Gönderen Konu: FD6 Sol Yan Aynada'ki Boşluk!!  (Okunma sayısı 6189 defa)

intension

FD6 Sol Yan Aynada'ki Boşluk!!
« : Temmuz 01, 2016, 09:32:36 ÖS »
Merhaba arkadaşlar
FD6 sol yan aynanın katlanma yerinde boşluk oluştu , son birkaç haftadır oynuyor.
Aynayı sökerek (sadece aynayı) ilgili bağlantı yerine ulaşabilir civata yada somunları sıkarak boşluğu alabilir miyim ?

vtec08

Ynt: FD6 Sol Yan Aynada'ki Boşluk!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2016, 07:15:46 ÖÖ »
Elektrikli katlanır ayna ise sökmenizi tavsiye etmem toplayamayabilirsiniz.Mekanizma içerisinde sıkılacak vida yok.aynanın açma kapama yatağında yay pim ve burç var.Eger ayna komple sallanıyorsa kapıya bağlantı noktasından kapı tarafından plastik kısım sökülerek vidalar sıkılabilir.Yada aracınızın aynaları elektrikli değilse yine söküp gevşek vidalarını sıkabilirsiniz.

intension

« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2016, 01:58:53 ÖS »
Kapıya sabit olan aksam sağlam fakat bu aksam ile ayna arasında boşluk var. Aynayı (sadece aynayı) sökerken kırmaktan korkuyorum işin aslı. Bikaç ay önce ayna yuvasından çıkınca ısıtıp yağlayıp yuvaya oturtmam gerekmişti. Sağlam girdi zor çıkar ama denemeden olmayacak sanırım. Ayna manuel katlanır ayna

vtec08

« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2016, 02:43:54 ÖS »
manuel ayna ise sorun yok elektrikli olsa 1000 tl civarı insan korkar ellemeye.Manuel ise bence uğraşın yaparsınız sadece acele etmeyin kırmadan çizmeden.kolay gelsin.

intension

« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2016, 04:56:29 ÖS »
Biraz uğraştırdı ama çözebildim şöyle ki; aynayı gövdeye sabitleyen civataları sökmem gerekti bunun için önce kapı panelini söktüm sonra aynayı daha sonra aynanın altında katlanmayı sağlayan parçanın gevşeyen 3 vidasını sıktım tekrar gevşememesi için vida yuvalarına japon damlattım eskisinden sağlam oldu. Çözüm kolay fakat oraya ulaşması zahmetli yinede aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olacaktır yazdıklarım. Sizede teşekkürederim vtec08
Kapı paneli sökme işlemi videoda gösterilmiş:   https://www.youtube.com/watch?v=Itjh0_ffzfY

vtec08

« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2016, 08:05:52 ÖS »
Sorununuz un çözüldüğüne sevindim.insanin kendi elleriyle arizalari tamir etmesi guzel bir duygu.demi :)

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2016, 03:36:23 ÖS »
geçmiş olsun.

shn06

« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2017, 09:17:26 ÖÖ »
benim şoför aynası yol boyunca titreme yapıyor ne yapabilirim buna?