Honda, Paris Otomobil Fuarı’nda, resmi adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyecek.
Insight’ın üretim modeli Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika’da 2009 yılının ilk katılımında satışa çıkacak. AS Haber Ajansı’nın (asha) Honda Türkiye’ye dayandırdığı haberine göre, Yeni hibrid araç, FCX Clarity hidrojenli araç ve CR-Z spor hibrid konsept modeliyle birlikte gösterime çıkacak. Honda Türkiye’den yapılan açıklamada, Honda’nın hibrid araçlarını üretirken, FCX Clarity ile potansiyelini ispatladığı hidrojenin, itici güç olduğu bir geleceğe köprü kurmayı gözettiği, Insight versiyonunun dünyada üretilen ilk yakıt hücreli araçla stilistik bağlara sahip olduğu gibi, her iki aracın formunun da kendi güç ünitelerinin verimliliğini maksimize edebilmek üzere şekillendirildiği bildirildi.
“İnsight hibridde zirve”İlk kez 1999 yılında piyasaya sürülen Honda Insight’ın, hibrid teknolojisinin Avrupa’daki öncü ismi olduğu ve Honda’nın çevreci inovasyonlarının ikonik bir sembolü konumunda yer aldığını belirten Honda Motor Co., Ltd. CEO’su Takeo Fukui, “Insight konsepti, hibrid teknolojisinin yirmi yıllık araştırma ve geliştirme tarihçesinin vardığı zirve noktasıdır.
Bu yeni Insight, uygun fiyatıyla, hibrid teknolojisini, sayıları her geçen gün artan hem yakıt hem de fiyat avantajı sunan araçların taliplisi olan müşteri kitlesiyle buluşturacaktır” dedi.
“İnsight Suzuka Fabrikası’nda üretiliyor”Insight konseptinin 2009’da piyasaya sürülecek üretim versiyonunun stilistik ilham kaynağı olduğu ifade edilen açıklamada, piyasadaki Insight’ın, hibrid teknolojisini yeni bir müşteri potansiyeli ile buluşturulacağı belirtildi. Açıklamada, “Insight, faydalandığı birçok teknolojinin içerisinde, yakıttan daha fazla tasarruf etmeye yardımcı bir sürüş fonksiyonunu da içererek, müşterilerin gerçek yakıt tüketimlerinde de elle tutulur bir iyileştirme sağlayacaktır. Yeni araç, Civic Hibrid’le birlikte, Honda’nın yakın zamanda hibrid motor üretim bandını genişletmiş olduğu, Japonya’daki Suzuka Fabrikası’nda üretiliyor” denildi.
KAYNAK