Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287936 defa)

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1575 : Mayıs 28, 2013, 07:04:26 ÖS »
Sayın Numan Yıldırım ,
Bende geçen hafta sonu Adapazarına gittim aracımın bakımları full bakım yeni yapıldı
ilk defa hesapladım uzun yolda 22,5 kuruşa kadar indirdim daha dikkatli olsaydım sanırım 20 kuruşa kadar inebilirim.
Saygılarımla

ARSLANTURK

• İLKER ARSLANTÜRK
« Yanıtla #1576 : Mayıs 28, 2013, 09:52:20 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar;

98 CRV Kullanıyorum. Sunroof'umda bir sıkıntı var. Sunrrof normalde açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce açılıyor fakat kapatmaya çalıştığımda tırrrıırrıırırırırırı diye bir ses yapıyor ve kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

ERKOÇK

« Yanıtla #1577 : Mayıs 29, 2013, 08:01:30 ÖÖ »
Herkese günaydın,

Sn;Serkan73,
Kesinlikle çok haklısınız,araç alırken şans faktörünü hesap etmemiştim,

Saygılarımla,

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1578 : Mayıs 29, 2013, 08:10:28 ÖÖ »
Günaydın arkadaşlar . Araba dediğimiz bir avuç civatadan ibaret. Elbette ki arıza verecek. Önemli olan düzgün bakılmış ve yapılmış olması. Dün ustaya gittim akşam üzeri. Burç lastikleri için. Usta sökmeye yeltendi ama civataların sökerken kırılabilir aracı bırak spey sıkalım yarım saat sonra sökelim dedi. Baktım iş uzun en iyisi önümüzdeki hafta başında bırakayım dedim. Bu arada şaft balansı dedim bakabilir miyiz . Araca bindi sürdü biraz bunda ayarsızlık yok olsa hissedersin dedi. Bir sorum olacak şimdi. Daha önceki sayfalarda biryerin greslenmesi ile ilgili konuşmalar vardı. Neresiydi bu gres basılacak yer :)))

asosundan

« Yanıtla #1579 : Mayıs 29, 2013, 11:56:14 ÖÖ »
Arkadaşlar bugün Abi'm arabama bindi. Çukurlara girdikce karyola gıcırtısı gibi hafiften ses geliyor. Salıncak fişekleri değişmesi lazım dedi bana. Kendi fabia aracından gelen sesin aynısı olduğunu ve yeni değiştirdiğini söyledi. Fikri olan var mı henüz ustaya gitmedim. Değiştirsem uygun fiyata nerden bulurum? Serkan abi servis fiyatı nedir bunun?

aynısı benim aracımdada var al 10-15 tl ye sıvı gres al yağla ses gelen parçaları oldu bitti bedavadan parçalanma sağa sola ömer abi

asosundan

« Yanıtla #1580 : Mayıs 29, 2013, 11:58:18 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar
40 yaş - izmit - Honda Türkiye'de çalışıyorum
1998 Model 220.000 kmde CRV sahibiyim araçı 3 yıldır kullanıyorum.
Yardımcı olabileceğim konular olur ise paylaşmaktan mutluluk duyarım

Saygı ve selamlarımla

selam abicim bende izmitteyim bende 2.5 yıldır 99 model crv kullanıyorum plakası 41 NM 257 izmit merkezdeysen illaki denk gelmişizdir trafikte senin aracının plakası nedir acaba

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1581 : Mayıs 29, 2013, 12:02:38 ÖS »
Arkadaşlar bugün Abi'm arabama bindi. Çukurlara girdikce karyola gıcırtısı gibi hafiften ses geliyor. Salıncak fişekleri değişmesi lazım dedi bana. Kendi fabia aracından gelen sesin aynısı olduğunu ve yeni değiştirdiğini söyledi. Fikri olan var mı henüz ustaya gitmedim. Değiştirsem uygun fiyata nerden bulurum? Serkan abi servis fiyatı nedir bunun?

aynısı benim aracımdada var al 10-15 tl ye sıvı gres al yağla ses gelen parçaları oldu bitti bedavadan parçalanma sağa sola ömer abi

Ya ben de gresleyim dedim ama usta sanırım sökecek oraları. Lastikleri söküp z rotlara da bakalım dedi. Sadece civataları sökerken olurda kırılırsa diye spreyi sıkalım diye düşündü ondan kaldı işde. Aynen dediğin gibi iyice bir yağlama yapıcaz. Ne kadar giderse artık. Ama değişmesi gereken yer varsa mutlaka değiştiririm diye düşünüyorum. Biniyoruz da bu zıkkıma :)

hondacrv2000

« Yanıtla #1582 : Mayıs 29, 2013, 09:10:54 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar;

98 CRV Kullanıyorum. Sunroof'umda bir sıkıntı var. Sunrrof normalde açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce açılıyor fakat kapatmaya çalıştığımda tırrrıırrıırırırırırı diye bir ses yapıyor ve kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

merhaba arkadaşım, aynı sorun bendede var daha arttırdım:) kapan ma aşamasında kendini kaldırdığı aşamadamı kapanmıyor, sen elinle destekliyormusun. ben iyice inceledim oraları, sunroof motorunun üzerindeki dişli ve halatlarımız sıyırmış, motor üzerindeki dişli için 150 tl istediler, bende komple halatları ve motoru aldım.:) çok ucuz sayılı, ama 1 aydır hasta olduğum için daha montajını yapamadım,1 ay içerisinde onuda yaparız inşallah.

tunci

« Yanıtla #1583 : Mayıs 30, 2013, 07:42:34 ÖÖ »
Günaydın, mutlu sabahlar.
Megan kullanan birisi sunroofunda benzer bi sıkıntısı için değişmesi gereken parçayı cnc ile çalışan tornacıda sert plastik gibi bir malzemeden yaptırarak çözmüştü. Maliyeti çok düşürmüştü ve kullandığı malzeme orjinalden daha sağlam olmuştu, belki değerlendirebilirsiniz.

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #1584 : Mayıs 30, 2013, 10:26:02 ÖÖ »
selam,
benim crv nin dörtlü düğmesi ve kalorifer düğmelerinden bir kaçının lambası yanmıyor.Servise sordum çok uzun iş ön konsolu tamamen sökmemiz lazım dediler. :vaww Yuh dedim bir kaç düğme için olacak iş mi? Bu kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum.Nasıl değiştirebileceğim hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1585 : Mayıs 30, 2013, 10:36:30 ÖÖ »
Palavra atmışlar geçmiş sayfaları incelersen, bende bi arkadaşın yardımıyla 1 liraya ampül aldım yaptım. Dörlünün olduğu ızgaranın nasıl söküldüğüne ilişkin internette vidoalr bile var, onu söktünmü 4 lü ampülü elinde, kalorifer lanbalarının da kolay olduğunu düşünüyorum biraz eli tornavida tutan herkez yapabilir.

Bu arada arkadaşlar tavana port bagaj tarzı bişey yapmak istiyorum tavsiyesi olan varmı.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2013, 10:37:13 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1586 : Mayıs 30, 2013, 12:58:56 ÖS »
Arkadaşlar tavana sepet tarzı bişey yaptırmak istiyorum, kullanan varmı acaba?

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1587 : Mayıs 30, 2013, 01:57:58 ÖS »
selam,
benim crv nin dörtlü düğmesi ve kalorifer düğmelerinden bir kaçının lambası yanmıyor.Servise sordum çok uzun iş ön konsolu tamamen sökmemiz lazım dediler. :vaww Yuh dedim bir kaç düğme için olacak iş mi? Bu kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum.Nasıl değiştirebileceğim hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Flaşör düğmesinin içinde tek bir ampül var ama onu bulmak zor. Onun haricinde o bölümde dashboarda ait ışıklandırma yok saat haricinde.
Kalorifer düğmesindeki ampüllerin değişimi için torpidonun değil ön konsolun inmesi lazım...
Double takmak için ben söktüm biliyorum başka yolu yok... Sökmüşken o ampüllerin olduğu yere komple led döşedim...

Söküm işleminden sonra biraz daha sıkıntılı olarak açma kapama daire düğmeleri sökme var
Bu fotoları netten buldum manuel vitesin sökümü ama otomatikte vites uzantısının sökümü olmadığından biraz daha kolay

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1588 : Mayıs 30, 2013, 06:15:14 ÖS »
selam,

Merhaba Arkadaşlar

daha önce double din teyp taktırırken sıkıntılar yaşamıştım sonradan bu dosyayı buldum bizim araçlarımızın her  yerini ayrıntılı şekilde gösterip anlatıyo istediginiz parcayı buna bakarak kendiniz de söküp takabilirsiniz.

http://www.hondahookup.com/forums/downloads.php?do=cat&id=9

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1589 : Mayıs 30, 2013, 09:39:57 ÖS »

Geçen haftasonu iç ışıklandırmalar, kapı altı aydınlatma ve dashboardları bi elden geçirdim double ı taktırırken...
Fena olmadı sanırım ?

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1590 : Mayıs 30, 2013, 09:41:32 ÖS »

Geçen haftasonu iç ışıklandırmalar, kapı altı aydınlatma ve dashboardları bi elden geçirdim double ı taktırırken...
Fena olmadı sanırım ?

tunci

« Yanıtla #1591 : Mayıs 31, 2013, 07:43:09 ÖÖ »
Arabada lazım olan aydınlatmalar, güzel olmuş eline sağlık.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1592 : Mayıs 31, 2013, 08:24:28 ÖÖ »
Aydınlatmalar güzel olmuş elinize sağlık.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1593 : Mayıs 31, 2013, 08:29:26 ÖÖ »
Huuuu jıngıl jıngıl olmuş valla harika görünüyor. Eline sağlık çok güzel. Kapı altlarına bende yapsam zor iş mi? Birde kapı altlarını tavan lambasından mı aldın?

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1594 : Mayıs 31, 2013, 10:01:55 ÖÖ »
Huuuu jıngıl jıngıl olmuş valla harika görünüyor. Eline sağlık çok güzel. Kapı altlarına bende yapsam zor iş mi? Birde kapı altlarını tavan lambasından mı aldın?

Aynen tavandan aldım elektriği. yalnız göründüğü gibi kolay değil... tavandan kablo çekip kapılara dağıtmak olayın %70i ve harbi zor...
Kabloyu körüklerden geçirmek off diyorum. Yalnız fotolarda gibi pavyonvari değil tabi... Renkler daha ılık öyle göz almıyor.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1595 : Mayıs 31, 2013, 10:04:00 ÖÖ »
Onu diyecektim ben gecen sene bu tür bişey düşündüm ama Elektrikci tavandan almam lazım deyince bırakmış oynatmamışdım. Demekki haklıymış. Ama güzel görünüyor. Yokmu acaba başka yolu ya.

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #1596 : Mayıs 31, 2013, 02:30:23 ÖS »
Kardeş,Süper ötesi olmuş bence harika görünüyor.
Eline sağlık.Gönderdiğin göüntüler için teşekkürler hafta sonu flaşör ve kalorifer düğmelerinin aydınlamalarını değiştireceğim bakalım inşallah yapabilirim.

Bir sorum daha olacak.Aracı aldığımda üzerinde sony teyp vardı(Orjınali mi bilmiyorum)Son 2 haftadır ekranda ATT diye bir yazı çıkıp sesi kısıyor.Ne kadar uğraştıysam bir türlü düzeltemedim.Bir fikri olan var mı?

Teşekkürler

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #1597 : Mayıs 31, 2013, 02:53:42 ÖS »
Arkadaşlar,yapılabilir mi bilemiyorum ama havalarda ısınmaya başladı bir tarih belirleyip CRV'ciler olarak toplansak mesela.Bu bir kahvaltı olabilir,çay içmek olabilir hem tanışılır hem konvoy halinde CRV'lerle bir gövde gösterisi yaparız.Fena olmaz sanki.Bunu belki TEAMHONDATURKEY organize eder.Bilemiyorum Benimkisi bir fikir sadece

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1598 : Mayıs 31, 2013, 02:55:51 ÖS »
Evet ya iyi olur aslında. Hem tarihi bir şehir Amasya . Kahvaltı da olur öğle yemeği de ...

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #1599 : Mayıs 31, 2013, 04:00:17 ÖS »
Arkadaşlar,yapılabilir mi bilemiyorum ama havalarda ısınmaya başladı bir tarih belirleyip CRV'ciler olarak toplansak mesela.Bu bir kahvaltı olabilir,çay içmek olabilir hem tanışılır hem konvoy halinde CRV'lerle bir gövde gösterisi yaparız.Fena olmaz sanki.Bunu belki TEAMHONDATURKEY organize eder.Bilemiyorum Benimkisi bir fikir sadece
öncelikle herkese iyi günler dilerim.
ayrıca bu vesile ile aramıza yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum ve araçlarımızla kazasız sorunsuz günler geçirmemizi diliyorum ve,
bu fikir süper olur :)
 ben varım  bu fikri destekliyorum. Amasya olur, Bolu-Yedigöller civarı olabilir v.b. yerler. ortak bir yer belirlenerek toplanabiliriz;)
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2013, 04:02:38 ÖS Gönderen: yanardag06 »