Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287896 defa)

ahilmi87

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1675 : Haziran 22, 2013, 05:09:55 ÖS »
Selamlar, bende 2000 model bi CR-V/ES kullanıcısıyım...

samet54

« Yanıtla #1676 : Haziran 23, 2013, 11:16:23 ÖS »
selamun aleykum arkadaşlar. 2001 model crv var. geçen HGS için ptt ye gittim. kaçıncı sınıf olduğunu elindeki brosurden bulamadı. araç otomobil diye geçiyor. o yuzden 1.sınıf aldım. crv kaçıncı sınıf bilen var mı?
iyi gunler

fotoaktuel

« Yanıtla #1677 : Haziran 24, 2013, 07:32:44 ÖÖ »
selamun aleykum arkadaşlar. 2001 model crv var. geçen HGS için ptt ye gittim. kaçıncı sınıf olduğunu elindeki brosurden bulamadı. araç otomobil diye geçiyor. o yuzden 1.sınıf aldım. crv kaçıncı sınıf bilen var mı?
iyi gunler
bende aldım . otomobil olarak verdiler.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1678 : Haziran 24, 2013, 08:17:02 ÖÖ »
Bende otomobil olarak aldım, ruhsatta da otomobil (arazi aracı) diye geçiyor.

Bu arada geçen hafta aracımı mini onarım hizmeti için Autoking Balıkesir şubesine bırakmıştım, adamlar süper iş çıkartmış.
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2013, 08:18:09 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1679 : Haziran 24, 2013, 06:17:22 ÖS »
merhaba arkadaşlar nasılsınız

bu sabah ankaradan izmire döndüm giderken 565 km yaptım toplam 137 tl lik gaz aldım ortalam 110-120 km hızla gittim yaklasık 0.240 kruş yaktı arabam.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1680 : Haziran 25, 2013, 08:28:59 ÖÖ »
Maşşallah güzel tüketim, ben yolda tek olduğum için biraz yardırdım o vaziyette bile 28 krş yaktı.

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1681 : Haziran 25, 2013, 08:45:04 ÖÖ »
yagmer verdiğin verilere göre araban 315 tl yakıt yakmış 565 km de yani gaz 2300 olarak hesaplarsak araban 55.7 kuruş yakmış.olmuyormu benmi yanlış hesaplıyorum yoksa.
137x2300=315
315000/565= 55.7 krş.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1682 : Haziran 25, 2013, 01:22:38 ÖS »
137 liralık gaz almış 137 lt değil.  <nohapy

Gkh-

« Yanıtla #1683 : Haziran 26, 2013, 01:03:01 ÖÖ »
Merhabalar gokhan ben istanbuldayim 99 model crv otomatik vites  ilk sahibinden temiz degisen ve kazasi olmayan garaj arabasi aldim ilk olarak sanzumanda sorun cikti   birgun otobanda giderken tekledi ve yurumedi ve actirdim balatada oldugu belli oldu yapildi neyse su anda tam altta  sanzumanin orda galiba bi yag var yere damlamiyor elimle bakiyorum kirmizi bi yag var orda bunun sebebi ne olabilir ?aracimi alali daha once hic tup takilmamisti ben zavoli marka sıralı sistem tup taktirdim ilk zamanlarda cekmeme sorunlari yasadim ustaya gosterdim pc ye baglayip yola ciktik ayarlari felan yapildi ve 3 ay sonra yani bu aralar yokus yukari cikarken vites e gecmiyor gibi 2bin deviri gecmiyor gaza yuklendigimde yakit biterken tekliyen arac gibi oluyor ve koku geliyor gazda yakitda su sekilde 50 liralık gazla 118 km yapabiyorum sizce nedir sorun? Teskkurler

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1684 : Haziran 26, 2013, 08:03:03 ÖÖ »
Gökhan hayırlı mı olsun geçmiş mi olsun diyeceğimi şaşırdım. Aracın çekmeme tekleme sorunu senin de dediğin gibi lpg bağlantısından kaynaklandığını düşünüyorum, mutlaka bir yerde yanlış bişey yapmışlardır. Aynı sorunları benzinde yapıyormu onu tespit et bence.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1685 : Haziran 26, 2013, 08:21:51 ÖÖ »
numan haklı. insan ne diyeceğini bilemiyor ama basit bir sorun da olabilir. buji ve buji kabloları gibi. zavoli kötü bir lpg markası değil çünkü. şanzıman yağını da acilen kntrol etmek lazım kaçırıyor olabilir.  buna cevap vermek ustalık gerektiriyor biraz.

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1686 : Haziran 26, 2013, 08:46:33 ÖÖ »
Merhabalar gokhan ben istanbuldayim 99 model crv otomatik vites  ilk sahibinden temiz degisen ve kazasi olmayan garaj arabasi aldim ilk olarak sanzumanda sorun cikti   birgun otobanda giderken tekledi ve yurumedi ve actirdim balatada oldugu belli oldu yapildi neyse su anda tam altta  sanzumanin orda galiba bi yag var yere damlamiyor elimle bakiyorum kirmizi bi yag var orda bunun sebebi ne olabilir ?aracimi alali daha once hic tup takilmamisti ben zavoli marka sıralı sistem tup taktirdim ilk zamanlarda cekmeme sorunlari yasadim ustaya gosterdim pc ye baglayip yola ciktik ayarlari felan yapildi ve 3 ay sonra yani bu aralar yokus yukari cikarken vites e gecmiyor gibi 2bin deviri gecmiyor gaza yuklendigimde yakit biterken tekliyen arac gibi oluyor ve koku geliyor gazda yakitda su sekilde 50 liralık gazla 118 km yapabiyorum sizce nedir sorun? Teskkurler

gökan kardeşim öncelikle akan ya şanzıman yağıdır. öncelikle tıpayı bi kontrol et bazen ordan kaçırabiliyor bide  bu arabalara bakım yaparken kesinlikle civatasına kadar servisten orjinal parça alman gerekiyor çekmemesi yağ farkından olur.motor yağı hava filitresi şansıman yağı bunlara baktır bide boğaz kelebeğini temizlet.gene düzelmesse sistemsel bir hatadır servise git derim makinaya bağlansın.bujilerini ve disbitör kontrolude yaptır düzelir sıkıntı yapma bu arabalar çok hassas orjinal parça kullanmadığında hemen sorun çıkarıyor. ayrıca moralin düzelsin şehir içi benim arabada 50 tl gazla 130 km yapıyor.
« Son Düzenleme: Haziran 26, 2013, 08:47:49 ÖÖ Gönderen: HAYALETT_25 »

hondacrv2000

« Yanıtla #1687 : Haziran 26, 2013, 09:19:43 ÖÖ »
uzun bir ara yoktum:) benimde sunroof sıkıntısı vardı hala var ama, sunroof motorunu ve halatlarını aldım.250,00 tl ye montajı yapacağım yada yaptıracağım.sadece motorun ucundaki dişliye 150 tl yaparız diyen sanayicilerden sonra bu fiyat iiyi geldi. arkadasım aracın hayırlı olsun, aynı sorunları benzinde de yapıyormu? ben şehir içi bir depo ile 29 lt 220-230 km yol yapıyorum. şehir dışı 90-100 arası gidersem 270-280 km yol yapıyorum:) aslında yakıt değerleri yüksek gibi gözüksede 2.0 lt yaklaşık 1800 kg ağırlığında bir araç için makul yakıtlar

birde arkadaslar o/w driver tuşunun kullanımı nasıl, yanı ben bazen deniyorum yinede vites büyültüyor,

karmak

« Yanıtla #1688 : Haziran 26, 2013, 09:25:24 ÖÖ »
Merhabalar gokhan ben istanbuldayim 99 model crv otomatik vites  ilk sahibinden temiz degisen ve kazasi olmayan garaj arabasi aldim ilk olarak sanzumanda sorun cikti   birgun otobanda giderken tekledi ve yurumedi ve actirdim balatada oldugu belli oldu yapildi neyse su anda tam altta  sanzumanin orda galiba bi yag var yere damlamiyor elimle bakiyorum kirmizi bi yag var orda bunun sebebi ne olabilir ?aracimi alali daha once hic tup takilmamisti ben zavoli marka sıralı sistem tup taktirdim ilk zamanlarda cekmeme sorunlari yasadim ustaya gosterdim pc ye baglayip yola ciktik ayarlari felan yapildi ve 3 ay sonra yani bu aralar yokus yukari cikarken vites e gecmiyor gibi 2bin deviri gecmiyor gaza yuklendigimde yakit biterken tekliyen arac gibi oluyor ve koku geliyor gazda yakitda su sekilde 50 liralık gazla 118 km yapabiyorum sizce nedir sorun? Teskkurler

degerlı dostum  

arabanı en kısa zamanda  once  maltepe kavsagında bulunan  honda ferıte gotur.
yada don dolas  sonra gel  arabadan soguduktan sonra
arkadaslarında dedıgı gıbı once benzınde kullan  
sorun yoksa aracı zavolı  servıste kalıtelı bır yere cekmende fayda var

öncekı sayfalarda ılk alınan aracla ılgılı bılgıler vardı nele yapalım dıye

ancak sen oncelıkle  aracını  bır gece akuyu sokerek  sıfırla
tum guvencen  honda ferıte gıtmen  olur  arabayla ılgılı sanzıman motor aksamı ıcın.
sonrası  allah  kerım
her sey  gonlunce olsun :con

karmak

« Yanıtla #1689 : Haziran 26, 2013, 09:27:30 ÖÖ »
uzun bir ara yoktum:) benimde sunroof sıkıntısı vardı hala var ama, sunroof motorunu ve halatlarını aldım.250,00 tl ye montajı yapacağım yada yaptıracağım.sadece motorun ucundaki dişliye 150 tl yaparız diyen sanayicilerden sonra bu fiyat iiyi geldi. arkadasım aracın hayırlı olsun, aynı sorunları benzinde de yapıyormu? ben şehir içi bir depo ile 29 lt 220-230 km yol yapıyorum. şehir dışı 90-100 arası gidersem 270-280 km yol yapıyorum:) aslında yakıt değerleri yüksek gibi gözüksede 2.0 lt yaklaşık 1800 kg ağırlığında bir araç için makul yakıtlar

birde arkadaslar o/w driver tuşunun kullanımı nasıl, yanı ben bazen deniyorum yinede vites büyültüyor,

hızlanmak ısteyınce tusa basınca bır vıtes kuculur  yada   vırajlara gırınce aracın guvenlı donusunu saglıyor. kompresor frenı gıbı

karmak

« Yanıtla #1690 : Haziran 26, 2013, 09:28:21 ÖÖ »
arkadaslar  sunrofun  elle cevırme  kolunu  kullanan  varmı  nerden  alabılırız.

Gkh-

« Yanıtla #1691 : Haziran 26, 2013, 10:16:34 ÖÖ »
Cok tesekkurler arkadaslar benzinde oyle bi sorunum olmuyor yazmayi unuttum en once dediginiz gibi o yag kacagina bakmak lazim cunku şanzumanı yeni yaptirdim birdaha allah korusun yani hemen onun kontrolunu yapiyim onden baktiginda solda altta biryerde olmasi lazimdi dimi ona baktiktan sonra dogru lpg ustasina gidicem yada siralama nasil olmasi gerekiyor motorla ilgili buji dir kelebektir bunların ayarini lpg baktirmadan mi yaptiriyim once lpg ye mi baktiriyim sizce

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1692 : Haziran 26, 2013, 10:22:07 ÖÖ »
Şanzıman bakımını yeni yaptırdım demişsin de dostum yağ olarak ne kullandın ve nerde yaptırdın bu bakımı? Servis dışında yapıldıysa bu durumların kaynağı bu olabilir mi acaba?

Gkh-

« Yanıtla #1693 : Haziran 26, 2013, 10:46:20 ÖÖ »
Şanzuman komple yapildi icindeki balatalar bitmis denildi topkapı sanayide star hondaya  verdim arabayi şanzumani disarda bi ustaya goturduk şanzuman yaginida honda cemden aldik arabam su anda istanbulda degil karadeniz bolgesinde istanbulda olsa gidicem star ra ama iste once bi sorun olmasin diye sizlere danisayim dedim

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1695 : Haziran 26, 2013, 11:12:34 ÖÖ »
Güzel de rengi koyü. Ben beyaz Yada gümüş griden başka araba almam pek. Zaten arayış bitti cuma izmire gidiyorum. Accent era yı getiricem şimdilik karar o ama civicler de hakikaten spor ve havalı geliyor artık gözüme .

albay_05

« Yanıtla #1696 : Haziran 26, 2013, 11:17:25 ÖÖ »
Merhabalar gokhan ben istanbuldayim 99 model crv otomatik vites  ilk sahibinden temiz degisen ve kazasi olmayan garaj arabasi aldim ilk olarak sanzumanda sorun cikti   birgun otobanda giderken tekledi ve yurumedi ve actirdim balatada oldugu belli oldu yapildi neyse su anda tam altta  sanzumanin orda galiba bi yag var yere damlamiyor elimle bakiyorum kirmizi bi yag var orda bunun sebebi ne olabilir ?aracimi alali daha once hic tup takilmamisti ben zavoli marka sıralı sistem tup taktirdim ilk zamanlarda cekmeme sorunlari yasadim ustaya gosterdim pc ye baglayip yola ciktik ayarlari felan yapildi ve 3 ay sonra yani bu aralar yokus yukari cikarken vites e gecmiyor gibi 2bin deviri gecmiyor gaza yuklendigimde yakit biterken tekliyen arac gibi oluyor ve koku geliyor gazda yakitda su sekilde 50 liralık gazla 118 km yapabiyorum sizce nedir sorun? Teskkurler

merhaba;
benim jazz vardı ondada bu tip bir teklemeyle karşılaşmıştım.1 ve 3 nolu yanma odalarındaki bobinler arızalı çıkmıştı.

Gkh-

« Yanıtla #1697 : Haziran 26, 2013, 12:08:43 ÖS »
Albay cok sagol bilgin icin walla istanbula gelir gelmez baktiricam artik caresine benzinde sıkıntım yok ama benim sadece lpg de yapiyor birde şanzumanin orda bi yag kacagi var gibi o tereddut ettiriyor beni

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1698 : Haziran 27, 2013, 08:39:50 ÖÖ »
Gökhan yağ kaçağı farklı yerden de yapmış olabilir, sen üstten bakarak şanzımanın yağ kaçırdığını görme şansın yok, alttan kaçırırsada zaten tıpadan yere damlar farkedersin. En basiti yola çıkmadan yağ seviyeni kontrol edeceksin bide o yağ gördüğün yerleri güzelce temizle bakalım tekrar yağ oluyormu takip et.

Ben arabayı ilk aldığımda motorun kaputu açınca sol tarafında yağ kaçakları vardı, üst kapakta ki contayı değiştirdik biraz azaldı sonra takip edince asıl kaçağı üst kapğın solunda yuvarlak malzeme var onun contasıda sorunluymuş 1 liralık conta işte değiştik 9 ay oldu gram yap kaçağı yok şimdi.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2013, 08:42:36 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1699 : Haziran 27, 2013, 01:21:41 ÖS »
Albay cok sagol bilgin icin walla istanbula gelir gelmez baktiricam artik caresine benzinde sıkıntım yok ama benim sadece lpg de yapiyor birde şanzumanin orda bi yag kacagi var gibi o tereddut ettiriyor beni

Şanzıman yeni yapıldığı için muhtemelen tapasını iyi sıkamadılar tapadan kaçırıyordur %90 ihtimalle.
Aracın altına yatıp 16-17 anahtarla bi yoklayın sıkmaya çalışın. Olmadı yağı boşaltıp o tapa civatasına
teflon sarıp tekrar sıkmak gerekir. Benimki de hafiften sızdırıyor oradan