Gönderen Konu: FB7 HAKKINDA DÜZGÜN BİLGİ LÜTFEN!!!!  (Okunma sayısı 4066 defa)

mypassion35

FB7 HAKKINDA DÜZGÜN BİLGİ LÜTFEN!!!!
« : Nisan 04, 2014, 07:04:33 ÖS »
Merhabalar arkadaşlar iyi forumlar hepinize. Öncelikle sizden istediğim konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin yorum yapmasıdır. Bu forumda ve diğer forumların çoğunda FB7 kasa hakkında araştırma yaptım fakat herkes FD6 al diyip duruyor. Zevk meselesi saygı duyarım fakat ben FB7'den yanayım.
Gelelim merak ettiğim kısma (asıl konu )
-Bu araçların sıfırlarına baktım ve benim ilgimi çeken elegance oto ve elegance eco oto olarak 2 versiyonu var. Honda'nın sitesinde fiyat farkı var merak ettiğim ; iki model arasındaki fark nedir? Eco almaya değer mi?
-Araç şhiçi/şhdışı lpg'de ne yakar? Sonuçta fabrika verilerini yakalamak zor.
-Bu araçlara chip tunning olayı uygulanabiliyor mu?
-Donanım ve güvenlik olarak bu fiyatlara değer mi? İkinci elde alabilirim.
-2014 toyota mı yoksa 2012-2013 honda mı?
-Uygulanabilecek en iyi lpg sistemi hangisi?
-İzmir'de yaşıyorum ve honda servisi dışında özel yetkili servislerden hangisini önerirsiniz?

Not : Arkadaşlar cidden özür dilerim konu için fakat dediğim gibi kafam allak bullak her kafadan bir ses çıkıyor. Affınıza sığınıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim!

onurALT

Ynt: FB7 HAKKINDA DÜZGÜN BİLGİ LÜTFEN!!!!
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2014, 02:43:33 ÖS »
Merhaba,
2012 sonu cıvıc elegance beyaz renk araç sahibiyim.aracım otomatik eco denilen fakat tüpsüz olan modeldir.yakıtı şehir içi ortalama kullanım ıle 8-9 litre ehir dısı 5-6,5 lt cıvarıdır ses ızalasyonu fd6 lara gore super ıyılestırılmıs kı 2010 model vardı süspansiyondada ıyılestırmeler yapılmısıtır eskı kasadan ozellıkle ayrılan kısımları bunlardır gelelım motor gucune bana kalırsa aman aman bır fark yok ama denedık acık ara fd6 dan ılerde bıtırdım.ıc dızayn kolltukların kumas kalıtesı dusmus fakat ıc uyum ıcın tasarlanmıstır grı renk hakim olması senkı mercedes suruyor havası yaratıyor kullanılan bılgı ekranı gayet basarılı on koltuklarda ısıtma olmaı zevklı keske arkadada olsaydı dıyor ınsan :d bagaj hacmı eskı gıbı yeterlı ama bir fluance kadar değil kullanılan malzeme basarılı orta sınıf bır araçta yeterlı eş değer toyata yeni kasamı bumu dersen toyota derım fıyat farkı uzmucekse alınabılır :) yaklasık 1.5 senedır bende tork dusuk olması dısında honda 30 yıl gıder :d yokus yukarı gıdecegın yerler cok ıse torku 220 nw tork olan jetta tavsıyemdır duz yol uzun sorunsuz kullanım tup uyumu ersen hondadan vazgecme

bunlar benım fıkırlerım saygılarımla.

murat220

« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2016, 03:25:58 ÖS »
FB7 kullanıyorum. Yeni LPG taktırdım ve 950 km lik yolu 0 rakımdan 1700 rakıma çıkarak aldım ve 3 saatlik geceye denk gelen zaman haricinde full klima ile 135 TL'lik LPG yaktı. BRC taktırmıştım. LPG fiyatı 1,98 olan yerde şehir içi km başı 17 kuruş yakıyor. Şehir dışı ise 14-15 kuruş yakıyor.

vtec08

« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2016, 07:04:20 ÖÖ »
Normal versiyonlar lpg ön hazırlığı yapılmadan çıkıyor,eco lar fabrikada lpg ye ön hazırlık yapılmış şekilde manifolt vb.gibi üretilip bayiye veriliyor bayide müşterinin talebine göre lpg takıyor.Lpg de şehir içi şehir dışı otoban köy yolu ortalamnız 10 litre lpg olacaktır.buda lpg nin 2 tl olduğu bu zamanda kilometrede 20 kuruşa tekabul eder.Birde aylık minımum 50 tl benzin masrafınız olacaktır.Chip tuning olayına gelirsek Honda ecuları dış yazılıma karşı kapalıdır ve amerikada Hondata firması modifiye edilmiş ecu yani elektronik işletim sistemi yapıp satıyor siz alıp aracınıza takıyorsunuz lakin bu beyinler genelde 2.0 doch vtec ler için ve sonradan turbolanan hondalar için üretiliyor.Ayrıca atmosferik motorlara chip tuning yapılsa bile elde edeceğiniz güç max.8-10 beygiri geçmez sizin bu gücü zaten hissetmeniz de pek mümkün değildir.Ödeyeceğiniz ücrete değmez yani.Toyotamı Hondamı derseniz memur orta yaş iseniz Toyota size göre..Genç ve Otomobilleri seviyorsanız HONDA...Uygulanacak en iyi lpg sistemi öncelikle prins olup dünyanın en hızlı enjektörlerine sahiptir ve japon üretimi kehindir.İşletim sistemide Bosch dur.Ondan sonra Brc gelir.Brc özellikle Honda üzerinde çok başarılıdır ayrıca yaygın servis ağıda çabası.2000 tl ye Brc yadA 2800 tl ye Prins seçim birazda maddi.Düşük kilometreli kazasız Honda sizi üzmez serviside sanayide siz araştırıp bulabilirsiniz..Saygılarımla..
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2016, 07:05:55 ÖÖ Gönderen: vtec08 »