Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287926 defa)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1400 : Nisan 30, 2013, 12:38:26 ÖS »
Herkese iyi günler,
Ben İstanbul-Avcılar'dan yeni bir Forum üyesi, Ali Fahri Altuneli.. 2000 model bir CR-V, almayı düşünüyorum.. Malum bu araçlarda 4 silindirli 2000 turbo'lu ve 147 BG bir motor var.. Kullanan ve bilgi sahibi Forum üyelerinden iki konuda bilgi almak istiyorum; 1. Bu aracın şehir içi-dışı yakıt tüketimi litre/100 km olarak benzinde nedir acaba, lpg'de söylense olur, ama asıl olan benzindir tabii. 2. Bu araçların galiba ABD için yapılmış "Cruise Control" olan tipleri var, duymuştum. Bu "Cruise Control" sisteminden, şu anda olmayan bir CR-V'ye taktırabilirmiyim ve kim yapabilir bunu.?
Teşekkürler..

ÖNCELİKLE CR-V LERİN HİÇ BİRİNDE TURBO YOKTUR. 4 SİLİNDİR 2000CC VE 14 PS OLDUĞU DOĞRU ANCAK TURBO YOK ÜSTTEN
ÇİFT EGZANTİRİKLİ B20 SERİSİ MOTOR MEVCUT. BENZİNLE YAKIT TÜKETİMİ 10-12LT ARASI OYNAR ŞEHİRİÇİ... ŞEHİRDIŞI 8LT YE
DÜŞÜREN DUYDUM AMA YAŞAMADIM.
LPG Yİ VE CRUİSE CONTROL SİSTEMİ HAKKINDA YORUM YAPAMAYACAĞIM BİLGİM OLMADIĞI İÇİN.

asosundan

« Yanıtla #1401 : Nisan 30, 2013, 01:31:02 ÖS »
Herkese iyi günler,
Ben İstanbul-Avcılar'dan yeni bir Forum üyesi, Ali Fahri Altuneli.. 2000 model bir CR-V, almayı düşünüyorum.. Malum bu araçlarda 4 silindirli 2000 turbo'lu ve 147 BG bir motor var.. Kullanan ve bilgi sahibi Forum üyelerinden iki konuda bilgi almak istiyorum; 1. Bu aracın şehir içi-dışı yakıt tüketimi litre/100 km olarak benzinde nedir acaba, lpg'de söylense olur, ama asıl olan benzindir tabii. 2. Bu araçların galiba ABD için yapılmış "Cruise Control" olan tipleri var, duymuştum. Bu "Cruise Control" sisteminden, şu anda olmayan bir CR-V'ye taktırabilirmiyim ve kim yapabilir bunu.?
Teşekkürler..

ÖNCELİKLE CR-V LERİN HİÇ BİRİNDE TURBO YOKTUR. 4 SİLİNDİR 2000CC VE 14 PS OLDUĞU DOĞRU ANCAK TURBO YOK ÜSTTEN
ÇİFT EGZANTİRİKLİ B20 SERİSİ MOTOR MEVCUT. BENZİNLE YAKIT TÜKETİMİ 10-12LT ARASI OYNAR ŞEHİRİÇİ... ŞEHİRDIŞI 8LT YE
DÜŞÜREN DUYDUM AMA YAŞAMADIM.
LPG Yİ VE CRUİSE CONTROL SİSTEMİ HAKKINDA YORUM YAPAMAYACAĞIM BİLGİM OLMADIĞI İÇİN.

abimiz gerekeni söylemiş zaten cruise olayında bence cruise olmayan arabaya kolay kolay cruise takılmaz en azından benim düşüncem takılsada pek sağlıklı olucağını düşünmüyorum. benim aracım 99 model 147 Hp olan modelden  ben sana yakıt olarak tl değerini söyleyeyim benim  aracımın: lpg de şehir içi sakin kullanım : 33-35 kuruş arası uzun yolda 27 kuruşları gördüm. lpg lt fiyatı : 2.55 benzinde sorma gitsin kuduruyo mübarek net olmamakla beraber  km de 40-50 kuruş arası yakıyor şehir içi saygılar

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1402 : Nisan 30, 2013, 01:42:15 ÖS »
Yakıtından korkma arkadaşım aracın. Normal bir aracdan cok daha fazla yakmıyor . Bu arada bizim araçlar için cruize- control olduğunu sanmıyorum, olsa da yakıtı artıracağından dolayı çok da kullanışlı olmayacaktır diye dşünmekteyim. Hız sabitleyicili aracım da var kullanmıyorum çünkü.

bora06

« Yanıtla #1403 : Nisan 30, 2013, 09:48:26 ÖS »
amortisörler hakkında bilgim yok ama arkadaşlar bu sıra hararet e biraz dikkat ediyorum biraz yükseliyo gibi geldi fan mı acmıyo termostat kapagındamı sorun var bilmiyorum sizin hararet kaca kadar cıkıyo acaba benimki hep ortada sabit biraz basınca ortayı yukarı dogru geciyo acaba anormal bi durummu var sizce

degerlı kardesım
ben radyatoru degısınce  su hortumunda sısmeden dolayı rahatsızlık oldu  ancak  0 tl ye  radyator kapagını değiştim   
aracın lpg lı ıdı  yanlıs  hatırlamıyorsam
lpg baglantını  eger    t    lerle  yaptılarsa  tamam  ancak  bazı  ustalar   u boruya  baglantı  yapıyormuşşşş....   

ben onlarıda  metal  t  ıle  degıstım  50  tl  aldılar

tabı  tum  bunlar  radyator  degısımınden  sonra  oldu..

ancak  ıbrenın  oynaması  yanlıs  bılgın   olsun  kolay  gelsın.

valla abicim cok haklısın bendede hiç oynamıyordu radyatör degiştikten sonra oldu fanı denedim bugün açıyor fanda sorun yok şu su borusuna bakıyım birde daha öncede bahsedilmişti okumuştum.

johnsen

• ERMAN
« Yanıtla #1404 : Mayıs 01, 2013, 08:11:22 ÖÖ »
uzun zamandır vakit geçiremiyordum forumda.özlemişim

cümleten günaydınlar...

bu arada birşey daha paylaşmak istedim lastikçi hava basıncını 36 bastı cok degilmi dedim. abi kasislerde cok vuruntu yaparsa düşürürüz dedi biraz  denedim baktım olmuyo 32 düşürdüm hava basıncını sizce en makul hava basıncı ne olmalı arkadaşlar.
  arkadaşın dediği gibi nitrojen gazının lastiği soguk tuttugunu söylemişti lastikçi
ilk aldığımda bende de oldu aynı sıkıntı aracı,termostat oluyormuş kireçlenmiş mi oksitlenmiş mi dersiniz bilemiyorum.normalde hep ortada duruyor hararet ibresi sonra yükseliyor sonra eski yerine geri geliyor.yani fanları geç çalıştırıyor.hararet müşiri ile termostatı değiştirdim mis gibi oldu.hararet her zaman risktir bence en kısa sürede gösterin aracınızı...

bora06

« Yanıtla #1405 : Mayıs 01, 2013, 07:27:03 ÖS »
bugün tamirciye gittim. ustam bakarız dedi elinde işler yogundu tatil günleri çok yogun oluyor. keşke randevu alsaydın dedi abi arabaya baktı önce üst kapak contasındanmı diye baktı Allah tan ordan bi sorun çıkmadı.su borularındada da sorun yok. sonra radyatörü inceledi radyatörde bi gariblik var dedi. yeni degiştirdim dedim.yarın getir dedi rahat bi şekilde bakalım dedi yarın bi daha götürecem.abi orjinal parça pahalı filan ama sorun çıkarmıyo işte

karmak

« Yanıtla #1406 : Mayıs 02, 2013, 03:27:39 ÖS »
bugün tamirciye gittim. ustam bakarız dedi elinde işler yogundu tatil günleri çok yogun oluyor. keşke randevu alsaydın dedi abi arabaya baktı önce üst kapak contasındanmı diye baktı Allah tan ordan bi sorun çıkmadı.su borularındada da sorun yok. sonra radyatörü inceledi radyatörde bi gariblik var dedi. yeni degiştirdim dedim.yarın getir dedi rahat bi şekilde bakalım dedi yarın bi daha götürecem.abi orjinal parça pahalı filan ama sorun çıkarmıyo işte

degerlı kardesım

eger lpg  eskı  ıse  yanı  lpg de gecen sure   cok  olduysa...
regulator  yada  beyın  denen  parcanın  ya  tamır  takımı  yada   yenısını  al   ılgılı parcanın  
ıcındekı  dıyafram  kırlı  olmasından  kaynaklı  sorun  yasayabılırsın  
bana  oyle  demıslerdı  .
lpg  cı  arkadasda  onde  lpg  nın  kucuk  fılıtresının  altındakı  kabloyu  cıkardı  tamam  sımdı  dene  eger  lpg ıle  ılgılı  ıse  sokelım  parcayı  ıster  tamır  ıster  yenısı  demıstı  benım  arac  50.000 km    lpg  oldugu  ıcın  soron  olmayacagını  bu  tur ıslemlerın  lpg de  km  yapan  araclar ıcın lpg  fıltre  ve  bozuk  gazdan  kaynaklı  oldugunu  belırtmıstı...

ıstersen  lpg  nın  sıgortasını  sok  oyle  dene  bırde
kolay  gelsın...

bırde   radyatoru  takana  sor  ıstersen   aynısını  anlatacaktır  emınım   
bırde  lpg nın  suyu  t  ılemı  alınmıs  soylemedın
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2013, 03:29:36 ÖS Gönderen: karmak »

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1407 : Mayıs 02, 2013, 05:18:31 ÖS »
SELAMUN ALEYKÜM  bende geldim aranıza 2000 crv aldım süper bir araba satan kişi arabadan çok memnunmuş fakat arasıra stop ettiği için ve bunuda yaptıramadığından satmış arabada zavoli marka tüp var şuanda stop etmeyi göremedim ama motor arza lambası yanıyor bir kaç kişiye sordum tüptendir dediler.böyle sorunlarla karşılaşan arkadaşlar.varsa lütfen cevap beliyorum.

bora06

« Yanıtla #1408 : Mayıs 02, 2013, 08:27:31 ÖS »
abi bugün yine gittim ankarada hondacı kadir ustaya dediğiniz gibi lpg nin suyu yanlış yerden almışlar.lpg dediğiniz gibi t den almamışlar yeni aldıgım radyatörün üst tarafını plastik kısımları komple cıkartıp alimünyum yaptırmış.artık hararet problemin olmaz bir daha dedi denedim gelirken sanayiden ev 35 km. havada sıcak bastımda biraz hararet hiç kımıldamadı.contayıda dün şu şekilde denedi. motor soguk iken radyatör kapagını söktü marşa bastı arabayı çalıştırdı. radyatörden araba su atmadı eger atsaymış. bu üst kapak contası yanmış demekmiş.ama kesin sonuç demek cokda dogru degil dedi 1 hafta arabayı kullan dedi eger su eksiltirse conta yanmış demektir dedi. sizlerle paylaşmak istedim.ilgi alakanıza teşekkürler arkadaşlar

bora06

« Yanıtla #1409 : Mayıs 02, 2013, 08:35:28 ÖS »
aleykümselam hoşgeldin hayalet kardeş. Allah hayırlı ugurlu etsin kazadan beladan korusun rabbim bence iyi bir seçim yapmışsın. benim aracımda da lpg yi ilk taktırdıgımda o sorun vardı.sonra gittim baktırdım uygun program atmamışlar. benzinden lpg ye geçiş süresini kısmışlar o yüzdenmiş bir daha yapmadı ama sonrasında motor arıza lambası bi süre yandı verdiği hata fakir gaz karışımı hatası onuda bi program daha attıgında düzeldi ama buradada cok arkadaşımız paylaşımda bulundu aldıgın gazın kalitesi fark ediyo bazen

karmak

« Yanıtla #1410 : Mayıs 02, 2013, 09:03:15 ÖS »
abi bugün yine gittim ankarada hondacı kadir ustaya dediğiniz gibi lpg nin suyu yanlış yerden almışlar.lpg dediğiniz gibi t den almamışlar yeni aldıgım radyatörün üst tarafını plastik kısımları komple cıkartıp alimünyum yaptırmış.artık hararet problemin olmaz bir daha dedi denedim gelirken sanayiden ev 35 km. havada sıcak bastımda biraz hararet hiç kımıldamadı.contayıda dün şu şekilde denedi. motor soguk iken radyatör kapagını söktü marşa bastı arabayı çalıştırdı. radyatörden araba su atmadı eger atsaymış. bu üst kapak contası yanmış demekmiş.ama kesin sonuç demek cokda dogru degil dedi 1 hafta arabayı kullan dedi eger su eksiltirse conta yanmış demektir dedi. sizlerle paylaşmak istedim.ilgi alakanıza teşekkürler arkadaşlar

degerlı dostum

malesef  canın sıkılacak ancak
hemen  acıl  gıt  orjınal bır  radyator  al
ve  alımınyum  yapılı olanı  soktur
eger uzun yola cıkıyorsan
benım  eskı aracta yaptıgım  hatayı  sen de  yapmıssın
6 ay  sonra  belkı daha  kısa   radyatorde  kacak  olacak
alımınyumlar tutmuyor  kaynagı
350  tl  verıp  yenısını  takmanı  tavsıye  ederım
kal  saglıcakla
canını  sıktıgım  ıcın  kusura  bakma  ama  onemlı  bır  olay..forumdakı  dıger  arkadaslarda  bazen  onemlı  uyarılar  yapıyor  ve  benım  ısıme  yarayan  cok  guzel  acıklamalardan  dolayı  yazdım..

senın  gozun  yınede  hararette olsun  bırde  uzun  yola  cıkman  sorun  olabılır.  yanında  antıfırız  ve  su  tasımaya  baslasan  ıyı  olur  dıye  dusunuyorum. :con
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2013, 09:05:50 ÖS Gönderen: karmak »

bora06

« Yanıtla #1411 : Mayıs 02, 2013, 09:05:24 ÖS »
abi bildiğin bi marka varmı  yoksa cıkma bakmak lazım acaba

karmak

« Yanıtla #1412 : Mayıs 02, 2013, 09:08:11 ÖS »
genelde   yan  sanayı   tayvan  malı  takılıyor   mumkunse  orjınal  olsa  ıyı  olur  ben  250  tl ye  yaptırmıstım..ancak  radyatorcunle  konussan  ıyı  olur  ıstanbulda olsan  kolayda  ankarayı  bılemeyecegım.  çıkma  kesınlıkle  alma  derım :con
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2013, 09:08:55 ÖS Gönderen: karmak »

bora06

« Yanıtla #1413 : Mayıs 02, 2013, 09:11:55 ÖS »
abi valla bunu bi takip ediyim bakalım koyverirse artık o zaman alıyım saten sürekli harareti suyu kontrol eder oldum son bikaç aydır

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1414 : Mayıs 03, 2013, 08:51:57 ÖÖ »
teşekkür ederim bora06  evet oda dikkatimi çekti sabah otogara giderken gaz lambası kırmızıydı bende türk petrolden gaz aldım devam ettim geri dönerken lambanın sömüş olduğunu gördüm.demek ondanmış (bende kendimle övünüyorum demekki eski sahibi hor kullanıyomuş bak efendi efendi kullanınca arabanın moreli düzeldi )diyorum. bide triger kafama takıldı bu araba 190000 km de eski sahibi arabayı almış yaşlı bir adam fazla kullanmamış bakım yaptırdım ama binmedim diyor trigeri sordum ben anlamam dedi şimdi değiştirsem dünya para değiştirmesem içim rahat değil ustaya gittim kayışlara bakarak anlarmısın dedim öyle anlaşılmaz dedi.herkezede kurcalatmak istemiyorum ben istanbul avrupa yakasındayım bana tavsiye edebileceğiniz ama harbi hondacı olucak güzel bir usta bilen varmı.

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1415 : Mayıs 03, 2013, 07:47:09 ÖS »
teşekkür ederim bora06  evet oda dikkatimi çekti sabah otogara giderken gaz lambası kırmızıydı bende türk petrolden gaz aldım devam ettim geri dönerken lambanın sömüş olduğunu gördüm.demek ondanmış (bende kendimle övünüyorum demekki eski sahibi hor kullanıyomuş bak efendi efendi kullanınca arabanın moreli düzeldi )diyorum. bide triger kafama takıldı bu araba 190000 km de eski sahibi arabayı almış yaşlı bir adam fazla kullanmamış bakım yaptırdım ama binmedim diyor trigeri sordum ben anlamam dedi şimdi değiştirsem dünya para değiştirmesem içim rahat değil ustaya gittim kayışlara bakarak anlarmısın dedim öyle anlaşılmaz dedi.herkezede kurcalatmak istemiyorum ben istanbul avrupa yakasındayım bana tavsiye edebileceğiniz ama harbi hondacı olucak güzel bir usta bilen varmı.

öncelikle tüm arkadaşlara selam

Hayalet bende de senin gibi sorun vardı arabayı ilk aldığımızda önceki sayfaları incelersen görebilirsin aşağı yukarı aynı km de arabalarımız ben sorunu ustaya gidip cihaz bağlatıp gördüm distributor hatası verdi yenisi ile değiştirdim sorun cözüldü ebay dan aldım distibutoru yaklasık 220 tl ye mal oldu burda 260 liraya dan 1500 tl ye kadar var

ayrıca triger kayısını da yeni değiştirdim onceki sayfalarda oda var yanında degiştirdigim mlz lerle birlikte 400 lira kadar masraf ettim bilgine uygun usta bulursan fazla buyuk bi masraf cıkartmaz arabalarımız

bora06

« Yanıtla #1416 : Mayıs 03, 2013, 11:35:46 ÖS »
önemli deil kardeş. trigere dikkat et onun için ayrı bi aparatı olan hondacı ustalar var yoksa sıkışmış diye çekiçliyomuş bazı ustalar ordaki mili eğiyorlarmış

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1417 : Mayıs 05, 2013, 10:19:12 ÖS »
Slm arkadaslar. Az once arabanin hortumu patladi hararet yapti. Suan siteye muthis ihtiyacim var yolda kaldik ailecek arabayi stop ettirdim hala buhar ciktigina gore tam zamaninda kapattim kontagi. Simdi arkadaslar hortum zaten tas gibiydi patladi  su dolduruyorum delikten bosaliyor

bora06

« Yanıtla #1418 : Mayıs 05, 2013, 10:32:24 ÖS »
kardeş arabayı kımıldatmazsan iyi edersin su akıtan yeri tamir edebilirmisin emanetende olsa sonra radyatöre su koyarsın

delik olan yer su akıtmasın diye bişeyle bant yada alüminyum folyo filan yada poşet dolayabilirsin yanına bolca su al eger hararet kalkarsa stop etme arabayı radyatörün üstüne su dökerek sogutabilirsin hararet düşünce stop et
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2013, 10:35:22 ÖS Gönderen: bora06 »

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1419 : Mayıs 05, 2013, 10:34:38 ÖS »
Kendin tamir etmeye çalışma ve aracını oynatma yerinden sakın. Boşta da olsa çektirme. Çekici çağır cok cok gecmiş olsun :(

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1420 : Mayıs 05, 2013, 10:35:21 ÖS »
Slm arkadaslar. Az once arabanin hortumu patladi hararet yapti. Suan siteye muthis ihtiyacim var yolda kaldik ailecek arabayi stop ettirdim hala buhar ciktigina gore tam zamaninda kapattim kontagi. Simdi arkadaslar hortum zaten tas gibiydi patladi  su dolduruyorum delikten bosaliyor

geçmiş olsun necmi ama yapacak fazla bişey yok hortumu saracak mlz falan yoksa arabayı hararet yaptırmadan kullanman zor arabayı düzgun bi otopark a yada güzel bi yere park edip sabah hortumu değiştirmekten başka bişey gelmez su an elinden

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1421 : Mayıs 05, 2013, 10:37:02 ÖS »
Su da doldurma bu arada

bora06

« Yanıtla #1422 : Mayıs 05, 2013, 10:39:37 ÖS »
aman dikkat et hararet üst seviyelere cıkarsa contayı yakabilir allah yardımcın olsun

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1423 : Mayıs 05, 2013, 11:09:21 ÖS »
Arkadaslar fan neden calismiyor.ya uyuz oldum kablo bulamiyorum fani calistiricak koli bandiyla boruyu sardim fiskirmasi durdu suyu agzina kadar doldurdum 10 km yol gittim hersey normal wvw geldim hararet gostergesi normal hortumdan su atiyor ama damla seklinde suyunu tamamladim. Sabah tamirciye birakicam. Valla arkadaslar suan arabayi bilmiyorum ama benim hararet cok fena ustbas lesgibiyim. Bu niye hareret yapti ya.suyuda tamdi.anlamadim gitti. Yarin gorusuruz hepniE allah rahatlik versin.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1424 : Mayıs 05, 2013, 11:22:21 ÖS »
Haklısın cok can sıkıcı. Yarın usta ne olduğu hakkında detaylı bilgi verir sen şuan sakin ol sadece. Eskiden gelen bir sıkıntı varsa aldığın kişiyi de haberdar et. Senden kaynaklanan bir sorun değilse bu durum. Sabah ola hayır ola bosver cana bişey olmadı ya herşey hallolur...