Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287935 defa)

bankaci05

• Ömer Faruk
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1600 : Mayıs 31, 2013, 04:03:53 ÖS »
Hacılar Bolu bana çok uzak ama burda ladik kayak merkezi var ve yaylada sucuk ekmek keyfi yapılabilir.  En azından Honda civic lerin çıkamayacağı biryer olsun:)) makul sayıda katılım halinde ekmekleri ben alırım sucuk paralarını bölüşürüz ama ....

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #1601 : Mayıs 31, 2013, 04:41:11 ÖS »
sevgili ömer,
evet söylediğim yerler sana uzak hakikaten.. ama İst. dan,  Kocaeli'nden ve Bursa'dan gelenler içinde Amasya uzak olacak. çoğunluğa uygun ama ortada bir yer tercih edilebilinir,
 eğer, Bolu, Ankara veya bana yakın civarlar olduğunda sen ve senin durumunda olan arkadaşlar 1 gün öncesinden Ankara ya gelirseniz sizi misafir edebilirim konaklama gideriniz bana ait.
 kimse mağdur olmadan gelip gidebilecek bir yer belirlemek gerek. ekmek ve diğer yiyeceklerin giderlerini de bölmek kaydıyla tabiki:)

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1602 : Mayıs 31, 2013, 05:13:52 ÖS »
Ya ben şansımı deneyim dedim :)))

karmak

« Yanıtla #1603 : Haziran 02, 2013, 02:46:11 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar;

98 CRV Kullanıyorum. Sunroof'umda bir sıkıntı var. Sunrrof normalde açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce açılıyor fakat kapatmaya çalıştığımda tırrrıırrıırırırırırı diye bir ses yapıyor ve kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

aslında vıdası gevsemısde olabılır ılk defa duyduysanız sesı  vıdasını sıkıyorlar

yok  ses eskıden berı var  vıdasını sıkmak da ıse yaramadıysa 
o zaman ya ılk tır  sesıne kadar kullanacaksınız  yada  yenısı..

karmak

« Yanıtla #1604 : Haziran 02, 2013, 02:49:05 ÖS »
Günaydın arkadaşlar . Araba dediğimiz bir avuç civatadan ibaret. Elbette ki arıza verecek. Önemli olan düzgün bakılmış ve yapılmış olması. Dün ustaya gittim akşam üzeri. Burç lastikleri için. Usta sökmeye yeltendi ama civataların sökerken kırılabilir aracı bırak spey sıkalım yarım saat sonra sökelim dedi. Baktım iş uzun en iyisi önümüzdeki hafta başında bırakayım dedim. Bu arada şaft balansı dedim bakabilir miyiz . Araca bindi sürdü biraz bunda ayarsızlık yok olsa hissedersin dedi. Bir sorum olacak şimdi. Daha önceki sayfalarda biryerin greslenmesi ile ilgili konuşmalar vardı. Neresiydi bu gres basılacak yer :)))

saftın 4lu ıstavroz baglantısına gres yagı bastılar  ınanılmaz yumusadı.
bu arada dıger dostlar gıbı  alt yaglama ılgınctır ustaların yapmadıgı bır ıslem ancak  dene  farkı gor dıyorum.

bu hafta sonu bayagı bır km yaptım aracın  yaylanmasının  yanı  sıra  alt  putur  olayı  sesı solugu kestı  sankı  baska bır araba oldu  ınanılmazdı  yanı.

karmak

« Yanıtla #1605 : Haziran 02, 2013, 02:50:32 ÖS »
Hacılar Bolu bana çok uzak ama burda ladik kayak merkezi var ve yaylada sucuk ekmek keyfi yapılabilir.  En azından Honda civic lerin çıkamayacağı biryer olsun:)) makul sayıda katılım halinde ekmekleri ben alırım sucuk paralarını bölüşürüz ama ....

bız amasyaya gelsek  sen  sucuk parasıda  odetmessınde  cok uzak  gunu  bırlık  mesafelerı  kısa  tutmalı ..

karmak

« Yanıtla #1606 : Haziran 02, 2013, 02:52:14 ÖS »
Arkadaşlar tavana sepet tarzı bişey yaptırmak istiyorum, kullanan varmı acaba?

usta  ben lınkını  vermıstım de  pek hos olmuyor  goruntusu  esya tasımak ıcın  kayak takımı  neysede..ıstersen  gıne  bakalım 
ama  ses yaptıgını  soylemıstı  dostlar...

karmak

« Yanıtla #1607 : Haziran 02, 2013, 02:54:44 ÖS »
[quote author=SOMEONESPECIAL

Geçen haftasonu iç ışıklandırmalar, kapı altı aydınlatma ve dashboardları bi elden geçirdim double ı taktırırken...
Fena olmadı sanırım ?
[/quote]

harıka yaptın aracı  omerle ıkınızın arabası  en  hos  araclar  zannımca.ıyı  gunlerde kullanın  zaten  lastıklerı acman  yukseltmen  dusunceler harıka..

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #1608 : Haziran 03, 2013, 10:09:18 ÖÖ »
Arkadaşlar selam,
Bolu iyi bir seçenek gibi görünüyor.Bizim araçlar için küçük bir offroad deneyimi bile olabilir.Ben 2 sene önce kışın gitmiştim.Bayağı eğlenceliydi.Landroverların kaldığı yerlerde benim Dağ Keçisi CRV'min performansı süperdi.(Belki lastiklerim yeniydi onunda etkisi olmuştur)İyi hava atmıştım.Kaç kişi katılır ve herkese uyacak bir tarih belirlemek gerekir
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2013, 10:09:53 ÖÖ Gönderen: GÖZEÇARPAN »

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1609 : Haziran 03, 2013, 10:19:07 ÖÖ »
slm millet direk konuya giriyorum arabamın 50 kuruş yaktığını sizinle paylaşmak istiyorum. çünkü arabamla bunu paylaşamıyoruz tüm gazı benzini kendisi içiyor.ayrıca usta arkadaşlarımızın.derin deneyimlerine dayanarak şunu sormak istiyorum aracımda termostat takılı değil ben söktürdüm sebebi ise termostat varken aracın radyotorün üst hortumunda şişme oluyor su radyotorde dolaşamıyor ama termostadı söktüğümde araba çok rahatlıyor.aklınıza gelen cevaplarıda açıklayım öncelikle radyotorum tıkalı değil.ve contamda yanık değil. araç suda eksiltmiyor.tek bir soru kaldı aklımda aracımdaki lpg su bağlantısı hatalımı ondan kaynaklanabilirmi.küçük bir ricam var 2000 model crvsi olan arkadaşların motorundaki su bağlantısının resimlerini siteye koyabilirlerse çok makbule geçer.bende o resimlere bakıp bağlantıda hata varmı diye bakıp düzeltiyim. okuduğunuz için teşekkür ederim. saygılar.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1610 : Haziran 03, 2013, 10:53:17 ÖÖ »
Aracım servisde. Yağ değişimi ve alt takım yağlama yapılıyor. Haftasonu gaz filtresini değiştirdim. Aracın yanına gider gitmez su bağlantısı neredeyse çeker sana atarım ama her markanın farklı olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Bolu gezisi cok süper olurdu ama benim vakit yönünden sıkıntılarım oluyor umarım gelebilirim.

karmak

« Yanıtla #1611 : Haziran 03, 2013, 12:05:05 ÖS »
slm millet direk konuya giriyorum arabamın 50 kuruş yaktığını sizinle paylaşmak istiyorum. çünkü arabamla bunu paylaşamıyoruz tüm gazı benzini kendisi içiyor.ayrıca usta arkadaşlarımızın.derin deneyimlerine dayanarak şunu sormak istiyorum aracımda termostat takılı değil ben söktürdüm sebebi ise termostat varken aracın radyotorün üst hortumunda şişme oluyor su radyotorde dolaşamıyor ama termostadı söktüğümde araba çok rahatlıyor.aklınıza gelen cevaplarıda açıklayım öncelikle radyotorum tıkalı değil.ve contamda yanık değil. araç suda eksiltmiyor.tek bir soru kaldı aklımda aracımdaki lpg su bağlantısı hatalımı ondan kaynaklanabilirmi.küçük bir ricam var 2000 model crvsi olan arkadaşların motorundaki su bağlantısının resimlerini siteye koyabilirlerse çok makbule geçer.bende o resimlere bakıp bağlantıda hata varmı diye bakıp düzeltiyim. okuduğunuz için teşekkür ederim. saygılar.

degerlı dostum
daha oncede soyledım ancak tekrarlıyorum
senın tum sorunun  gaz regulatorundekı dıyaframın sısmesı
lutfen ustana tamır takımıyla degıstırt yada yenısını taktırt.
yada arızanın nerede olduguyla ılgılı son bır deneme olarak  lpgnın sıgortasını cıkart aracı benzınde kullan ne oldugunu kontrol et..
her sey gonlunce olsun.
bu arada su lınk ısıne yararlı gıbı   http://forum.donanimhaber.com/m_15007247/tm.htm
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2013, 12:06:44 ÖS Gönderen: karmak »

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1612 : Haziran 03, 2013, 01:45:51 ÖS »

degerlı dostum
daha oncede soyledım ancak tekrarlıyorum
senın tum sorunun  gaz regulatorundekı dıyaframın sısmesı
lutfen ustana tamır takımıyla degıstırt yada yenısını taktırt.
yada arızanın nerede olduguyla ılgılı son bır deneme olarak  lpgnın sıgortasını cıkart aracı benzınde kullan ne oldugunu kontrol et..
her sey gonlunce olsun.
bu arada su lınk ısıne yararlı gıbı   http://forum.donanimhaber.com/m_15007247/tm.htm
aradım şimdi zavoliyi dediğin gibi diyaframdan kaynaklanabilir su bağlantısınada bir bakalım dediler. takıldıktan sonra 100 bin km garantisi varmış yada iki yıl diye inşallah garantiden faydalanırım. pazargünü baktırdıktan sonra durumu siteye yazarım teşekkür ederim.

ARSLANTURK

• İLKER ARSLANTÜRK
« Yanıtla #1613 : Haziran 03, 2013, 09:47:16 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar;

98 CRV Kullanıyorum. Sunroof'umda bir sıkıntı var. Sunroof normalde açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce açılıyor fakat kapatmaya çalıştığımda tırrrıırrıırırırırırı diye bir ses yapıyor ve kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

merhaba arkadaşım, aynı sorun bendede var daha arttırdım:) kapan ma aşamasında kendini kaldırdığı aşamadamı kapanmıyor, sen elinle destekliyormusun. ben iyice inceledim oraları, sunroof motorunun üzerindeki dişli ve halatlarımız sıyırmış, motor üzerindeki dişli için 150 tl istediler, bende komple halatları ve motoru aldım.:) çok ucuz sayılı, ama 1 aydır hasta olduğum için daha montajını yapamadım,1 ay içerisinde onuda yaparız inşallah.

Geçmiş olsun sevgili kardeşim. Allah şifalarını versin. Hayırdır nedir seni 1 aydır yatıran sebep ?

Sunroof'um açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce TAM açılıyor. Tam Açıkkende Yarım Açıkkende ELİMLE çektirip ilerletiyorum ve çıkıntısına yükseltiyorum.

Kartal Sanayide Ustamla konuştum fakat bir türlü vakit bulamadım gitmeye.

Birde arkadaşlar bu forum konusu genelde sohbete dönüşmüş. Ben aşağıdaki konuyu açtım. Sadece soru ve çözüm yolları olarak düşünürsek 81 sayfayı yeniden gözatmamıza gerek kalmaz.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/diger_honda_modelleri/honda_crv_sorunlari_ve_cozumlerini_burada_paylasalim-t71940.0.html

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1614 : Haziran 04, 2013, 07:34:10 ÖÖ »
Cümleten günaydın.

serkan73

• Serkan73
« Yanıtla #1615 : Haziran 04, 2013, 10:16:33 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar
40 yaş - izmit - Honda Türkiye'de çalışıyorum
1998 Model 220.000 kmde CRV sahibiyim araçı 3 yıldır kullanıyorum.
Yardımcı olabileceğim konular olur ise paylaşmaktan mutluluk duyarım

Saygı ve selamlarımla

selam abicim bende izmitteyim bende 2.5 yıldır 99 model crv kullanıyorum plakası 41 NM 257 izmit merkezdeysen illaki denk gelmişizdir trafikte senin aracının plakası nedir acaba

Merhaba 41 DA 269 Siyah benim araç

serkan73

• Serkan73
« Yanıtla #1616 : Haziran 04, 2013, 10:24:07 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar;

98 CRV Kullanıyorum. Sunroof'umda bir sıkıntı var. Sunrrof normalde açılırken hiçbir sıkıntı yapmadan güzelce açılıyor fakat kapatmaya çalıştığımda tırrrıırrıırırırırırı diye bir ses yapıyor ve kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

Dişli rahmetli olmak üzere :S
İyi bir sunroof ustası bul parçayı söktür,Tornacıda yaptır
izmitte yaptırdım 150TL'ye maloldu

aslında vıdası gevsemısde olabılır ılk defa duyduysanız sesı  vıdasını sıkıyorlar

yok  ses eskıden berı var  vıdasını sıkmak da ıse yaramadıysa 
o zaman ya ılk tır  sesıne kadar kullanacaksınız  yada  yenısı..

serkan73

• Serkan73
« Yanıtla #1617 : Haziran 04, 2013, 10:37:07 ÖÖ »

Selam HAYALETT LPG bağlantısından olması büyük bir olasılık
Şöyleki; Honda'ya LPG takmayı her usta beceremez.. Ben de çok sıkıntı yaşadım
Bağlantısı daha basit olduğu için devirdayimin deşarj tapasından su bağlantısı yapıyorlar...
Sonra ?? Hararet...Kesinlikle su bağlantısının kalorifer tesisatından yapılması lazım..ama meşakatli olduğu için ustalar pek uğraşmıyorlar..
Benim arabada ATİKER marka pek memnun olmadığım LPG sistemi aldığımda takılıydı..
Benzer sorunlar sık sık yaşıyordum (Hararet,Tekleme,LPG kafasının donması...)
Bağlantıyı bi değiştirttim cillop gibi oldu :D

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1618 : Haziran 04, 2013, 11:03:12 ÖÖ »

Selam HAYALETT LPG bağlantısından olması büyük bir olasılık
Şöyleki; Honda'ya LPG takmayı her usta beceremez.. Ben de çok sıkıntı yaşadım
Bağlantısı daha basit olduğu için devirdayimin deşarj tapasından su bağlantısı yapıyorlar...
Sonra ?? Hararet...Kesinlikle su bağlantısının kalorifer tesisatından yapılması lazım..ama meşakatli olduğu için ustalar pek uğraşmıyorlar..
Benim arabada ATİKER marka pek memnun olmadığım LPG sistemi aldığımda takılıydı..
Benzer sorunlar sık sık yaşıyordum (Hararet,Tekleme,LPG kafasının donması...)
Bağlantıyı bi değiştirttim cillop gibi oldu :D

serkan kesinlikle katılıyorum sana aynı anlattıkların var bendede hararet yükseliyor oyüzden termostadı söktürdüm pazar günü randevu aldım.bakalım ne diycekler.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1619 : Haziran 05, 2013, 02:56:00 ÖS »
Miraç kandiliniz mübarek olsun.

ARSLANTURK

• İLKER ARSLANTÜRK
« Yanıtla #1620 : Haziran 05, 2013, 06:55:07 ÖS »
Serkan73 kardeşim mesajını şimdi farkedebildim. Honda serviste öyle dedi. Getir vidasını sıkalım dedi. Sağolasın ilgin için.

Selamlarla

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1621 : Haziran 11, 2013, 02:07:58 ÖS »
Ses deneme 1 2 3 herkez tatilde galiba, yada gezi parkında :)

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1622 : Haziran 11, 2013, 05:48:40 ÖS »
slm arkadaşlar araba bazen çok güzel tek seferde çalışıyor bazende ondakka yol gidip kapattığımda bu sefer çalıştıramıyorum baya uzun uzun marşa basmak zorunda kalıyorum 4 5 seferden sonra çalışıyor sizce neden olabilir.

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #1623 : Haziran 12, 2013, 09:38:55 ÖÖ »
 Selam,
Su sıcaklık müşirinden yapabilir onu bir kontrol ettir yada bana sanki ateşleme sistemi gibi geldi çünkü soğuk motor yakıt karışımını zengin gönderiyor ve ilk çalışma rahat oluyor motor sıcakken bu karışım fakir olduğu için ateşleme güç oluyor olabilir mi?

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1624 : Haziran 12, 2013, 11:53:31 ÖÖ »
Selam,
Su sıcaklık müşirinden yapabilir onu bir kontrol ettir yada bana sanki ateşleme sistemi gibi geldi çünkü soğuk motor yakıt karışımını zengin gönderiyor ve ilk çalışma rahat oluyor motor sıcakken bu karışım fakir olduğu için ateşleme güç oluyor olabilir mi?
tesekkur ederim bujileri degistirdim belkide ondan oldu. Baska bisey geliyomu aklina.