Civic HB kullanıcıları baya artmış. 5 kapılı euro civic kullanıcısı 1 tek ben vardım sitede. Sanırım şimdi 3 kişi olmuşuz.
Evet, kapılardan özellikle rüzgar ve yağmur yağdığı zamanlar gelen yağmur sesi rahatsız edici. Bu kapı fitillerinin içerisine serum hortumu takılınca gelen ses azalıyor diyorlar, ancak ben uygulamadım. Aracın orijinalliğini bozmamak için.
Kapılara vazelin yerine yağ sürdürseniz, daha iyi sonuç alırsınız. Ben belirli aralıklarla bakıma gittiğimde ustaya kapıları yağlatıyorum, hiçbir sorun olmuyor.
Aracın motor yağı, şanzıman yağı, hava filtresi ve bujilerini kontrol ettirdiniz mi, donniedarko? Bir de gaz kelebeğini temizletmenizi ve eğer gerekiyorsa subap ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla sizin sözünü ettiğiniz carbon clean işlemi dizel araçlar için yapılıyor. Muhtemelen sizin aracınız kullanılmadığı için sağırlaşmış. 10 yaşında bir arabanın 60 bin kilometrede olması pek hayra alamet değil.

Dediğim gibi motor yağını, şanzıman yağını, bujileri ve hava filtresini değiştirin. Sübap ayarı yaptırın ve gaz kelebeğini temizlettirin. Mutlaka olumlu sonuç alırsınız. Bir de aracın bakımlarını yaptırdıktan sonra biraz yüksek devirlerde dolaşıp aracın ciğerlerini açın.