Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287901 defa)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1325 : Nisan 19, 2013, 01:20:54 ÖS »
Ömer abi senin denk geldiğin ustalarda amma ustaymış ya :)

Dark nightt yazdıklarımdan dolayı yanlış anlama arkadaşım, dediğim gibi bir ihtimaldi fakat dediğin gibi o/d tuşu varsa dediğin gibi eski motor değil heralde, kolda da problem olabilir, oksitlenme de yapmış olabilir.

Yağ konusuna gelince serviste litresi 30 liraya satılıyor orjinal honda kutusunda geliyor, adam gibi bir usta tanıdığın varsa her halukarda değişir zor bişe değil değişmek altı üstü 2 tıpa var açacak boşaltacak dolduracak fazlada abartmanın anlamı yok internnette bir sürü video var millet kendi değiştiriyor şanzıman yağını keza defransiyel yağı biraz daha zor. Şimdiden kolay gelsin.

4 litre şanzıman 1 litre defransiyel yağı alacaksın.
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2013, 01:21:39 ÖS Gönderen: NUJMAN »

hondacrv2000

« Yanıtla #1326 : Nisan 19, 2013, 03:33:42 ÖS »
merhaba arkadaslar; aranıza yeni katıldım, crv1 ve crv2  farklı araçlar kullandım. geçen sene 200 model bir crv aldım.forum u okudum güzel paylaşımlar ve daha da olacaktır eminim. bu arada yaş ortalaması kaç buradaki crv cilerin benim yas 34

hondacrv2000

« Yanıtla #1327 : Nisan 19, 2013, 03:41:13 ÖS »
son bir yıl içerisinde sol ön parya haricinde aracıma, lpg taktirdım lovato, yakıtı bence çok iyi uzun yolda 90-100 arası 9-10 lt şehir içi 14 lt kadar:), 4 adet lassa lastik aldım senesi dolmadı ama belki 2000 km anca yapmışımdır(kışlıklarım var) 1 yıl içerisinde bakım namıma çok para harcağım (yağı kayışları fişekleri vs) en son dün 166,16 tl ye 4 lt şanzıman yağını değiştirdim.:) yurt dışı sitelerinden çok bakındım vs. yapmak istediklerim
1:kaput koruma
2:ön arka tampon reflektör (usa) modeli
3:double din
4:yan demir bar ları
5:film ( belki yeni çıkan perdelerden alırım)
6:arkaya çeki demiri
7:ön tampon önüne alt tarafına bir sac gibi birşey koyuyarlar ondan: yabancılarda var

bütün bunları görsel olarak yapmak istiyorum:)
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2013, 03:42:56 ÖS Gönderen: hondacrv2000 »

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1328 : Nisan 19, 2013, 03:44:17 ÖS »
Zevk alıyorsan bunlardan hepsi güzel olur tabiiki yap. Arabanı seviyorsan elbette para harcanıyor. Takılma fazla para işine :) yaş 36

hondacrv2000

« Yanıtla #1329 : Nisan 19, 2013, 03:52:44 ÖS »
aracıma harcadığım paraların tamamı bakım için yanı, triger yağ bakımı vs. çok şükür aracım sol ön teker poryası haricinde bir arızası vs hiç olmadı:)
çok mutluyum......

dark_nightt

« Yanıtla #1330 : Nisan 19, 2013, 06:46:11 ÖS »

Dark nightt yazdıklarımdan dolayı yanlış anlama arkadaşım, dediğim gibi bir ihtimaldi fakat dediğin gibi o/d tuşu varsa dediğin gibi eski motor değil heralde, kolda da problem olabilir, oksitlenme de yapmış olabilir.

Yağ konusuna gelince serviste litresi 30 liraya satılıyor orjinal honda kutusunda geliyor, adam gibi bir usta tanıdığın varsa her halukarda değişir zor bişe değil değişmek altı üstü 2 tıpa var açacak boşaltacak dolduracak fazlada abartmanın anlamı yok internnette bir sürü video var millet kendi değiştiriyor şanzıman yağını keza defransiyel yağı biraz daha zor. Şimdiden kolay gelsin.

yok arkadaşım ne yanlış anlaması burda gerekteiği zaman sorunlarımız olucak başına böyle bişey gelen varsa bilgi alışverişi yapıcaz ama ben bugün Bursa da servise gittim şanzıman yağını sormak için 32 tl litre fiyatı verdi Servisteki yetkili 3 litre şanzıman yağı 1 litrede defransiyel yağı gider dedi ama sen ne için 4 litre dedin acaba?

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1331 : Nisan 20, 2013, 05:09:02 ÖS »
Kapı içleri yalıtım işi tamamdır arkadaşlar :) akşam fotoları atarım

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1332 : Nisan 20, 2013, 06:48:47 ÖS »

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1333 : Nisan 20, 2013, 07:37:35 ÖS »
merhaba arkadaslar

ömer abicim ins istedigin gibi olmustur sonucları bekliyorum bende :)

bende bugun motor yağını bujileri filitreleri ön sol motor kulagı ve arka motor kulağını değiştirdim.

aldıgım polen filitresi olmadı bi ara onuda değiştirecem

alt karter contasında ufak bi nemlenme gordum devam ederse onuda değiştirmemiz gerekecek serviste orjinalinin fiyatı 130 tl imis 

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1334 : Nisan 20, 2013, 07:58:45 ÖS »
arkadaşlar yaptık ama bakalım cok fazla bir fark görmedim. arabamda cok ses gelen yer yoktu belki ondan farketmiyorum ama kapılardaki kilit sitemlerinden ses gelen varsa iyi oluyor. baya tutuyor içerdeki sarsıntı ve ses olacak parçaları.en önemli fark kapının içi doldu. şimdi kapatınca daha tok ses geliyor :) mutlaka faydası olacaktır ama . ısıya etkisi olacağı kesin .  yaptığımız malzemenin bir tarafı süngerimsi diğer tarafı ise aliminyum folyo şeklinde. bir tarafı yapışkanlı. 2 metresi yeterli geldi ve metresi 25 TL. işçilik kısmının çoğunda kendim calıştığımdan kaportacı ücret almadı. ön kapının menteşe kısmında aşınma vardı kapıyı açıp kapatırken çat,çat şeklinde ses geliyordu. onu söktürüp tornacıda yaptırdım. 20 tl ye o çatırtıda kesildi. bu arada hava filtresi, polen filtresini değiştirdim (55 tl ). birde eski kılıfları söktüm ve ön koltuklara kilim şeklinde kılıf aldım( 45 tl ) . plakalarımı reklamcıdan aldım ve yapıştırdım(30 tl ). çok havalı oldu bakan aracı gibi :) boğaz kelebeğini de temizledik :) çok az bir is aktı ama. başka bişey var mıydı acaba ?   cok yakında bu forumdan cıkıcam şimdiden söyleyim. sabah evden çıkarken saat 10 du ve bir  saate kadar gelirim herhalde dedim :) eve geldiğimde saat 17:30 du :) durumlar kötü :)

karmak

« Yanıtla #1335 : Nisan 21, 2013, 06:29:57 ÖÖ »
arkadaşlar yaptık boğaz kelebeğini de temizledik :) çok az bir is aktı ama. b

bogaz kelebegını komplemı soktunuz.
bırde kapı ıclerını  dırek yapıstırdınızmı   ıcıne baktınızmı  yanı  cam  krıkolarını  yaglamıssındır  tahmınım..

saka bır yana  sunger alımınyum  bılesenı  nasıl senın  ıstedıgın gıbımı  tavsıyemı ettıler  senmı  arastırdın..
kapı lastıklerın  asınmamıskı  ses fazla  fark etmemıs  geldı  bence

ben  bır  putur  attırdım  arac  eskı  toyota  coraonaya  dondu  ses soluk azaldı  toklastı..
her sey bır yana  gonlunce olmus .
ıyı gunlerde kullan .
yanlız  hava  ve  polen  fılıtresı  20  tl   sen polenı  karbonlumu  kullanıyorsun  eger  oyleyse   memnun musun.. :con >=ok

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1336 : Nisan 21, 2013, 10:03:20 ÖÖ »
Hava ve polen filtresini servisden aldım. Karbonlu olduğunu sanmıyorum ama servisden hep kazık yediğimin farkındayım :) boğaz kelebeğini tamamen sökmedik . Açılır kapanır kapağın olduğu yeri sadece. Gecen kışki ağır bakımda komple temizlenmişti çünkü. Süngeri de kaportacı tavsiyesi ile aldım. Aliminum kısmın yalıtıma faydası olacağını söyledi. Cam krikosunu balata spreyi ile önce temizledim onu yazmayı unutmuşum. Kapının altında su kanalları var ordan spreyi sıktıkca baya pislik attı. Sonrada cam krikolrını whurt ün spey yağı ile yağladık. Süngeri orijinal naylonun üzerine çektik . Şlerde açmak gerekirse rahat olacak bu durumda.

hondacrv2000

« Yanıtla #1337 : Nisan 21, 2013, 07:43:59 ÖS »
arkadaslar ban sunroof çalışma videosu lazım.yanı tam kapalı halden açılmaya başlayınca kaç kademedeaçılıyor ve kaçkademede kapanıyor. en önemlisi kapanırken veya açılınca sona geldiğinde motordan yada dişiliden sesgeliyormu . acil paylaşmanızı rica ediyorum.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1338 : Nisan 21, 2013, 08:01:48 ÖS »
Acılırken ve kapanırken 2 kademe. Sona gelince de motordan ses gelir. Tam otomatik olmadığı için.

hondacrv2000

« Yanıtla #1339 : Nisan 21, 2013, 09:30:17 ÖS »
ömer arkadaşım sağol bilgi için, yalnız şöyle, açmaya başladık 1 durdu 2 durdu 3 de tam açık
terside aynen böylemidir.4
ben tavanı tamamen söktümde:)

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1340 : Nisan 21, 2013, 09:33:50 ÖS »
Sanırım kapanırken 2 kademe.  katılımına kadar kapanıyor dürüyor tekrar basıp tamamen kapatıyorsun. Ses geliyor bırakıyorsun. Durum bu şekilde :)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1341 : Nisan 22, 2013, 07:30:42 ÖÖ »
Cümleten günaydın.

yok arkadaşım ne yanlış anlaması burda gerekteiği zaman sorunlarımız olucak başına böyle bişey gelen varsa bilgi alışverişi yapıcaz ama ben bugün Bursa da servise gittim şanzıman yağını sormak için 32 tl litre fiyatı verdi Servisteki yetkili 3 litre şanzıman yağı 1 litrede defransiyel yağı gider dedi ama sen ne için 4 litre dedin acaba?

4 litre şanzıman diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyor olabilirim kitapçığa bakmam lazım.

Ömer abi uygulama güzel olmuş, eline sağlık.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1342 : Nisan 22, 2013, 07:34:19 ÖÖ »
Ömer abi malzemenin tam bir adı yokmu veya internnette satılan bir yeri.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1343 : Nisan 22, 2013, 07:42:58 ÖÖ »
numan adını bilmiyorum malzemenin ama motorun üstüne kaputun altına yapılan malzemeden. çevrende bulabilirsin sanırım. oto aksesuarcılarda bulunabilir. genelde kaputun altında orjınalinde motor üstünde sünger olmayan araclar için bu malzemeyi kullandıklarını söylediler. dün pikniğe gittim. 20 km lik mesafe. bir kısmı da stablize yol . arkadaşlar gercekten faydası olmuş. aracın ve tekerin sesi daha az geliyor. elbette elimde bir ses ölçer yok tam olarak ne kadar bilemem ama sesde azalma kesin. ısıda da aynı şekilde . gittiğimiz yer yayla ve srin biryerdi. 2 saat kadar sonra eşim üşüdü ve araca bindi ama aracın normalden daha sıcak olduğunu söyledi. gercekten de içerisi ılımandı. psikolojik bir fark bile olabilir bunlar ama her ne şekilde olursa olsun güzel oldu:)       
bu arada şanzıman yağı normalde 7 litre ancak tamamını boşaltamıyorlar. 3,5 ile 4 litre arasında bir yağ boşaltabiliyorlar ancak. servis bu şekilde yapmışdı benimkini.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1344 : Nisan 22, 2013, 08:17:02 ÖÖ »
Ömer abi teşekkür ederim, yalıtımın mutlaka faydası olacaktır, yazın arabayı soğuturken kışında ısıtırken fark yapacaktır.

asosundan

« Yanıtla #1345 : Nisan 22, 2013, 08:32:56 ÖÖ »
arkadaşlar herkese günaydın şanzıman yağına 4 litre demişsiniz amma benim bildiğim kadarı ile 3 lt yeterli geliyor. defransiyel yağıda 1 lt ben bunları serviste değiştirdim. faturada şanzıman  3 lt defransiyel 1 lt yazıyordu. şanzıman yağı ATF-Z1 orjinal defransiyel yağını hatırlayamadım. bu arada kendi aracımın hafta sonu sağ rot başını değiştirdim bir lokurdyu sesi vardı kasislerden gerçerken, sanayideyken tecrübe ettim bir ses yoktu . fakat dün inanılmaz şekilde ses arttı.
bakalım yarın 23 nisan neşe doluyor insan neşe doluncada doğru sanayiye gidiyor insan :-) neymiş görücez.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1346 : Nisan 22, 2013, 08:47:54 ÖÖ »
Şanzımandaki yağın tamamını boşaltamadıkları için 3 litre zaten. Ve dişliler arasında yağın bir kısmı halen durduğu için de orijinal yağı konmalı deniyor. Benim aracında yağını değiştirirken önce 3 litre kadar boşalttı daha sonra çalıştırdı ve vitesler arasında geçişler yaptı. Araba havada tekerler boşta.kısa süre  vites değiştirerek yarım litre kadar daha boşalmasını sağladı.

asosundan

« Yanıtla #1347 : Nisan 22, 2013, 10:13:38 ÖÖ »
Şanzımandaki yağın tamamını boşaltamadıkları için 3 litre zaten. Ve dişliler arasında yağın bir kısmı halen durduğu için de orijinal yağı konmalı deniyor. Benim aracında yağını değiştirirken önce 3 litre kadar boşalttı daha sonra çalıştırdı ve vitesler arasında geçişler yaptı. Araba havada tekerler boşta.kısa süre  vites değiştirerek yarım litre kadar daha boşalmasını sağladı.

ömer abi valla ben şanzıman yağsız kısa süre değil milim kıpırdatmazdım aracımı senin yerinde olsam neyseki bi sıkıntı çıkmamış anlaşılan

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1348 : Nisan 22, 2013, 10:16:46 ÖÖ »
Abi ben servise güvenirim. Bu konuda internette de okumuşdum bununla ilgili birşey. Diyorum ya şanzıman yağsız kalmıyor. İstesen de tamamını boşaltma şansın yok. Ama internettende araştırırsan bu konu ile ilgili bir açıklama var.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1349 : Nisan 22, 2013, 10:21:30 ÖÖ »
Benim yetkili servise de özel servise de güvenim yok gözümle görmem lazım yapılan işlemi yoksa emanet etmem kolay kolay.

Bir arkadaşımın başına gelen olaydan sonra yetkili servislere de güvenmiyorum. Arkadaşım ufak çaplı bir kaza geçiriyor arabanın tampondu ön alt takımdı hasar görüyor kaskodan yetkili servis tarafından yapılıyor araç ve teslim ediliyor, arkadaş aracını servisten aldıktan sonra gelen seslerden  dolayı işgilleniyor kendi özel servisine götürüyor araba life kalkıyor değişen parçaların %90 çıkma parça olduğunu görüyor o sinirle servisi basıyor bağırıyor çağırıyor servis elemanları özürler af dilemeler arabayı tekrar alıyorlar orjinal parçalarla değişim yapıyorlar arkadaş uyanmasa 6 binliralık faturayı bedavaya yapmış olacaktı. Bir diğer servis te çalışan arkadaş gelen araçlardan yağ çalındığını ve yağ değişimine gelen araçlara eski yağ karışık satıldığını vs vs gerçekten duyduğum olaylar vel hasıl bu devirde babana da güvenmeyecen gerçi yetkili servis özel servise göre 1 gömlek önde fakat katakulli çeviren çok siz siz olun servise araba bıraktığınızda başından ayrılmayın.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2013, 10:26:05 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »