Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287882 defa)

HAYALETT_25

• necmi
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1725 : Temmuz 09, 2013, 07:22:40 ÖÖ »
cümledeten ramazanınız mubarek olsun.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1726 : Temmuz 09, 2013, 07:50:45 ÖÖ »
Herkese hayırlı gelir inşallah. Allah sabır versin hepimize havalar çok sıcak ve gün çok uzun.

poyrazata

« Yanıtla #1727 : Temmuz 09, 2013, 08:38:12 ÖÖ »
herkese selam.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-honda-cr-v-2.0-ies-otomatik-129476518/detay

bu aracı görduk esımle beraber ve ozellıkle gorunusu ve genıs ıc hacmı oldukca etkıledı bızı.en cok ıstedıgımız ozellık bu ıkısı ama forumun ılk sayfalarını okuyunca oldukca masraf yapıp hala problem yasayan arkadaslar oldgunu gorunce acıkcası vazgecmek uzereyım.

bazı sorularım olacak
1) yukardakı arac ıcın konusursak eger fiyatı normalmıdır?
degısen parcası yok ve aracın özellikle içi tertemız gidip gördum cok temız kullanılmıs en ufak bir yırtık sokuk yanma yırtılma yok.
2) muayenesı yenı yapılmıs mtvsı odenmıs ama tup yok üzerinde fiyatı da 22bın tl.
sizce nasıl bu fiyat bu arac ıcın?

3) bu arac ıcın lpg taktırmak ıstersem eger ıstanbul da nerede taktırmamı tavsıye edersınız ve hangi marka?

4.olarak da arabayı almadan önce saglam bir ekspertizden gecırmek istiyorum bunu en uygun fiyata ve en guvenılır sekılde nerede yaptırabilirim.

acıkcası gorunus ve ıc hacım cok tatlı ama sureklı sanayıye gitmeye hiç vaktım de hevesım de yok:(

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1728 : Temmuz 09, 2013, 08:58:36 ÖÖ »
Arkadaşım araba güzel görünüyor. Renk de zevkine uygunsa fiyatı pahalı değil açıkcası. Galeriden olması en büyük handikap. Uzaktan birşey söylemek çok zor. İyi olur Allah'tan kötü olur galeriden...iyi bir ekspertiz yaptır ve servis bakımlarını sorgulat.

poyrazata

« Yanıtla #1729 : Temmuz 09, 2013, 09:10:32 ÖÖ »
Arkadaşım araba güzel görünüyor. Renk de zevkine uygunsa fiyatı pahalı değil açıkcası. Galeriden olması en büyük handikap. Uzaktan birşey söylemek çok zor. İyi olur Allah'tan kötü olur galeriden...iyi bir ekspertiz yaptır ve servis bakımlarını sorgulat.
ögretmenım ve galerıcı öğrencımın babası.ha onlarda motor bakımı ya da ayrıntılı ekspertız yaptırmıyorlar.hocam al istedıgın yere gotur benım cok fazla bılgım yok b araclar hakkında acıkcası yanlıs yonlendırmek ıstemem senı dedı.nereye goturmemı tavsıye edersınız aracı gungörende oturuyorum

karmak

« Yanıtla #1730 : Temmuz 09, 2013, 09:51:54 ÖÖ »
herkese selam.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-honda-cr-v-2.0-ies-otomatik-129476518/detay

bu aracı görduk esımle beraber ve ozellıkle gorunusu ve genıs ıc hacmı oldukca etkıledı bızı.en cok ıstedıgımız ozellık bu ıkısı ama forumun ılk sayfalarını okuyunca oldukca masraf yapıp hala problem yasayan arkadaslar oldgunu gorunce acıkcası vazgecmek uzereyım.

bazı sorularım olacak
degısen parcası yok ve aracın özellikle içi tertemız gidip gördum cok temız kullanılmıs en ufak bir yırtık sokuk yanma yırtılma yok.
2) muayenesı yenı yapılmıs mtvsı odenmıs ama tup yok üzerinde fiyatı da 22bın tl.

3) bu arac ıcın lpg taktırmak ıstersem eger ıstanbul da nerede taktırmamı tavsıye edersınız ve hangi marka?

4.olarak da arabayı almadan önce saglam bir ekspertizden gecırmek istiyorum bunu en uygun fiyata ve en guvenılır sekılde nerede yaptırabilirim.

acıkcası gorunus ve ıc hacım cok tatlı ama sureklı sanayıye gitmeye hiç vaktım de hevesım de yok:(

hocam
araba yesıl  fazla tutulmaz
5 parça boya var  nerelerde
expertız ıcın  hondanın guneslıde yerı var 250 tl  ucretı var
km orjınalse problem degıl  oynandı ıse ıncelemede cıkar zaten  normal kmsı de 200  lu  rakkamlarda olmalı

benım aracımda atıker var
oncekı sayfalarda  belırlı kullanma yontemlerı  yazılıydı  alısma donemınde
cok yol yapmıyorsan  tupe luzum yok  benım  ustam  10 lt  yakıyor  ayarlıyınca demıstı  yumusak  kullanımda

atıkerı  ramıde  taktırdım  yegen  galerıcı  o  yonlendırdı eger ıstersenız  adınıda  yazarım

eger karsıya  gecebılırsenız  maltepe  sapagında    HONDA  FERIT  var  o  ne derse  odur.

araclarda sorun  olabılır ama  sadece  10  bınde  yapılan  ıslemler var o da  yag  degısımı fılıtre degısımı    lpglı araclarda  sıbop ayarı 40 bınde  sanzıman yagı    o kadar
kesınlıkle  tavsıye ederım...masrafsızdırlar  ezıyet  cekerler   ama  orjınal  parca  kullanırsanız    keyfıne dıyecek olmaz...

sadece lpg  alısma surecı  var   
gecmıs sayfalarda ılk alınan  araclarda  yapılması  gerekenler  yazıyor 
dostlar yardımcı  olurlar 

hayırlısı....

karmak

« Yanıtla #1731 : Temmuz 09, 2013, 09:54:01 ÖÖ »
bayrama  30 gun  kaldı  ha gayret  dostlar..
hayırlı  ramazanlar

karmak

« Yanıtla #1732 : Temmuz 09, 2013, 09:55:53 ÖÖ »
degerlı dostlar 
HONDA CR-V 2.2.i-CTDi 
hakkında  bılgısı olan  kullanan  varmı..
onerırmısınız.

poyrazata

« Yanıtla #1733 : Temmuz 09, 2013, 11:06:09 ÖÖ »
herkese selam.

bazı sorularım olacak

hocam
araba yesıl  fazla tutulmaz
5 parça boya var  nerelerde
expertız ıcın  hondanın guneslıde yerı var 250 tl  ucretı var
km orjınalse problem degıl  oynandı ıse ıncelemede cıkar zaten  normal kmsı de 200  lu  rakkamlarda olmalı

benım aracımda atıker var
oncekı sayfalarda  belırlı kullanma yontemlerı  yazılıydı  alısma donemınde
cok yol yapmıyorsan  tupe luzum yok  benım  ustam  10 lt  yakıyor  ayarlıyınca demıstı  yumusak  kullanımda

atıkerı  ramıde  taktırdım  yegen  galerıcı  o  yonlendırdı eger ıstersenız  adınıda  yazarım

eger karsıya  gecebılırsenız  maltepe  sapagında    HONDA  FERIT  var  o  ne derse  odur.

araclarda sorun  olabılır ama  sadece  10  bınde  yapılan  ıslemler var o da  yag  degısımı fılıtre degısımı    lpglı araclarda  sıbop ayarı 40 bınde  sanzıman yagı    o kadar
kesınlıkle  tavsıye ederım...masrafsızdırlar  ezıyet  cekerler   ama  orjınal  parca  kullanırsanız    keyfıne dıyecek olmaz...

sadece lpg  alısma surecı  var   
gecmıs sayfalarda ılk alınan  araclarda  yapılması  gerekenler  yazıyor 
dostlar yardımcı  olurlar 

hayırlısı....

konyalıyım atıkere katkımız olsun taktırırız :) ne kadar acaba atıker tupun bu araca malıyetı?
bi de honda ferıt lpg de takıyor anladıgım kadarıyla butun ıslem onda gerceklesıyor
87.sayfada oldugumuz yazıyor ben de.acaba hangi sayfa aralıklarındadır o kurallar:(

karmak

« Yanıtla #1734 : Temmuz 09, 2013, 02:31:25 ÖS »
ıkı sene oldu taktıralı 1000 tl verdım
ferıt abı lpg cı degıl  sadece honda motor mekanık.
sayfalara bakayım  hangısı oldugunu yazarım
ancak lpg  ustası ıyı olmalı...cok ama cok onemlı..

karmak

« Yanıtla #1735 : Temmuz 09, 2013, 02:46:31 ÖS »
55 sayfada n  ıtıbaren  paylasıım  var  okursanız  hos  seyler var   :con :kaşı 

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1736 : Temmuz 09, 2013, 03:33:25 ÖS »
Hayırlı ramazanlar.

Poyrazata bey ekspertiz yapmadan araç almayın sakın, ayrıca plakasını da 5664 bi gönderin bakalım kayda girmiş kazası varmı.

Bu arda kaskodan arka tanponun altındaki reflektörleri değiştireceğim, kaskomda hasarsızlık korumam var artık hasar kaydı araştırmasında hasar gözükecek ama olsun umrum da değil.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2013, 03:34:22 ÖS Gönderen: NUJMAN »

poyrazata

« Yanıtla #1737 : Temmuz 09, 2013, 08:53:15 ÖS »
ıkı sene oldu taktıralı 1000 tl verdım
ferıt abı lpg cı degıl  sadece honda motor mekanık.
sayfalara bakayım  hangısı oldugunu yazarım
ancak lpg  ustası ıyı olmalı...cok ama cok onemlı..
bilen vardır mutlaka şimdi ne kadar oldugunu yazarlar herhalde.
bir de lpg için önerdiginiz saglam bir usta da tavsiye dersenız sevinirim.

recepberra

« Yanıtla #1738 : Temmuz 10, 2013, 08:49:31 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba bende foruma katıldım 98 CRV kullanıcısıyım. Sorunlarımı ve tavsiyelerimi paylasıcam.

HAYALETT_25

• necmi
« Yanıtla #1739 : Temmuz 10, 2013, 11:38:58 ÖÖ »
herkese selam.

bazı sorularım olacak

slm  İŞİN EN DOĞRUSUNU SANA SÖYLEYİM ÖNCE ARABAYI SADECE HONDA HİZMETİ VEREN YERE GÖTÜR BAKTIR .BU ARABALARIN PARÇALARI ÇOK PAHALI BİR MASRAFINA BAŞLARSAN ARKASI KESİLMEZ SÖYLEYİM ŞU MUHABBET ETTİĞİMİZ SİTEDE SORUNSUZ ÇALIŞAN EN FAZLA İKİ ARABA VAR GERİSİ HEP SORUNLU BİDE ANLAMAYAN USTANIN ELİNE DÜŞTÜNMÜ YANDIN. BAK ŞİMDİ ÖNCE ARABAYI GÜZELCE BİR ISIT FAN AÇIYOMU RADYÖTÜRÜN ÜST HORTUMUNDA ŞİŞME OLUYORMU BAK SONRA YOLDA VİTES GEÇİŞLERİNE DİKKAT ET RAHAT GEÇİYORMU RAMPALARDA KAYDIRMA YAPIYORMU. ARABA ISINDIKTAN SONRA ARA ARA AMOTORU STOP ETTİR VE YENİDEN ÇALIŞTIR RAHAT ÇALIŞIYORMU BAK.ARABA HARAKETSİZ HALDEYKEN ROLANTİDE TİTRİYORMU BAK.TÜP TAKTIRICAKSAN PARADAN KAÇMA BRC LAVATO EN İYİLERİ VE USTA BİRİNİ BULUP TAKTIR DAHA ÖNCE CRV LERE TÜP TAKIP TAKMADIKLARINI SOR ARABANIN TÜP  BAĞLANTILARI SORUNLU ACEMİYE DÜŞERSEN HARARET YAPTIRIRSIN AKLINDA OLSUN.EN SON BAKIMLARINI SOR ŞANZIMAN DEFRANSİYEL MOTOR YAĞLARINI DEĞİŞTİR. BU SÖYELDİKLERİM BU ARABADA ÖNEMLİ HUSUSLAR VE MASRAFLI KISIMLAR.BU DEDİKLERİME DİKKATLİCE BAKTIRIRSAN İÇİN RAHAT OLSUN SÜPER RAHAT ARABALARDIR.

poyrazata

« Yanıtla #1740 : Temmuz 10, 2013, 11:56:02 ÖÖ »
herkese selam.

bazı sorularım olacak

slm  İŞİN EN DOĞRUSUNU SANA SÖYLEYİM ÖNCE ARABAYI SADECE HONDA HİZMETİ VEREN YERE GÖTÜR BAKTIR .BU ARABALARIN PARÇALARI ÇOK PAHALI BİR MASRAFINA BAŞLARSAN ARKASI KESİLMEZ SÖYLEYİM ŞU MUHABBET ETTİĞİMİZ SİTEDE SORUNSUZ ÇALIŞAN EN FAZLA İKİ ARABA VAR GERİSİ HEP SORUNLU BİDE ANLAMAYAN USTANIN ELİNE DÜŞTÜNMÜ YANDIN. BAK ŞİMDİ ÖNCE ARABAYI GÜZELCE BİR ISIT FAN AÇIYOMU RADYÖTÜRÜN ÜST HORTUMUNDA ŞİŞME OLUYORMU BAK SONRA YOLDA VİTES GEÇİŞLERİNE DİKKAT ET RAHAT GEÇİYORMU RAMPALARDA KAYDIRMA YAPIYORMU. ARABA ISINDIKTAN SONRA ARA ARA AMOTORU STOP ETTİR VE YENİDEN ÇALIŞTIR RAHAT ÇALIŞIYORMU BAK.ARABA HARAKETSİZ HALDEYKEN ROLANTİDE TİTRİYORMU BAK.TÜP TAKTIRICAKSAN PARADAN KAÇMA BRC LAVATO EN İYİLERİ VE USTA BİRİNİ BULUP TAKTIR DAHA ÖNCE CRV LERE TÜP TAKIP TAKMADIKLARINI SOR ARABANIN TÜP  BAĞLANTILARI SORUNLU ACEMİYE DÜŞERSEN HARARET YAPTIRIRSIN AKLINDA OLSUN.EN SON BAKIMLARINI SOR ŞANZIMAN DEFRANSİYEL MOTOR YAĞLARINI DEĞİŞTİR. BU SÖYELDİKLERİM BU ARABADA ÖNEMLİ HUSUSLAR VE MASRAFLI KISIMLAR.BU DEDİKLERİME DİKKATLİCE BAKTIRIRSAN İÇİN RAHAT OLSUN SÜPER RAHAT ARABALARDIR.
ben hıc anlamam ki motordan .radyotorun ust hotrumu neresı fan acmak nasıl bir seydır hıc bılmem.
1 yasında arabadan eskısını hiç kullanmadım daha once o yuzden bu soyledıklerınız benım bunyede acayıp etkıler yaratıyor acıkcası:)
ama eger almaya karar verırsem honda ferıte ve iyi bir brc ustasına goturucem

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1741 : Temmuz 10, 2013, 12:07:23 ÖS »
Arkadaşlar merhaba bende foruma katıldım 98 CRV kullanıcısıyım. Sorunlarımı ve tavsiyelerimi paylasıcam.

Hoş geldiniz.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1742 : Temmuz 10, 2013, 12:18:38 ÖS »
herkese selam.

bazı sorularım olacak

slm  İŞİN EN DOĞRUSUNU SANA SÖYLEYİM ÖNCE ARABAYI SADECE HONDA HİZMETİ VEREN YERE GÖTÜR BAKTIR .BU ARABALARIN PARÇALARI ÇOK PAHALI BİR MASRAFINA BAŞLARSAN ARKASI KESİLMEZ SÖYLEYİM ŞU MUHABBET ETTİĞİMİZ SİTEDE SORUNSUZ ÇALIŞAN EN FAZLA İKİ ARABA VAR GERİSİ HEP SORUNLU BİDE ANLAMAYAN USTANIN ELİNE DÜŞTÜNMÜ YANDIN. BAK ŞİMDİ ÖNCE ARABAYI GÜZELCE BİR ISIT FAN AÇIYOMU RADYÖTÜRÜN ÜST HORTUMUNDA ŞİŞME OLUYORMU BAK SONRA YOLDA VİTES GEÇİŞLERİNE DİKKAT ET RAHAT GEÇİYORMU RAMPALARDA KAYDIRMA YAPIYORMU. ARABA ISINDIKTAN SONRA ARA ARA AMOTORU STOP ETTİR VE YENİDEN ÇALIŞTIR RAHAT ÇALIŞIYORMU BAK.ARABA HARAKETSİZ HALDEYKEN ROLANTİDE TİTRİYORMU BAK.TÜP TAKTIRICAKSAN PARADAN KAÇMA BRC LAVATO EN İYİLERİ VE USTA BİRİNİ BULUP TAKTIR DAHA ÖNCE CRV LERE TÜP TAKIP TAKMADIKLARINI SOR ARABANIN TÜP  BAĞLANTILARI SORUNLU ACEMİYE DÜŞERSEN HARARET YAPTIRIRSIN AKLINDA OLSUN.EN SON BAKIMLARINI SOR ŞANZIMAN DEFRANSİYEL MOTOR YAĞLARINI DEĞİŞTİR. BU SÖYELDİKLERİM BU ARABADA ÖNEMLİ HUSUSLAR VE MASRAFLI KISIMLAR.BU DEDİKLERİME DİKKATLİCE BAKTIRIRSAN İÇİN RAHAT OLSUN SÜPER RAHAT ARABALARDIR.

Söylediğinin bi kısmına katılmıyorum.

Parçaları dediğin kadar pahalı değil, tofaşla kıyaslarsan pahalı tabiki.

Sorun konusun da piyasada sorunsuz araba yok bildiğim kadarıyla :) fakat düzgün bakımı yapılmış olan bir araba marka farketmez kolay kolay sahibini üzmez, araba alırken buna dikkat etmek lazım. Fakat yinede cr v sorunsuz bir araba demek tabi ki zor 15 yaşında araba olunca sorun çıkmaması imkansız mutlaka çıkar fakat genel itibariyle düzgün bakımı yapılmış bir cr v kolay kolay sorun çıkarmaz, ayrıca toplu bir araçtır kolay dağılmaz.
Bu arabalar patlak olsa yani sorunlu araçlar olsa 15 yaşında 200 bini geçik arabalara 20-30 bin arası para istemez kimse.
Bu arada bende ilk 10 bini devirdim, bundan önce 2004-2005 model arabam oldu ne yalan söyliyim onlar kadar masrafım olmadı bu araçta. Trigerinden tutun, oksijen sensörüne, kayışlar, özel bujilerine kadar değiştirdim biçok ıvır zıvırı totalde verdiğim para 800 lirayı geçmemiştir herhalde orjinal yağlar dahil. Bunları değiştim şimdide keyifle sürüyorum çünkü kısa vadede sorunu bu parçalar çıkarır bakarsan arabada seni üzmez. Benden öncekide bakmış  bende sefasını sürüyorum.

Şöyle bişey de var patlak arabayı alırsın, aldığın adam senden önce eşşek gibi binmiştir suyuna yağına bakmamıştır, sana da temiz diye itiler sende temiz araba aldım diye sevinirken yolda kalırsın servise çekerler 7-8 bin masraf edersin bu Crv nin sorunlu araç olduğu anlamına gelmez. Bakımsız olduktan sonra her araba sorun çıkarır.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2013, 12:22:03 ÖS Gönderen: NUJMAN »

recepberra

« Yanıtla #1743 : Temmuz 10, 2013, 12:36:15 ÖS »
s.a hocam bende 98 otm. crv var yalnız motor asırı ısınıyor aleminyum motor olmasından dolayımı acaba araç conta yaktı yaptırdım terstat değişti kapak taşlandı tekrar conta yaktı 4 sanzuman düz vitesler 5 ilerimi? birde yokuşlarda çok hantal tşk.ederim

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1744 : Temmuz 10, 2013, 01:13:17 ÖS »
s.a hocam bende 98 otm. crv var yalnız motor asırı ısınıyor aleminyum motor olmasından dolayımı acaba araç conta yaktı yaptırdım terstat değişti kapak taşlandı tekrar conta yaktı 4 sanzuman düz vitesler 5 ilerimi? birde yokuşlarda çok hantal tşk.ederim

Tam yukarıda bahsettiğim olayın üstüne süper oldu :) 

Lpg montajını kontrol ettirin, istanbuldaysanız arkadaşların tavsiye ettiği Ferit ustaya uğrayın.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2013, 01:14:33 ÖS Gönderen: NUJMAN »

karmak

« Yanıtla #1745 : Temmuz 10, 2013, 02:55:35 ÖS »
yureğine sağlık numan...klavyen dert gormesın  anlatılacakları  tam  anlattın 
bende  super  memnunum  aracımdan 
evet  orjınal araba orjınal parca eşıttır  memnunıyet

karmak

« Yanıtla #1746 : Temmuz 10, 2013, 03:00:12 ÖS »
motor ve şanzıman yagınız orjınalse   korkmayın  ama  termostat bozuk olabılır conta yaktım demıssınız  yagsız  kalmıs olabılır  trıger setı degısırken  yan sanayı  almıs  olabılırsınız.....
çok nedenı  olabılır.
yokuşta hantal olması
bujı orjınal olmayabılır 
lpg lı aracta  ayar bozuktur
lpg eskı olabılır artık enjektorler dolmustur 
beyındekı dıyafram doludur
rolantı hava ayarı  tıkalıdır...

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1747 : Temmuz 10, 2013, 03:04:02 ÖS »
Arkadaş bence crv den korkacak bişey yok. Ben 4,5 yıldır bu araca biniyorum. Burda Okuduğum birçok sıkıntıyı yaşamadım. Ama herkes kadar arabama da gözüm gibi bakıyorum. Haftasonu izmirden 2011 accent era aldım geldim. Ufağı tefeği derken 1.000 tl masrafı oldu. Triger di baskı balataydı her arabanın üç beş tl rakamları aynı. Bizim arabalar da sonuçta araba. Ama 2011 arabada bile benim CR-V deki sürüş keyfi yok açıkcası. Çabuk sıkılan biri değilseniz iddia ediyorum size 25 yıl rahat arabalık yapar bunlar. Yeter ki adam gibi kullanılmış ve zamanında bakımları yapılmış olsun.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1748 : Temmuz 10, 2013, 03:05:38 ÖS »
Tam 4,5 yıl olmamış da olabilir :) oldu mu acaba o kadar vay be :) hemen değiştirmem lazım aslında. Zamanla sıkılıyor insan :)🚙

poyrazata

« Yanıtla #1749 : Temmuz 10, 2013, 04:30:32 ÖS »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-honda-crv-2000-model-123088944/detay

bu arac nasıl? karıstırırken bakımlarının honda ferıtte yapıldıgını gördum.biliyordur arabanın nesı var nesı yok yine oraya götururuz bundan sonra da olursa eger:) nasıl fiyatı diğer paylastıgım 99 model olan aracat yesıldı ve km sı de aynıydı bununla ama onda  lpg yoktu .lpg de takınca fiyatları aynı oluyor bu 2000 model