonra daha ıyı olucak gibi

obkavi

« Yanıtla #951 : Temmuz 21, 2009, 02:05:33 ÖS »
ok dostum inşallah soruınun giderilir.

BhuRkY

« Yanıtla #952 : Temmuz 21, 2009, 06:02:30 ÖS »
Arkadaslar arabami bugunde almadim:( ancak yarina hazir olabilirmis. Motor bugun hazir olmus. Ogrendigim kadari ile hararetten dolayi sorun cikmis. Ustam cok guvendigim bir insan. Yani benden para kopartmak icin boyle birsey yapmaz. Artik musteriden ziyade iki arkadasiz. Ben arabayi almadan once kebdisone goturdum. Genel hatlari ile inceledi ve gyet temiz dedi. Satin alirken bana vermis oldugi guven nedeni ile bende ok demistom. Simdi bu yuzden fiyatta ciddi indirim ypti. Olay bana 1000tlye patliyackmis. Iscilik ucreti almiyacak alsa bile 50-100 alir. Onemli olan artik bu saatteb sonra arabada ki degisisklik. Bu islemin motora zarari yok faydaso varsa br guzel ? Bende seviniyordum arabayi 9a aldim diye. Ama masrafi ile yine iyi yavv. 97 model 1.6 Oto ve full :) en azindan kendimi boyle tatmin edeyim :(

obkavi

« Yanıtla #953 : Temmuz 22, 2009, 08:04:10 ÖÖ »
dostum o arabanın sorunsuzunun fiyatı zaten 11,500 -12,500 arası  sen 9 a almıştın 1,000 işçilik desen 10,0000 gene ucuza aldın abi

BhuRkY

« Yanıtla #954 : Temmuz 22, 2009, 08:45:58 ÖÖ »
En azından alacağım araba ne olursa olsun mutlaka bakımıydı osuydu, lastiğidi felan derken en az 500 masraf yapacaktım. Sonrasında sanırım dediğinde haklısın. Arabanın şuan ki piyasası min. 11 den başlıyor. Kaldı ki o arabaya bile birşeyler yapmak durumundayım. Yani yine geldi mi 11500'e. O yüzden sanırım yine kâr'dayım. :) İnşallah arabada başka birşey çıkmaz. Bugün kısmetse alacağım. Arabama binmek için sabırsızlanıyorum arkadaşlkar. İnanılmaz memnundum çünküüüüüüüüüüü .D

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #955 : Temmuz 22, 2009, 10:28:21 ÖÖ »
arkadaşlar benim aracım 99 model otomatik 11.000 aldım yalnız birazcık sorunum var motor hafif hafif yağ atıyo yani biraz yağ yakıyo ne yapmam gerekir acaba yardımcı olurmusunuz bide fiyatı nasıl aracımda başka sorunda yok benzinli

obkavi

« Yanıtla #956 : Temmuz 22, 2009, 10:35:43 ÖÖ »
işte dostum ucuz etin yahnisi 99 model 11.000 ytl motor veya sekman istiyodur o araç yağ yakıyosa sağlam bir ustaya göster abi

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #957 : Temmuz 22, 2009, 10:43:11 ÖÖ »
anladım yalnız ustaya gösterdim sekman kurtarır dedi çünkü fazla bi yağ yakma yok ama kaç paraya halledebilirim onu bilmiyorum usta bana 1000 tl olur dedi bide sizlere sorıyım dedim istanbuldayım ben daha düşük yaptırabileceğim biyer varmı acaba

minimal_freak

« Yanıtla #958 : Temmuz 22, 2009, 11:15:06 ÖÖ »
evet obkavi haklı, sekman gerekiyor, eger durumun musaıt degılse kısa yollu ve az etkılı cozumu var, bor katkılı yağ kullanıcaksın, faydasının oldugunu bılıyorum, normallerı 30.000 km goturuyor yanı bı katkı atıp 3 kere yag degısımı yapıyosun, gold olanı 60 bin fln goturur ondada bır katkı sonrasında 5-6 yag degısımı, azda olsa faydasını gorursun, en azından motorunun asınması- korozyonlanması v.s bıraz daha azalır

Saygılar

minimal_freak

« Yanıtla #959 : Temmuz 22, 2009, 11:17:27 ÖÖ »
bu arada sekman için ıyı bır usta bulursan ve 700-800 fıyat alırsan ıyı bence, 1000 lıra bıraz fazla geldı bana >=ok

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #960 : Temmuz 22, 2009, 12:46:05 ÖS »
teşekkürler bilgi için ben ozaman iyi bi usta araştırayım biranönce bunu yaptırayım canımı sıktıda yoksa arabam çok temiz :((                       

BhuRkY

« Yanıtla #961 : Temmuz 22, 2009, 01:24:52 ÖS »
Bende arabama dün sekman attırdım bugün tam olarak yapılan işlemler ve maliyetini öğreneceğim. Sizinle paylaşacağım bilginize :)

BhuRkY

« Yanıtla #962 : Temmuz 22, 2009, 01:26:21 ÖS »
işte dostum ucuz etin yahnisi 99 model 11.000 ytl motor veya sekman istiyodur o araç yağ yakıyosa sağlam bir ustaya göster abi

Öte yandan bende 97 modeli 9'a almıştım. Şimdi 1000tl masraf çıkartdı ( daha artısı olacak mı bugün öğrenicem ) Etti mi 10. Sen 99 modelini 11'e almışsın. Normalde o arabanın piyasası 13-15 arası felan. 11 güzel fiyat. Umarım ciddi sorun çıkartmaz.

obkavi

« Yanıtla #963 : Temmuz 22, 2009, 01:47:44 ÖS »
dostum araç nerede yani ist. mu başka bir şehirmi adamgibi servislere yönlendirelim

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #964 : Temmuz 22, 2009, 02:28:43 ÖS »
valla yazmıştım ben ist de güngören belediyesinde çalışıyorum bu taraflarda biyer tavsiye ederseniz sevinirim arkadaşlar umarım başka arıza çıkarmaz şuanlık öle gözüküyo bu sekman işini halledersem çok sevinicem ve gönül rahatlığıyla binebilicem aracıma şuan şuan içim biraz sıkılarak biniyorum bide lpg taktırmayı düşünüyodum ama ben fazla km yapmıyorum taktırmama gerek varmı kardeşlerim bu arada ismim serkan memnun oldum hepinizle tanışmaktan

obkavi

« Yanıtla #965 : Temmuz 22, 2009, 02:35:45 ÖS »
dostum floryada radar honda var on numara dır özel servis nam salmış ustalardan dır pahalıdır ama hakkını verir ha giderim diyosan ümraniye sanayide oto nur var oktay usta  yeşil euro civic olan barış var o gönderdi beni dersen fiyatta da yardımcı olur iyi ustadır eski hondacıdır seçim senin. halladersin inşallah işlerini keyifle binersin aracına

BhuRkY

« Yanıtla #966 : Temmuz 22, 2009, 03:14:26 ÖS »
Bir usta tavsiyeside benden olsun. Maslak oto sanayide Erdem oto var. Muharrem Usta. O da tanınnmış iyi bir ustadır. Sana yardımcı olacaktır. Karar senin. Altarnatifleri değerlendirebilirsin arkadaşım. Hee birde göztepede Ada Honda var. Bunlar hep iyi ustalar. Artık hangisi işine geliyorsa :)

obkavi

« Yanıtla #967 : Temmuz 22, 2009, 03:38:05 ÖS »
BhuRkY  kardeş sen ne yaptın varmı bi gelişme

BhuRkY

« Yanıtla #968 : Temmuz 22, 2009, 04:30:05 ÖS »
Arabamı yarım saat sonra almış olacağım :) Şuan hala işteyim :(( Konuşup akşam sizleri bilgilendireceğim arkadaşlar :D Arabamı özledim yaaaaaaaaaaaaaa...

BhuRkY

« Yanıtla #969 : Temmuz 22, 2009, 07:32:04 ÖS »
Arkadaslar arabami aldim:) yapilanlar: motor yagi,filtresi,hava filtresi, ust silindiri contasi, silindir kapaginin taslanmasi pistonlarin temizlenmesi benim bildiklerim ve hatirlanmasi bunlar. Yarin detayli dokum alacagim. Toplam 1000 tl civari tuttu. Ilk izlenimlerim. Motor sanki daha atak. Biraz daha seri olmus. Ancak motor dedi artti :( 3000 devurden sonra birden bovvvvvvluyor. Daha sonradan normal oluyor. Bu olay giderken oluyor. Dururken ara gaz verdigimde bu ses yok. Biraz garip anlamadim. Acaba yapilan islemler sonrasi normal mi ? Sekman atilmamis bu arada. Usta onun yerine silindir yuzeyini taslamis. Bu ses normal mi sizce ? Ote yandan arkadaslar 90 ve 120 kmde devir kac bini gosteriyor. Bende 90kmde devir 2800, 120 kmde ise 4000 cinarinda. Sizin durum nasil ? :) 

BhuRkY

« Yanıtla #970 : Temmuz 22, 2009, 09:22:03 ÖS »
Cevap bekliyorum arkadaşlar :(

obkavi

« Yanıtla #971 : Temmuz 23, 2009, 08:09:52 ÖÖ »
dostum hadi hayırlı olsun, eğer sekman atılmadıysa 1000 tl çok pahalı 500 ü geçmemesi lazım bu işin, bendede 90 kmde 2800-3000 arası 120 ye gelince 4000 e yakın oluyor otomatik araç normaldir  o gelen sesi pek anlayamadım biraz açıklarsan belki yardımcı oluruz.  güle güle kullan 

BhuRkY

« Yanıtla #972 : Temmuz 23, 2009, 08:46:03 ÖÖ »
Teşekkür ederim dostum.Bugün döküm faturayı alacağım. Sizin ile paylaşacağım. Şuan tam olarak ne işlemler yapıldığını anlamadım. Ancak genel anlamda bakım kısmında yani motor yagi,filtresi,hava filtresi, ust silindiri contasi, hatırlamadığım birkaç şeyde vardı bunlar 240 tuttu. Diğer kısmıda rektefiyesi söyleyecek. Anlayacağınız bugün net bilgi verebilirim size. Öte yandan gelen sesi sormak için tekrardan sabah ustaya gittim. Hava filtresinin çıkışında bir yerde çatlak olabileceğini söyledi. O yüzden yapıyor olabilir dedi. O zaman onada bir bak dedim. Ses aynen spor hava filtresi taktırmış gibi :) Bovvv diyor belirli bir devirden sonra daha azalıyor :(
Heee birde aklıma gelmişken yav dün akşam eve dönerken biraz hız yapayım dedim. Motoru denemek anlamında. 140-150 felan yapıyordum ki torno tezgahının üzerinde alet edevat olur ya. Onların düştüğünde çıkardığı sesi hayal edin. Öyle bir ses geldi. Hemen aynadan arkama baktım acaba arabadan birşey felan mı düştü diye ama birşey göremedim. Ses duyduğuma eminim ama. Şangırrr tarzında bir ses ( Nasıl ifade ettiysem artık :) ) Onuda sordum ustaya kontrol ederim dedim. Bir sorun olsaydı sanırım kendisini belli ederdi sanki?

obkavi

« Yanıtla #973 : Temmuz 23, 2009, 08:51:48 ÖÖ »
sıkılmamış bir civata veya kapanmamış bir kapak olabilir sesi yapan yinede dikkatlice kontrol etmek lazım kendin ve sevdiklerinin canını taşıyacağın için araçta her şeye değer vermek ve dikkat etmek gerekir. şimdi sık sık suyu kontrol et hem bidondan hem tahliye kutusundan bakalım su eksiltecekmi sabahları motor soğukken yap bu işlemi

serkan_eurocivik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #974 : Temmuz 23, 2009, 09:28:59 ÖÖ »
teşekkür ediyorum arkadaşlar adresler için haftasonu gidip yaptırmam lazım içim rahat etmesi için bu arada benimde aracım yeşil ilk defa bi aracı bukadar çok sevdim süpermiş bu honda civik euro lar kullanımı çok zevkli seninki kaç modeldi obkavi kardeş