Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. Ben cr-v yi almadan önce aylarca ilan aradım, çoğunun başına gelmiştir. En göze batan deneyimlerim;
1-orjinal arabanın hava yastığı patlak çıktı
2-galeriden orjinal arabanın(İzmir'den teee Denizli'ye gitmiştim) sağını solunu kurcalarken ruhsatın içinden kaza tutanağı çıktı vs. vs.
O yüzden bilindik araba yoksa almak için yetkili serviste 200 nokta kontrollü expertiz şart üzerine de 50 lira verip dynomoss a da sokmak lazım. Çünki yetkili servisle özel expertizin mantığı farklı. Benim arabaya yetkili servis olumlu rapor verdi ama arka cam rezistansın kopuk olduğunu, sol ön cam açma düğmesinin tek tuşunun çalışmadığını, sol sis farının yerinden çıkık olduğunu, bagajdaki çakmaklığa enerji gelmediğini bunun gibi ayrıntıları belirleyemedi. Ama özel servis bunlara da bakıyor.
Aracın şasi ya da motor nosu ile serviste sorgulamaya izin vermiyolar eğer ruhsat sahibi yanınızda değilse, tanıdığınız varsa o başka. Bunları yapmaya başlamadan önce Ömer'in dediği gibi önce araba içinize sinsin, sonra araştırırsınız, fiyatı uygun görünüyo diye kanmayın bir arabaya.
Sayfa 55 de karmak arkadaşın cr-v için önemli noktalara değinmek için bahsettiği konu var, ona da göz atmanızı tavsiye ederim.