Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287886 defa)

karmak

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1300 : Nisan 18, 2013, 12:10:18 ÖS »
 :consizin triger kayışı değiştirmek! en eski Hondas için değişim aralığı her 90.000 mil (144.000 km) ya da her 72 ay (6 yıl) hangisi önce gelir. 1998 ile ilgili yukarıya, aralığı 105.000 mil (168.000 km) veya 84 ay (7 yıl) yükseltilmiştir. Bu rakamlar, OEM bantları vardır. Satış Sonrası kemerleri iyi ya da sürece son olarak yapılamaz.
http://www.tegger.com/hondafaq/engines.html :con

karmak

« Yanıtla #1301 : Nisan 18, 2013, 12:13:02 ÖS »
tucı  egr yı  sureklı  soyluyor  ya
aslında  2  cı  kasalarda var  egr 1999-2000 de yok  ondan  yazdım  sıstem  ne oluyor  kırlenme  den  sebep  egr  tıkanıyor  aslında  lınke  bakabılırsen  daha  cok anlatım  var 

karmak

« Yanıtla #1302 : Nisan 18, 2013, 12:21:23 ÖS »
bu da yağ değişiminin önemi  yanlız  5-30  castrol ıle  3000  mılde bır  degısım dıyor  sızce 
aralık kısa degılmı
http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/nosludge.html

karmak

« Yanıtla #1303 : Nisan 18, 2013, 12:23:28 ÖS »
Gaz kelebeği gövdesi temizlik olan ölü bir hediye bakımlı motor. Yağ değilse bir ihmal bir, kurum ile kısık olacaktır. Bu bir olması gerektiği gibi, lekesiz. Temiz bir gaz kelebeği gövdesi sizin ve ECM / ECU / PCM / ne olursa olsun aracınızın bilgisayarlı beyin bugün çağrıldığını her ikisi için de bir avantajdır. Temiz bir gaz kelebeği gövdesi bilgisayar yakıt ve hava Toyota olması gerektiği amaçlanmaktadır tam yol kontrol etmek mümkün olacak anlamına gelir. Bu doğru sürüş, kilometre ve emisyon anlamına gelmektedir.

http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/nosludge-2/nosludge-2.html

karmak

« Yanıtla #1304 : Nisan 18, 2013, 12:28:48 ÖS »
aracını  aldıgı  andan  ıtıbaren  dokum  tutan  varmı  arkadaslar  ıste  bır  ornek
http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/nosludge-2/1999_toyota_camry_maintenance.pdf

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1305 : Nisan 18, 2013, 12:42:06 ÖS »
Adam güzel döküm yapmış, benim motor da çok temiz üst kapaktaki conta yıpranmıştı aldığıktan sonra hem sibob aralıklarını ayarlamak hemde contayı değiştirmek için açmıştık usta hayran kalmıştı ne kadar temiz diye.

karmak

« Yanıtla #1306 : Nisan 18, 2013, 01:03:47 ÖS »
http://www.tegger.com/hondafaq/pcv-replace/index.html
PCV (Pozitif Karter Havalandırma) valf,

en ilgincide bu  ama  ..
gaz kelebeği gövdesi ve Rölanti Hava Kontrol Vanası gibi, motor üzerinde diğer pek çok şey bazı ciddi bir temizlik gerekir iyi.  :con

karmak

« Yanıtla #1307 : Nisan 18, 2013, 01:23:45 ÖS »
Aracın kontağını acıp srs ışığının sönmesini bekliyor ve ondan sonra çalıştırıyorum.Peki ekranda srs ışığı sönmeden arabayı çalıştırmak istediğimde neden çalışmaz. Başıma birkaç kez geldi bu durum?
Pompa : bu çalışıyor mu? Önce II (ON), ECM ve anahtarı açtığınızda Ana Röle neden iki saniye çalıştırmak için pompa. Çok dikkatli dinlerseniz Check Engine ışığı yanarken, bunu uğultu duyabilirsiniz. Pompanın doğru basınç üreten ise bir yakıt basınç göstergesi kesin söyleyecektir. Bu yakıt filtresi en çıkışı üstünde bulunan hizmet cıvata deliğe genişletilmeyecek var. Eğer bir göstergesi yok ise, hizmet cıvata temizleyin bu bir dönüş gevşetin ve yakıt dışarı sızıntıları varsa (bir bez kullanışlı olması) bakın. Varsa, en azından bazı yakıt basıncı filtre üzerinden gidiyor. Ama yeterli mi? Sadece bir göstergesi kesin söyleyecektir, ancak bu makalede hakkında daha fazla deneyebilirsiniz bazı şeyler vardır ...http://www.tegger.com/hondafaq/startproblems.html#badcoil

asosundan

« Yanıtla #1308 : Nisan 18, 2013, 01:57:07 ÖS »
aracını  aldıgı  andan  ıtıbaren  dokum  tutan  varmı  arkadaslar  ıste  bır  ornek
http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/nosludge-2/1999_toyota_camry_maintenance.pdf

ben word de tutuyorum yaptıklarımı fiyat,tarih,değişen parçalar,km ne varsa hepsi bilgisayarımda mevcut  yarından sonra satarken alıcı olan arkadaşa hepsini vericem. hatta alimde aracı alırken expertiz yaptırmıştım honda uzunerde onun fişi bile elimde mevcut :-)
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2013, 01:58:12 ÖS Gönderen: asosundan »

karmak

« Yanıtla #1309 : Nisan 18, 2013, 02:08:16 ÖS »
http://www.tegger.com/hondafaq/rustybrakes/brakes1.html

kış  karından sonra fren  temızlıgı  cok  guzel  anlatım

ben word de tutuyorum yaptıklarımı fiyat,tarih,değişen parçalar,km ne varsa hepsi bilgisayarımda mevcut  yarından sonra satarken alıcı olan arkadaşa hepsini vericem. hatta alimde aracı alırken expertiz yaptırmıştım honda uzunerde onun fişi bile elimde mevcut :-)

helal  usta  vallahı  ben  camry  sahıbını  gorunce  sasırdım  adam  0  dan  ıtıbaren  her seyı  yazmıs  ..
ben  kımseye  bu  konuda  guvensız  oldugum ıcın  ılla  kendım  gorecegım  ...

asosundan

« Yanıtla #1310 : Nisan 18, 2013, 04:26:33 ÖS »
bence olması gereken bu ama detaycı olmak hem kendi hem karşındaki kişi için bu işlerde olmazsa olmaz

temha80

« Yanıtla #1311 : Nisan 18, 2013, 09:49:30 ÖS »
slm arkadaşlar 2000 model honda crv almayı düşünüyorum aracı av merakımdan dolayı arazide kullanacağım arazi şartlarına uyumlumu değerli bilgilerinizi bekliyorum şimdiden tşkler

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1312 : Nisan 18, 2013, 09:56:17 ÖS »
Şimdi doğru yere yazdın işde :)  maraşlıyım diye yazmışdın sanırım. Ağır arazi şartları için çok uygun değil. Ama seni tecerde, pazarcıkda, Elbistan ve ekinözü gibi arazi şartlarında rahatlıkla ve ekonomik olarak gezdirir. Merkez Yada göksunda isen yeter de artar bile. Büyük kayalıkların olduğu kısımlara girmen pek mümkün olmaz sadece :) aldıktan sonra araziye vurmaya kıyamazsın ama bence. :)

temha80

« Yanıtla #1313 : Nisan 18, 2013, 10:07:52 ÖS »
elbistandayım buraları biliyorsunuz sanırım daha önce toros vardı bende onla çoğu yere gidiyordum benim merak ettiğim şey 2000 modelleri sürekli 4 çekerdemi yoksa 2 çekerdemi bide dayanıklılık konusunda nasıl bir araç

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1314 : Nisan 18, 2013, 10:11:50 ÖS »
Yaşadığın yer için ideal . Ben ekinözü de askerlik yaptım. Sizin oralar için yeterlidir. Parça sıkıntın olmaz , çok yakmaz, sık sık arıza vermez. Hem asvalt hem de hafif arazi için uygundur. Üstelik bu grupta iç hacmi en geniş olanıdır diye biliyorum.

temha80

« Yanıtla #1315 : Nisan 18, 2013, 10:18:34 ÖS »
tşkler bilgilendirmen için kardeş bu araçtan alacağım tip olarakta güzel işimide fazlasıyla halledecegimden eminim

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1316 : Nisan 18, 2013, 10:20:19 ÖS »
Önceki sayfalara göz at daha net bir fikrin olur.

temha80

« Yanıtla #1317 : Nisan 18, 2013, 10:21:55 ÖS »
ok bakacağım

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1318 : Nisan 19, 2013, 07:06:08 ÖÖ »
Cümleten günaydın cumanız mübarek olsun.

arkadaşlar sonunda 1999 model bi CR-V aldım  araç çok güzel sıkıntısız expertiz raporu vs çıkartarak baktırdım.

Şimdi sormak istediğim vites kolunda D ve 2 konumu arasında boş vites gibi bi vites varmış gibi bi kademe var fakat buna aldığımızda konsolda d veya 2-1 ışıklarındna hiçbiri yanmıyor fakat araç normal otomatik olarak yürüyor bu nedir acaba? aracın geçişlerinde sarsıntı vs bişey yok vites attığını hissemiyorum desem yeridir bu konuda bi açıklama yaparmısnız acaba?

Bu araç için şöyle bişey söz konusu olabilir, yağmer hocanın arabasının resmini paylaşmıştı d2 den sonra d3 var, sizin arabanın göstergesi değişmiş olabilir buna bağlı olarak kmsi ile de oynanmış olabilir, olabilir diyorum daha önce bu tarz şeylerle karşılaştım fakat sizin arabanız için kesin öyledir demiyorum sadece fikir yürütüyorum.

dark_nightt

« Yanıtla #1319 : Nisan 19, 2013, 11:05:28 ÖÖ »
Cümleten günaydın cumanız mübarek olsun.

arkadaşlar sonunda 1999 model bi CR-V aldım  araç çok güzel sıkıntısız expertiz raporu vs çıkartarak baktırdım.

Şimdi sormak istediğim vites kolunda D ve 2 konumu arasında boş vites gibi bi vites varmış gibi bi kademe var fakat buna aldığımızda konsolda d veya 2-1 ışıklarındna hiçbiri yanmıyor fakat araç normal otomatik olarak yürüyor bu nedir acaba? aracın geçişlerinde sarsıntı vs bişey yok vites attığını hissemiyorum desem yeridir bu konuda bi açıklama yaparmısnız acaba?

Bu araç için şöyle bişey söz konusu olabilir, yağmer hocanın arabasının resmini paylaşmıştı d2 den sonra d3 var, sizin arabanın göstergesi değişmiş olabilir buna bağlı olarak kmsi ile de oynanmış olabilir, olabilir diyorum daha önce bu tarz şeylerle karşılaştım fakat sizin arabanız için kesin öyledir demiyorum sadece fikir yürütüyorum.

öyle bişey olsaki bu araçlar 128 bglik modeller oluyor ve vites kollarıda topus şeklinde ve herhangi bir tuş yok  vites kolunun üzerinde O/D tuşu olmazdı sanırım fakat O/D tuşu var ve viteside aracın eski tip değil ? Benim düşündüğüm vitesi tam yuvaya oturtmayınca vites göstergesindeki ışığın sensörüne tam dokunmadığındna panelde ışık yanmıyor diye düşünüyorum.3-4 gün oldu vites değiştiriken felan herhangi farklı bi yuva varmış gibi gözükmüyor zaten yani yine aynı yuvaya outuro az yukarı itince göstergedeki ışıkta yanıyor yani işlevsel olarak bi sıkıntı görmedim. Halbuki Bu vites olayınıdı araçta ben fark etmedim ya bi abimiz bindi vites atarken ne hikmetki onda denk geldi ama 3-4 gündür gezdiğim halde bende böyle bi sorunmuş gibi bi sıkıntı çıkarmadı.Çok büyük bi sıkıntı gibime gelmdi sonuçta vites geçişleir veya kullanım olarka herhangi bi sıkıntı teşkiletmiyor.
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2013, 11:07:06 ÖÖ Gönderen: dark_nightt »

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1320 : Nisan 19, 2013, 11:10:26 ÖÖ »
Servisde şanzıman ile ilgili bir kayıt var mıydı? Şanzıman yağı ve difransiyel yağı değişmiş mi aracın. Senin küçük dediğin bir kısa devre bile sıkıntı yaratabilir. Dostane bir tavsiye sadece. Şanzıman ve şanzıman yağı olayı çok önemli. Kolda da küçük bir sıkıntı olabilir tabi görmediğim için net konuşamam. Sen önemli değil diyorsan önemli değildir...

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1321 : Nisan 19, 2013, 11:13:52 ÖÖ »
Yazdıklarını tekrar okudum da senin aracın vites topuzunda O/D tuşu var mı yok mu?

dark_nightt

« Yanıtla #1322 : Nisan 19, 2013, 12:12:39 ÖS »
Yazdıklarını tekrar okudum da senin aracın vites topuzunda O/D tuşu var mı yok mu?
  var var paneldede vites kımında bastığın zamn aktif oluyor ve işlevsel olarak aktif durumda bu arada şanzıman yağı ve difransiyel yağı ile ilgili bi bilgi yok amam bu 2sini ben değiştiricem zaten daha alalı 3 gün oldu dün plaka işini felan hallettim en yakın zamandada şanzıman yağı ve dif. yağı alıcma servisten sonra değiştiricem

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1323 : Nisan 19, 2013, 12:17:34 ÖS »
O bakımı servisde yaptır sen bence. Örnek dışarıdaki ustama şanzıman yağımı kontrol ettirirken aracın çalışır halde olması gerektiğini söylerken servisde buna gülmüşlerdi. Servisde değiştir. Kaydını kuydunu yaptır aracın. Biri çalışırken yağ seviyesine bakıyor diğeri kontak kapalıyken. Aracın en önemli organı şanzımanken bu işin sorumluluğunu servise bırak derim.

dark_nightt

« Yanıtla #1324 : Nisan 19, 2013, 12:26:22 ÖS »
O bakımı servisde yaptır sen bence. Örnek dışarıdaki ustama şanzıman yağımı kontrol ettirirken aracın çalışır halde olması gerektiğini söylerken servisde buna gülmüşlerdi. Servisde değiştir. Kaydını kuydunu yaptır aracın. Biri çalışırken yağ seviyesine bakıyor diğeri kontak kapalıyken. Aracın en önemli organı şanzımanken bu işin sorumluluğunu servise bırak derim.

olabilir ama Bursada otomatik şanzıman konusunda çok tecrübeli bi tanıdığım usta var Porsche Audi BMW Mercedes marka lüx otomobillerin şanzıman ustasıdır kendisi