bizim ulkede cevreciler ulkeye yarari olacak bir cok gelismis ulkenin olmazsa olmasi nukleer enerji kurulmasin diye okadar bangir bangir bagirip eylem yaparlar,
baska ulkede cevreciler cevreyi kurumak icin hibrit arabalar tesvik artsin vergisi azalsin diye eylem yaparlar,
çok gelişmiş ülke dediğiniz ülkeler bu teknolojiyi 1940-1980 seneleri arasında kullanıp 80-00 yılları arasında da tasviye ettiler. ayrıca söz konusu devletler, kendi teknolojileri, kendi mühendisleri, kendi profesörleriyle bu işlemi gerçekleştirdi. biz onların şirketlerine, bizim olan toprağı hibe ederek bu işlemi gerçekleştirmek istiyoruz. ayrıca bu çok gelişmiş dediğiniz ülkelerde, bu bahsini ettiğiniz çok gelişmiş enerji üretim tesisleri, kuş uçmaz kervan geçmez yerlere yapılıyordu. biz de ise iki doğa harikası sinop ve mersin'e yapılıyor. yapan kim? türk mühendisleri mi?
ayrıca bilginiz olsun, red alert-generals tarzı oyunlarda, müttefik devletler(bu sizin çok gelişmiş dediğiniz ülkeler oluyor) enerjiyi tesla jeneratörlerinden elde ederler. nükleer enerjiyi sovyetler ve onun yandaşı komünist devletler kullanır. şahsen ben müttefiksem ve oyundaki düşmanım sovyetse, uçaklarımı öncelikle reaktöre yolluyorum. çünkü patladığı zaman karşımdaki adamda oynayacak bir ülke kalmıyor.
edirne'yi her yıl su basıyor birader. edirne'de kaç tane baraj var? bulgaristan bize elektrik satıyor. aha hemen edirne'nin yanı. bulgaristan elektriği nereden elde ediyor? yağmur ve diğer yer altı su kaynaklarından. bulgaristan'a baktığınızda ülkenin hemen her yeri irili ufaklı nehirlerle besleniyor. fakat hepsini toplasanız bir tane fırat anca eder. bizim ülkede kaçak kullanım söz konusu. önce şu çarpıklık düzeltilsin.
konuya gelirsek 20 binliralık araca %80 ötv %18 kdv vergisi uygulanmasına, 3.90 dan benzin satılmasına tepki göstermeyen halk, anlamadığı bilmediği bir teknoloji için kılını hiç kıpırdatmaz. zaten bu araç ülkemizde üretilmeyeceğinden kendisini yollarda görme ihtimalimiz çok düşük. ayrıca yurt dışından getirmek isteseniz bu %80-%18 vergisinin üstüne birde güzelce gümrük vergisini de ödersiniz, 50.000 liralık araç olur size 250.000 lira.
bir de unutmadan; altımızdaki araçların co2 salınımı düşük. zaten artık kurşunsuz benzin kullanılıyor. havayı kirleten, mazotla çalışan toplu taşıma araçlarıdır.